Kako šifrirati BitTorrent promet – popoln vodnik

[ware_item id=33][/ware_item]

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko z uporabo orodij tretjih strank šifrirate svoj Bittorent ali Utorrent promet, na ta način pa lahko varno šifrirate hudournike!


vendar tega ne priporočamo, ker so se ljudje pritoževali zaradi manj varnih in nekaj časa vključenih v puščanje vašega DNS ali IP. toplo priporočamo uporabo NordVPN za hitrost interneta Super kot tudi šifrirano povezavo, poleg tega pa ima funkcije, kot so Kill Switch in zaščita DNS.

Hudourniki nekoliko vedno imajo temno zaznavanje. zaradi nezakonite uporabe BitTorrent-a, na primer nalaganja avtorsko zaščitenega gradiva, vključno s filmi, glasbo, programsko opremo in številnimi drugimi. Ta vodnik vam bo pomagal šifrirati BitTorrent promet.

Takšni prenosi so običajno obsežni in močno pritiskajo na strežnike ponudnika internetnih storitev. Vaši ponudniki internetnih storitev, torej, ustavljajo vaš BitTorrent promet v njihovih omrežjih. S takšnim dejanjem se vaše nalaganje BitTorrentja zmanjša.

Ker je hudourništvo tako priljubljeno, vse več ponudnikov internetnih storitev izvaja metode dušenja BitTorrent prometa (imenovanega tudi oblikovanje prometa).

Če niste prepričani, ali je vaš BitTorrent zaustavljen, si oglejte seznam slabih ponudnikov internetnih storitev.

Toda kako preprečiti, da bi ponudniki internetnih storitev zavirali vaš BitTorrent promet? Rešitev je Šifriranje. S šifriranjem prometa BitTorrent lahko preprečite, da bi se ponudniki internetnih storitev zavirali.

Kaj počne šifriranje? Šifriranje naredi vaše podatke - zadevni BitTorrent promet - v nedoločljivo obliko, tako da vam bo ponudnikom internetnih storitev težko slediti in prepoznati vaš BitTorrent promet. Čeprav šifriranje odvzame moč CPU-ja za šifriranje, vendar obstaja skoraj nič odstotkov možnosti, da bo vaš BitTorrent promet uhajal in zaustavil.

Kako šifrirati BitTorrent promet

Obstajajo različni načini za šifriranje prometa BitTorrent.

 1. Vgrajene funkcije za šifriranje odjemalca BitTorrent
 2. Peer Block [Peer Guard]
 3. Navidezno zasebno omrežje

Sorodni članek: 5 najboljših VPN za hudourništvo & Deljenje datotek P2P & Najboljše priporočilo 2017

1. Funkcije vgrajene šifriranja za odjemalca BitTorrent

Najbolj priljubljeni odjemalci BitTorrent, kot so Azureus, BitComet in uTorrent / BitTorrent, imajo vgrajene funkcije šifriranja za šifriranje BitTorrent prometa. Če jih želite omogočiti, sledite tem korakom.

Azureus

 1. Odprite odjemalca BitTorrent „Azureus“.
 2. Pomaknite se na Orodja > kliknite Opcije > razširiti Povezava > izberi Šifriranje prometa.
 3. Označite polje »Zahtevajte šifriran prevozMožnost.
 4. Izberite šifriranje RC4 iz možnosti »Najmanjša raven šifriranja."
 5. Označite polje »Dovoli ne šifrirane odhodne povezave, če šifriran poskus povezave ne uspe."Odjemalcu bo omogočilo pošiljanje nezašifriranih povezav za zagotovitev združljivosti. Vendar pa bo razkril vaš resnični naslov IP za vašega ponudnika internetnih storitev, da prepozna promet BitTorrent. Naš nasvet je, da ga pustite neopaženega in preverite svoje sejalnice ter hitrost. Če upočasni hitrost prenosa, označite to možnost in ponovno preverite.
 6. Kliknite potrditveno polje "Dovoli nekodificirane dohodne povezave."
 7. To je vse za Azureusa; za šifriranje prometa BitTorrent.

Bitcomet

 1. Pomaknite se na Opcije > kliknite na Nastavitve > kliknite na Napredno > izberi Povezava.
 2. Pomaknite se na 'Šifriranje protokola,Bi bila tri polja Samodejno zaznavanje, Nenehno, in Onemogoči. Možnost samodejnega zaznavanja bo omogočila več povezav, toda manjšo zaščito pred regulatorjem ISP.
 3. Najprej poskusite samodejno zaznati, če ne poveča hitrosti, nato pa preklopite na »Vedno«.
 4. To je vse za BitComet; za šifriranje prometa BitTorrent.

uTorrent / BitTorrent

 1. Pomaknite se na Opcije > kliknite na Nastavitve > poiščite, da izberete BitTorrent.
 2. Namenjen 'Šifriranje protokola,"Ima tri možnosti"Omogočeno,"Prisilno,"In"Onemogočeno."
  Možnost 'Omogočeno' omogoča več povezav, vendar manj zaščite pred plinsko zaščito ISP.
 3. Najprej poskusite s prisilno povezavo. Če znatno zmanjša vašo hitrost, preklopite na možnost »omogočeno«.
 4. Označite potrditveno polje „Dovoli dohodne starejše povezave,", Če želite dovoliti nešifriran dohodni promet.
 5. To je vse za uTorrent / BitTorrent; za šifriranje prometa BitTorrent.

2. Peer Block

PeerBlock je priročno orodje za blokiranje izbranega prometa, tako da prepreči povezavo določenih IP-jev z računalnikom. To lahko storite z usmerjevalnikom, kaj pa, če to lahko storite naravnost iz računalnika?

Pogosto se družbe, ki podpirajo P2P, kot so vlada, imetniki avtorskih pravic, kot so MPAA, agencije itd., Pridružijo skupini vrstnikov, ki si delijo torrent datoteko in shranijo vse naslove IP ter kasneje svojim ponudnikom internetnih storitev pošljejo opozorila o kršitvah kršitev, kar posledično ugasnite svojo hitrost ali najhuje, prekličete naročnino na internet.

Kako je to koristno za promet BitTorrent? PeerBlock blokira znano paleto IP naslovov in popolnoma blokira prometne povezave s teh naslovov IP (vrstniki).

šifrirajte bittorrent promet

Če na seznamu izberete možnosti, kot so P2P, Oglasi in vohunska programska oprema, bo PeerBlock samodejno prenesel znane obsege IP vohunske programske opreme in blokiral IP naslove od začetka programa PeerBlock Startup Wizard..

Dodajanje seznama obsegov IP po meri je enostavno, na zaslonu za nastavitev lahko ustvarite seznam IP. Prav tako lahko uvozite obsege IP od koder koli v internetu, na primer IPBlockList in iBlockList.

bittorrent šifriranje prometa

Dodate lahko tudi svoj določen obseg IP. Na primer, če želite blokirati ves promet IP-jev s Kitajske. Lahko kliknete "ustvari seznam,Vnesite opisno ime in naslov datoteke.

bittorrent šifriranje prometa

Na naslednjem zaslonu boste morali vnesti seznam IP naslovov, ki jih želite blokirati. Če želite samo blokirati obseg IP iz celotne Kitajske, pojdite na IPAddressLocation.org in uporabite IP obseg, da dobite vse dodeljene naslove IP te države..

šifrirajte bittorrent promet

Kopirajte vsa ta polja IP v besedilno datoteko in jo shranite kot .p2p razširitev, da jo PeerBlock postane berljiv. Kliknite na 'Dodaj'Za izbiro datoteke.

bittorrent šifriranje prometa

Ko končate s prilagajanjem seznamov, pojdite na glavni zaslon, kjer se vam bo prikazala aktivnost IP naslovov in spremljajte vse. V tem oknu bodo vidni blokirani IP-ji. Prav tako lahko kliknete "ogled zgodovine", Kjer si lahko ogledate dejavnosti več točk.

bittorrent šifriranje prometa

Programska oprema ne prikazuje samo blokiranih naslovov IP, ampak tudi dovoljene naslove IP, zaradi česar je odlično orodje za spremljanje.

PeerBlock je popoln, če želite blokirati določen niz IP naslovov, preostanek pa prepustite svoji protivirusni in proti zlonamerni programski opremi.

Napačno mnenje o PeerBlocku

 1. PeerBlock ne skriva vašega naslova v prometu BitTorrent.
 2. Ne blokira vseh naslovov IP, temveč niz določenih naslovov IP. Zato je zastarel in zahteva posodobljene sezname blokov.

3. Navidezno zasebno omrežje

VPN - virtualno zasebno omrežje - je odlična metoda za zaščito vaše zasebnosti in varnosti na spletu. Šifrira promet BitTorrent in skriva tudi vaš resnični IP naslov iz baze vrstnikov, ki si delijo datoteko, zaradi česar je odlično orodje za preprečevanje lastnikov avtorskih pravic in ponudnikov internetnih storitev, da prepoznajo svoj BitTorrent promet in utihnejo hitrost interneta.

Šifriranje VPN

Vendar bodite previdni pri brezplačnem VPN, ki je na voljo na spletu. Ti brezplačni VPN bodisi beležijo vaše dejavnosti bodisi puščajo vaše IP naslove ali oboje, zaradi česar je vaš BitTorrent promet dovzeten za hitrostno dušitev internetnih ponudnikov in IP sledenje lastnikov avtorskih pravic.

Plačljiva storitev VPN ima svoje namenske strežnike VPN s storitvijo DNS za odpravo takšnih tveganj in ponujanje vrhunskih storitev.

Zaključek

Če uporabljate vgrajeno šifriranje odjemalcev BitTorrent, je bolje uporabiti PeerBlock. Kljub temu lahko vseeno predstavlja tveganje za izpostavitev vašega BitTorrent prometa.

VPN je najboljši način za šifriranje prometa BitTorrent in preprečevanje ponudnikom internetnih storitev, da zavirajo vaš BitTorrent promet.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me