Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu – 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

Cikk összefoglaló

Ebben a cikkben lépésről lépésre készítettük el az útmutatót, amely segít titkosítani az USB flash meghajtót vagy a mappákat, függetlenül attól, hogy Mac, Windows, Ubuntu & Linux.


Az összes ilyen módszer könnyen használható és ingyenes!

Tartalomjegyzék:

 1. Hogyan titkosíthatjuk a flash meghajtót a Mac rendszerben
 2. A teljes USB Flash meghajtó titkosítása a Windows rendszerben
 3. Bizonyos mappák titkosítása a flash meghajtón a Windows 7-8-10 alatt
 4. Hogyan lehet titkosítani a mappa jelszavát a LACIE ingyenes szoftverrel
 5. Hogyan titkosíthatjuk az USB flash meghajtót az Ubuntun & Linux

Manapság szinte minden számítógép-felhasználó rendelkezik legalább egy USB flash meghajtóval. Ezeket a praktikus tárolóeszközöket gyakran megtalálják zsebekben vagy kulcstartókként. Sajnos kicsi méretük megkönnyíti őket helytelenítés vagy elvesztés szempontjából.

Ha elveszíti az USB-meghajtót, mindig fennáll annak a veszélye, hogy valaki megtalálja és megismeri a személyes fájljait. Tehát az adatok valódi védelme érdekében ellenőrizze, hogy az USB flash meghajtó biztonságos-e.

Ezt könnyedén megteheti a Mac számítógéppel, amely lehetővé teszi az adatokhoz védőjelszó megadását. Ehhez a Mac segítségével létrehozhat egy az USB meghajtó titkosított lemezképe; a lemezkép tárolóvá válik az Ön adatai számára, és csak a jelszóval rendelkező jogosult felhasználók nyithatják meg.

oktatói: Hogyan titkosíthat egy flash meghajtót Mac-ben:

Számos módja van az USB flash meghajtó titkosításának a Mac-ben, és számos eszközt is használhat fájlok vagy teljes lemez titkosításához, de ebben az oktatóanyagban a Mac belső titkosítási programját fogjuk használni, amely erősen ajánlott..

Másik módszer: Új mappát hozunk létre az USB meghajtóban, amely titkosítva van, és benne az érzékeny adatait tartalmazza. Ez a legjobb mód, mert nem kell minden alkalommal megadnia a jelszót, amikor a titkosított mappától eltérő fájlokat ér el.

 1. Helyezze be a flash meghajtót a Mac USB portjába. Másolja a meghajtón lévő összes fájlt, és illessze be őket az asztalra. A titkosítási folyamat során az USB-meghajtónak üresnek kell lennie. Az összes fájlt egyszerűen vissza lehet másolni rá, miután a titkosítási folyamat befejeződött.
 2. Amint a flash meghajtó kiürült, nyissa meg a Lemez segédprogramot, amely a Finder menü Alkalmazások részében található.
 3. A bal oldali résznél megjelenik egy ablak az eszközök listájával. Válassza ki a flash meghajtót a listából.
 4. Lépjen a Törlés fülre, és kattintson a Formázás elemre a megfelelő menü megnyitásához. A lehetőségek közül válassza a Mac OS Extended (Journaled) lehetőséget. Megkérünk egy nevet, amelyet szabadon választhat.
Következő:
 1. Kattintson az ablak alján található Törlés gombra a meghajtón lévő összes adat törléséhez. Várja meg, amíg a folyamat befejeződik.
 2. A folyamat befejezése után nyissa meg a Fájl menüt, majd kattintson az Új elemre, majd koppintson az Üres lemezkép elemre.
 3. A Hely mentése lehet az USB meghajtó neve.
 4. Válassza ki az USB-meghajtó teljes kapacitásához legközelebbi méretet; ellenőrizze, hogy a méret kisebb-e. A Titkosítás menüben válassza a 128 bites vagy a 256 bites AES titkosítást. A partíciókat illetően válassza az Egy partíció lehetőséget.
 5. Lépjen a Képformátum elemre, majd kattintson a Lemezkép olvasása / írása elemre. Végül kattintson a Létrehozás elemre.
 6. Megjelenik egy kis ablak, ahol jelszót kell megadnia. Ne veszítse el a jelszavát, mivel jelszava nélkül nem fogja tudni elérni adatait.
 7. Illessze be az összes régi fájlt a meghajtóra; helyezze őket a DMG lemezképfájlba. Ha nem menti őket a fájlba, akkor nem lesznek jelszóval védettek.

oktatói: Hogyan titkosíthat egy flash meghajtót a Windows rendszerben:

A Windows 7 vagy újabb verziók tartalmaznak egy BitLocker nevű belső funkciót, amelyet a belső és a külső meghajtók titkosítására használnak. Sajnos a jelszóvédelem nem érhető el beépített szolgáltatásként a Windows XP, 7, 8 vagy akár tíz operációs rendszer esetén. De a jelszóvédelemhez kevés harmadik féltől származó eszköz érhető el..

Van egy másik eszköz, a TrueCrypt nevű eszköz, amelyet most áthelyeztek a BitLockerbe, és korábban ugyanezen célokra használtak.

Ebben a szakaszban megmutatjuk:

 1. Hogyan titkosíthat mappákat & Szöveges fájlok a Windows rendszerben
 2. A teljes USB-meghajtó titkosítása a Windows rendszerben a BitLocker használatával.
 3. Az USB-n belüli adott mappa titkosításának módja

A teljes USB-titkosítás titkosítása a BitLocker használatával:

1. LÉPÉS:

Csatlakoztassa az USB meghajtót, és helyezze át az adatait. Amint kész! formázza az USB-t NTFS formátummal.

LÉPÉS # 2:

Kattintson a jobb gombbal a Flash meghajtóra, majd kattintson a „Kapcsolja be a BitLockert” elemre..

titkosítsa a flash meghajtó Windows 7-ét - 1. lépés

3. LÉPÉS:

Jelölje be az első opciót, amely lehetővé teszi a mezők jelszavát, Írja be a kívánt jelszót, és nyomja meg a következőt.

titkosítsa a flash meghajtó Windows 7-ét - 2. lépés

4. LÉPÉS:

Ebben a lépésben a „privát kulcsot” biztonságos helyre kell mentenie. Csak abban az esetben, ha elfelejtette a jelszavát, akkor ajánlott menteni a jelszavát a felhőbe vagy az online meghajtóra. Ezután kattintson a Tovább gombra. A Flash meghajtó tárolásától és a PC teljesítményétől függően egy kis időbe telik a feldolgozás. Általában kb. 1 percig tart egy GB-n.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

5. LÉPÉS:

Amint kész! Húzza ki a Flash meghajtót és csatlakoztassa újra, amikor újra csatlakoztatja az USB Flash meghajtót, akkor a jelszó kérni fogja, hogy bejuthasson.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Jegyzet: Ebben a módszerben csak a teljes USB flash meghajtót titkosítja.

Hogyan titkosíthat egy mappát a flash meghajtón:

Ebben az oktatóanyagban megtudhatja, hogyan lehet titkosítani egy adott mappát a Flash meghajtón. Ez a legjobb módszer a mappát adatok titkosítására és védelmére, azért is a legjobb, mert; nem kell minden alkalommal beírnia a jelszót, amikor más fájlokat kíván elérni az USB-n.

Sajnos a Windows felhasználók számára nem érhető el beépített szolgáltatás az adott feladathoz. A mappa titkosításához használhat harmadik féltől származó eszközöket, például a Lacie Free Encrypted Tool-t is.

Itt vannak a mappák titkosításának egyszerű lépései a flash meghajtón:

1. LÉPÉS:

Töltse le ZIP fájlokat a Lacie webhelyről. Töltse le és bontsa ki a fájlokat.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

2. LÉPÉS:

Másolja az összes kibontott mappát, és illessze be az USB Flash meghajtóra.

Emlékezik "Ezt a mappát másolni kell, és be kell illeszteni a gyökérzetbe, nem lehet egyetlen almappában, különben nem fog működni."

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018 Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

3. LÉPÉS:

Illessze be az összes kibontott mappát az USB Flash meghajtóba.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

4. LÉPÉS:

Nyissa meg a kibontott mappát, és keresse meg a privát-public.exe fájl, és futtassa.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

5. LÉPÉS:

Itt adhat méretet a mappának, az esetemben csak 500 MB-ot használok demonstrációra. Miután megadta a mappa méretét, kattintson a „Következő” gombra.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

6. LÉPÉS:

Most hozzon létre egy jelszót ehhez a mappához: válassza ki a jelszót, majd kattintson a Tovább gombra.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

7. LÉPÉS:

A Hit Next gombra kattintva a folyamat néhány másodperc alatt elindul, az adataitól és a számítógép teljesítményétől is függ, általában 1 percig tart egy GB átvitelnél.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

8. LÉPÉS:

Ha elkészült, akkor a lemez felhelyezéséhez vezet. Itt csak be kell írnia a létrehozott jelszót a mezőkbe.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

9. LÉPÉS:

Majdnem befejeződött, ha a „Sajátgépre” lép, láthatja, hogy vannak más meghajtó előugró ablakok is! amit létrehozott. Helyezze be az összes érzékeny adatot, és automatikusan elmenti a titkosított mappába a Flash Drive-on.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Most, hogy a titkosított meghajtóban az összes adat titkosítással védett, és miután eltávolította az USB Flash meghajtót, a titkosított meghajtó eltűnik az oldalsávról vagy a „Sajátgép”.

Amikor újra csatlakoztatja a Flash Drive-ot, nem fogja megmutatni a titkosított mappa amit létrehozott, mert rejtett. Annak érdekében, hogy beolvassa az USB-tárolót, és ismét futtassa a private-public.exe fájlt, ezúttal csak jelszót kér.

Miután megadta a jelszót, az újra megjelenik, és ellenőrizheti adatait.

Oktatóanyag: Hogyan titkosíthatunk egy flash meghajtót Ubuntu vagy Linux operációs rendszerben:

Mint a többi operációs rendszerhez, vannak olyan titkosított eszközök is, amelyeket harmadik féltől származó eszközöknek hívunk, amelyek tökéletesen kompatibilisek mindkét Linuxmal & Ubuntu.

Ebben az oktatóanyagban meglátjuk, hogyan titkosíthatja a Flash Drive-ot a Lemez segédprogram.

1. LÉPÉS
Az első lépés az USB flash meghajtó csatlakoztatása és az adatok másolása máshol.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

2. LÉPÉS

Lépjen a Kezdőlap irányítópultjára, és írja be a Lemez segédprogramot

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

3. LÉPÉS

Keresse meg a Flash meghajtót, és kattintson rá

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

4. LÉPÉS

Kattintson a Kötet leválasztása elemre, hogy a lemezt titkosítás előtt formázhassa

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

5. LÉPÉS

Most nyomja meg a Formátum meghajtót, és légy türelmes

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

6. LÉPÉS

Most itt titkosíthatja a teljes lemezt, vagy létrehozhat egy titkosított tároló partíciót.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

7. LÉPÉS

Ellenőrizze a „Mögöttes eszköz titkosítása” elemet, és hozza létre a meghajtót

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

8. LÉPÉS

Most hozzon létre új jelszót a titkosított mappához, és nyomja meg a „Létrehozás” gombot.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

9. LÉPÉS

Most, amikor leválasztja az USB-t, és újra csatlakoztatja az USB-t, megjelenik egy párbeszédpanel, amely jelszót kér.

Hogyan titkosíthatunk egy Flash Drive MAC-t Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Végül befejeződött a mappa vagy a meghajtó titkosítása. Itt van a Video bemutatója, ha akarod.

Van-e veszélye a Flash Drive titkosításának??

A titkosításra gondolva mindig hasznosnak tűnik, ami többnyire igaz. A flash meghajtó titkosításában azonban vannak olyan kérdések, amelyekre a felhasználó még mindig hajlamos.

A jelszó lehet a legnagyobb probléma, mivel a teljes titkosítási folyamat az erős jelszó megtartásától függ. Ha jelszavát könnyű kitalálni, vagy nem tartalmaz erős karaktereket, akkor valószínű, hogy felfedhető.

A legtöbb ember írja le a jelszót, hogy emlékezzen rá, ami elveszíti annak esélyét. Továbbá, ha a titkosított flash meghajtót egy veszélyeztetett eszközbe írja be a kulcsnaplózó szoftverrel, akkor elveszítheti a jelszót, amikor beírja.

A legvalószínűbb kockázat azonban a jelszó elvesztése, ha elfelejtette, és nincs esély az USB-adatok visszafejtésére jelszó nélkül. Vannak olyan módok is a jelszó helyreállításához, mint például a BitLocker helyreállítási kulcsa vagy a nyom, vagy biztonságos tárolása..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me