Kako šifrirati telefon? (Vodnik po šifriranem telefonu)

[ware_item id=33][/ware_item]

Šifriranje je način za zaščito podatkov, shranjenih v kateri koli od vaše naprave, prenosnika, osebnega računalnika, pametnega telefona ali katerega koli drugega pripomočka, ki ga uporabljate za shranjevanje podatkov. Beseda šifriranje se morda zdi nekoliko tehnična, vendar preprosto pomeni, da geslo varuje vse vaše občutljive in zaupne podatke, ki jih ne želite ogrožati. V primeru preiskave strelskega incidenta, ki sproži bitko med Apple in FBI, kar je povečalo in povečalo potrebo po šifriranju, boste morda imeli drugo mnenje o primeru, vendar ne morete zanikati pomena ohranjanja podatkov varnih s prilagojenim šifriranjem ključ, ki ga shrani pred vsakim poskusom kraje, nezaželenega pošiljanja podatkov kraje podatkov in tudi če je vaš šifriran telefon ukraden ali pade v napačne roke, vam morda ne bo treba skrbeti za svoje podatke, shranjene na vašem pametnem telefonu, ki lahko vključujejo vaše osebne podatke, e-poštne račune, ki lahko imajo vaše finančne in bančne izpiske, podatke o vaši kreditni kartici, vaš zasebni pogovor, slike, videoposnetke, stike itd. in za vas bi to predstavljalo nočno moro, če bi jo izkoristil katerikoli kibernetski zločinec, kot je heker, neželeni pošiljatelj ali kateri koli drugi ostrostrelec. Torej je zaščita podatkov s šifriranjem najboljša in pametna ideja, da se znebite vseh takšnih težav in resnično morate razmišljati o šifriranem telefonu.


Kaj je šifriran telefon?

Šifriranje shranjuje podatke vašega telefona v kodirani in nečitljivi na videz kodirani obliki. Ko vklopite telefon, morate vnesti kodo PIN ali zaščiteno geslo, ki je enako PIN-ju ali geslu zaklepnega zaslona vašega telefona, ko vnesete šifrirni ključ, telefon uporablja PIN ali geslo za dešifriranje podatkov, razumljivo.

Vrste šifriranja telefona

Obstajajo tri glavne vrste šifriranja;

  1. Šifriranje za podatke v gibanju
  2. Šifriranje od konca do konca
  3. Šifriranje podatkov v mirovanju

Prvi dve vrsti šifriranja - »Šifriranje podatkov v gibanju« in »šifriranje od konca do konca« sta namenjena odhodnim in prejemnim sporočilom na vašem šifriranem telefonu in ciljno usmerjena, da bi nepooblaščenim osebam preprečili branje komunikacije vaše naprave. Tretja vrsta šifriranja - Šifriranje podatkov v mirovanju, je shranjenih podatkov v pomnilniku naprave.

Zakaj naj šifriram telefon??

Milijoni ljudi po vsem svetu uporabljajo pametne telefone v teh dneh in v svoj telefon shranjujejo osebne podatke iz svojih osebnih podatkov v vaše zasebne klepete, slike in videoposnetke in si predstavljajte, kdaj so na leto ukradli na tisoče telefonov in če je vaš telefon eden izmed njih pade v napačne roke, ki bi lahko dobili dostop do vseh vaših osebnih podatkov in občutljivih informacij, se ne sliši strašljivo? Tu je nekaj razlogov, da morate uporabiti šifriran telefon.

Izboljšajte varnost podatkov

Šifriranje telefona zagotavlja varnost podatkov vašega telefona, ki jih tudi v napačnih rokah ni mogoče izkoristiti in razširjati. Na šifriran telefon lahko brez skrbi hranite vse podatke in podatke, ki jih želite. Šifriranje podatkov telefona lahko zveni težko in tehnično, vendar je preprosto, kot je shranjevanje šifriranja gesla za vašo datoteko, mapo ali celotno napravo, po šifriranju pa se vaši podatki pretvorijo v kodirano, kodirano in neberljivo obliko, zaščiteno s šifrirnim ključem, ki je uporablja se za dešifriranje podatkov, tako da do njega dostopa le oseba, ki pozna pravi šifrirni ključ, sicer so vsi podatki vašega telefona varni in varni.

Varnost podatkov, tudi če se prodaja vaš telefon

Ko se odločite, da spremenite svoj stari telefon tako, da ga prodate in nato dobite nov telefon zase, ali ste kdaj pomislili na podatke, shranjene v pomnilniku telefona in trdi disk, ki jih je mogoče pridobiti tudi po izbrisu vseh podatkov? Številni ljudje to dejstvo ignorirajo, ker lahko oddaja mobilnega telefona po daljši uporabi povzroči dostop do njihovih osebnih podatkov in izkoriščanje, kadar jih uporablja katera koli druga oseba, in če namera te osebe ni pravilna, zagotovo ne more biti v vašo korist. Najboljša stvar je šifriranje podatkov vašega telefona in nikoli ne skrbite za svoje osebne stvari na šifriranem telefonu.

Kaj lahko v vašem telefonu šifriramo?

Običajno je vse na vašem šifriranem telefonu, ki uporablja internetno povezavo, mogoče šifrirati, kaj pa vaša besedilna sporočila in klic? šifriranje le-teh ni lahka naloga, vendar kljub temu obstajajo nekatere aplikacije, kot sta Tihi telefon ali Signal, ki usmerjajo govorne klice po internetu prek VoIP-a in še več aplikacij, kot so iMessages, ki besedilna sporočila pretvorijo v internetna takojšnja sporočila, če oseba na drugem koncu uporablja isto aplikacijo tudi za besedilna sporočila. E-poštna sporočila na telefonih imajo eno pomanjkljivost, vse, kar je v njej, od vsebine sporočila do prilog, je mogoče šifrirati, naslovi pošiljatelja in prejemnika pa so kljub šifriranemu e-poštnemu naslovu še vedno vidni vsem, kljub temu pa se lahko v vašem telefonu zašivijo dnevniki e-pošte.

Kako šifrirati telefon?

Na splošno obstajata dva glavna in najbolj priljubljena operacijska sistema za pametne telefone, ki ju uporabljata milijoni uporabnikov po vsem svetu Android in iOS (iPhone / iPad), spodaj pa bomo razpravljali o tem, kako lahko šifriranje izvajate v obeh z uporabo vgrajenih funkcij in kasneje v članku bomo obravnavali nekatere aplikacije drugih proizvajalcev, ki se uporabljajo za šifriranje telefona.

Šifriranje v napravah Android

Večina Googlovih telefonov in naprav Android ni privzeto šifrirana in uporabniki se nikoli ne trudijo, da bi ponavadi spremenili privzeto nastavitev. Če berete ta članek in imate lastni telefon Android, vas mora zanimati, kako šifrirati android telefon z uporabo nekaterih vgrajenih funkcij, Pri lastnostih telefonov Android je šifriranje v telefonih Android težje kot v iOS-u. Nekateri novi modeli telefonov Android, kot so Googlovi telefoni in tablični računalniki Nexus, privzeto omogočajo šifriranje. Nove androidne naprave, ki se dobavljajo z Androidom 6.0 Marshmallow, kot sta Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge, so tudi šifrirane in vse, kar morate storiti, je, da nastavite varnostno in šifrirno kodo, da jo aktivirate, nato pa vsakič, ko odklenete šifrirani telefon vas bo prosil za vnaprej nastavljeno šifrirno ključ, nato pa lahko do šifriranega telefona dostopate z vnosom pravilne tipke. Sledite tem preprostim korakom za nastavitev šifrirnega ključa v telefonih Android;
1. Pojdi na Nastavitve svojega mobilnega telefona in izberite Varnost / zaslon zaklepanja in zaščita.
2. Nato pojdite na druge varnostne nastavitve in kliknite na Šifriraj telefon.
3. Zdaj boste morali nastaviti geslo, šifrirni ključ itd. Odločila se bo zapleteno kombinacijo, ki jo težko uvede kdo, ki vas pozna, in kliknite Uporabi.
4. Ne pozabite, da bo vaš šifrirni ključ ali geslo varen in varno shranjen in ga nekje shranite, nikoli ga ne morete izgubiti, sicer vas bodo zaprli iz telefona.

kako šifrirati telefon
Šifriranje v iOS-u

Apple je leta 2014 v iOS 8 predstavil funkcijo šifriranja naprav, ki jo je bilo enostavno nastaviti in zahtevati najmanj štirimestno kodo in vsakič, ko odklenete telefon tako, da dodate kodo in napravo enostavno dešifrirate, priporočamo, da obdržite kompleksen nabor številk kot vaše geslo za ohranjanje visoke ravni šifriranja iPhone. Za nastavitev šifrirnega ključa v iOS 8 sledite tem preprostim korakom;
1. Pojdi na Nastavitve svojega iPhone-ja in izberite Dotaknite se ID-ja & Geslo (ali geslo za starejše naprave brez senzorja prstnega odtisa).
2. Zdaj kliknite na Vključite geslo možnost in vnesite močno geslo ali geslo.
3. Zdaj imate varno in šifrirano napravo iOS in samo oseba, ki pozna vaše geslo, lahko dostopa do vaše naprave in dešifrira podatke, shranjene v napravi.

šifriran telefon
Šifriranje podatkov za mobilne naprave z uporabo VPN-ja

Ko v svoji mobilni napravi uporabljate internet, vse vaše spletne aktivnosti spremljajo ponudniki internetnih storitev, nedržavni organi in druge vladne agencije za varnost in nadzor. Po razodetjih Edwarda Snowdena nihče na Zemlji ne more zanikati teh dejstev. Vendar se lahko tega motenja in drsanja znebite z vsiljivci z VPN za vaš Android ali iOS (iPhone / iPad). Navidezno zasebno omrežje je orodje, ki vam zagotavlja zasebni in šifriran tunel med vašo napravo in strežnikom VPN in z vsemi radovednimi in vohunskimi očmi prenaša vse podatke, ki jih pošljete ali prejmete po tem varnem šifriranem tunelu. raven enkripcije AES-128-bitne enkripcije in AES-256-bitne enkripcije. Ta raven šifriranja, ki jo ponuja VPN, je celovita vrsta varnosti in zasebnosti, saj zaradi tega vse, kar počnete pri brskanju po internetu, brskanju, prenašanju, klepetu, pretakanju, hranjenju, nalaganju ipd., Vse dejavnosti niso povezane z vsiljivci in kibernetski kriminalci, zaradi katerih so vaši podatki popolnoma varni.

kako šifrirati telefon
Najboljše aplikacije za šifriranje za Android & iOS

Obstaja veliko aplikacij za šifriranje drugih proizvajalcev, ki jih je mogoče prenesti v vaš telefon iOS ali Android, ki šifrirajo vse vaše podatke, besedilna sporočila, klice s pretvorbo in usmerjanjem preko šifriranega obrazca prek interneta. Spodaj je seznam najboljših aplikacij za iOS in Android telefone, ki omogočajo šifriranje besedil, sporočil, klepetov, klicev itd..

1. Signal:

Brezplačna aplikacija za iOS in Android omogoča popolnoma šifrirane glasovne klice. Signal uporablja vašo telefonsko številko, ne potrebuje gesla, njegovo odkrivanje stikov, da takoj prikaže, kateri od vaših stikov uporablja signal in samodejno šifrira vašo komunikacijo. Pod pokrovom uporablja ZRTP, dobro preizkušen protokol za varno glasovno komunikacijo. Preprosto varuje vaše zasebne pogovore in preprečuje, da bi NSA in drugi vladni vohuni vdrli v vaše glasovne klice.

2. Tihi telefon:

Če ste lastnik podjetja ali če ste posameznik, ki ga skrbi njegova zasebnost in varnost, potem lahko ta aplikacija reši vašo težavo. Njihova programska oprema Silent Phone je na voljo v sistemih Android in iOS in uporabnikom omogoča klicanje in pošiljanje besedil s popolno zasebnostjo.

3.Telegram:

Prav tako je odlična aplikacija za šifriranje, s katero lahko varujete pogovore z drugimi uporabniki Telegrama. Najboljše od vsega je, da je Telegram aplikacija na več platformah, ki ni na voljo samo v iOS in Android, temveč tudi za odjemalce za Mac in osebne računalnike.

4.Text Secure:

To aplikacijo je razvil Open Whisper Systems, kot priporoča Snowden sam v enem od svojih člankov. Text Secure omogoča varne in šifrirane glasovne klice in besedila. Na voljo je za Android in iOS.

Zaključek

V tem svetu, kjer smo tako zelo odvisni od svojih mobilnih telefonov, od vsega, kar počnemo, od shranjevanja finančnih informacij do shranjevanja zasebnih pogovorov in zasebnih podatkov (slike, videoposnetki itd.), Je šifriranje stvar, ki je ne moremo prezreti, če ne želite, da so vaši zasebni in občutljivi podatki v slabih rokah. Omogoča nam občutek varnosti in olajšanja, tudi če nam telefon ukradejo ali prodajo podatke v obliki, ki je neberljiv od vseh, ki ne poznajo gesla za šifriranje. Zmogljiva metoda za povečanje vaše varnosti, da se izognete poskusu kraje podatkov.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me