Kako Google može vas pratiti i kako spriječiti Google praćenje?

[ware_item id=33][/ware_item]

Nije skrivena činjenica da Google puno zna o korisničkim podacima i podacima. Google je nezaobilazna digitalna jedinica koja se zalila u gotovo svaki dio života pojedinca. Ili želite nešto potražiti na internetu, želi pogledati film ili bilo koji video o kojem netko priča ili želi posjetiti bilo koje novo odredište, Googles to zna vrlo dobro.


Kako se na taj način uveliko oslanjamo na Google, teško je to eliminirati iz svog života. Međutim, barem možemo saznati načine na koji možemo ograničiti njegovu kontrolu iz naših podataka i informacija.

U ovom ćete članku pronaći razne taktike pomoću kojih Google može pratiti sve vaše aktivnosti i kako možete spriječiti Google u tome. Pogledajte u nastavku!

  1. Lokacija Google Maps:

Ova je značajka jedna od najuzbudljivijih i najdosadnijih značajki koje nudi Google, a koju je nemoguće izbjeći. Google vrlo pametno sprema koordinate vaše lokacije kad god upotrebljavate značajku Google karte za pretraživanje ili za odlazak bilo gdje.

Google upotrebljava te podatke na više načina, poput poboljšanja njihovih usluga šalju karticu s obavijestima ako ste u kinu ili restoranu.

Da biste spriječili da Google prati vašu aktivnost, možete deaktivirati opciju Povijest lokacija. Onemogućavanje ove opcije neće utjecati na vaše iskustvo. Međutim, možda ćete izgubiti mogućnost pregledavanja putovanja na Google kartama. Deaktivacijom ove opcije Google Maps će ograničiti pristup vašoj lokaciji.

Također možete otkazati dozvolu za GPS za Google karte kako biste bili sigurni da vas ne prati, a da niste obaviješteni.

Također možete onemogućiti Internet & Opcija Aktivnost aplikacije jer Googleu također omogućuje dijeljenje podataka o vašoj lokaciji.

Sve ove mogućnosti podešavanja prisutne su na jednom mjestu. Da biste promijenili ove postavke, otvorite aplikaciju Google karte, prelazite prstom s lijeve strane na izvucite ladicu za navigaciju. Odavde dodirnite Postavke i hit Osobni sadržaj. Sve ove opcije možete pronaći pod Povijest aplikacije i postavke lokacije.

  1. Lokacija s Android telefona:

Ako ste korisnik Androida, Google kontinuirano bilježi i prati svaki vaš pokret. U tu svrhu čak ne trebaju ni značajke karte.

Ako želite spriječiti Google da to radi, tada trebate onemogućiti opciju Aktivnost na webu i u aplikacijama i Povijest lokacija.

Ako na vašem pametnom telefonu nije instalirana aplikacija Karte, a želite pristupiti postavkama privatnosti, ne brinite se. Sve što trebate je idite na nadzornu ploču Moje aktivnosti. S lijevog izbornika potražite Kontrole aktivnosti za pristup tim postavkama.

Ako želite tako izbrisati određene podatke o lokaciji, učinite to sa početne stranice nadzorne ploče.

  1. Upotreba podataka s Android telefona:

Osobni i privatni podaci korisnika Androida izloženi su velikom riziku jer Google zadržava puno korisničkih podataka. Uključuje i neke osobne podatke, poput kontakata, upotrebe aplikacije i kalendara.

Google zna sve o vašoj upotrebi aplikacije, primjerice koliko dugo je upotrebljavate, kao i ažuriranjima za vaš sustav.

Ako to želite spriječiti, upotrijebite postavku Informacije o uređaju koja je prisutna na stranici Kontrole aktivnosti. Ako želite izbrisati određeni unos, vratite se na početnu stranicu nadzorne ploče moje aktivnosti.

  1. Googleovi zahtjevi za pretraživanje:

Kad tako nešto pretražite na Googleu, to značajno utječe na algoritme koji imaju za cilj pronaći vas i vaše postavke. Međutim, svoje zahtjeve za pretraživanje možete kontrolirati s web mjesta Moja aktivnost.

Možete prekinuti značajku koja bilježi povijest pretraživanja ili možete ukloniti bilo koju određenu iz baze podataka. Ali za sve prethodne zahtjeve morate isključiti web i aktivnost aktivnosti, dok se kasnije to može učiniti sa početne stranice.

  1. Prikaz i povijest pretraživanja s YouTubea:

Google također zna koje stvari gledate na internetu pomoću YouTube računa i povijesti pretraživanja. Dosadno je kad netko naruši vašu privatnost. Međutim, možete tome stati na kraj.

Opcije promjene postavki nalaze se na dnu prozora Stranica kontrole aktivnosti. Idi na Kartica Izbriši aktivnost za brisanje povijesti gledanja. Slično tome, možete se riješiti i povijesti pretraživanja tako što ćete samo izbrisati povijest pretraživanja.

  1. Podaci i povijest pregledavanja putem preglednika Google Chrome:

Osim Googlea, njegov preglednik koji se proizvodi u kući, tj. Google Chrome igra vitalnu ulogu u praćenju korisnika. Google Chrome informira korisnike o povijesti pregledavanja putem interneta, a ne samo o nekoj određenoj usluzi.

Osim povijesti povijesti, Chrome dijeli vaše podatke, šalje podatke o sustavu, sadržaj stranice i još mnogo toga.

Da biste spriječili povijest Chrome-a i vaše aktivnosti na različitim web-lokacijama, idite na Stranica kontrole aktivnosti. Ispod Aktivnost na webu i u aplikacijama opcija, deaktivirajte Uključi Chrome povijest opcija.

Nadalje, poništite odabir Pomoći u poboljšanju sigurnog pregledavanja i automatski poslati statističke podatke o upotrebi unutar Chromeovih postavki. Da biste uklonili određeni unos u Chrome zapisnicima, trebali biste posjetiti nadzornu ploču Moja aktivnost.

  1. Snimke glasa s Google Assistenta:

Važno je napomenuti da se svi vaši razgovori i upiti s Google Assistantom zauvijek sačuvaju. Google to čini kako bi osigurao da virtualni pomoćnik sluša kada se zove i može poboljšati svoje algoritme za prepoznavanje govora. Ali ako vam takva značajka nije ugodna, možete je onemogućiti.

Ako želite izbrisati određeno snimanje i naredbu, trebate pretraživati ​​stranicu Moja aktivnost.

Međutim, deaktiviranje postavke glasovne aktivnosti moglo bi ugroziti nekoliko značajki Google Assistant-a. Sadrži više profila na Google kući. Glasovna i zvučna aktivnost dostupna je na kartici Kontrole aktivnosti.

  1. Videozapisi i fotografije s Google fotografija:

Sve vaše sinkronizirane slike na Google fotografijama izdvajaju se radi prepoznavanja objekata i lica. Međutim, osim napuštanja ove platforme, ne možete ništa učiniti na tome.

Većina naglašavajućih značajki Google Photo-a trebaju algoritme prekrivati ​​vaše fotografije radi ciljeva poput grupiranja po licima, predmetima i mnogim drugim.

 

Do sada mislim da je sasvim jasno kako vas Google prati i vodi evidenciju o našim aktivnostima. Definitivno! Ne možemo prestati koristiti Google sa sigurnošću, ali barem možemo poduzeti neke preventivne mjere kako bismo osigurali našu privatnost i internetsku sigurnost. Gore opisana prevencija praćenja je jednostavna i manje vremena, jer oni samo utječu na google aktivnost.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me