Hogyan lehet névtelen az Androidon vagy iPhone-on

[ware_item id=33][/ware_item]

Manapság könnyű nyomon követni online tevékenységeit. Az anonim böngészés nem csak a bűnözők számára rejtőzik keresési lekérdezéseik és egyéb adataik miatt. Mások anonim módon böngészhetnek az interneten, hogy csökkentsék a célzott hirdetéseket, elérjék az olyan webhelyeket, amelyek nem állnak rendelkezésre az országukban, és akár csökkentik a személyazonosság-lopás kockázatát. Az internetes adatvédelem biztosítása érdekében az Android készüléken vagy az iPhone készüléken való böngészés során kövesse ezeket a tippeket.


Az IP-cím elrejtése

Az anonim online maradás első lépése az IP-cím elrejtése. Az IP-címed olyan, mint egy otthoni cím. Az Ön készülékének egy száma, amely megmondja a webhelyeknek, hogy hol kell elküldeni az Ön adatait, hogy a megfelelő weboldalak vagy fájlok megérkezzenek a megfelelő telefonhoz vagy táblagéphez. IP-címe információkat tartalmaz a földrajzi helyzetéről. A közösségi oldalak és a keresőmotorok felhasználhatják az Ön IP-címét az online tevékenység nyomon követésére, és a hirdetések célzására a fiókjaira.

Ennek ellenére számos módon elrejtheti IP-címét a meglátogatott webhelyekkel szemben. Néhány általánosabb módszer a következő:

Használjon VPN-t az adatok titkosításához

A VPN vagy a virtuális magánhálózat egy olyan szolgáltatás, ahol csatlakozik a szolgáltató szerveréhez, mielőtt online adatokat küld és fogad. Maszkolja az Ön IP-címét, mert az a kiszolgálóról küldött összes adat a szolgáltatója IP-címét fogja használni, a sajátja helyett. További biztonsági bónuszként az Android és iPhone legjobb VPN szolgáltatói titkosítják az Ön adatait. Az üzleti szakemberek széles körben használják a VPN-ket az online biztonság fokozására és annak csökkentésére, hogy adatai rossz kezekbe kerüljenek. Kiválóan javítja a biztonságot a nyilvános hálózatokhoz való csatlakozáskor is, ha minimalizálja a feltörés kockázatát. A VPN használatának megkezdése egyszerű.

 1. Keressen egy megbízható VPN-szolgáltatót.
 2. Iratkozzon fel a szolgáltató utasításainak megfelelően.
 3. Töltse le a szolgáltató mobilalkalmazását és konfigurálja a beállításait.
 4. Kezdje névtelenül böngészni a telefonjáról.

Használjon proxy szervert

A proxyszerver hasonló a VPN-hez, de korlátozottabb. Ennek ellenére ingyenes és egyszeres felhasználásra jól használható, megváltoztatva IP-címét. Használata:

 1. Keressen proxyszervereket online. Sok ingyenes lehetőség létezik, így ezeket nem nehéz megtalálni.
 2. Konfigurálja a böngésző beállításait a proxy szerverhez történő csatlakozáshoz.
 3. Kezdje névtelen böngészési munkamenetét.

Megjegyzés: A proxyk csak azzal a böngészővel működnek, amelyre konfigurálta, így nem fog működni a telefon többi alkalmazásával. Proxy használatakor vigyázzon az érzékeny adatok bevitelekor.

Használja a Tor böngészőt

A Tor a proxyszerverek hálózata, amely visszatükrözi az adatait a szerverek között az online névtelenség fokozása érdekében. Még a Tor-ot futtathatja a VPN-en keresztül, hogy extra védelmi réteget adjon hozzá.

 1. Látogasson el a torproject.org webhelyre, vagy keresse meg az alkalmazást az Android vagy iOS áruházában.
 2. Töltse le és telepítse a Tor böngészőt.
 3. Nyissa meg a Tor böngésző nevű mappát.
 4. Kövesse az utasításokat, hogy közvetlenül csatlakozzon a Tor hálózathoz vagy konfigurálja a beállításait.
 5. Indítsa el a böngészőt, és kezdje el névtelenül böngészni. Vegye figyelembe, hogy a Tor nem csatlakozik más eszközéhez az eszközén.

Az IP-cím elrejtése azt jelenti, hogy a vállalatok nem tudnak követni téged. Azt is teszi, hogy úgy tűnik, mintha az internetes forgalom másutt származna. Ez hasznos lehet, ha olyan webhelyet próbál elérni, amely az Ön országában nem érhető el.

Használjon adatvédelmi orientált keresőmotort

Ha aggódik az adatait követő cégek miatt, akkor a legjobb, ha távol tartózkodik a nagyobb keresőmotoroktól, például a Google-tól és a Bing-től. Követi az összes keresési előzményt a célzottabb keresési eredmények biztosítása érdekében. Ez az egyik oka annak, hogy elrejtse az IP-címét, mert ez egy jó ötlet, mert követik az Ön tevékenységét azáltal, hogy az IP-hez kapcsolják.

Más kevésbé ismert keresőmotorok nem követik nyomon az adatait, így böngészhet úgy, hogy nem érzi magát valaki kémkedésének. A StartPage és a DuckDuckGo csak néhány ezek közül a keresőmotorok közül, amelyek nem követik el az interneten. Egyszerűen keresse fel a kívánt keresőt, és kezdje el böngészni!

Küldjön névtelen e-maileket

A webböngészés nem feltétlenül az egyetlen olyan terület az interneten, ahol névtelen maradni szeretne. Az e-mail névtelenné tétele segít elkerülni a spam és a tevékenység nyomon követését. Bármikor feliratkozhat új e-mail címekre a webhelyek regisztrálásához. Ügyeljen arra, hogy ne adjon meg személyes információt a fiókban. Új VPN-t kíván használni, amikor új fiókokat állít fel, így azok nem kapcsolódnak az Ön IP-címéhez.

Alternatív megoldásként olyan szolgáltatásokat is használhat, mint a ProtonMail, amely elrejti az e-mail információkat a keresésekből és működik a Tor hálózaton keresztül. Nem csak ezt, hanem titkosítja az e-mail adatait is. Kétfaktoros hitelesítést is tartalmaz, és a regisztrációkor nem kér személyes adatait, ami még nagyobb biztonságot nyújt e-mailjeinek.

Legyen óvatos a harmadik féltől származó szoftverekkel

Az egyik dolog, amelyet nem szabad megfeledkezni arról, hogy anonim maradjon az Android-eszközével vagy iPhone-jával, az az, hogy minden alkalmazás eltérően fér hozzá az Ön adataihoz. Noha beállíthatja a böngészőt névtelenné, más alkalmazások hozzáférhetnek és nyomon követhetik személyes adatait. Még ha a böngésző névtelen is, a harmadik fél által készített böngészők személyes információkat tárolhatnak.

A VPN-nek más alkalmazásokkal kell működnie, de mindkét esetben fontos, hogy óvatosan járjon el, és kerülje a személyes adatok megadását, ha online névtelen maradni szeretne.

Anonim módon online maradni nem lehetetlen, ha aggódsz az online biztonság miatt. Ugyanakkor egyetlen megoldás sem bizonytalan, így a legjobb az ilyen típusú biztonsági intézkedések együttes használata a lehető legnagyobb biztonság elérése érdekében..

Ez a legjobb gyakorlat az identitás védelme érdekében. További hasznos forrásokat találhat a névtelenség további online biztosítására.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me