Hogyan lehet titkosítani a telefonját? (Útmutató a titkosított telefonhoz)

[ware_item id=33][/ware_item]

A titkosítás olyan módszer, amellyel megvédheti bármely eszközén, laptopján, PC-jén, okostelefonján vagy bármely más eszközén tárolt adatokat, amelyeket az adatok tárolására használ. A Titkosítás szó kissé technikainak tűnhet, de egyszerűen csak jelszóval védi az összes érzékeny és bizalmas adatát, amelyet nem akar veszélyeztetni. Az Apple és az FBI közötti csatát kiváltó, a titkosítás iránti igényt fokozó és felgyorsító csapást kivizsgáló eset esetleg más véleményt adhat az esetről, de nem tagadhatja, hogy fontos az adatok biztonságos kezelése egy személyre szabott titkosítással kulcs, amely megóvja az adatok ellopásától, az adatlopás kísérleteitől, valamint a titkosított telefon ellopásától vagy rossz kezekbe kerüléséig, akkor nem kell aggódnia az okostelefonon tárolt adatai miatt, amelyek tartalmazhatnak személyes adatait, e-mail fiókokat, amelyek rendelkezhet pénzügyi és bankszámlakivonataival, hitelkártya-adataival, magánbeszélgetésével, képeivel, videóival, elérhetőségével stb., és rémálom lehet számodra, ha bármilyen számítógépes bűnöző, például hacker, spammer vagy más snooper kihasználja. Tehát adatainak titkosítással történő védelme a legjobb és okosabb ötlet az összes ilyen problémától való megszabaduláshoz, és valóban gondolkodnia kell a titkosított telefonokról..


Mi a titkosított telefon??

A titkosítás tárolja a telefon adatait kódolt és olvashatatlannak látszólag átalakított formában. A telefon bekapcsolásakor be kell írnia a PIN-kódot vagy a védett jelszót, amely megegyezik a telefon zárolási képernyő PIN-kódjával vagy jelszavával, miután megadta a titkosítási kulcsot, a telefon a PIN-kóddal vagy jelszóval dekódolja az adatait, így érthető.

A telefon titkosítás típusai

Három fő típusú titkosítás van;

  1. A mozgó adatok titkosítása
  2. Teljes körű titkosítás
  3. Titkosítás nyugalmi adatokhoz

Az első két titkosítási típus - a „Titkosítás a mozgásban lévő adatokhoz” és a „Teljes körű titkosítás” - a kimenő és a fogadott üzenetekre vonatkozik a titkosított telefonon, és célja, hogy megakadályozzon jogosulatlan személyek az eszköz kommunikációját. A titkosítás harmadik típusa - Nyugvó adatok titkosítása az eszköz memóriájában tárolt adatokhoz.

Miért kellene titkosítanom a telefonomat?

A világ minden táján emberek milliói használnak okostelefonokat, és személyes adataikat tárolják telefonjukban a személyes adataiktól kezdve a magánbeszélgetésig, képekig és videókig, és elképzelhetik, mikor évente több ezer telefon lopott el, és ha a telefonod az egyik rossz kezekbe kerül, akik hozzáférhetnek minden személyes adatához és bizalmas információhoz, nem félelmetesnek hangzik? Íme néhány ok, amiért titkosított telefont kell használnia.

Fokozza az adatbiztonságot

A telefon titkosítása biztosítja a telefon adatainak biztonságát, amelyet még rossz kezekben sem lehet kihasználni és terjeszteni. Bármilyen információt és adatot tárolhat a titkosított telefonján, gond nélkül. A telefon adatainak titkosítása nehéznek és technikainak tűnhet, de olyan egyszerű, mint a fájl, mappa vagy az egész eszköz jelszó-titkosításának megőrzése, miután a titkosítást az adatok kódolt, kódolt és olvashatatlan formába konvertálódtak, amelyet egy titkosító kulccsal védtek, amely az adatok visszafejtéséhez használták, így csak az a személy fér hozzá, aki ismeri a helyes titkosítási kulcsot, különben minden telefon adata biztonságos és biztonságos.

Adatbiztonság, még akkor is, ha telefonját eladják

Amikor úgy dönt, hogy régi telefonját cseréli úgy, hogy eladja, majd új telefonot szerez saját magának, gondolkodott már azon, hogy a telefon memóriájában és merevlemezén tárolt adatok megtalálhatók-e, még az összes adat törlése után is? Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a tényt, hogy bár a mobiltelefon hosszú idejű használata után kiadják a személyes adataikat és adataikat, akkor is hozzáférhetik azokat és felhasználhatják azokat, ha más személy használja őket, és ha az adott személy szándéka nem helyes, akkor az nem feltétlenül lehetséges. az érdekedben. Tehát a legjobb dolog a telefon adatainak titkosítása, és soha ne aggódjon a titkosított telefonon található személyes dolgai miatt..

A telefonon mit lehet titkosítani?

Általában a titkosított telefonon minden, amely internetes kapcsolatot futtat, titkosítva lehet, szóval mi van a szöveges üzenetekkel és a hívással? a titkosítás nem könnyű feladat, de vannak olyan alkalmazások, mint a Néma telefon vagy a Jel, amelyek a VoIP segítségével az interneten keresztül továbbítják a hanghívásokat, és még több olyan alkalmazás, például az iMessages, amely a szöveges üzeneteket internetes alapú azonnali üzenetekké alakítja, ha a másik végén lévő személy ugyanazt az alkalmazást használja szöveges üzenetekhez. A telefonon lévő e-maileknek van egy hátránya, hogy az üzenet tartalmától a mellékletekig mindent titkosíthatnak, de a feladó és a címzett címei a titkosított e-mailek ellenére bárki számára láthatók, az e-mailek naplózhatók a telefonján..

Telefon titkosítása?

Általában két fő és a legnépszerűbb okostelefon-operációs rendszer létezik, amelyet az emberek milliói használnak szerte a világon: Android és iOS (iPhone / iPad), és az alábbiakban azt tárgyaljuk, hogyan lehet a titkosítást mindkettőben megvalósítani a beépített szolgáltatások és a cikk későbbi részében néhány harmadik féltől származó alkalmazást tárgyalunk, amelyeket a telefon titkosításához használnak.

Titkosítás az Android készülékekben

A legtöbb Google Android-telefon és -eszköz alapértelmezés szerint nincs titkosítva, és a felhasználók soha nem zavarják az alapértelmezett beállítás megváltoztatását. Ha ezt a cikket olvassa és Android-telefonnal rendelkezik, akkor kíváncsi kell lennie arra, hogyan titkosíthatja az android-telefont valamilyen beépített eszköz segítségével. az Android telefonok szolgáltatásaiban a jól titkosítás nehezebb az Android telefonokon, mint az iOS rendszeren. Egyes új Android telefonmodellek, például a Google Nexus telefonjai és táblagépei a titkosítást alapértelmezés szerint engedélyezve vannak. Az Android 6.0 Marshmallow-val szállító új android eszközök, mint például a Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge, szintén titkosítva vannak, és csak annyit kell tennie, hogy állítson be egy biztonsági és titkosítási kódot annak aktiválásához, majd minden alkalommal, amikor kinyitja a titkosított telefonját. megkérdezi az előre beállított titkosítási kulcsot, majd a helyes kulcs megadásával hozzáférhet a titkosított telefonhoz. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a titkosítási kulcs beállításához Android telefonokon;
1. Menj ide Beállítások mobiltelefonjára, majd válassza a lehetőséget Biztonság / képernyőzár és biztonság.
2. Akkor megy egyéb biztonsági beállítások és kattintson a gombra titkosítása telefon.
3. Most megkérdezi, hogy állítson be egy jelszót, titkosítási kulcsot stb., És úgy dönt, hogy egy bonyolult kombinációt nehezen tud kitalálni bárki, aki ismeri Önt, majd kattintson az Alkalmaz gombra..
4. Ne felejtse el biztonságosan és biztonságosan tárolni a titkosítási kulcsát vagy jelszavát, és bárhol el is tárolhatja, így soha nem veszítheti el, különben a telefonja bezárul..

a telefon titkosítása
Titkosítás iOS-ban

Az Apple 2014-ben bevezette az eszköz titkosítási funkcióját az iOS 8-ban, amelyet könnyű beállítani, és legalább négy számjegyű kód megadására van szükség, és minden alkalommal, amikor telefonját kinyitja a kód hozzáadásával, és az eszköz könnyen visszafejthető, javasolt egy összetett számkészlet jelszóként, hogy az iPhone titkosítási szintje magas maradjon. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a titkosítási kulcs beállításához iOS 8-nál kezdve;
1. Menj ide Beállítások az iPhone készülékén, majd válassza a lehetőséget Érintse meg az azonosítót & számkódot (vagy ujjlenyomat-érzékelő nélküli régebbi eszközök jelkódja).
2. Most kattintson a Kapcsolja be a jelszót lehetőséget, és írjon be egy erős jelszót vagy jelszót.
3. Most már biztonságos és titkosított iOS-eszköze van, és csak az a személy, aki ismeri a jelszavát, hozzáférhet az eszközéhez, és dekódolhatja az eszközön tárolt adatokat.

titkosított telefon
Mobil adattitkosítás VPN használatával

Amikor az internetet használja a mobil eszközén, az összes internetes tevékenységet az internetszolgáltató, az NSA és más kormányzati biztonsági és megfigyelő ügynökségek felügyelik. Edward Snowden kinyilatkoztatása után a Földön senki sem tagadhatja ezeket a tényeket. Megszabadulhat ettől a bosszantástól és a betolakodók szimatolásától, ha VPN-jén van Android vagy iOS (iPhone / iPad). A virtuális magánhálózat egy olyan eszköz, amely privát és titkosított alagutat biztosít Önnek az eszköz és a VPN szerver között, és továbbítja az összes adatot, amelyet ezen a biztonságos titkosított alagúton keresztül küld vagy fogad, és távol tartja az összes kíváncsiskodló és kém szemétől, a csúcskategóriával AES-128 bites titkosítás és AES-256 bites titkosítás titkosítási szintje. A VPN által biztosított ilyen szintű titkosítás átfogó biztonsági és adatvédelmi formát jelent, mivel emiatt minden, amit az internetes böngészés, szörfözés, letöltés, csevegés, streaming, torrenting, feltöltés stb. Segítségével végez, minden tevékenység távol van a betolakodóktól és számítógépes bűnözők, amelyek az adatok teljes biztonságát teszik lehetővé.

telefon titkosítása
Legjobb titkosítási alkalmazások Androidra & iOS

Számos harmadik féltől származó titkosítási alkalmazás letölthető az iOS-re vagy az Android-telefonra, amely titkosítja az összes adatot, szöveges üzenetet, hívást azáltal, hogy konvertálja és továbbítja azokat egy titkosított űrlapon keresztül az interneten. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a legnépszerűbb alkalmazásokat az iOS és az Android telefonokhoz, amelyek titkosítják a szövegeket, üzeneteket, csevegéseket, hívásokat stb.

1. Jel:

Az ingyenes iOS és Android alkalmazás abszolút titkosított hanghívásokat biztosít Önnek. A Signal a telefonszámát használja, nem igényel jelszót. A kapcsolatfelderítés azonnal megjeleníti a jelet használó névjegyek közül, és automatikusan titkosítja a kommunikációt. A motorháztető alatt a ZRTP-t, egy jól tesztelt protokollt használja a biztonságos hangkommunikációhoz. Egyszerűen megvédi a magánbeszélgetéseket és megakadályozza, hogy az NSA és más kormányzati snoopers beszivárogjon a hanghívásokba.

2.Csendes telefon:

Ha vállalkozása van, vagy ha magánszemélyt foglalkoztat, aki aggódik a magánéletével és biztonságával kapcsolatban, akkor ez az alkalmazás meg tudja oldani a problémát. A Silent Phone szoftver elérhető Androidon és iOS rendszeren, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes adatvédelem mellett hívjanak és szöveges üzeneteket küldjenek.

3.Telegram:

Ez egy nagyszerű titkosítási alkalmazás, amely biztonságos beszélgetéseket biztosít a többi Telegram-felhasználóval. A legjobb az, hogy a Telegram egy platformközi alkalmazás, amely nemcsak iOS-on és Android-on, hanem Mac-re és PC-re is elérhető..

4.Text Secure:

Ezt az alkalmazást az Open Whisper Systems fejlesztette ki, ahogyan azt Snowden írta egyik cikkében. A Text Secure lehetővé teszi a biztonságos és titkosított hanghívásokat és szövegeket. Androidra és iOS-re elérhető.

Következtetés

Ebben a világban, ahol annyira függünk a mobiltelefonoktól, hogy mindent megteszünk, a pénzügyi információk megőrzésétől kezdve a magánbeszélgetések és a magán adatok (képek, videók stb.) Titkosításáig, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha nem azt szeretné, ha a személyes és érzékeny adatai rossz kezekbe kerülnének. Biztonsági és megkönnyebbültséget ad nekünk, még akkor is, ha telefonunkat ellopták vagy eladták az adatokat olyan formában, amely olvashatatlan bárki számára, aki nem ismeri a titkosítási jelszót. Hatékony módszer a biztonság fokozására az adatlopások elkerülése érdekében.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me