Hogyan követheti el a Google és hogyan akadályozhatja meg a Google követését?

[ware_item id=33][/ware_item]

Nem rejtett tény, hogy a Google sokat tud a felhasználói információkról és adatokról. A Google egy elkerülhetetlen digitális egység, amely az egyén életének szinte minden részébe belemerült. Vagy valamit keresni szeretne az interneten, filmet vagy videót szeretne nézni, vagy valakiről beszél, vagy valaki új célállomást szeretne meglátogatni, a Google a Google erről nagyon jól tud.


Mivel így nagyban támaszkodunk a Google-ra, ezt nehéz életünkből kiküszöbölni. Legalább azonban megtudhatjuk, hogy az adatokból és információinkból hogyan korlátozhatjuk ellenőrzését.

Ebben a cikkben különféle taktikákat talál, amelyekkel a Google nyomon tudja követni az összes tevékenységet, és hogyan akadályozhatja meg a Google-t ennek megtételében. Vessen egy pillantást alább!

  1. Google Térkép helye:

Ez a szolgáltatás a Google egyik legizgalmasabb és legmegfelelőbb szolgáltatása, amelyet lehetetlen elkerülni. A Google nagyon ügyesen tárolja tartózkodási helyének koordinátáit, amikor a Google térkép funkciót használja kereséshez vagy bárhová elutazáshoz.

A Google ezt az információt sokféle módon használja, például a szolgáltatásai fejlesztése mellett értesítési kártyát küld, ha moziban vagy étteremben tartózkodik.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a Google nyomon kövesse tevékenységét, deaktiválhatja a Helyelőzmények lehetőséget. Ennek a lehetőségnek a letiltása nem befolyásolja tapasztalatait. Elveszítheti azonban azt a képességét, hogy megnézze az Ön által megtett utakat a Google Maps-en. Ennek a lehetőségnek a kikapcsolása korlátozza a Google Maps hozzáférését a tartózkodási helyéhez.

Ezenkívül visszavonhatja a Google Maps GPS engedélyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az nem figyel rád, anélkül hogy értesülne róla.

Az internetet is letilthatja & Alkalmazástevékenység-lehetőség, mivel ez lehetővé teszi a Google számára a helyadatok megosztását is.

Ezek a beállítások egy helyen vannak. Ezen beállítások megváltoztatása, nyissa meg a Google Maps alkalmazást, csúsztassa ujját balról oldalra rajzolja meg a navigációs fiókot. Innen koppintson a Beállítások elemre és találat Személyes Tartalom. Mindezeket a lehetőségeket megtalálhatja az alábbiakban Alkalmazáselőzmények és helybeállítások.

  1. Hely az Android telefonokból:

Ha Android-felhasználó, a Google folyamatosan rögzíti és nyomon követi minden mozgását. Ebből a célból nincs szükségük még térkép funkcióra sem.

Ha meg akarja akadályozni, hogy a Google ezt tegye, akkor le kell tiltania mind az Internetes, mind az Alkalmazástevékenységet és a Helyelőzményeket lehetőséget.

Ha még nincs telepítve a Maps alkalmazás az okostelefonjára, és hozzáférni szeretne az adatvédelmi beállításokhoz, ne aggódjon. Csak annyit kell tennie lépjen a My Activity irányítópultra. A bal oldali menüből keressen tevékenységi vezérlőket hogy hozzáférjen ezekhez a beállításokhoz.

Ha törölni szeretne bizonyos helyinformációkat, akkor ezt az irányítópult kezdőlapjáról tegye meg.

  1. Adathasználat Android telefonokból:

Az Android felhasználói személyes és személyes adatai nagy kockázatnak vannak kitéve, mivel a Google sok felhasználói információt őriz meg. Magában foglal néhány személyes információt, például a névjegyeket, az alkalmazás használatát és a naptári találkozókat.

A Google mindent tud az alkalmazás használatáról, például arról, hogy mennyi ideig használta azt, valamint a rendszer frissítéseiről.

Ha ezt meg akarja akadályozni, használja a Tevékenység-vezérlés oldalon található eszközinformáció-beállítást. Ha egy konkrét bejegyzést töröl, akkor csak térjen vissza a Tevékenység irányítópult honlapjára.

  1. Keresési kérelem a Google-tól:

Amikor így keres valamit a Google-on, ez jelentősen befolyásolja az algoritmusokat, amelyek célja az Ön és a preferenciák megtalálása. A keresési igényeket azonban a Saját tevékenység webhelyen vezérelheti.

Vagy megszakíthatja azt a funkciót, amely rögzíti a keresési előzményeket, vagy eltávolíthat az adatbázisból bármilyen konkrét elemet. De az összes korábbi kérésnél ki kell kapcsolnia a webes és az alkalmazástevékenységet, míg a későbbi a kezdőlapon hajtható végre.

  1. Tekintse meg és keresse a YouTube előzményeit:

A Google egy YouTube-fiók megtekintési és keresési előzményeinek felhasználásával is tudja, milyen dolgokat néz az interneten. Bosszantó, ha valaki megszakítja az Ön személyes adatait. Ennek ellenére vége is lehet.

A beállítások megváltoztatásának lehetőségei a. Alján találhatók Tevékenység-vezérlők oldal. Menj a Tevékenység fül törlése a nézet előzményeinek törlése. Hasonlóképpen megszabadulhat a keresési előzményektől is, ha csupán törli a keresési előzményeket.

  1. Adatok és böngészési előzmények a Google Chrome-on keresztül:

A Google mellett a saját gyártású böngészője, azaz a Google Chrome alapvető szerepet játszik a felhasználók nyomon követésében. A Google Chrome mindent tájékoztat a felhasználókról az interneten történő böngészési előzményekről, és nem csak az egyes szolgáltatásokról.

Az előzmények rögzítésén kívül a Chrome megosztja az Ön adatait, rendszerinformációkat, oldaltartalmakat és még sok másat is.

A Chrome előzményeinek és a különböző webhelyeken végzett tevékenységeinek megakadályozása érdekében keresse fel a Tevékenység-ellenőrzés oldal. Alatt Internetes és alkalmazástevékenység választási lehetőség, deaktiválja a Beleértve a Chrome előzményeket lehetőséget választási lehetőség.

Ezenkívül törölje a Jelölje be a Súgó a biztonságos böngészés javítását jelölőnégyzetet, és automatikusan elküldje a Chrome-beállításokban található használati statisztikákat. Egy adott bejegyzés eltávolításához a Chrome naplóiban keresse fel a Tevékenység irányítópultot.

  1. Hangfelvételek a Google Asszisztensből:

Fontos megjegyezni, hogy a Google Asszisztenssel folytatott összes beszélgetése és kérdése örökre megmarad. A Google ezt megteszi annak érdekében, hogy a virtuális asszisztens meghallgassa, amikor hívják, és javíthatja beszédfelismerő algoritmusait. De ha nem igazán érzi ezt a funkciót, akkor letilthatja azt.

Ha törölni szeretne egy bizonyos felvételt és parancsot, akkor keressen a My Activity oldalon.

A hangtevékenység-beállítás deaktiválása azonban néhány Google Asszisztens funkciót veszélyeztethet. Több profilt tartalmaz a Google Kezdőlapon. A Hang- és Hangtevékenység elérhető a Tevékenység-vezérlés lapon.

  1. Videók és fotók a Google Fotókról:

A Google Fotókban szereplő összes szinkronizált képedet objektum- és arcfelismerés céljából rendezték. Azonban, ha elhagyja ezt a platformot, semmit sem tehet róla.

A Google Photo leginkább hangsúlyozó funkcióinak többségére algoritmusokra van szükség, hogy a fényképeit olyan célokra fusson, mint például arcok, tárgyak és sok más csoportosítása..

 

Mostanra úgy gondolom, hogy egyértelmű, hogy a Google hogyan követ fel téged és nyilvántartja a tevékenységeinket. Egyértelműen! Biztosan nem állíthatjuk le a Google használatát, de legalább elfogadhatunk néhány megelőző intézkedést az adatvédelem és az online biztonság garantálása érdekében. A fentebb tárgyalt nyomkövetés-megelőzés egyszerű és kevesebb időigényes, valamint pusztán a Google tevékenységét befolyásolja.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me