Šifriranje e-pošte: Kako šifrirati e-pošto?

[ware_item id=33][/ware_item]

Z naraščajočimi grožnjami zasebnosti po internetu, kot je nadzor NSA. Vse svoje dejavnosti in grožnje kibernetskih kriminalcev morate razmišljati o svojih ukrepih za zaščito zasebnosti in varnosti.


Te dni svoje občutljive podatke delimo po e-pošti, kot so podatki o našem bančnem računu. Paypal račun je povezan z e-pošto, z vašimi zasebnimi pogovori s prijatelji in družino. In tudi ne pošiljate svojih zaupnih in občutljivih podatkov, kot so številke socialnega zavarovanja, bančne informacije, poslovne skrivnosti in podobno, tudi takrat morate zaščititi podatke e-pošte..

Če se boste kdaj prestrašili, ko bi si zamislili, kako bi dobili vse te informacije v napačne roke, potem potrebujete šifrirano e-poštno storitev ali program in zdaj lahko to storite zdaj.

Zakaj bi morali šifrirati svoj e-poštni naslov?

S povečanjem groženj varnosti in zasebnosti. Ali NSA in druge vladne varnostne agencije, ki berejo vaše zasebne e-poštne pogovore, spremljajo vaše internetne dejavnosti itd.

Najlepše je zaščititi svojo zasebnost in biti šifriran. Šifriranje je pametna ideja v takšnem svetu, v katerem si celo vlada in nadzorne agencije nestrpno želijo ohraniti nikakršnega koncepta zasebnosti..

Vsekakor lahko vaše pomembne podatke varno zaščitite z geslom ali šifrirnim ključem, ki je varen znotraj vas ali ljudi, ki jim zaupate, in vas bo držal stran od radovednih oči ostrostrelcev ali kibernetskih kriminalcev.

V tem članku vas bomo vodili, kako lahko šifrirate svoj e-poštni pogovor z namiznim odjemalcem, kot sta Thunderbird in Postbox, in kako šifrirati vse ponudnike e-pošte, ki jih uporabljate (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps itd.)

Kaj šifrirati?

Za zaščito in zasebnost e-poštnih sporočil ter preprečevanje dostopa do katerega koli drsalca ga morate šifrirati na tri načine; povezavo od ponudnika e-poštnih storitev, trenutna dejanska e-poštna sporočila; in shranjena, predpomnjena ali arhivirana e-poštna sporočila.

Če povezave svojega ponudnika e-pošte ne šifrirate in ne preverjate in pošiljate sporočil drugim uporabnikom v vašem omrežju, vam lahko ukradejo poverilnice za prijavo po e-pošti..

In vsa sporočila, ki jih pošiljate ali prejemate, zlasti kadar pogosto uporabljate javni Wi-Fi, ko sedite v nakupovalnem središču ali restavraciji, obstaja velika nevarnost, da bodo hekerji, neželeni pošiljatelji ali drugi ostrostrelci napadli in ukradli vaše občutljive podatke, tako da jih šifriranje rešuje pred takšnimi resne grožnje varnosti.

Vaša e-poštna sporočila so v veliki nevarnosti, ko potujejo po internetu, kar bi lahko prestregel katerikoli kibernetski zločinec, kot je heker ali pošiljatelj neželene pošte, in vaše občutljive informacije so lahko v napačnih rokah, zato šifriranje e-poštnih pogovorov, preden jih pošljete sprejemnikom, naredijo neberljive, tudi če prestreženi ali ukradeni.

Shranjena sporočila ali predpomnjena sporočila e-pošte, shranjena v pomnilniku vaše naprave, morajo biti šifrirana tudi tako, da drugi, ki uporabljajo računalnik ali mobilni telefon, ne morejo dobiti dostopa do vaših občutljivih informacij, kar vam lahko predstavlja veliko grožnjo.

Kako šifrirati svoj e-poštni naslov?

Ko pošiljate e-poštna sporočila, potujejo iz številnih omrežij pred dejanskim prejemnikom.

Ta omrežja so lahko včasih nezaščitena in odprta ali so v nekaterih napačnih rokah in podatke, ki jih prejmete ali pošljete ali jih lahko preberejo NSA in druge vladne agencije za nadzor in varnost, da bi zagotovili popolno in celovito šifriranje e-pošte, imate dve možnosti, ali storiti jo uporabljajte sami ali uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev. Najprej spoznajmo, kako lahko sami šifrirate e-poštna sporočila. Za to se morate naučiti tri plasti šifriranja, da morate izvesti celovit postopek šifriranja e-pošte in to so;

  1. Šifriranje e-poštnih povezav
  2. Šifriranje e-poštnih sporočil
  3. Šifriranje shranjene e-pošte

Začnimo se učiti, kako to storiti, in zaščititi vse e-poštne pogovore.

Kako šifrirati e-poštne povezave?

Ko dostopate do občutljivih strani z informacijami, kot sta vaš bančni račun ali spletna plačilna stran, uporabljate šifriran sloj varnega vtičnika (SSL) in zaščito transportnega sloja (TLS), podobno, ko potrebujete šifriranje e-pošte in zaščitite povezavo med ponudnikom e-pošte in računalnikom oz. drugo napravo, morate zagotoviti, da je šifriranje SSL / TLS aktivno. Če je tako, se bo naslov spletnega mesta (URL) začel namesto HTTP s HTTP; Odvisno od brskalnika so nekateri drugi znaki varne in šifrirane povezave, obvestilo poleg naslovne vrstice ali majhna rumena ikona zaklepa v vrstici stanja pod oknom brskalnika. Če tega ne vidite, lahko to storite tako, da sledite tem korakom;

  • Na koncu HTTP vnesite znak abecede in tapnite Enter
  • Če vaš ponudnik e-pošte podpira SSL / TLS, ga bo to navodilo običajno preusmerilo na šifriran strežnik.
  • Nato brskajte po svojem nastavitve računa da preverite, ali lahko za prihodnje prijave aktivirate šifriranje privzeto.
  • Če šifriranja ne morete prisiliti, se posvetujte s ponudnikom, ker morda ne podpira SSL / TLS.

Kako šifrirati e-poštna sporočila?

Če želite, da so e-poštna sporočila, ki jih pošljete ali prejmete, zaščitena ali šifrirana, morate pred časom opraviti nekaj nalog in ne le vi, ampak tudi prejemnik, ki mu pošiljate sporočila, morate pred časom opraviti nekaj korakov. Za to lahko uporabite funkcije šifriranja, vgrajene v vašo e-poštno storitev, ali pa lahko prenesete šifrirni program ali dodatke odjemalca (npr., Ki uporablja OpenPGP) za šifrirano e-pošto. V ščepcu lahko uporabite spletno šifrirano e-poštno storitev, kot je "" JumbleMe " ali drugo "Sendinc", vendar boste s tem prisilili, da zaupate tretji družbi.

Kako šifrirati shranjeno e-pošto

E-poštni pogovori, ki jih pošljete ali prejmete, se shranijo v računalnik ali mobilno napravo, ki jo uporabljate za zagotovitev ravni zasebnosti takšnih sporočil, lahko uporabite vgrajeno funkcijo ponudnika e-pošte, ki jo uporabljate, ali pa lahko uporabite šifriranje tretje osebe. programska oprema, ki bo zagotovila zaščito vaših varnostnih kopij e-poštnih sporočil in jih varovala pred strežniki in hekerji itd. Kljub temu je zelo priporočljiva in najboljša rešitev za šifriranje celotnega računalnika ali prenosnika.

Šifrirani ponudniki e-pošte

Protonmail

Protonmail je znana varna in šifrirana poštna aplikacija, ki je brezplačna in enostavna za uporabo. Ponuja šifriranje od konca do konca, da izboljšate zasebnost e-poštnih sporočil. Ponuja moderen dizajn Inbox za enostavno uporabo in organiziranje večjih sporočil z vrhunsko varnostjo. Ponuja naslednje značilnosti; Varnost podatkov in nevtralnost, samodejna varnost e-pošte, brezplačna varna e-pošta, varnost brez težav, zaščita zasebnosti in varnost s storilnostjo.

Hushmail

Hushmail je eden najbolj priljubljenih šifriranih ponudnikov e-poštnih storitev. Po ustvarjanju računa Hushmail je vaše e-poštno sporočilo shranjeno v šifrirani obliki in dešifrirano z vašim geslom. E-poštna sporočila, prenesena med uporabnike Hushmail-a, se samodejno šifrirajo in dešifrirajo. Če imate navzkrižno e-poštno sporočilo, lahko za to osebo uporabite skrivno vprašanje, ki pa mora odgovoriti, da bo vaše e-poštno sporočilo dešifriral.


VaultletMail

VaultletMail, del programov VaultletSuite, je samostojni program za nameščanje OS namesto spletne aplikacije. Če oba uporabnika uporabljata račune VaultletMail, so e-poštna sporočila med prenosom popolnoma šifrirana. Če uporabniku pošiljate e-pošto z drugo šifrirano e-poštno storitev, lahko uporabite funkcijo posebnega sistema za dostavo VaultletMail.

Enigmail

Enigmail je za Mozilla Thunderbird brezplačna razširitev, kot so različni vtičniki, ki so na voljo za druge priljubljene e-poštne programe. Če želite uporabljati Enigmail, boste morali namestiti razširitev Enigmail na Thunderbird in programsko opremo GNU Privacy Guard tako za vaš operacijski sistem.


Ne šifriran ponudnik e-pošte

Nekateri ponudniki e-pošte, kot so Gmail, Yahoo in Outlook itd., Nimajo specializiranega modela šifriranja, vendar v svojih e-poštnih sporočilih podpirajo nekatere funkcije šifriranja, ki so podrobno opisane spodaj..

Šifriranje v Gmailu

Google je v letu 2014 načrtoval funkcijo načrtovanja šifriranja e-pošte in trdil, da se vsa e-poštna sporočila, ki jih pošljete z Gmail računom, samodejno šifrirajo, vendar le, če prejemnik, ki mu pošiljate e-pošto, uporablja Gmail, če uporablja katerega koli drugega ponudnika e-pošte, kot so Outlook, Yahoo itd. sporočila so poslana šifrirana. Za pošiljanje šifriranega e-poštnega sporočila boste morali namestiti odjemalca za šifriranje e-pošte drugega proizvajalca in sledite navodilom. Razširitev lahko namestite na podobno krom nabiralnik da pošljete šifrirano e-pošto.

kako šifrirati e-pošto
Šifriranje v pošti Yahoo

Yahoo pošta že nekaj let ne omogoča samodejnega šifriranja e-pošte in v preteklosti so se uporabniki morali odločiti za funkcijo šifriranja, vendar je leta 2014 Yahoo omogočil samodejno šifriranje e-pošte. "" Kadar koli uporabljate Yahoo Mail - pa naj bo to v spletu, mobilnem spletu , mobilnimi aplikacijami ali prek IMAP, SMTP ali POP - popolnoma privzeto je šifriran in zaščiten z 2.048-bitnimi certifikati, "je v svojem postu zapisal Jeff Bonforte, višji podpredsednik za komunikacijske izdelke v Yahooju. "Ta šifriranje se razširi na vaša e-poštna sporočila, priloge, stike, pa tudi na koledar in Messenger v pošti."

kako šifrirati e-pošto

Šifriranje v Outlooku

Microsoftova e-poštna aplikacija Outlook ima zelo zapleten postopek nastavitve za šifriranje e-pošte, kjer morate zamenjati digitalni podpis s svojim prejemnikom, da odšifrirate sporočila. Če jih želite ustvariti, morate slediti varnim e-poštnim sporočilom z vodnikom za digitalni podpis na Microsoftovem spletnem mestu, nato pa morate slediti tem korakom;
Ko končate s pisanjem e-poštnega sporočila, tik preden pritisnete na gumb za pošiljanje, pojdite na "Opcije" nato izberite »Več možnosti" >Možnosti sporočila>Nastavitve varnosti>Šifrirajte vsebino in priloge sporočila.
Vaše e-sporočilo je zdaj šifrirano in ga lahko bere samo prejemnik, ki ste mu dali šifrirni ključ in varnostno potrdilo, omenjeno zgoraj.

šifrirano e-pošto

Orodja za šifriranje sistema Windows za e-pošto

Obstaja nekaj vgrajenih funkcij sistema Windows, s katerimi lahko stisnete dokumente ali datoteke v šifrirani mapi in jih nato pošljete po e-pošti vsem, ki jih želite, in šifrirni ključ delite samo z njimi, tako da vaše določene datoteke v tej mapi ostanejo varne in lahko Kdor do njih dostopa brez šifrirnega gesla, ga ne bo videl ali prebral. To je mogoče storiti z uporabo;

WinZip & WinRar

WinZip in WinRar sta pripomočki za sistem Windows, ki lahko prihranita prostor na disku, tako da ju stisnete in omogočite na voljo z manj prostora za shranjevanje, poleg tega pa ponuja tudi možnost, da postavite geslo, tako da nobena nepooblaščena oseba ne more dostopati do takšnih datotek v vašem sistemu ali celo ob skupni rabi prek e-pošte, vendar se lahko oboje uporablja tudi za prenos osebnih slik, videoposnetkov, občutljivih dokumentov ali drugih osebnih datotek, stisnjenih in stisnjenih ter zaščitenih z geslom, nato pritrdite in pošljete ljudem, s katerimi želite deliti podatke, preverite, ali morate deliti geslo nastavite na mape, ki jih prek e-pošte delite s prejemniki, ki jim pošljete e-pošto.

Zaključek

Šifriranje e-pošte je močan način za zagotovitev celovite zasebnosti in varnosti. Vaša občutljiva sporočila in datoteke potujejo prek e-poštnih pogovorov. Ker varuje vaše finančne podatke in osebne podatke, se prepričajte. In četudi jih po pomoti deli z napačno osebo. je zaščiteno in neberljivo, zato je zaščita vseh e-poštnih sporočil lahko nekoliko delo, ki tudi potrebuje malo pozornosti, vendar koristi niso mogoče upoštevati in potreba trenutnega časa je biti vedno na varni strani.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me