Hogyan lehet megtudni, hogy telefonját feltörték-e 12 Jelek

[ware_item id=33][/ware_item]

A mai korban a mobiltelefonok nem kevesebbek, mint a nagy teljesítményű számítógépek. Mindezeket a feladatokat és erőfeszítéseket lehetővé tették, ami néhány évvel ezelőtt lehetetlennek tűnt. Mindezen feladatokat szintén tudományos fantasztikusnak tekintik.


A mobiltelefon biztonsága elengedhetetlen, mivel jelentős mennyiségű magán- és bizalmas adatot tartalmaz. A személyes adatok magukban foglalják a névjegyeket, szöveges üzeneteket, e-mail kommunikációt és a hozzáférést a különböző közösségi média alkalmazásokhoz.

Ezért elengedhetetlen és szükséges a telefonjaink védelme a hackerekkel szemben. Minden embernek azonnal cselekednie kell, ha okostelefonja veszélybe kerül vagy feltört.

12 Jelek ami azt mutatja, hogy a mobiltelefonját feltörték:

A mobiltelefonok biztonságának fontosságát szem előtt tartva ebben a cikkben 12 különféle jelről beszélünk, amelyek azt jelzik, hogy valaki levágta az Ön telefonját.

Ezenkívül, hogy a kis gondatlanság hogyan adhat hackereknek hozzáférést a telefonhoz. A jelek a következők:

1 - A telefon a korábbinál lassabban működik:

A háttér mögött futó vírusok és rosszindulatú programok súlyosan befolyásolhatják a készüléken futó számos alkalmazás teljesítményét. Ezenkívül időnként is kiválthatja a hálózati kapcsolatot. Ezért fontos megjegyezni, hogy az operációs rendszer frissítése kárt okozhat az eszközben.

Ne veszítse el az irányítást és ne aggódjon, ha az eszköz még a frissítés után sem működik jól. Hasonlóképpen, ha a belső memória megtelik a nagyszerű alkalmazások telepítése miatt, akkor az általános teljesítmény vírus vagy rosszindulatú program jelenléte nélkül befolyásolja..

2 - Hamis üzenetek:

Ha a barátaid vagy a kapcsolattartóiból származó más személyek panaszkodnak egy e-mail vagy szöveges üzenet kézhezvételekor, amelyet nem küldtek el, akkor ez azt jelzi, hogy valami nem megfelelő. Ugyanígy, ha gyanús és furcsa kommunikációt kap, akkor egyértelmű, hogy telefonja kompromittált.

3 - Hamis alkalmazások:

Nyilvánvaló, hogy az eszközgyártó vagy a szolgáltató az Ön hozzájárulása nélkül telepíthet alkalmazásokat az eszközére. Ha azonban a híralkalmazások megjelennek, akkor ellenőrizheti, hogy legálisak-e vagy sem.

A biztonság kedvéért a Google alkalmazásai között kell keresnie, és ellenőriznie kell azok áttekintését a különböző technológiai webhelyeken. Az operációs rendszer érzékeny tulajdonságai miatt az Android és iOS rosszindulatú programok nagyobb intenzitást élvezhetnek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék azokat a biztonsági funkciókat, amelyek lehetővé teszik az adatok rablását, a hívások és szöveges üzenetek rögzítését és megőrzését, a közösségi média és az online banki munkamenetek ellopását, valamint mindenféle káosz létrehozását..

4 - Az alkalmazások nem működnek megfelelően:

Ha az alkalmazások hirtelen leállnak, amely korábban jól működött, az azt jelenti, hogy egyes rosszindulatú szoftverek szimatolnak az alkalmazás funkcióival. Ha ilyen probléma merül fel az operációs rendszer frissítése után, akkor a frissítés az igazi bűnös, akkor maga a rosszindulatú program.

5 - Megnövelt adatfelhasználás:

Ha észreveszi, hogy az adathasználata sokkal jelentősebbnek tűnik, mint gondolnád, főleg, ha az emelkedés hamarosan valamilyen gyanús esemény után következik be. Ez természetesen azt jelzi, hogy a rosszindulatú programok adatátvitelre kerülnek az eszközről néhány másik félre.

Az alkalmazásonkénti adathasználatot akkor is ellenőrizheti, ha valamely alkalmazás azt mutatja, hogy túl sok adatot használ, amelyet a funkcióhoz biztosít. Az is előfordulhat, hogy törölheti a telepített alkalmazást a külső gyártóktól is. Később újratelepítheti az alkalmazást bármilyen más megbízható forrásból. Ha azonban a rosszindulatú program megfertőzte az eszközt, akkor az alkalmazás újratelepítése nem oldja meg a problémát.

6 - A spamszűrők blokkolják az eszköz e-maileit:

Ha a spamszűrők hirtelen blokkolják az e-maileket, és nem tud e-maileket küldeni a készülékről, akkor ez azt jelzi, hogy az e-mail beállítások megváltoztak. Ez azt jelzi, hogy néhány illetéktelen szerver kezeli az e-maileket, és a szerver lehetővé teszi más felek számára az üzenetek olvasását.

7 - Az eszköz megkísérel elérni a káros webhelyeket:

Ha azonban olyan módszert használ olyan hálózaton, amely blokkolja az összes ismert kihívást jelentő webhelyhez és rendszerhez való hozzáférést, akkor is megtudhatja, hogy az ilyen webhelyekre próbált hozzáférni az Ön hozzájárulása nélkül. Ez azt mutatja, hogy az eszköz fertőzött-e valamilyen rosszindulatú programot. Ezenkívül az összes személyes és magáninformáció veszélybe került.

8 - Az akkumulátor sok energiát fogyaszt:

Ha a telefon sokat melegít, akkor ez jelzi az akkumulátorral kapcsolatos problémát. Ez azt is jelenti, hogy az akkumulátor már nem lesz megbízható és rugalmas. Ez azt is eredményezheti, hogy az akkumulátor nem marad elég hosszú ideig feltöltve.

Ha szociális média alkalmazásokat használ, és rendszeresen játszik a telefonon hosszú ideig, akkor az eszköz nyitva áll a támadók és a hackerek számára. A támadók kémprogramon keresztül juthatnak be, ami az akkumulátor lemerülését is okozza.

9 - Szokatlan szolgáltatási zavarok:

Ha problémái vannak a hívások kezdeményezésével, még akkor is, ha a jelerősség elég jó, vagy beszélgetés közben furcsa zajt tapasztal, akkor valami biztosan halak.

Általában ezek a problémák olyan technikai kérdésekre utalnak, amelyek összekapcsolódnak és aggódnak a hackeléssel, azonban az eset nem mindig azonos. Ha tehát észlel minden ilyen tünetet és tünetet, akkor meg kell tennie a szükséges megelőző intézkedéseket.

10 - Bluetooth:

A Bluetooth olyan mód, amely hozzáférést biztosít a hackerekhez vagy támadókhoz anélkül, hogy meg kellene engednie a telefon megérintését. Ez egy olyan típusú hackelés, amely a felhasználók számára észrevétlen marad. Még akkor is károsíthatja és megfertőzheti a környező eszközöket, ha a Bluetooth-mód be van kapcsolva.

Az előző évben az '' Armis '' biztonsági társaság felismerte a támadás új formáját, az úgynevezett 'BlueBorne'. A támadás kölcsönösen a Bluetooth-ot használta illegális és jogosulatlan hozzáféréshez a mobiltelefonokhoz.

A támadás közel 5,3 milliárd eszközt érintett. Ezenkívül lehetővé teszi a támadók számára az eszközök irányítását, valamint a szervezeti adatokhoz és hálózatokhoz való hozzáférést. A cég beszámolója szerint a támadások fele súlyos volt olyan eszközökkel, amelyeknek csak a Bluetooth üzemmódra van szükségük, hogy aktív legyen. Ily módon a támadók hozzáférhetnek eszközökhöz és rosszindulatú programokat terjeszthetnek.

Ezért a szakértők javasolják, hogy kapcsolja ki a Bluetooth-t, amikor erre nincs szükség. Vegye figyelembe az e-mailekben, szöveges üzenetekben, üzenetküldő szolgáltatásokban, például a Facebookban vagy a WhatsAppban lévő kétes letöltéseket és URL-linkeket is, amelyek kárt okozhatnak a telefonján..

Sőt, ha észreveszi, hogy a Bluetooth be van kapcsolva, amíg nem így volt, akkor kapcsolja ki, és végezzen szkennelést is.

11 -Háttérzajok:

Ha telefonhívások vagy hanghallgatás közben bármilyen háttérzajt észlel, az azt jelezheti, hogy a mobiltelefon kompromittálódhatott.

Lehet, hogy valaki megszakíthatja az összes beszélgetést. Emellett valaki képes bejutni az okostelefonba valamilyen esetleges szoftver- vagy hardverhiba miatt.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze telefonját, hogy naprakész legyen az esetleges működési zavarokkal.

12 - Nyilvános Wi-Fi:

A nyilvános Wi-Fi egy másik módja annak, hogy a hackerek hozzáférjenek személyes és személyes adataihoz. A hackerek az okostelefonod nyilvános hotspothoz való Wi-Fi-kapcsolatával teszik ezt meg.

Nyilvánvaló, hogy a nyilvános Wi-Fi-vel való kapcsolat nem titkosítva, és a hackerek gyakran különböző technikákat és módszereket használnak a hozzáféréshez. A támadók hamis webhelyet jeleníthetnek meg Önnek, ahol felkérik Önt, hogy adja meg az Ön adatait. Nagyon nehéz lehet azonosítani. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy ne használják a mobil banki szolgáltatást és a nyilvános Wi-Fi-n keresztüli vásárlást.

A támadók hamis hozzáférési pontot állíthatnak fel, valamint ingyenes internethozzáférést és megbízható hotspot nevét. Ha bármilyen két hasonló hálózati kapcsolatot lát, akkor ez egyértelmű jel, hogy a telefon veszélyben van. Javasoljuk, hogy ne csatlakozzon ilyen hálózathoz.

Ha olyan Wi-Fi-hálózatot használ, amellyel nem tudja, hogy ezt rosszindulatú programok érinthetik-e. Amikor elkezdi használni a Wi-Fi hálózatot, akkor figyelnie kell az interfészt. Ha van egy olyan logója, amely kissé különbözik a vártól, akkor ez azt jelenti, hogy helytelen Wi-Fi hálózatot használ.

Hogyan lehet megvédeni magát?

Az okostelefon megvédése a hackerekkel szemben valóban fontos és létfontosságú dolog. Általában néhány tippet adunk Önnek, amelyek segítségével biztosan megóvhatja okostelefonját a feltörésektől. A megelőző intézkedések ugyanolyanok következik:

  1. Ne nyisson meg olyan üzenetet, amelynek URL-címe nem egyértelmű. Soha ne nyisson meg olyan üzeneteket, amelyek linkje nem látható.
  2. Ne engedje, hogy a telefon emlékezzen a jelszavaira.
  3. Ha egy ismeretlen számítógéppel tölti fel a telefont, amikor az megjeleníti az opciókat, válassza a 'Csak töltés' lehetőséget.
  4. Kapcsolja ki az automatikus kapcsolatot a nyilvános Wi-Fi hálózat funkcióval. Pótlóként válassza ki őket
  5. Adjon hozzá egy jelszót a mobiltelefonhoz.
  6. Ha Android-felhasználó, akkor telepítenie kell egy megbízható antivírus-programot.
  7. Ne végezzen online vásárlást vagy pénzeszközök átutalását nyilvános Wi-Fi hálózat használata közben.
  8. Kerülje a gyanús vagy kétes nevekkel rendelkező hálózatok használatát. Mindig válasszon olyan felületet, amely jelszóval védett, különösen, ha valahol egy kávézóban vagy a szállodában szeret.

Végső gondolatok:

Időre van szükség a telefonok biztonságához és a hackerek elleni védelméhez. Bár vannak különböző jelek, amelyek alapján egyértelmű, hogy valaki feltört a telefonján.

Minden egyén elsődleges feladata a szükséges megelőző intézkedések meghozatala a bizonytalan és nem kívánt helyzetek elkerülése érdekében.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me