Šifriranje e-pošte: Kako šifrirati svoju e-poštu?

[ware_item id=33][/ware_item]

Uz sve veće prijetnje privatnosti putem interneta, kao što je nadzor NSA. O svim svojim aktivnostima i prijetnjama cyber-kriminalaca morate razmišljati o svojim koracima zaštite privatnosti i sigurnosti.


Ovih dana dijelimo naše osjetljive podatke putem e-pošte poput podataka o našem bankovnom računu. Paypal račun povezan je s e-poštom, vašim privatnim razgovorima s prijateljima i obitelji. Čak ni ne šaljete svoje povjerljive i osjetljive podatke poput brojeva socijalnog osiguranja, bankovnih podataka, poslovnih tajni itd., Čak i tada morate zaštititi podatke e-pošte..

Dakle, ako se ikada bojite zamišljajući kako sve te informacije dobiti u pogrešnim rukama, onda vam treba potreba šifrirane usluge e-pošte ili programa i to sada možete učiniti ovdje.

Zašto biste trebali šifrirati svoju e-poštu?

S povećanjem prijetnji sigurnosti i privatnosti. Bilo da ga traže NSA i druge državne sigurnosne agencije koje čitaju vaše privatne razgovore putem e-pošte, prate vaše internetske aktivnosti itd.

Najbolje je zaštititi svoju privatnost i biti šifriran. Šifriranje je mudra ideja u takvom svijetu u kojem čak i vlade i nadzorne agencije žele i ne žele zadržati nikakav koncept privatnosti pojedinca..

Definitivno može vaše važne podatke čuvati sigurnom zaporkom ili ključem za šifriranje unutar vas ili osoba u koje imate povjerenja, a čuvat će vas i dalje od znatiželjnih snajperskih napadača ili cyber-kriminalaca..

U ovom ćemo vam članku uputiti kako možete kriptirati razgovor putem e-pošte pomoću klijenta za stolna računala poput Thunderbird-a i poštanskog sandučeta i kako šifrirati sve davatelje usluga e-pošte koji koristite (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps itd.)

Što šifrirati?

Da biste svoju e-poštu držali sigurnom i privatnom i držali je podalje od pristupa bilo kakvom snooperu, morate je šifrirati na tri načina; veza vašeg davatelja usluga e-pošte, vaše trenutne stvarne poruke e-pošte; i pohranjene, predmemorirane ili arhivirane poruke e-pošte.

Ako ne kriptirate vezu svog davatelja usluga e-pošte i nastavite provjeravati i slati poruke ostalim korisnicima u vašoj mreži, mogu vam ukrasti vjerodajnice za prijavu e-pošte..

A bilo koje poruke koje šaljete ili primate, posebno kada često koristite javni Wi-Fi dok sjedite u trgovačkom centru ili restoranu, postoji veliki rizik da bi hakeri, neželjeni pošti ili drugi snajperisti mogli napasti i ukrasti vaše osjetljive podatke, tako da vas šifriranje spašava od takvih ozbiljne sigurnosne prijetnje.

Vaše su poruke e-pošte u velikoj opasnosti dok putuju internetom, što bi mogao prekršiti cyber zločinac poput hakera ili neželjene pošte, a vaše osjetljive informacije mogu biti u pogrešnim rukama, tako da šifriranje razgovora putem e-pošte prije slanja na prijemnike čini nečitljivim čak i ako presretnute ili ukradene.

Spremljene poruke ili poruke iz spremljene pošte pohranjene u memoriji vašeg uređaja također moraju biti šifrirane tako da drugi koji koriste vaše računalo ili mobilni telefon ne mogu dobiti pristup vašim osjetljivim podacima koji mogu biti velika prijetnja za vas.

Kako šifrirati svoju e-poštu?

Kad šaljete e-poruke, one putuju iz mnogih mreža prije stvarnog primatelja.

Te mreže mogu biti ponekad nezaštićene i otvorene ili su u nekim pogrešnim rukama, a podaci koje primite ili pošaljete ili ih mogu pročitati NSA i druge vladine agencije za nadzor i sigurnost kako bi osigurali potpunu i sveobuhvatnu enkripciju e-pošte. Imate dvije mogućnosti da li to učiniti sami ili koristite softver treće strane. Prvo upoznajmo kako sami možete kriptirati e-poruke. Za to morate naučiti troslojnu šifriranje za koju morate provesti sveobuhvatni postupak šifriranja e-pošte i to su;

  1. Šifriranje veza e-pošte
  2. Šifriranje poruka e-pošte
  3. Šifriranje pohranjene e-pošte

Počnimo naučiti kako to sve raditi i osigurati sve svoje e-mail razgovore.

Kako šifrirati veze e-pošte?

Kad pristupite osjetljivim informacijskim stranicama poput vašeg bankovnog računa ili stranice s mrežnim plaćanjem, upotrebljavate šifriranje sloja sigurne utičnice (SSL) i sigurnost sloja transporta (TLS), slično kad trebate šifrirati e-poštu i zaštititi vezu između davatelja usluga e-pošte i računala ili drugog uređaja, morate osigurati da je SSL / TLS enkripcija aktivna. Ako je to slučaj, adresa web stranice (URL) započet će s HTTP-om umjesto HTTP-om; ovisno o vašem pregledniku, neke druge naznake sigurne i šifrirane veze jesu, obavijest pored adresne trake ili mala žuta ikona lokota na statusnoj traci ispod prozora preglednika. Ako to ne možete vidjeti, to možete učiniti slijedeći ove korake;

  • Unesite znak abecede "s" na kraju "HTTP" i dodirnite Enter
  • Ako vaš pružatelj usluga e-pošte podržava SSL / TLS, ta će se upute obično preusmjeriti na šifrirani poslužitelj.
  • Zatim pregledajte svoje postavke računa da biste vidjeli možete li aktivirati šifriranje prema zadanim postavkama za buduće prijave.
  • Ako ne možete prisiliti šifriranje, provjerite kod svog davatelja jer oni možda ne podržavaju SSL / TLS.

Kako šifrirati poruke e-pošte?

Ako želite da poruke e-pošte koje pošaljete ili primite zaštićene ili šifrirane, morate izvršiti neki zadatak prije vremena, a ne samo vi nego i primatelj kojem šaljete poruke također morate izvršiti određene korake prije vremena. Za to možete koristiti značajke šifriranja ugrađene u uslugu e-pošte ili možete preuzeti program za šifriranje ili dodatke klijenta (npr. Koji koristi OpenPGP) za šifriranu e-poštu. U maloj mjeri možete koristiti internetsku šifriranu uslugu e-pošte poput „” JumbleMe” ili drugo „Sendinc”, ali to će vas natjerati da vjerujete nekoj trećoj tvrtki.

Kako šifrirati pohranjenu e-poštu

Razgovori e-pošte koje šaljete ili primite spremaju se na računalo ili mobilni uređaj koji koristite da osigurate razinu privatnosti takvih poruka. Možete koristiti ugrađenu značajku davatelja e-pošte koju koristite ili u protivnom možete koristiti šifriranje treće strane. softver koji će zaštititi sigurnosne kopije poruka e-pošte i čuvati ih podalje od napadača i hakera itd. Međutim, toplo se preporučuje i najbolje je rješenje implementirati šifriranje na cijelo računalo ili prijenosno računalo.

Šifrirani davatelji usluga e-pošte

Protonmail

Protonmail je poznati sigurni i šifrirani program za poštu koji je besplatan i jednostavan za korištenje. Omogućuje krajnje kriptiranje radi poboljšanja privatnosti za e-poruke. Nudi moderan dizajn ulazne pošte za jednostavnu upotrebu i organiziranje skupnih poruka visoke sigurnosti. Pruža sljedeće značajke; Sigurnost i neutralnost podataka, automatska sigurnost e-pošte, besplatna sigurna e-pošta, sigurnost bez gnjavaže, zaštita privatnosti i sigurnost s produktivnošću.

Hushmail

Hushmail je jedan od najpopularnijih dobavljača šifriranih usluga e-pošte. Nakon stvaranja Hushmail računa, poruka e-pošte pohranjuje se u šifriranom obliku i dešifrira se lozinkom. E-poruke koje se prenose između Hushmail korisnika šifriraju se i dešifriraju automatski. Ako više puta šaljete e-poštu, možete upotrijebiti tajno pitanje za tu osobu i on mora odgovoriti na dešifriranje vaše adrese e-pošte.


VaultletMail

VaultletMail, dio VaultletSuite programa, samostalni je program za instaliranje OS-a, umjesto web aplikacije. Ako oba korisnika koriste VaultletMail račune, poruke e-pošte potpuno su šifrirane tijekom prijenosa. Ako korisniku šaljete e-poštu putem druge šifrirane usluge e-pošte, možete koristiti značajku posebnog sustava za dostavu VaultletMail.

Enigmail

Enigmail je za Mozilla Thunderbird besplatno proširenje poput različitih dodataka dostupnih za druge popularne programe e-pošte. Za upotrebu Enigmail-a morat ćete instalirati Enigmail ekstenziju na Thunderbird i softver GNU Privacy Guard za operativni sustav.


Ne šifrirani davatelj usluga e-pošte

Neki pružatelji usluga e-pošte poput Gmail, Yahoo i Outlook itd. Nemaju specijalizirani model šifriranja, ali podržavaju neke značajke enkripcije u svojim e-porukama o kojima je detaljno riječ u nastavku..

Šifriranje u Gmailu

U 2014. Google je planirao značajku šifriranja e-pošte i tvrdio je da se sva e-pošta koju pošaljete putem Gmail računa automatski šifrira, ali samo ako primatelj kojem šaljete e-poštu koristi Gmail ako koristi bilo koji drugi dobavljač e-pošte poput Outlook, Yahoo itd. poruke se šalju nekodirano. Za slanje šifrirane adrese e-pošte morat ćete instalirati klijent za kriptiranje e-pošte treće strane, a zatim slijedite upute. Možete instalirati proširenje treće strane na kromiran način mailvelope za slanje šifrirane e-pošte.

kako šifrirati svoju e-poštu
Šifriranje u Yahoo mailu

Yahoo pošta ne pruža automatsko šifriranje e-pošte već nekoliko godina i u prošlosti su se korisnici morali odlučiti za značajku šifriranja, ali u 2014. Yahoo je omogućio automatsko šifriranje e-pošte. "" Kad god upotrebljavate Yahoo Mail - bilo da se radi o webu, mobilnom webu , mobilnim aplikacijama ili putem IMAP-a, SMTP-a ili POP-a - potpuno je 100% šifrirano prema zadanim postavkama i zaštićeno 2.048-bitnim certifikatima ", rekao je Jeff Bonforte, stariji potpredsjednik za komunikacijske proizvode u Yahoo-u, u postu na blogu. "Ova se enkripcija proširuje na vaše adrese e-pošte, privitke, kontakte, kao i na kalendar i Messenger u pošti."

kako šifrirati e-poštu

Šifriranje u programu Outlook

Microsoftova aplikacija za e-poštu Outlook ima vrlo kompliciran postupak postavljanja za šifriranje e-pošte gdje ćete morati razmjenjivati ​​digitalne potpise s primateljem kako biste dešifrirali poruke. Da biste ih stvorili, morat ćete slijediti Sigurne poruke e-pošte pomoću vodiča za digitalni potpis na Microsoftovoj web stranici, nakon što je to učinjeno, morate slijediti ovih nekoliko koraka;
Kad završite pisati svoju e-poštu, prije nego što pritisnete gumb za slanje, idite na „Opcije” postavke zatim odaberite "Više mogućnosti" >Opcije poruke>Sigurnosne postavke>Šifrirajte sadržaj i priloge poruke.
Vaša je e-poruka sada šifrirana i može ju čitati samo primatelj kojem ste podijelili ključ za šifriranje i sigurnosni certifikat spomenut gore.

šifriranu e-poštu

Windows šifriranje Alati za e-poštu

Postoje neke ugrađene značajke sustava Windows pomoću kojih možete komprimirati dokumente ili datoteke u šifriranoj mapi, a zatim ih možete poslati e-poštom bilo kome koga želite i podijeliti ključ za šifriranje samo s njima. Na taj način vaše određene datoteke u toj mapi ostaju sigurne i mogu Ne smije ih vidjeti ili pročitati onaj tko im pristupa bez šifre za šifriranje. To se može učiniti pomoću;

WinZip & WinRar

WinZip i WinRar su uslužni programi sa sustavom Windows koji mogu uštedjeti prostor na disku, tako što ih komprimiraju i stavljaju na raspolaganje s manje prostora za pohranu, a pružaju i mogućnost postavljanja lozinke tako da nijedna neovlaštena osoba ne može pristupiti takvim datotekama u vašem sustavu ili čak i kada se dijele putem e-pošte, ali oboje se mogu koristiti i za prijenos osobnih slika, video zapisa, osjetljivih dokumenata ili drugih osobnih datoteka komprimiranih i komprimiranih i zaštićenih lozinkom, a zatim priložiti i poslati ljudima s kojima želite podijeliti podatke, obavezno podijelite lozinku postavljate na mape koje dijelite e-poštom s primateljima kojima e-poštu šaljete.

Zaključak

Šifriranje e-pošte moćan je način kojim se osigurava sveobuhvatna privatnost i sigurnost. Vaše osjetljive poruke i datoteke putuju razgovorom putem e-pošte. Budući da štiti vaše financijske i osobne podatke, budite sigurni. Čak i ako se greškom podijeli s pogrešnom osobom. zaštićena je i nečitljiva, pa zaštita svih vaših poruka e-pošte može biti mali posao koji također treba malo pažnje, ali koristi se ne mogu računati i potreba je da trenutno vrijeme bude na sigurnoj strani.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me