Kako ostati anonimen na svojem Android ali iPhone

[ware_item id=33][/ware_item]

Te dni je preprosto spremljati vaše spletne aktivnosti. Anonimno branje po spletu ni namenjeno samo kriminalcem, ki želijo skriti svoje iskalne poizvedbe in druge podatke. Drugi ljudje bodo morda želeli brskati po spletu anonimno, da bi zmanjšali ciljne oglase, dostopali do spletnih mest, ki niso na voljo v njihovi državi, in celo zmanjšali tveganje kraje identitete. Če želite med brskanjem v napravi Android ali iPhone zagotoviti svojo zasebnost v internetu, upoštevajte te nasvete.


Skrij svoj IP naslov

Prvi korak, če želite ostati anonimni v spletu, je skriti svoj IP naslov. Vaš IP naslov je kot domači naslov. To je številka vaše naprave, ki spletnim mestom pove, kam naj pošljete svoje podatke, tako da prave spletne strani ali datoteke prispejo na ustrezen telefon ali tablični računalnik. Vaš IP naslov vsebuje podatke o vaši geografski lokaciji. Spletna mesta v družabnih omrežjih in iskalniki lahko z vašim IP naslovom spremljajo vaše spletne aktivnosti za ciljanje oglasov na račune.

Kljub temu obstaja veliko načinov za skrivanje IP naslova na spletnih mestih, ki jih obiščete. Nekateri pogostejši načini vključujejo:

Za šifriranje svojih podatkov uporabite VPN

VPN ali navidezno zasebno omrežje je storitev, pri kateri se povežete s ponudnikovimi strežniki, preden pošljete in prejmete podatke v spletu. Zakriva vaš naslov IP, ker bodo vsi podatki, poslani s tega strežnika, namesto vašega uporabili enega od naslovov IP vašega ponudnika. Kot dodaten varnostni bonus najboljši ponudniki VPN za Android in iPhone šifrirajo vaše podatke. VPN-je pogosto uporabljajo poslovni strokovnjaki za povečanje varnosti na spletu in zmanjšanje tveganja, da njihovi podatki padejo v napačne roke. Odličen je tudi za izboljšanje varnosti pri povezovanju z javnimi omrežji tako, da zmanjšate tveganje za vdore. Začeti z VPN je enostavno.

 1. Poiščite zanesljivega ponudnika storitev VPN.
 2. Prijavite se po navodilih ponudnika.
 3. Prenesite ponudnikovo mobilno aplikacijo in konfigurirajte svoje nastavitve.
 4. Začnite brskati anonimno iz telefona.

Uporabite proxy strežnik

Proxy strežnik je podoben VPN, vendar je bolj omejen. Glede na to je brezplačna in za enkratno uporabo dobro spreminja svoj IP naslov. Za uporabo:

 1. Poiščite proxy strežnike v spletu. Brezplačnih možnosti je veliko, zato jih ni težko najti.
 2. Konfigurirajte nastavitve brskalnika, da se povežete s proxy strežnikom.
 3. Začnite sejo anonimnega brskanja.

Opomba: Proxyji delujejo samo z brskalnikom, za katerega ste ga konfigurirali, zato ne bo deloval z drugimi aplikacijami na vašem telefonu. Pri uporabi proxyja bodite previdni pri vnosu občutljivih podatkov.

Uporabite brskalnik Tor

Tor je mreža proxy strežnikov, ki vaše podatke preusmeri med strežnike, da poveča anonimnost v spletu. Tor lahko celo zaženete prek svojega VPN, da dodate dodatno plast zaščite.

 1. Obiščite torproject.org ali poiščite aplikacijo v trgovini Android ali iOS.
 2. Prenesite in namestite brskalnik Tor.
 3. Odprite mapo, imenovano Tor Browser.
 4. Sledite navodilom za neposredno povezavo z omrežjem Tor ali za nastavitev nastavitev.
 5. Zaženite brskalnik in začnite brskati anonimno. Upoštevajte, da se Tor ne poveže z drugimi aplikacijami v vaši napravi.

Skrivanje IP naslova pomeni, da vas podjetja ne morejo slediti. Prav tako se zdi, kot da vaš internetni promet prihaja od drugod. To je lahko koristno, če poskušate dostopati do spletnega mesta, ki ni na voljo v vaši državi.

Uporabite zasebni iskalnik

Če vas skrbijo podjetja, ki spremljajo vaše podatke, je najbolje, da se izogibate večjim iskalnikom, kot sta Google in Bing. Spremljajo vso vašo zgodovino iskanja, da bi zagotovili bolj ciljne rezultate iskanja. To je eden od razlogov, da je vaš naslov IP dobra ideja, ker spremljajo vašo aktivnost tako, da jo vežejo na vaš IP.

Drugi manj znani iskalniki ne bodo spremljali vaših podatkov v shrambi, zato lahko brskate, ne da bi se počutili, kot bi nekdo vohunil za vami. StartPage in DuckDuckGo je le nekaj teh iskalnikov, ki vam ne bodo sledili v spletu. Preprosto obiščite želeni iskalnik in začnite brskati!

Pošlji anonimna e-poštna sporočila

Brskanje po spletu ni nujno edino področje interneta, kjer želite ostati anonimni. Če boste e-poštni naslov anonimni, vam lahko pomaga, da se izognete sledenju neželene pošte in dejavnosti. Za prijavo na spletna mesta se lahko vedno prijavite za nove e-poštne naslove. Prepričajte se, da v ta račun ne vključujete nobenih osebnih podatkov. Pri nastavitvi novih računov boste želeli uporabljati VPN, tako da niso vezani na vaš IP naslov.

Lahko pa uporabite storitve, kot je ProtonMail, ki skriva vaše e-poštne podatke pred iskanjem in delovanjem prek omrežja Tor. Ne samo to, ampak šifrira tudi vaše e-poštne podatke. Na voljo je tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti in pri prijavi ne zahteva vaših osebnih podatkov, kar vašemu e-poštnemu sporočilu doda še večjo varnost..

Bodite previdni s programsko opremo drugih proizvajalcev

Ne pozabite, da morate ostati anonimni s svojo napravo Android ali iPhone, da vsaka aplikacija do svojih podatkov dostopa drugače. Medtem ko lahko svoj brskalnik nastavite za anonimnost, bodo morda druge aplikacije lahko dostopale do vaših osebnih podatkov in jih spremljale. Tudi če je vaš brskalnik anonimen, lahko vtičniki drugih proizvajalcev shranijo osebne podatke.

VPN bi moral sodelovati z drugimi aplikacijami, a tako ali tako je treba nadaljevati previdno in se izogibati vnosu osebnih podatkov, če želite ostati anonimni v spletu.

Če ostanete anonimni v spletu, ni nemogoče, če vas skrbi spletna varnost. Povedano je, da nobena posamična rešitev ni varna, zato je najbolje, da te vrste varnostnih ukrepov uporabite skupaj za čim večjo varnost..

To so najboljše prakse za zaščito vaše identitete. V spletu lahko najdete več koristnih virov, s katerimi lahko še naprej zagotovite anonimnost.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me