Hogyan lehet az adatvédelmet biztosítani az Androidon

[ware_item id=33][/ware_item]

Hogyan lehet az adatvédelmet biztosítani az AndroidonAndroid :: Gadget Hacks


Az okostelefonok bevezetése az utóbbi években életünk szerves részévé vált. Olyan sok személyes, hogy átjárjuk vagy akár tároljuk okostelefonjainkat. Így ezzel együtt jön a magánélet kérdése. Az okostelefonok, mint például az Android telefonok, időnként valóban veszélybe sodorhatják az Ön személyes adatait.

Ez az aggodalom nem távolról kezdődik. Valójában az Android operációs rendszer ugyanazon fejlesztői lehetnek az elkövetők. A Google népszerű az adatgyűjtés eszközeként is. És az Android operációs rendszerén keresztül számos részlet, például a helyét gyakran meglátogatott webhelyek és az e-mailek, könnyen követhetők a Google szolgáltatásokkal.

Ez azonban nem jelenthet fenyegető aggodalmat az ön számára. Annak ellenére, hogy a Google megtámadhatja az adatvédelmet, és összegyűjti az Ön adatait és tendenciáit, megvan a lehetősége arra is, hogy megkerüljük és elkerüljük ezen esemény következetességét. A biztonságot garantáló gyakorlatok közül a legfontosabb, hogy mindig mindent kikapcsoljon - szinte minden telefonját.

Az okostelefon védelme

Sebezhetőségek vannak körülöttünk. Az okostelefonját mindig veszélyezteti az invázió, valamint a rosszindulatú programok fenyegetése is. Így az egyik módja annak, hogy elkerüli az Android-telefon csatlakoztatását ismeretlen nyilvános WiFi-hez. A nyilvános WiFi-kapcsolathoz hasonlóan a Bluetooth és a számítógépek is kiváló házigazdák a rosszindulatú programok számára. Ezért soha ne hagyja aktívként a Bluetooth-ot, és kerülje el a telefont egy számítógéphez, amennyire csak lehetséges.  

Ha nem használ szolgáltatást vagy alkalmazást a telefonján, akkor a biztonságos tétet ki kell kapcsolni. Az alulértékelt ötlet is fontos, hogy rosszindulatú szoftverek elleni védelmet szerezzen az android telefonjára. Számos online útmutatás érhető el a rosszindulatú programok eltávolításáról. Annak ellenére, hogy az útmutató szerint eltávolíthatja az android rosszindulatú programok védelmét a rosszindulatú tartalmaktól, elengedhetetlen.

Korlátozza virtuális interakcióját a Google-lal

Android okostelefon-tulajdonosként mindig érzékenyen reagál a Google adatgyűjtési tevékenységeire. Ezt a kölcsönhatást azonban korlátozhatja. Annak ellenére, hogy a Google igazolja az adatvédelmi elkötelezettségét, ez nem ez a helyzet. És elkerülheti ezt a behatolást. Egyszerűen kövesse ezeket a népszerűtlen (okból) lépéseket azáltal, hogy testreszabja a „tevékenységvezérlést” a beállításaiban. Ezenkívül a telefon használata a Google-fiókjába való aláírás nélkül korlátozza a magánélet sértését, ugyanakkor korlátozza a telefonon végzett tevékenységeidet is..

Helyezze el a PIN-kódot, és rejtse el az adatait

Mindig állítson be személyes azonosító számot (PIN) a telefonján. Ez megakadályozza bárki behatolását akkor is, ha elveszíti telefonját vagy ellopták. Az arcfelismeréshez vagy a biometrikus ujjlenyomat felvételéhez választott tűt hagyományosabb és „biztonságosabb” útvonalat kínál adatai védelmére, még a Google-tól is. A telefon titkosítása teljesen új szintre hozza biztonságát. 

Csak emlékezz a PIN-kódjára, mert ha nem, akkor kockáztatja az összes adat elvesztését. Elrejtheti az értesítéseit is, hogy megvédje magát. Soha nem tudhatod, hogy a készülék melyik kezébe eshet. Így az értesítések elrejtése sokáig megőrzi az adatait, például az értesítéseket, a névjegyeket és az üzenetküldést. Csak kapcsolja be a hang- és értesítési beállításokat az értesítések kikapcsolásához.

Konzisztens szoftverfrissítés

Az Android okostelefon folyamatos szoftverfrissítése különösen fontos a telefon biztonságának aktuális állapotában tartása érdekében. Akárcsak a gyártók és a fejlesztők javítják a mobil eszközök biztonságát, úgy a hackerek is találnak okosabb módszereket a rosszindulatú programok betolakodására és terjesztésére..

Így a telefon frissítése segít naprakészen tartani a fejlettebb trükkökkel és trükkökkel az eszközök megtámadására vagy a rosszindulatú programok megfertőzésére. Android telefonján egyszerűen lépjen a „beállítások”, majd a „a telefonról” és a „rendszerfrissítés” pontokra, hogy a telefon rendszere aktuális legyen.

Soha ne bízz az ismeretlen forrásokban

A Linuxból örökölt Android csak azzal a működéssel működik, hogy lehetővé teszi az alkalmazások és programok letöltését vagy telepítését a fejlesztők által ellenőrzött forrásokból. Android-telefonja olyan előbeállításokkal rendelkezik, amelyek nem teszik lehetővé az ismeretlen források használatát. Ez biztosítja az Ön biztonságát mindenkor, különösen a rosszindulatú források és programok ellen.

Azonban az Android-eszköz alkalmanként lehetővé teszi programok és alkalmazások letöltését és telepítését ismeretlen forrásokból. Ez a folyamat csak akkor engedélyezett, ha engedélyt ad a Google-nak az ismeretlen források engedélyezésére. Ez káros lehet az eszközök és az adatok biztonságára. Ezért mindig figyeljen és kerülje az olyan források engedélyezését és engedélyezését, amelyekben nem biztos benne.

Az, hogy időt vesz igénybe az engedélyek ellenőrzésére az Alkalmazásokban, szintén hosszú utat jelent. Persze, néhány percet igénybe vehet az áttekintés, mégis ez biztosítja, hogy készüléke mindig biztonságban legyen. A biztonság érdekében a google kifejlesztette alkalmazás engedélyezési rendszerét.

Például egy bizonyos alkalmazás, amelyet letöltött, csak akkor fér hozzá a helyéhez, ha az alkalmazás ezt a funkciót használja. Ezenkívül, mint általában, az ösztöneitek és tudásuk is fontosak. Az engedélyek jól ülnek veled? Észrevesz valami kétes dolgot? Ez mind azt jelzi, hogy az alkalmazás forrása nem biztos, hogy megbízható.

Ne ossza meg túl sokat

Ha meg akarja osztani a tartózkodási helyét az Uber alkalmazásával, ez nem mindig biztonságos. Persze, néhány alkalmazás gyakorlatilag használhatatlanná válhat anélkül, hogy bekapcsolná a helymeghatározási funkciót. Mégis, ez a szolgáltatás időnként meglehetősen káros lehet az android telefon biztonsága szempontjából. Ennélfogva, mielőtt bekapcsolná a fontos szolgáltatásokat, például a tartózkodási helyét, mindig mérlegelje a szükséges hirdetésbiztonsági aggályokat.

Alsó sor

Számos olyan integrációs módszer létezik, amelyekkel biztosíthatja Android telefonjának biztonságát. A két tényező egyszeri hitelesítése talán az egyik leghatékonyabb módja a telefon biztonságának megerősítésére. Ezenkívül az alkalmazások áttekintésének szokása és a telefon biztonsága is nagyon hasznos.

Mérje fel és vegye figyelembe, hogy mi folyik a Google szinkronizálásával, tekintse át az alapértelmezett alkalmazásokat, VPN segítségével titkosítsa tevékenységeit, és a biztonságos e-mail szolgáltatók az egyik út. Még ha el is kerüljük a google keresés használatát Android-eszközén, ez egy biztonságos tét. Be van jelentkezve a Google-fiókjába, ami azt jelenti, hogy a keresési mintákat a Google nyomon követi és rögzíti.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me