Какво означава инкогнито

[ware_item id=33][/ware_item]

Много от вас трябва да мислят или да се нуждаят от начин да запазят поверителността на дейностите си за сърфиране, без да се съхраняват като история на браузъра. Въпреки това, приемайки нуждата, много браузъри са пуснали такива частни или инкогнито режими. Но какво означава инкогнито?


означава да отида инкогнито

Прозорецът за сърфиране в режим „инкогнито“ в Chrome или такива прозорци в други браузъри с различни имена са начин потребителите да разглеждат анонимно. Но с думата поверителност или анонимност не трябва да го мислите като напълно личен или сигурен. Той просто позволява онлайн сърфиране, без дейностите да се показват в историята. Съществуват обаче определени начини, по които ефективността на частния прозорец става слаба.

Тук е разширена информация, за да предостави по-добра представа за режима „инкогнито“ и потенциалните вратички, които са непознати за мнозина.

Какво означава инкогнито?

Режимът „инкогнито“ или частният браузър е настройка или режим на браузъра, която предотвратява проследяването или съхраняването на историята на вашите сърфиране. Например, ако посетите уебсайт, текст, картина и бисквитките, всички те се съхраняват в историята на вашия компютър или браузър. Също така формулярите и търсенията, които попълвате, се съхраняват в полета за автоматично попълване.

Функцията „инкогнито“ или „личен“ режим на браузъра ви забранява да съхранява историята на сърфирането. Въпреки това уебсайтовете, които посещавате, все още могат да събират или съхраняват информация.

Защо трябва да използвате инкогнито?

Сигурен съм, че много от вас са преценили предимствата да сте частни според използването на интернет, което имате. Както беше казано по-рано, личният прозорец на браузъра избягва притесненията относно всеки друг човек, който преглежда данните ви за сърфиране. От друга страна, когато не сте частен, при посещението на тази уеб страница се появяват не само URL адресът на сайта, но и часът и датата..

Ето някои причини, поради които инкогнито или частен браузър могат да бъдат полезни.

Достъп до неща, които не искате другите да гледат

Има различни търсения, които много от нас искат да останат частни. Обикновено хората, които посещават сайтове с чувствително съдържание, като например порно видео сайтове, никога не искат някой друг да го гледа. Освен това чувствителните въпроси и сериозният бизнес изискват да се пазят в тайна. Например хората, които се интересуват от своите притеснения относно развода, медицинските състояния, психологическото здраве и всякакви подобни проблеми.

@MattLobster Мислех, че частното сърфиране е само за гледане на порно, всъщност това е да ме предпази от месеци реклами за неща, които търся в 2 сутринта

- Тим Никълс (@timsteaks) 2 февруари 2016 г.

Едновременно с подписване в няколко акаунта

През повечето време просто искаме бърз достъп до друг имейл акаунт, без да се налага да излезете от предишния. Въпреки че можете да настроите отделен прозорец на браузъра за влизане в друг имейл, частният прозорец е сравнително лесна за изпълнение.

Работа върху устройства, които не принадлежат на вас

Има много случаи, когато трябва да работим на устройство, което не ни принадлежи. Например, по спешност да изпратите важен имейл, можете да използвате най-бързото налично устройство. Въпреки това в същото време сте загрижени относно съхранението на вашите важни данни. Така че, няма от какво да се притеснявате, просто отворете частния прозорец и сърфирайте без напрежение.

За да скриете данните си за сърфиране по време на работа

Страхувате се да посетите уебсайтове в социалните мрежи и забавно съдържание по време на работа? След това трябва да отворите инкогнито режим в браузъра си. Не е необичайно нещо, което служителят е ограничен за достъп до определен уебсайт или съдържание. Въпреки това, чрез историята на сърфиране, човек може да бъде хванат от ръководството.

Какви са нещата, които трябва да държите в ума си, докато сте частни?

Трябва да мислите, че сте в безопасност, докато сте в частния режим на браузъра и това е вярно до известна степен. Има обаче някои неща, които трябва да запомните, докато сте в режим „инкогнито“.

Все още сте видими онлайн

Само хората, които използват вашето устройство, след като няма да могат да видят историята на сърфирането. В противен случай сайтовете, които посещавате, все още могат да ви следят заедно с вашия интернет доставчик, който би могъл да наблюдава всички ваши дейности.

Вашето устройство съхранява изтеглените файлове

Независимо дали изтегляте файлове, докато сте в личен или не, изтеглените файлове все още остават на вашия компютър или на устройството, което използвате. Файловете са скрити в списъка с историята на браузъра. Въпреки това не можете да оставите тези частни файлове отворени за всички останали, посещаващи вашата система. Ето защо, не забравяйте да скриете тези файлове чрез криптиране или друг процес, когато се изтеглят и през прозореца за инкогнито.

Вашият IP адрес все още е изложен

Независимо дали продължавате с дейностите по сърфиране в частен режим или не, вашият IP адрес все още се вижда. Това означава, че не сте защитени от наблюдение и също така настройка за IP мониторинг може да проследява вашата онлайн активност, извършена в частен режим.

Може да има техническа грешка

Частният режим се чувства сигурна платформа, защото изглежда безопасен и до известна степен е безопасен. Въпреки това, никога не бихте могли да бъдете твърде сигурни в работата на определен браузър. Например, докладва се за недостатък в режим InPrivate на Microsoft Edge.

Как да активирате частния режим в браузъра си (Chrome, Mozilla, Internet Explorer)

Частният режим вече е стартиран от браузъри с почти същата функционалност, но има различно име. Тук ще обсъдим начините за отваряне на частен прозорец на вашия браузър.

За Chrome:

Браузърът Chrome има частен режим с име на прозореца „инкогнито“. За да отворите това в Google Chrome, кликнете върху иконата на браузъра на вашия работен плот. След това кликнете върху бутона за персонализиране, разположен в горния десен ъгъл на екрана, когато отворите браузъра.

Сега от падащото меню щракнете върху опцията за Нов прозорец в режим „инкогнито“. И накрая, стартираният раздел ще бъде частен режим, който ще изтрие вашите дейности, след като затворите този прозорец.

Какво означава инкогнито

По-лесен и бърз начин за достъп е чрез натискане на Ctrl + ⇧ Shift + N на Windows или можете да натиснете ⌘ Command + ⇧ Shift + N, ако използвате Mac.

За браузъра Safari:

За браузъра Safari името, използвано за анонимен прозорец за сърфиране, е „Частен прозорец“. За да отворите това на работния си плот, щракнете върху опцията Файл в горната част на началната страница на браузъра. Ще се покаже падащото меню Нов частен прозорец, щракнете върху която ще стартира версията на сафари в режим „инкогнито“.

Какво означава инкогнито

Можете обаче да отворите и този прозорец, като просто натиснете ⌘ Command + ⇧ Shift и N клавиши.

За Internet Explorer:

Разделът InPrivate Browsing в Internet Explorer може да бъде отворен чрез повече или по-малко същата процедура. Първо отворете браузъра и кликнете върху горната икона в крайния десен ъгъл на началната страница. Сега щракнете върху опцията „Безопасност“ и натиснете InPrivate сърфиране опция в менюто.

Какво означава инкогнито

С отворения прозорец можете да сърфирате в интернет, без да оставяте песен под формата на история на сърфиране. Можете обаче да отворите прозореца за сърфиране InPrivate, като натиснете клавишите Ctrl + ⇧ Shift и P.

За FireFox:

Режимът „инкогнито“, наречен „Частен прозорец“ за Firefox, може да бъде отворен чрез обикновена процедура, почти подобна на останалите. След отваряне на браузъра от вашия работен плот кликнете върху иконата за персонализиране, обозначена с три вертикални линии в горния край в крайния десен ъгъл. Сега натиснете Нов частен прозорец опция.

Какво означава инкогнито

Друг начин за отваряне на частния прозорец обаче е задържане на Ctrl + ⇧ Shift + P в Windows или ⌘ Command + ⇧ Shift + P на Mac.

Как бихте могли да бъдете проследени, докато сте частен?

Освен някои основни неща, които трябва да имате предвид, докато сте в режим „инкогнито“ или „Личен режим“, вие също трябва да сте наясно, че повечето рискове от проследяване остават такива, каквито са. Има различни фактори, които могат да разкрият вашата идентичност и онлайн дейности.

Друг софтуер за мониторинг на вашето устройство

Много пъти компютърът или десктопът, който използвате, разполагат с различни софтуер за мониторинг, като например програми за родителски контрол или keylogger. Поради наличието на такъв софтуер, поверителността ви все още се нарушава. Това е, защото те проследяват всичките ви дейности, дори ако използвате режим „инкогнито“.

Вашият институт като офис или училище също може да използва такъв софтуер за наблюдение на вашите дейности или индивидът е в обикновен браузър, или в режим инкогнито.

IP адрес, разпределен от интернет доставчика

Най-уязвимият елемент или риск за вашата поверителност е IP адрес, предоставен от вашия интернет доставчик. IP на дадено лице е уникален и различен от другите, чрез които вашите дейности са видими за вашия IPS. Също така, уеб страниците, които посещавате, могат да знаят, че от кое местоположение човекът осъществява достъп до сайта, което е точно заради вашия IP.

Разширения и плъгини

Добавките на браузъра, използвани за подобряване на свойствата и използването на браузъра, също са елемент, излагат вашите онлайн дейности. Например, Adobe Flash позволява съхранението на бисквитки в Adobe Flash, дори когато потребителят също е инкогнито.

Заключителни думи

Incognito е чудесен начин да се наслаждавате на частно сърфиране, но е необходимо да запомните, че изглеждащото безопасно не означава, че всъщност е безопасно. По-добре е да знаете какво означава инкогнито и как функционира.

Ако искате напълно частен и сигурен интернет без рискове от изложен IP адрес или друга опасност от VPN е чудесна възможност да разгледате.