Αποτρέψτε τον ISP από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο

[ware_item id=33][/ware_item]

Γνωρίζουμε τώρα το γεγονός ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ έχουν εξουσιοδοτηθεί να εντοπίζουν τις δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο και έτσι να αποκτούν γνώσεις σχετικά με την καθημερινότητά μας. Αυτή η ελευθερία δόθηκε στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου μετά την υπογραφή του προέδρου Trump σχετικά με το νομοσχέδιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που απέρριψε τους κανόνες ιδιωτικότητας του Διαδικτύου που ορίζει η FCC. Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου δεν επιτρέπεται να μας παρακολουθούν, αλλά μπορούν επίσης να πουλήσουν τις πληροφορίες μας και να βγάλουν δολάρια από αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη τέτοιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, έχει αρχίσει να εμφανίζεται ένα καυτό ζήτημα σχετικά με τον τρόπο αποτροπής της παρακολούθησης ISP.


Πώς να αποτρέψετε τον ISP από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο?

Χωρίς περαιτέρω προσπάθειες, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις μεθόδους που θεωρούμε αποτελεσματικές αποτρέψτε τον ISP από την παρακολούθηση των online δραστηριοτήτων σας:

Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο - VPN

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο - VPN - χρησιμεύει ως το καλύτερο εργαλείο για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου. Αυτό είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την παρακολούθηση ISP. Επικαλύπτει τη διεύθυνση IP σας για να δώσει σκληρή μάχη εναντίον παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και τρίτων διαφημιζομένων, ώστε να μην μπορούν να σας εντοπίσουν στον ιστό. Ένα VPN κρυπτογραφεί την διαδικτυακή σας κυκλοφορία με αλγόριθμο κρυπτογράφησης 256-bit AES που χρειάζεται 1 δις έτη για να σπάσει χρησιμοποιώντας ωμή δύναμη. Αυτές οι δύο ενέργειες ενός VPN σάς βοηθούν να αποκρύψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης και τη διαδικτυακή κυκλοφορία χωρίς αποκλεισμούς.

πρόληψη-ISP

Παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να ελέγξετε την πολιτική απορρήτου και τις μεθόδους πληρωμής του VPN προτού επιλέξετε ένα, διότι θα παραδώσετε τις πληροφορίες σας στον πάροχο VPN που επιλέγετε. Λόγω αυτού του νομοσχεδίου κατά της ιδιωτικής ζωής, πολλοί απατεώνες έχουν εμφανιστεί και έχουν αρχίσει να παγιδεύουν τους χρήστες μέσω ψεύτικων υπηρεσιών VPN. Ωστόσο, ορισμένες από τις αυθεντικές και κορυφαίες υπηρεσίες VPN που εμπιστεύονται οι Netizens σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν NordVPN, PureVPN, και ExpressVPN δεδομένου ότι έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των χωρών-μελών της FIVE EYES, ακολουθώντας αυστηρά την πολιτική "Δεν υπάρχει".
  2. Κρύβουν αποτελεσματικά την ιστορία του προγράμματος περιήγησης και άλλες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο.
  3. Κρυπτογραφούν την κίνηση στο Internet με κρυπτογράφηση 256-bit AES και πρωτόκολλο ασφαλείας OpenVPN.
  4. Παρέχονται χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως Split Tunnel (PureVPN) και Tor-over-VPN (NordVPN).
  5. Παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία εξυπηρετητών για να διαλέξετε.

Πολλοί Netizens συχνά ρωτούν εάν ο ISP μπορεί να παρακολουθήσει την υπηρεσία VPN; Λοιπόν, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί να διαπιστώσει ότι έχετε ρυθμίσει μια σύνδεση VPN, αλλά δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την επισκεψιμότητα του ιστού σας, καθώς έχει κρυπτογραφηθεί.

Χρησιμοποιήστε το δίκτυο TOR

Το Tor Browser είναι μια υπηρεσία εθελοντών που βελτιώνει την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αναπηδά η διαδικτυακή σας κίνηση μέσω διαφορετικών κόμβων και έτσι δίνει έναν δύσκολο χρόνο στον ISP να παρακολουθεί τις online δραστηριότητές σας. Προσφέρει τόσο ανωνυμία όσο και προστασία της ιδιωτικής ζωής και αποτρέπει την παρακολούθηση ISP. Μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο Tor μέσω του προγράμματος περιήγησης Tor, το οποίο δεν λειτουργεί μόνο όπως άλλα προγράμματα περιήγησης, αλλά επίσης προσθέτει ασφάλεια στις δραστηριότητες περιήγησης. πρόληψη-ISP

Η ανωνυμία και η προστασία της ιδιωτικής ζωής του Tor περιορίζεται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης Tor και η υπόλοιπη κίνηση στο Διαδίκτυο εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνο. Μια υπηρεσία VPN μπορεί επίσης να εκτελεστεί στο παρασκήνιο των υπηρεσιών Tor, που μετατρέπει το μπράτσο ασφαλείας. Ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Tor χωρίς το πρόγραμμα περιήγησης Tor, τότε μπορείτε να πάτε για το NordVPN που παρέχει Tor-over-VPN για να αποκρύψετε τελικά τις online δραστηριότητες, την υπόλοιπη κίνηση στο Internet και το ιστορικό περιήγησης.

Ενώ μιλούσε για τον Tor, ο Marty P. Kamden του NordVPN είπε στον BeEncrypted: «Κατανοούμε τη δύναμη της αποκεντρωμένης δομής και την ανωνυμία που παρέχει η TOR. Το NordVPN προσφέρει μια μοναδική λύση κρεμμύδι (Tor) μέσω VPN που κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητα του Internet χρήστη πριν εισέλθει στο δίκτυο TOR, διασφαλίζοντας επιπλέον ιδιωτικότητα. "

Το μόνο μειονέκτημα της χρήσης του προγράμματος περιήγησης Tor είναι ότι μπορεί να κάνει τον χρήστη πραγματικά απογοητευτικό κατά καιρούς λόγω της αργής απόδοσής του καθώς η κίνηση πρέπει να αναπηδήσει σε διάφορους κόμβους για να εξασφαλιστεί η ανωνυμία.

Χρησιμοποιήστε Επέκταση προγράμματος περιήγησης HTTP παντού

Το HTTPS είναι συντομογραφία για HyperText Transfer Protocol Secure. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης HTTPs Everywhere εμποδίζει την παρακολούθηση του ISP αποφεύγοντας την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν επέκταση προγράμματος περιήγησης HTTP Everywhere, συνήθως σας προστατεύουν από τη λογοκρισία και τα διάφορα είδη επιτήρησης κρυπτογράφοντας το περιεχόμενο του ιστότοπου και, συνεπώς, καθιστώντας δύσκολη την επίγνωση των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο.

πρόληψη-ISP

Παρόμοια με την επέκταση του προγράμματος περιήγησης HTTPS Everywhere, υπάρχουν διαφορετικές επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης όπως το Ghostery και το AdBlock, οι οποίες είναι χρήσιμες για την αποτροπή της παρακολούθησης ISP καλύπτοντας το ψηφιακό ίχνος που αφήνετε πίσω μετά τις online δραστηριότητες σας.

Ωστόσο, τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης και ο διακομιστής διαδικτύου χρησιμοποιούν ένα Transport Layer Security - TLS - Handshake για να δημιουργήσουν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Η διαδικασία απαιτεί ότι ο διακομιστής αποδεικνύει στο πρόγραμμα περιήγησης ότι είναι το μέρος που αξιώνει και στη συνέχεια και οι δύο καθιερώνουν έναν αλγόριθμο ή ένα κλειδί που απαιτείται για την κρυπτογράφηση της συζήτησης. Ωστόσο, τα πρώτα μέρη της διαδικασίας χειραψίας δεν είναι κρυπτογραφημένα και ως εκ τούτου οι ISP και / ή τρίτα μέρη μπορούν να δουν το όνομα του διακομιστή στο οποίο συνδέεται ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Αποφύγετε τα μη ασφαλή δημόσια Wi-Fi

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με την παρακολούθηση ISP, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, όπως καφέ, αεροδρόμια, βιβλιοθήκες, εμπορικά κέντρα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος. Οι δικηγόροι που χρησιμοποιούν δημόσιο Wi-Fi είναι πιο επιρρεπείς στην παρακολούθηση ISP από εκείνους που χρησιμοποιούν ασφαλείς συνδέσεις. πρόληψη-ISP

Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi μπορούν επίσης να σας κάνουν να χάσετε πολύ εύκολα. Επομένως, για να αποφευχθεί η παρακολούθηση ISP και να γίνει θύμα της επίθεσης χάκερ, θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση ενάντια σε τέτοιες απειλές.

Μην κάνετε check-in ή επισημάνετε την τοποθεσία σας

πρόληψη-ISP

Το checkin-in ή / και η επισήμανση της τοποθεσίας μας μπορεί να φαίνονται χαρούμενα, αλλά είναι αβάσιμο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τοποθεσία σας παρακολουθείται από τον ISP σας! Η τοποθεσία σας μπορεί να αποκαλύψει πολλές ιδιωτικές πληροφορίες σε επιχειρήσεις μάρκετινγκ. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγετε την επισήμανση παντού, ειδικά όταν είστε 100% σίγουροι ότι ο ISP σας παρακολουθεί συνεχώς.

συμπέρασμα

Ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι ανεξάρτητα από τη γωνία που θέτετε να δείτε τη θετική πλευρά του νομοσχεδίου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δεν θα μπορείτε να βρείτε ένα ενιαίο καλό πράγμα που να εξέρχεται από αυτό. Οι κανόνες που έθεσε η FCC ήταν να προστατεύσουν τους Netizens από την παρακολούθηση και την επιτήρηση, αλλά μετά την παράβασή τους, οι ISP είναι ελεύθεροι να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο και να μοιράζονται (SELL!) Τις πληροφορίες χρηστών. Σε μια τέτοια περίοδο κρίσης, η εγγραφή σε υπηρεσίες VPN ή η χρήση επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης HTTPS φαίνεται να είναι η άμεση λύση για την αποτροπή της παρακολούθησης από τον ISP των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο.