Izboljšajte svojo zasebnost s temi razširitvami brskanja

[ware_item id=33][/ware_item]

Med brskanjem po spletu lahko doživite veliko, hkrati pa lahko to vpliva na vašo zasebnost. Za preprečevanje takšnih tveganj za varnost obstaja nekaj odličnih razširitev brskanja, ki trdijo, da je njihova storitev najboljša za zaščito vaše spletne zasebnosti. Bistvo pa je, kako vedeti, kakšne so najboljše razširitve?


Danes bomo raziskali nekatere najboljše brskalnike, ki zagotavljajo zasebnost, in sicer prek našega bloga. Vse razširitve brskanja so brezplačne in odlične pri zagotavljanju zasebnosti na spletu.

AdBlock vs UBlock poreklo   

AdBlock omogoča preprečevanje prikazovanja elementov strani, kot so oglasi med brskanjem po spletu. Pomaga vam dati ukaz, da ustvarite svojo izkušnjo brskanja po svojih željah. Vendar lahko nekatere oglase na nekaterih spletnih mestih in skripte blokirate od tretje osebe, ki lahko prenese vaše osebne podatke.

Način delovanja AdBlockerjev moti poslovanje spletnih mest, saj so odvisni od prihodkov od spletnih oglasov.

AdBlock plus (ABP) uporabljajo nekateri ljudje na vsakem spletnem mestu brez izjeme, drugi pa so tisti, ki ga določijo za določena spletna mesta.

Izboljšajte svojo zasebnost s temi razširitvami brskanja

ABP je ena izmed najbolj uporabljanih razširitev AdBlockerja. Eden od vzrokov njegove priljubljenosti je enostavno delo in zmožnost blokiranja pojavnih oken, prevračanja oglasov, oglasov s pasicami in še veliko več. Prav tako je znana zlonamerna programska oprema - gostovanje domene, ki lahko zaustavi piškotke in skripte tretjih oseb.

AdBlock mobile je razširitev, ki svojim uporabnikom omogoča blokiranje oglasov v aplikacijah in brskalnikih. Z AdBlock mobile boste lahko zmanjšali porabo mobilnih podatkov.

Ker se je ABP soočil s kritiki svojih uporabnikov, ko je odkril določene oglase podjetij, kot so Google, Microsoft, Amazon in številna druga velika podjetja, ki jih plačujejo.

Vendar je UBlock Origin obravnavan kot alternativa AdBlock za brskanje po spletu.

Izboljšajte svojo zasebnost s temi razširitvami brskanja

Ublock Origin VS AdBlock ponuja več možnosti blokiranja oglasov. UBlock Origin vam omogoča, da nadzirate vidnost oglasa, tj. Lahko vidite oglase po svoji izbiri in lahko blokirate tistega, ki ga ne želite.

Poleg tega Ublock v. AdBlock manj porabi pomnilnik, kar vam omogoča hitro brskanje.

UBlock Origin so dostopni v brskalnikih Chrome, Firefox, Safari in Microsoft Edge; ABP je na voljo za Firefox, Chrome, Opera, Safari, Android in Internet Explorer.

Odklopite Badger zasebnosti VS

Razširitve brskanja, ki zagotavljajo spletno varnost, vključujejo tudi sledilce. Proti sledilci za razliko od AdBlockerjev vas ščitijo pred zlonamernim oglaševanjem („zlonamernim oglaševanjem“) in sledenjem z ustavljanjem piškotkov.

Prekinitev povezave je ena izmed najbolj priljubljenih razširitev proti sledenju. Upravljanje je enostavno, medtem ko vas ščiti pred zlonamerno programsko opremo, sledenjem, zlonamernim oglaševanjem in ima celo varno Wi-Fi in optimizacijo pasovne širine ter omogoča nadzor nad vsemi skriptami v meniju orodne vrstice.

Izboljšajte svojo zasebnost s temi razširitvami brskanja

Tehnični velikani, kot so Google, Facebook, Amazon in Twitter, na splošno blokirajo tudi Disconnect, ko poskušajo zbirati vaše podatke zunaj mesta.

Poleg tega je Privacy Badger razširitev Fundacije Electronic Frontier, znane po boju proti spletni varnosti.

Izboljšajte svojo zasebnost s temi razširitvami brskanja

Zasebnost Badger Chrome je pomemben, če vam ne da seznama piškotkov ali sledilcev, ki jih želite blokirati. Toda funkcija, ki ustvarja izrazito črto med zasebnostjo Badger in drugimi, je lastni hevristični algoritem, ki določa vašo brskalno aktivnost, da se odloči, kaj naj blokira, in za to morate pogosteje uporabljati zasebnost Badger chrome..

Badger o zasebnosti je na voljo za Chrome, Opera in Firefox; Disconnect je na voljo za Firefox, Opera, Safari in Chrome.

Druga vitalna orodja, ki vam lahko pomagajo

Z zagotavljanjem varnega brskanja po spletu vam bodo zgornje razširitve zasebnosti zagotovo pomagale do boljše izkušnje brskanja.

Toda nekatera druga orodja bi vam lahko pomagala tudi med brskanjem.

Med brskanjem vam bo HTTPS povsod zagotovil varne različice svojih najljubših spletnih mest, tako da vas bo, ko je le mogoče, odpeljal na spletna mesta SSL. V ta namen HTTPS povsod Chrome varuje in omogoča enostavno brskanje po spletu.

Po drugi strani je VPN tehnologija, ki ustvari varno povezavo z oddaljenim strežnikom po vaši izbiri, zato se zdi, kot da vaša povezava prihaja od tam. VPN vas ohranja anonimne in omogoča varno brskanje.

Če želite varno brskanje, potrebujete ta orodja in razširitve, ki so del razpoložljivih sredstev za zasebnost. Toda pri tem se morate zavedati dejstva, da imeti takšna orodja ne zadostuje le za zagotavljanje zasebnosti na spletu, temveč jih morate uporabljati.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me