Hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki kémkedjen a mobiltelefonomon

[ware_item id=33][/ware_item]

A mobiltelefon kémprogramjai manapság gyakori kérdéssé váltak. De ha túl sokat gondolsz rá, vagy ha aggódsz minden olyan jelnél, hogy a telefonod megérinti, paranoidossá válhat.


Néhány kémprogram távolról telepítve van a telefonra, ám ezek általában csalások, és nem működnek a hirdetett módon.

A szokásos kémprogramok esetében azonban a hackereknek fizikai hozzáféréssel kell rendelkezniük a telefonhoz. Ezért a legfontosabb óvintézkedés az, ha telefonját magával vagy biztonságos helyen tartja.

Sajnos a leggyakoribb, hogy a felhasználó akaratlanul tölti le a kémprogramot a telefonjára. A spyware alkalmazások rendkívül veszélyesek lehetnek, mivel hozzáférhetnek a szöveges üzenetekhez, hívásokhoz, e-mailekhez, a híváselőzményekhez és az eszközön található helyhez..

Tehát a kémprogramot a lehető legkorábban fel kell fedeznie a telefonján, és meg kell tennie a kémprogramozás eltávolítását célzó intézkedéseket.

Jelzi, hogy a telefon csapdába esett

Ezek a kémkedett alkalmazások néha okosabbak, és nem tudja megítélni a telefon változásait. A legtöbb esetben azonban egy kémprogram-befecskendezés után vannak bizonyos látható és valószínű jelek.

Vannak olyan jelek, amelyek jelképezhetik a kémprogramot, de vannak más szisztematikus kérdések is, amelyek ezeket a problémákat okozhatják.

1- Gyors akkumulátor-ürítés

Ha szemtanúja van az akkumulátor ürítésének rendellenességeiről, akkor ezt egy kém alkalmazás okozhatja. Az ilyen alkalmazásokról ismert, hogy súlyosan növelik az akkumulátor használatát.

Jobban felfedezheti ezt a problémát és annak okát.

Az akkumulátor teljesítménye az elmúlt években lecsökken, vagy a használati szokások szintén okozzák a gyors akkumulátorfogyasztást. Néhány mobilalkalmazás a háttérben is működik, még akkor is, ha nem használja őket.

Ettől eltekintve, a telefon háttérben futó kémprogramok több akkumulátort fogyasztanak.

2- Bizonytalan a telefon leállítása és újraindítása

Nagyon általános, hogy telefonja kikapcsol vagy újraindul, amikor megteszi. De ha a mobiltelefonon fut egy rosszindulatú program, hirtelen kikapcsolhat vagy bekapcsolhat.

Ezt meg lehet érteni egy PC-szoftver telepítésével.

Időnként, amikor a telepítés befejeződött, a számítógép automatikusan újraindul, parancs vagy engedély nélkül. Ugyanez lehet a helyzet a rosszindulatú szoftverekkel is; azonban itt sem ismeri a futó kémprogramot.

Azt is észreveheti, hogy a mobil képernyő úgy világít, mintha használatban van. Ha egyszer látja, akkor valószínűleg nincs semmi aggasztó, de ha ez elég gyakran fordul elő, akkor gondoljon rá egy második gondolatot.

3- Az akkumulátor túl meleg, nehéz működés nélkül

Használat közben gyakori a mobiltelefon meleg érzése, de amikor nem használja, ez jelzést jelenthet a kémprogramok működése felé.

Még a könnyű működés, például a WhatsApp vagy a Facebook használata esetén is enyhén megváltoztatja az akkumulátor hőmérsékletét. Ha azonban túl melegszik olyan okok nélkül, mint például töltés, hosszú hanghívások vagy hosszas filmlejátszás, akkor annak oka az ismeretlen szoftver alkalmazás-feldolgozás.

4- Háttérzajok hívás közben

Hallottál valami furcsa zümmögést vagy zajt hívás közben? Ha igen, akkor emlékeztessen a történelemre, amely az elejétől kezdve vagy csak hirtelen van.

Mint korábban említettük, a kémprogram-alkalmazások képesek hallgatni és rögzíteni a hanghívását, ami valószínűleg bizonytalan zajokat okozhat.

A jelekkel kapcsolatos problémák szintén oka a nem egyértelmű vagy hozzáadott hangoknak, de ezt megerősítheti egy másik mobil teszthívásával. Vagy ha a probléma hosszú ideig fennáll vagy rendszeres lesz, akkor jobb, ha éber.

5- Furcsa üzenetek

A promóciós ügyletek, a márka nyilvánosságra hozatala vagy a szöveges üzenetben szereplő eladási ajánlat jelölheti a nyomon követést, de nem spyware figyelmeztetés.

De ha egy üzenet így olvasható; # Nedves $ ssaw244 *& akkor mit jelent ez??

Az olyan furcsa szöveges üzenetek (általában szimbólumokkal és számokkal), amelyek olvashatatlanok és borzasztónak tűnnek, spyware eszköz lehet. Ennek eredményeként ez az egyszerű SMS kezdeményezheti a GPS-követést, engedélyezheti a mikrofont, bekapcsolhatja a kamerát, vagy más zavaró folyamatokat elindíthat..

6- Óriási adatfelhasználás

Az emberek többsége nem rendelkezik nyomon az adatfelhasználással, amíg nem éri el a korlátot, vagy nem kapnak számlát. Ha adathasználata hirtelen meghaladja a szokásos használati szokást, és még nem végzett ilyen tevékenységet, akkor spyware lehet naplókat küldeni a telefonjára és a telefonjáról.

Az ilyen típusú rosszindulatú szoftverek általában arra irányítják a telefont a hiteles webhelyekre, amikor az adatok vagy a Wi-Fi kapcsolat be van kapcsolva.

Általában nehéz észlelni a változást, de észlelheti a gyanús tevékenységet azáltal, hogy az összes adatot az alkalmazásokkal egy ideig kikapcsolja..

Lehet, hogy néhányan észrevette ezeket a kérdéseket, de nem a kémprogramok alkalmazásának teljes jelzése. Nagyon biztonságos azonban az óvintézkedések meghozatala, mielőtt extrém veszélybe kerülne.

A spyware eltávolításának módjai (Android és iPhone)

Az Android telefonok inkább hajlamosak a spyware támadásokra, mint az iPhone. Ezért valószínűbb, hogy az Android felhasználóknak kérdésük van, hogyan lehet megakadályozni valakit abban, hogy kémkedjen a mobiltelefonomon.

Ha a kémprogram-alkalmazások rendszeres jeleit látta, akkor jobb, ha ezeket a módszereket követi a kémprogramok eltávolításáról a telefonjáról.

1-     Állítsa vissza a gyári beállításokat

Ez a legegyszerűbb módszer a kémprogramoktól való megszabadulásra.

A gyári beállítások visszaállítása kellemetlen lehet a legtöbb mobiltulajdonos számára, mivel eltávolítja az összes adatot és a tárolt fájlokat. Sokkal jobb azonban, ha személyes adatait rosszindulatú entitásnak adjuk át.

Androidra

A gyári visszaállítás elvégzéséhez nyitnia kell a telefonokat Beállítások> Biztonsági mentés és visszaállítás> Gyári adatok visszaállítása> Állítsa vissza a telefont. Ezután válassza a mindent töröl lehetőséget, és adja meg a jelszót, ha van ilyen.

IPhone-hoz

Lépjen az iPhone készülékéhez Beállítások> Tábornok> Visszaállítás> Törölje az összes tartalmat és a beállításokat. A folyamat megerősítéséhez írja be a jelszavát.

2-     Az alkalmazás kézi eltávolítása

Az alkalmazás eltávolításának másik módja az, hogy manuálisan törli.

Ez az út kissé bonyolult, mivel a eltávolító folyamatba lépés előtt fel kell ismernie a rosszindulatú alkalmazást. Ezenkívül szem előtt kell tartania, hogy több alkalmazás működhet együtt, hogy egyetlen eszközt alkosson. Ezért törölnie kell az összes alkalmazást.

  • Lépjen az Androidra Beállítások alkalmazást, majd kattintson a gombra Alkalmazások.
  • Most görgessen le és keresse meg a spyware alkalmazást / alkalmazásokat.
  • Kattintson az alkalmazásra, és nyomja meg a gombot Eltávolítás.

3-     Frissítse operációs rendszerét

Ez a módszer nem sokkal hatékonyabban távolítja el a kémprogramot a fenti kéthez képest. Az operációs rendszer frissítésének tudatlansága sokszor ugyanakkor rosszindulatú programokat is biztosít a telefonhoz.

Ha a mobilszolgáltató nemrégiben indított frissítést, akkor valószínűbb, hogy javították a biztonsági réseket.

Ha gyökereztette android telefonját, akkor azt az operációs rendszer frissítésével együtt eltávolítják. Mivel az android gyökerezése lehetővé teszi az ismeretlen és idegen alkalmazások letöltését, a rosszindulatú alkalmazások könnyedén kezelhetik a telefonját.

IPhone-hoz

Az iPhone frissítése a legújabb iOS frissítéssel valóban hatékony a nyomkövető programok eltávolításához. Ezenkívül eltávolítja a jailbreak-et, ha alkalmazza az iPhone-ján.

Az iOS frissítéséhez lépjen a Beállítások> Tábornok> Szoftver frissítés.

A rosszindulatú szoftvereket soha nem lehetett telepíteni az iPhone-ra, amíg az nem tört ki. A legtöbb ember magukat szúrja be az iPhone-ba, hogy más forrásokból származó alkalmazásokat telepítsenek az App Store-ral együtt.

Másrészt bárki más is megteheti fizikai hozzáféréssel az iPhone készüléken.

4-     Biztonsági alkalmazás telepítése

Számos olyan kémprogram-elhárító szoftver létezik, amely figyelemmel kíséri a rosszindulatú és gyanús tevékenységeket a telefonján.

Ezek az alkalmazások azt is értesítik, ha új szoftver vagy program van telepítve a mobiltelefonjára. Ilyen módszerekkel könnyen észlelheti a nem irányított telepítést.

A biztonsági alkalmazások lehetővé teszik a szkennelés funkcióját annak a csalárd szoftvernek a kiderítéséhez, amely már létezik a telefonján, és amelyet korábban az Ön hozzájárulása nélkül telepítettek.

Ezen általános jellemzők mellett vannak olyan megkülönböztető jellemzők, amelyek alkalmazásonként változnak. Például az Avast egy népszerű név a víruskereső és spyware ellen.

Jobb maradjon éber és óvatos

A megvitatott óvintézkedések mellett valóban szükséges, hogy a mobiltelefonján erős jelszót tartsunk fenn. Ezenkívül próbáljon telefonját biztonságos helyen tartani.

Vannak előzetes kémprogramok is, de ezek többsége bármikor felismerhető, amellyel nyomon tudja követni és eltávolíthatja őket. Mindazonáltal bármilyen ilyen jel elõtt felszerelheti a védekezést, hogy a lehetõ legkevesebb esély legyen arra, hogy a telefonját egy spyware támadja meg..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me