Как да шифровате трафика на BitTorrent – Пълно ръководство

[ware_item id=33][/ware_item]

В тази статия ще ви покажем как можете да криптирате трафика на Bittorent или Utorrent, като използвате инструменти на трети страни, по този начин можете да шифровате вашите торенти, засяващи сигурно.!


но не го препоръчваме, тъй като хората се оплакват от по-малко сигурни и известно време, свързани с изтичане на вашия DNS или IP. горещо препоръчваме да използвате NordVPN за скорост на интернет Super, както и шифрована връзка, а също така предлага функции като Kill Switch и DNS защита.

Торентите донякъде винаги имат тъмно възприятие. поради незаконната употреба на BitTorrent като изтегляне на авторски права, включително филми, музика, софтуер и много други. Това ръководство ще ви помогне да шифровате трафик на BitTorrent.

Такива изтегляния обикновено са големи и оказват силен натиск върху сървърите на вашия доставчик на интернет услуги. Вашите интернет доставчици от своя страна подтискат вашия трафик на BitTorrent в техните мрежи. Чрез такова действие изтеглянето на вашия BitTorrent намалява.

Тъй като торентингът е толкова популярен, все повече интернет доставчици прилагат методи за заглушаване на BitTorrent трафик (наричан още оформяне на трафик).

Ако не сте сигурни дали вашият BitTorrent е заглушен, вижте списъка с лоши интернет доставчици.

Но как да спрете доставчиците на интернет доставчици да заглушат трафика ви в BitTorrent? Решението е Encryption. Чрез криптиране на вашия трафик на BitTorrent можете да попречите на доставчиците на интернет доставчици.

Какво прави шифроването? Шифроването превръща вашите данни - въпросният трафик на BitTorrent - в неидентифицируема форма, така че вашите интернет доставчици да станат трудни за проследяване и идентифициране на вашия трафик на BitTorrent. Въпреки че криптирането отнема вашата мощност на процесора за криптиране, обаче има почти нулев процент шансове, че трафикът ви в BitTorrent ще изтече и заглуши.

Как да шифровате трафик на BitTorrent

Има различни начини за криптиране на трафик на BitTorrent.

 1. Вградени функции за криптиране на BitTorrent клиент
 2. Peer Block [Peer Guard]
 3. Виртуална частна мрежа

Свързана статия: 5 най-добри VPN за торент & P2P споделяне на файлове & Топ Препоръка 2017

1. Функции за вградено шифроване на BitTorrent Client

Най-популярните BitTorrent клиенти като Azureus, BitComet и uTorrent / BitTorrent имат вградени функции за криптиране за криптиране на трафика на BitTorrent. За да ги активирате, следвайте тези стъпки.

Azureus

 1. Отворете BitTorrent клиент „Azureus“.
 2. Навигирайте до Инструменти > кликване Настроики > разширят Връзка > изберете Шифроване на транспорта.
 3. Поставете отметка в квадратчето „Изискване на криптиран транспортОпция.
 4. Изберете криптиране RC4 от „Минимално ниво на криптиране."
 5. Поставете отметка в квадратчето „Разрешете нешифрирани изходящи връзки, ако криптираният опит за свързване не успее.„Това ще даде възможност на клиента да изпраща незашифровани връзки, за да гарантира съвместимост. Въпреки това, той ще разкрие истинския ви IP адрес за вашия интернет доставчик, за да идентифицира трафика на BitTorrent. Нашият съвет е да го оставите незабелязан и да проверите вашите сеялки и скорости. Ако забави скоростта на изтегляне, маркирайте тази опция и проверете отново.
 6. Кликнете върху квадратчето „Разрешаване на незашифровани входящи връзки."
 7. Това е всичко за Азурей; за криптиране на трафик на BitTorrent.

Bitcomet

 1. Навигирайте до Настроики > кликнете върху Предпочитания > кликнете върху напреднал > изберете Връзка.
 2. Превъртете до „Шифроване на протокол,Ще има три полета Автоматично откриване, Винаги, и Изключване. Опцията за автоматично откриване ще позволи повече връзки, но по-малка защита срещу дросела на ISP.
 3. Опитайте първо да откриете автоматично, ако не увеличи скоростта ви, след това го превключете на „Винаги“.
 4. Това е всичко за BitComet; за криптиране на трафик на BitTorrent.

uTorrent / BitTorrent

 1. Навигирайте до Настроики > кликнете върху Предпочитания > превъртете, за да изберете BitTorrent.
 2. Насочете се към „Шифроване на протокол,„Има три възможности“Enabled,„Принуден,' и 'хора с увреждания."
  Опцията 'Enabled' позволява повече връзки, но по-малка защита срещу дросела на ISP.
 3. Опитайте първо „принудителната“ връзка. Ако тя намали значително скоростта ви, преминете към опция „активиран“.
 4. Поставете отметка в квадратчето „Разрешаване на входящите наследствени връзки,“, Ако искате да разрешите некриптиран входящ трафик.
 5. Това е всичко за uTorrent / BitTorrent; за криптиране на трафик на BitTorrent.

2. Peer Block

PeerBlock е удобен инструмент за блокиране на избрания трафик чрез блокиране на конкретни IP адреси от свързване към вашия компютър. Може да се направи с рутера, но какво ще стане, ако можете да го направите направо от компютъра?

Често компании, работещи с анти-P2P, като правителство, притежатели на авторски права като MPAA, агенции и др., Се присъединяват към групата на връстници, споделящи торент файла и запазват всички IP адреси и по-късно изпращат предупредителни писма за нарушения на своите интернет доставчици, които от своя страна, дросете скоростта си или най-лошото, отменете абонамента си за интернет.

Как е полезно това за BitTorrent трафик? PeerBlock блокира известна гама от IP адреси и напълно блокира трафика към и от тези IP адреси (връстници).

криптиране на трафик на bittorrent

От старта на PeerBlock Start Wizard, ако изберете опции като P2P, реклами и шпионски софтуер от списъка, PeerBlock автоматично ще изтегли известните IP диапазони на шпионски софтуер и блокира IP адреси.

Добавянето на потребителски списък от IP диапазони е лесно, на екрана за настройка можете да създадете IP списък. Също така, можете да импортирате IP диапазони от всяка точка на интернет, като IPBlockList и iBlockList.

криптиране на трафик на bittorrent

Можете също да добавите вашия определен IP обхват. Например, ако искате да блокирате целия IP трафик от Китай. Можете да кликнете върху „създаване на списък,Дайте име на описанието и местоназначението на файла.

криптиране на трафик на bittorrent

В следващия екран ще бъдете помолени да въведете списъка с IP адреси, които да блокирате. Ако просто искате да блокирате IP обхвата от цял ​​Китай, отидете на IPAddressLocation.org и използвайте IP диапазона, за да получите всички назначени IP адреси на тази държава.

криптиране на трафик на bittorrent

Копирайте всички тези IP полета в текстов файл и го запишете като .p2p разширение, за да го четим от PeerBlock. Кликнете върху 'Добави', За да изберете файла.

криптиране на трафик на bittorrent

Когато приключите с персонализирането на списъци, отидете на главния екран, където ще ви бъде показана активността на IP адресите и следете всичко. В този прозорец ще видите блокираните IP адреси. Можете също да кликнете върху „преглед на историятаБутон „, където можете да видите дейностите на няколко точки във времето.

криптиране на трафик на bittorrent

Софтуерът показва не само блокираните IP адреси, но и разрешените IP адреси, които го правят отличен инструмент за наблюдение.

PeerBlock е перфектен, ако искате да блокирате определен набор от IP адреси, а останалото оставете на вашия антивирусен и анти-зловреден софтуер.

Погрешно схващане за PeerBlock

 1. PeerBlock не крие вашия IP адрес на трафик на BitTorrent.
 2. Той не блокира всички IP адреси, а набор от конкретни IP адреси. Следователно той е остарял и изисква актуализирани списъци с блокове.

3. Виртуална частна мрежа

VPN - виртуална частна мрежа - е отличен метод за защита на вашата поверителност и сигурност онлайн. Той криптира трафик на BitTorrent, а също така крие истинския ви IP адрес от пула от връстници, споделящи файла, което го прави перфектен инструмент за предотвратяване на собствениците на авторски права и интернет доставчици за идентифициране на трафика на BitTorrent и ограничаване на скоростта на интернет.

Шифроване на VPN

Внимавайте обаче с безплатния VPN, наличен в мрежата. Тези безплатни VPN или регистрират вашите дейности, или изтеглят вашите IP адреси или и двете, което прави вашия трафик на BitTorrent податлив на скоростта на газта от вашите интернет доставчици и проследяване на IP от собствениците на авторски права.

Платената VPN услуга разполага със своите специализирани VPN сървъри с DNS услуга за елиминиране на такива рискове и предлагане на премиум услуги.

заключение

Ако използвате вградено криптиране на BitTorrent клиент, тогава е за предпочитане да използвате PeerBlock. Въпреки това, това все още може да представлява риск от излагане на вашия трафик на BitTorrent.

VPN е най-добрият метод за криптиране на трафик на BitTorrent и предотвратяване на ISP да дроселират вашия трафик на BitTorrent.