Hogyan jelentheti az USB-eszköz biztonsági kockázatokat az ön számára

[ware_item id=33][/ware_item]

Az Universal Serial Bus - USB eszköz hasznos külső adattároló eszköz. Ez magában foglal egy flash memóriát, amely akár 256 MB és akár 256 GB tárolására is képes. Ez az USB-kártya azonban komoly biztonsági kockázatot jelenthet. Az emberek az USB-eszközöket biztonsági fenyegetésnek tekintették, miután Edward Snowden az USA Nemzeti Biztonsági Ügynökségének (NSA) titkait másolta..


Az USB-eszköz által okozott biztonsági kockázatok enyhítésének lépései

Ebben a cikkben a különféle biztonsági kockázatokra összpontosítunk, amelyek visszaélés vagy egy USB flash meghajtó esetén előfordulhatnak.

Biztonsági kockázatok-by-USB-eszközt

A felmerült kockázatok magukban foglalják a különféle jelentős biztonsági eseményeket, az USB-specifikus rosszindulatú programokat és a vírusokat. Ezeket a biztonsági kockázatokat azonban csökkentheti néhány jó biztonsági gyakorlat alkalmazásával. Nagyon fontos, hogy biztonsági lépéseket tegyen az USB flash meghajtóval kapcsolatban.

  1. USB-eszköz elvesztése

Az USB flash eszközökkel kapcsolatos leggyakoribb biztonsági kockázatok elsősorban az eszköz elvesztésekor merülnek fel.

Ha azonban van jelszóval védett, vagy ami még jobb, titkosított USB flash eszközön van, akkor az aggodalmait minimalizálhatja. Sőt, ha máshol biztonsági másolatot készít az adatokra, akkor elég biztonságos lesz. Tehát akkor is, ha eszköze elveszik vagy ellopták, az adatai biztonságban maradnak, mivel senki sem fogja megtörni az USB-eszközön beállított titkosítást..

Az USB-eszköz titkosításához használhat titkosító szoftvert, vagy vásárolhat egy eszközt egy titkosított partícióval.

Ajánlott cikk: Hogyan titkosíthatjuk az USB meghajtót a Mac rendszerben

Az USB-eszköz elvesztése jelszó és titkosítási védelem nélkül azonban teljesen más kérdés. Az USB-eszközön tárolt adatok fontosságától függően az elveszett USB-eszköz a teljes vagyont költségessé teheti. Ez azonban csak az ön USB-eszközön tárolt önéletrajza, akkor nem szabad túl aggódnia, de ha az eszköz nagyon személyes dokumentumokat tárol, akkor ezek az aggodalmak nagyon súlyosak lesznek.

Ezért az USB-eszköz elvesztésének elkerülésének legegyszerűbb módja annak ellenőrzése, hogy biztonságosan tárolja-e saját magával. Bárhová is biztonságosan helyezte az USB-eszközt, ügyeljen arra is, hogy az ne sérüljön meg túlzott sokk vagy nyomás miatt, mert az adatok megsérülését vagy törését okozhatja.

  1. USB flash meghajtó keresése

Ha egy USB flash meghajtót természetellenesnek találja, akkor majdnem 50 százalék esély van arra, hogy behelyezi a számítógépébe. Gondolod, hogy ez ingyenes cucc, miért nem használja fel saját célra. Sajnos ez az USB flash meghajtó csapda is lehet, és könnyen csapdába ejt néhány rosszindulatú program betöltésekor a számítógépére.

Biztonsági kockázatok-by-USB-eszközt

Egy nem technológiai hozzáértő soha nem ellenőrzi az USB flash meghajtó tartalmát, de egy biztonsági szakértő ezt megteszi. Az ilyen természetellenesen talált USB flash meghajtó tartalmának ellenőrzése érdekében biztonságos számítógépeket kell használni, speciális biztonsági szoftverrel.

Különböző autorun malware lehet elkerülni a számítógép megfertőzését, ha az anti-vírus szoftverek már védik a rendszert. De ez csak akkor lehetséges, ha a rendszer naprakész. Ellenkező esetben továbbra is fennáll annak lehetősége, hogy a rosszindulatú programok megfertőzzék a rendszert.

Ezért jobb, ha a természetellenesnek talált USB flash meghajtót egyedül hagyja. Hívást kezdeményezhet a közösségi médiában az elveszett eszköz tulajdonosának is. De soha ne dugja be.

  1. USB-eszköz adása egy barátnak

Ha van USB-eszköze, és éppen most vett egy újat, akkor lehet, hogy második gondolatai vannak a régebbi USB-vel kapcsolatban. Lehet, hogy arra gondol, hogy eladja a régebbi USB-eszközt, vagy pedig odaadja. Az Ön számára nem az a fontos, hogy egy kis profitot szerezzen, hanem inkább az adatbiztonságra gondoljon. Biztonsági kockázatok-by-USB-eszközt

USB-eszköz eladása vagy adása során ügyeljen arra, hogy a teljes tartalom törlődik. Az adatokat biztonságosan el kell távolítani, és csak a teljes érvényesítés után szabad átadni idegennek vagy bármelyik barátjának.

Ezen felül számos különféle módszer áll rendelkezésre a flash alapú média biztonságos törlésére az USB flash meghajtóról. Minden olvasási és írási ciklus azonban a lemez elöregedését eredményezi. Ezért a legjobb, ha egyszerűen törli a régi meghajtókat, mivel lehet, hogy az új tulajdonos kezében nem elég hosszú ideig.

  1. USB-specifikus malware

A fentiekben megvizsgáltuk a természetellenesen talált USB-eszköz számítógépbe való behelyezésének kockázatát. Ezenkívül tudnia kell a könnyen futtatható rosszindulatú programokról is. Néhány rosszindulatú program, trójaiak és férgek automatikusan futnak. Ez a rosszindulatú program jó szintű sikert ér el, ha számítógépét nem töltötte be biztonsági szoftver. Biztonsági kockázatok-by-USB-eszközt

Ilyen malware például a BadUSB. Ez a gyakorlatilag nem észlelhető rosszindulatú program a célzott számítógépek eltérítését eredményezheti. A BadUSB fertőzött USB-eszközön célozza meg az egyént, majd megragadja személyi számítógépének irányítását, vagy bárhol, ahol a fertőzött USB be van helyezve.

  1. Ismerje meg USB-eszközét

Az USB-eszköz biztonságos és biztonságos helyet igényel a hackerek és a snooperek kíváncsi szemeitől. De az is fontos, hogy egy példában felismerje, még akkor is, ha különféle USB-eszközök hatalmas tömegében van jelen. Ezért az USB-eszköz felismerése rendkívül fontos.

A biztonság és a magánélet olyan fontos problémák, amelyek éjjel-nappal az USB-eszközök körül forognak. Ezért nagyon fontos, hogy véletlenül ne adja át a személyes USB-eszközt az átadni szándékozott eszköz helyett. Ha véletlenül átadja a személyes USB-eszközt, akkor valószínű, hogy az érzékeny adatokat tartalmaz, ami zavarhoz vezethet, vagy költségekkel járhat a vagyonra. Ezért a személyi meghajtóit külön kell tartania a munkahelyi meghajtóktól. Ezenkívül az USB-eszközök átadása előtt ellenőriznie kell a tartalmat. Biztonsági kockázatok-by-USB-eszközt

Ha az USB pont olyan, mint bármelyik közönséges, akkor nagy esély van arra, hogy nem tudja különválasztani őket. Azonban azáltal, hogy különlegesen mutatós vagy mutatós mintát készít, például Lego, fa stb., Könnyen felismerheti USB-eszközét. Ráadásul ragasztócímkéket is felvihet a készülékére, de érdemes fontolóra vennie az USB-eszköz biztonságos elhelyezését.

Következtetés

Az USB-eszközöket elsősorban a számítógép-használók végzik úgy, mint a szilikon névjegykártyákat. Mivel ismerjük a rosszindulatú fertőzéseket hordozó USB-ket, ezért az alkalmi újraformázástól és az antivíruskereséstől függünk. Így biztonságosan megakadályozhatjuk az USB-meghajtóinkat, hogy a következő digitális járványt okozzák. Az USB-eszközökkel kapcsolatos biztonsági kockázatok azonban a képzeletünknél mélyebben merülnek fel. Ezért a fent említett bevált gyakorlatok elfogadásával biztosan megvédheti magát a biztonsági kockázatoktól, amelyeket az USB-eszköz neked jelent..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me