Hoe weet ik of uw telefoon is gehackt | 12 tekens

[ware_item id=33][/ware_item]

In de moderne tijd van vandaag zijn mobiele telefoons niet minder dan krachtige computers. Ze hebben al die taken en inspanningen mogelijk gemaakt die enkele jaren geleden onmogelijk leken. Ook worden al deze taken als science fiction beschouwd.


De beveiliging van de mobiele telefoon is essentieel omdat deze een aanzienlijke hoeveelheid privé- en vertrouwelijke gegevens bevat. De persoonlijke informatie omvat contacten, sms-berichten, e-mailcommunicatie en ook toegang tot verschillende sociale media-apps.

Daarom is het cruciaal en noodzakelijk om onze telefoons tegen hackers te beschermen. Iedereen moet onmiddellijk actie ondernemen als zijn smartphones zijn aangetast of zijn gehackt.

12 tekens waaruit blijkt dat uw mobiele telefoon is gehackt:

Met het oog op het belang van de beveiliging van mobiele telefoons, bespreken we in dit artikel 12 verschillende tekens die aangeven dat iemand uw telefoon heeft gesneden.

Bovendien, hoe je kleine zorgeloosheid hackers toegang tot je telefoon kan geven. De tekens zijn als volgt:

1 - Uw telefoon werkt langzamer dan voorheen:

De virussen en malware die achter de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen de prestaties van verschillende apps op uw apparaat ernstig beïnvloeden. Ook kan het soms de netwerkverbinding activeren. Het is dus belangrijk op te merken dat het bijwerken van het besturingssysteem schade aan het apparaat kan veroorzaken.

Verlies de controle niet en maak u geen zorgen als het apparaat niet goed werkt, zelfs na het bijwerken. Evenzo, als uw interne geheugen vol raakt vanwege de installatie van geweldige apps, worden de algehele prestaties beïnvloed zonder de aanwezigheid van een virus of malware.

2 - Valse berichten:

Als uw vrienden of andere personen uit uw contacten klagen over het ontvangen van een e-mail of sms-bericht dat u niet hebt verzonden, geeft dit aan dat er iets niet klopt. Op dezelfde manier, als u verdachte en vreemde communicatie ontvangt, is het duidelijk dat uw telefoon is gecompromitteerd.

3 - Nep-apps:

Het is duidelijk dat uw apparaatmaker of serviceprovider zonder uw toestemming apps op uw apparaat kan installeren. Als er echter nieuws-apps verschijnen, kunt u controleren of ze legaal zijn of niet.

Voor de zekerheid moet u zoeken naar de apps op Google en hun beoordelingen bekijken op verschillende technologische websites. Gevoeligheden in het besturingssysteem kunnen ervoor zorgen dat Android- en iOS-malware meer intensiteit krijgen. Het zal hen de mogelijkheid bieden om beveiligingsfuncties te vermijden waarmee ze gegevens kunnen beroven, gesprekken en sms-berichten kunnen opnemen en vasthouden, uw sociale media en online bankensessies kunnen stelen en allerlei chaos kunnen creëren.

4 - Apps werken niet correct:

Als uw apps plotseling niet meer werken, wat eerder goed werkt, is dit een teken dat sommige malware snuffelen met de functionaliteit van de app. Als een dergelijk probleem optreedt nadat u een update van het besturingssysteem hebt uitgevoerd, is de update de echte boosdoener en vervolgens de malware zelf.

5 - Een verhoogd gegevensgebruik:

Als u constateert dat uw gegevensgebruik veel belangrijker lijkt dan u verwacht, vooral als de stijging snel wordt waargenomen na een verdachte gebeurtenis. Het geeft natuurlijk aan dat malware gegevens van uw apparaat naar sommige andere partijen overbrengt.

U kunt ook uw gegevensgebruik per app controleren als een app aantoont dat u te veel gegevens gebruikt voor de functionaliteit. Het is ook mogelijk dat u de app die u hebt geïnstalleerd, zelfs kunt verwijderen uit de app store van derden. U kunt de app later opnieuw installeren vanaf elke andere vertrouwde bron. Als malware uw apparaat echter heeft geïnfecteerd, kan het probleem niet worden opgelost door de app opnieuw te installeren.

6 - Spamfilters blokkeren e-mails van uw apparaat:

Als spamfilters uw e-mail plotseling blokkeren en u kunt geen e-mails verzenden vanaf uw apparaat, dan geeft dit aan dat uw e-mailinstellingen zijn gewijzigd. Het is een indicatie dat een ongeautoriseerde server uw e-mail beheert en dat de server andere partijen toestaat uw berichten te lezen.

7 - Uw apparaat probeert toegang te krijgen tot ongewenste sites:

Als u uw methode gebruikt op een netwerk dat de toegang tot alle bekende uitdagende websites en systemen blokkeert, komt u er echter nog steeds achter dat het probeerde zonder uw toestemming toegang tot dergelijke sites te krijgen. Dit geeft aan dat uw apparaat is geïnfecteerd met bepaalde malware. Ook is al uw persoonlijke en privé-informatie aangetast.

8 - Uw batterij verbruikt veel stroom:

Als uw telefoon veel opwarmt, duidt dit op een probleem met de batterij. Het betekent ook dat uw batterij niet langer betrouwbaar en veerkrachtig genoeg is. Het kan er ook toe leiden dat de batterij niet lang opgeladen blijft.

Als u apps voor sociale media gebruikt en gedurende een behoorlijk lange tijd regelmatig games op uw telefoon speelt, staat uw apparaat open voor aanvallers en hackers. De aanvallers kunnen via spyware binnendringen, waardoor de batterij ook leeg raakt.

9 - Ongewone serviceonderbrekingen:

Als je problemen hebt met bellen, zelfs als de signaalsterkten goed genoeg zijn, of als je vreemde geluiden hoort tijdens je gesprek, dan is er zeker iets visachtig.

Over het algemeen suggereren al deze problemen enkele technische problemen die verband houden met en hacken, maar het geval is niet altijd hetzelfde. Dus als u dergelijke tekenen en symptomen opmerkt, moet u de nodige preventieve maatregelen nemen.

10 - Bluetooth:

Bluetooth is een modus die toegang geeft tot een hacker of aanvaller zonder uw telefoon aan te raken. Het is een vorm van hacking die niet zichtbaar is voor de gebruikers. Het kan zelfs de omliggende apparaten beschadigen en infecteren als hun Bluetooth-modus is ingeschakeld.

Vorig jaar herkende een beveiligingsbedrijf ’’ Armis ’een nieuwe vorm van aanval die‘ ’BlueBorne’ wordt genoemd. De aanval maakte wederzijds gebruik van Bluetooth voor illegale en ongeautoriseerde toegang tot mobiele telefoons.

De aanval trof bijna 5,3 miljard apparaten. Bovendien kunnen aanvallers controle krijgen over apparaten en toegang krijgen tot organisatiegegevens en netwerken. Het bedrijf meldde dat de helft van de aanvallen te maken had met apparaten die alleen de Bluetooth-modus nodig hadden om actief te zijn. Op deze manier krijgen de aanvallers toegang tot hun apparaten en verspreiden ze malware.

Deskundigen stellen daarom voor uw Bluetooth uit te schakelen wanneer dit niet nodig is. Houd ook rekening met twijfelachtige downloads en URL-koppelingen in e-mails, sms-berichten, berichtenservice, zoals Facebook of WhatsApp die schade aan uw telefoon kunnen veroorzaken.

Bovendien, als u waarneemt dat Bluetooth is ingeschakeld terwijl u dat niet deed, schakel het dan uit en voer ook een scan uit.

11 -Achtergrondgeluiden:

Als u achtergrondgeluiden opmerkt tijdens telefoongesprekken of tijdens het luisteren naar audio, kan dit een signaal zijn dat uw mobiele telefoon mogelijk is aangetast.

Het is mogelijk dat iemand al uw gesprekken onderbreekt. Ook is iemand in staat om in uw smartphone te komen vanwege een software- of hardwarefout die mogelijk is opgetreden.

Het is essentieel om uw telefoon regelmatig te controleren om hem op de hoogte te houden van eventuele storingen.

12 - Openbare wifi:

De openbare wifi is een andere manier waarop hackers toegang krijgen tot uw persoonlijke en privé-informatie. De hackers doen dit door de wifi-verbinding van uw smartphone met een openbare hotspot te gebruiken.

Het is duidelijk dat de verbinding met openbare wifi niet gecodeerd is en dat hackers vaak verschillende technieken en methoden gebruiken om toegang te krijgen. De aanvallers kunnen u een nepsite aanbieden waar u wordt gevraagd uw gegevens te geven. Het kan behoorlijk uitdagend zijn om te identificeren. Experts raden daarom aan mobiel bankieren en winkelen via openbare wifi niet te gebruiken.

De aanvallers kunnen ook een nep-toegangspunt samen met gratis internetbeschikbaarheid instellen, de naam van een betrouwbare hotspot aannemen. Als u twee vergelijkbare netwerkverbindingen ziet, is dit een duidelijk teken dat uw telefoon gevaar loopt. Het wordt afgeraden verbinding te maken met een dergelijk netwerk.

Als u een wifi-netwerk gebruikt waarvan u niet weet dat dit kan worden beïnvloed door malware. Wanneer u een Wi-Fi-netwerk gaat gebruiken, moet u de interface correct bewaken. Als het een logo heeft dat enigszins afwijkt van het logo dat u verwacht, is dit een teken dat u mogelijk een onjuist wifi-netwerk gebruikt.

Hoe jezelf te beschermen?

Uw smartphone beschermen tegen hackers is inderdaad een belangrijk en vitaal iets. Over het algemeen geven we u enkele tips waarmee u uw smartphone zeker kunt beschermen tegen gehackt worden. De preventieve maatregelen zijn als volgt:

  1. Open geen berichten met een URL-link die niet duidelijk is. Open nooit berichten met een link die u niet kunt zien.
  2. Laat uw telefoon uw wachtwoorden niet onthouden.
  3. Wanneer u uw telefoon oplaadt via een onbekende computer en de opties dus worden weergegeven, kiest u ‘’ Only Charging ’.
  4. Schakel de automatische verbinding met de openbare Wi-Fi-netwerkfunctie uit. Kies ze als vervanging
  5. Voeg een wachtwoord toe aan uw mobiele telefoon.
  6. Als u een Android-gebruiker bent, moet u een betrouwbaar antivirusprogramma installeren.
  7. Doe geen online aankopen of draag geen geld over terwijl u een openbaar wifi-netwerk gebruikt.
  8. Gebruik geen netwerken met verdachte of twijfelachtige namen. Kies altijd een interface die met een wachtwoord is beveiligd, vooral als u ergens in een café of hotel bent.

Laatste gedachten:

Je telefoons beveiligen en beschermen tegen hackers is tijd nodig. Hoewel er verschillende tekenen zijn waardoor het duidelijk is dat iemand je telefoon zeker heeft gehackt.

Het is de eerste plicht van elk individu om de nodige preventieve maatregelen te nemen om onzekere en ongewenste situaties te voorkomen.