Kaj morate storiti, da preverite, ali je vaša spletna kamera vlomljena ali ne!

[ware_item id=33][/ware_item]

Nedvomno je spletna kamera med bistvenimi računalniškimi pripomočki, ki so na nek način zelo uporabni. Vendar pa je resno ogrozila zasebnost. Če katera koli druga ali tretja oseba dobi dostop in nadzor nad vašo spletno kamero, jo lahko uporabi s hudimi posledicami.


Zlomke spletnih kamer se zgodijo le, če nimate zaščitene ali zaščitene spletne kamere. Najverjetneje vas bo heker za spletno kamero izsiljeval in lahko ogrožal tudi vašo zasebnost. Ne ves čas, včasih pa so novice o spletnih heksih pritegnile pozornost medijev. Glede njihove usmrtitve pa ni bilo najdenega veliko.

Hekerji imajo briljantno pamet. Če na en način ne uspejo, sprejmejo drugo metodo za vbrizgavanje zlonamerne programske opreme v vašo napravo. S tem pridobijo dostop do vašega računalnika. Z drugimi besedami, pomeni tudi, da takoj ko dobijo dostop do vaše spletne kamere, dobijo tudi dostop do vaših podatkov.

Če želite zagotoviti, da nekdo ne bo zlomil vaše spletne kamere. Predstavljamo vam sedem strokovnih nasvetov, ki jih morate upoštevati, da preverite spletno varnost in zagotovite svojo zasebnost:

 1. Preglejte indikator spletne kamere:

Spletna kamera ima tri indikatorske lučke, to je modro, zeleno in rdečo, ki se nahajajo v bližini leče. Vse te lučke vas obveščajo, ali spletna kamera snema video ali ne. Če ne uporabljate spletne kamere, morajo te luči ugasniti.

Če kadar koli opazite utripanje luči, to pomeni, da druga stranka dostopa do vaše spletne kamere. Recimo, če luči postopoma svetijo; to pomeni, da spletna kamera snema video. V obeh situacijah je jasno, da nekdo drug uporablja vašo spletno kamero kot vi.

Včasih luči prenehajo delovati in uporabniki ponavadi niso pozorni, da bi jih popravili. Vendar spletna kamera brez opozorilnih lučk poveča tveganje za vohunjenje in nadzor nad vašo spletno kamero brez vašega znanca.

 1. Poiščite neznane aplikacije:

V nekaterih primerih je mogoče, da spletna kamera zažene aplikacijo, o kateri sploh ne veste. Običajno se zgodi, kadar nenamerno prenesete zlonamerno programsko opremo ali virus in napade vašo spletno kamero. Če želite potrditi prisotnost virusa ali zlonamerne programske opreme, zaženite spletno kamero.

Vedno bodite pozorni na sporočila, kot je vaša spletna kamera že v uporabi? Obstaja aplikacija, ki nadzoruje vašo spletno kamero. Izvedite več o tej aplikaciji in poglejte, ali je enaka namestitvi ali je zlonamerna programska oprema, ki sledi vašim programom, ki jih uporablja vaša spletna kamera.

 1. Ogled datotek za shranjevanje:

Če kdo drug kot vi uporablja svojo spletno kamero za snemanje kakih posnetkov, bo ključni znak sporočil prisotnost zvočnih ali video shranjevalnih datotek, ki jih niste ustvarili. Vse, kar potrebujete, je, da odprete mapo za snemanje spletne kamere in strogo ogledate vsako datoteko. Če ste našli kakršne koli podatke, za katere se ne spomnite, da ste jih ustvarili, jih je morda zabeležil heker, ki ima dostop do vaše spletne kamere.

Mogoče je, da heker spremeni lokacijo datotek in jih premakne v novo mapo. Tako morate preveriti tudi nastavitve spletne kamere in se prepričati, ali so vse shranjene datoteke v mapi, ki ste jo izbrali.

 1. Pojdite s preskusom skeniranja zlonamerne programske opreme:

Če želite preveriti, ali je vaša spletna kamera vlomljena ali ne, izvedite preizkus zlonamerne programske opreme. Če želite to narediti, sledite spodnjim korakom in izvedite optično branje;

 • Odprite Plošča sistemske konfiguracije, Pojdi do Čevelj možnost.
 • Iz možnosti Boot izberite Varni način. Vaš sistem se po ponovnem zagonu zažene v varen način.
 • Ko je vaš sistem v varnem načinu, izbrisati vse začasne datoteke imeti nekaj prostora na disku in pospešiti postopek skeniranja.
 • Zaženite obstoječi protivirusni program in poglejte, če zazna prisotnost virusa.
 1. Opomba: nenormalno vedenje kamere:

Spletne kamere postajajo vsak dan bolj razvite in napredne. To pomeni tudi, da so zdaj sposobni ravnati tudi z več funkcijami in funkcijami. Na primer, za boljši zajem video posnetka lahko spremenite smer kamere. Ker vgrajeni mikrofon in zvočnik omogočata, da delujeta tudi kot telefon.

Poleg tega lahko spletna kamera za boljšo in izboljšano ločljivost prilagodi tudi svoje leče. Če pa opazite, da spletna kamera počne katero koli od teh stvari spontano, je to znak, da je vaša kamera pod nadzorom neznane osebe.

 1. Preverite varnostne nastavitve spletne kamere:

Prav tako je nujno in potrebno preveriti varnostno nastavitev spletne kamere, da zagotovite, da varnost spletne kamere ni ogrožena. Preverite, ali so bile varnostne nastavitve vaše spletne kamere spremenjene ali ne.

Če to opazite

 • Vaše geslo se spremeni v privzeto nastavitev.
 • Nastavitve ne morete spremeniti.
 • Administrator se spremeni.
 • Zaščita požarnega zida za vašo kamero je izključena.

Potem bi to lahko kazalo, da vašo spletno kamero upravlja nekdo drug.

 1. Preučite pretok podatkov:

Pretok podatkov v vašem omrežju lahko razkrije, koliko internetnih podatkov uporabljate med spletno sejo. Podatke lahko uporabijo nekateri drugi brez vašega soglasja, kadar se v vašem omrežju pojavijo takojšnji trni..

Če želite preveriti, ali še kdo uporablja vašo kamero, preverite orodje za upravljanje opravil. V Windows 10 lahko v upravitelju opravkov preprosto uporabite zavihek Zgodovina aplikacij, če si želite ogledati, katere aplikacije dostopajo do vašega omrežja. Preverite, ali vaša kamera ali neznana aplikacija pošilja kakršne koli dvomljive podatke. Če ste našli kakršne koli take podatke ali program, jih zbrišite z orodjem za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

Končne misli:

Čeprav vam spletna kamera omogoča, da budno pazite na svoj dom, je pa nujno, da pazite tudi na svojo spletno kamero.

Alarmantno je, če nekdo budno pazi na vas brez vaše vednosti. Popoln nadzor nad vašo varnostjo in zasebnostjo je zelo nujen. Če se vam zdi nekaj, kar vas lovi, sledite zgornjim korakom in preverite, ali je vaša spletna kamera vlomljena ali ne.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me