KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök – a felhasználók félrevezető eszközei

[ware_item id=33][/ware_item]

Ebben a cikkben, nyilvánosságra hozzuk a ténylegeset DNS szivárgás teszt olyan eszközök, amelyek megtévesztik vagy félrevezetik a felhasználókat a DNS-szivárgás mögötti tényleges statisztikák megértése érdekében. Vannak olyan valódi DNS-szivárgás-tesztelő eszközök is, amelyek tökéletesen működnek, és felfedik a valós tényeket, azonban kevés más, legjobban rangsorolt ​​eszköz is bemutatja a tényleges számot, de a felhasználói aggodalmakkal szemben szöveges megtévesztő tényekkel foglalkozik és saját szolgáltatásait értékesíti.


Szerencsére könnyedén megkülönböztette a hiteles eszközöket a megjelenített statisztikák és a DNS szivárgás tényeinek megítélésével. Vagyis amikor futtatja a DNS-teszt VPN-kapcsolattal, a megjelenített információnak a VPN-szolgáltatótól kell lennie. Ha azonban olyan valós státuszt látsz, mint például az ISP-kiszolgáló vagy a valódi IP, akkor a DNS szivárog.

Rövid vázlat

A DNS vagy a domain névrendszer megegyezik a rendszerben lévő internetkönyvtárral. A DNS-kiszolgálókon keresztül a webcímeket kifejezésekből IP-formává változtatják, majd megjelenik a kívánt weboldal.

Amikor beírja az URL-t a böngészőbe, elküldi a kérést a rendszer DNS-ének. Leginkább a rendszer beállítása az ISP DNS-re van rögzítve, azonban a DNS-kiszolgálót saját maga választhatja meg. Ez fontos dolog az összes internetező számára;

  • Az ISP szerver alapos jelentést készít az internetes tevékenységeiről az internetszolgáltató számára.
  • Internet-sebessége jobb lehet más kiszolgálókkal, például a Google DNS-kiszolgálóval vagy az OpenDNS-kiszolgálókkal.
  • Ha a VPN szivárog a DNS-en, akkor biztonságban van, mivel az információ nem az internetszolgáltató felé irányul.

Itt van a magyarázó VIDEO:

Mi a VPN DNS szivárgás??

Ha olyan biztonsági eszközt használ, mint a VPN, akkor valószínűbb, hogy biztonságosnak tartja magát, de nem erről van szó. Számos VPN érzékeny a DNS-szivárgásokra, és a DNS-szivárgás-teszt futtatásával tudatában kell lennie az ilyen adatvédelmi problémáknak.

Amikor csatlakozik egy VPN-hez, minden DNS-kérését elküldi a névtelen VPN DNS-kiszolgálóknak. A VPN azonban néha nem ellenőrzi a DNS-lekérdezéseket, és a VPN-kapcsolat ellenére átviszi azokat az ISP DNS-be. Ezt hívjuk „VPN DNS szivárgásnak”.

A DNS-szivárgás azonosításához csatlakoztassa a VPN-t, majd futtassa a DNS-szivárgás-tesztet. Ha a megjelenített IP-címek vagy tartózkodási hely nem egyezik meg a VPN-szolgáltatóval megadott kiszolgálókkal, akkor a DNS-je szivároghat. Azt is ellenőrizheti, hogy az eredmények megegyeznek-e a valódi IP-vel, a tartózkodási helyével vagy az internetszolgáltatóval, és ha ez a helyzet, akkor szivárog-e az Ön IP-címe.

DNS-szivárgásteszt elvégzése

A DNS-szivárgás ellenőrzésének módja nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy hozzáférjen egy hiteles és legitim DNS-tesztelő eszközhöz, és hajtsa végre a következő lépéseket.

  • 1. lépés: Lépjen az eszköz oldalára.
  • 2. lépés: Most csatlakoztassa a VPN-t, és kattintson a webhely DNS-teszt gombjára.
  • 3. lépés: A teljes teszt után látni fogja néhány IP-címet és helyet. Ha az IP bármelyik azonos a sajátéval, akkor a VPN nincs csatlakoztatva, vagy szivárog a DNS.

Felismeri az autentikus DNS-tesztelő eszközöket

A VPN-ek növekedésével a hibák és a sebezhetőség is növekszik. Ezért a szolgáltatások egy részét azért használják, hogy segítsék az internethasználókat az ilyen hibák felderítésében. Sajnos ezeket a szolgáltatásokat néhány eszköz kíséri, amelyek félrevezetik a felhasználókat, és ennek több oka lehet.

  • Lehet, hogy az eszköz egy adott VPN-szolgáltatást népszerűsít azáltal, hogy csak az adott VPN-re mutat biztonságos eredményeket.
  • A tesztelési helynek saját VPN-je van, és értesítik az összes többi magánélet által veszélyeztetett VPN-t.
  • A webhelynek lehetnek hibái is, amelyek miatt nem tudta tökéletesen elvégezni a tesztet.

Ezért alapos felmérést készítettünk néhány kiemelkedő tesztelési eszközről. Itt találhatók az eredmények.

# 1 - DNS-szivárgás eszköz, készítette a VPNInsights.com

A webhely DNS-tesztelő eszközével a legpontosabb eredmények érhetők el, és megmutatták az összes VPN-szolgáltatás hiteles információit. Nem találtunk rejtett szkripteket vagy kapcsolatot VPN-szolgáltatásokkal.

Az a folyamat, amellyel arra a következtetésre jutottunk, hogy a figyelmeztetés pontos és megfelel a megjelenített eredményeknek.

KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei

# 2 - DNS szivárgáspróba a DNSleaktest.com által

A DNS szivárgáspróba szintén legális eszköz, leginkább pontos eredményekkel. Tesztelésük alapján minden szolgáltatást egyenlő módon mérnek megkülönböztetés vagy elfogultság nélkül. Ezenkívül bemutatják a végrehajtott teszt rövid részletét is, hogy a felhasználó ábrázolja a valós helyzetet.

DNS-szivárgás-teszt

# 3 - DNS szivárgáspróba az IPLeak.net által

Amikor különféle VPN-ekkel teszteltük az IPleak.net-et, az eredmények kielégítőnek tűnnek, és alapos tesztet végeznek a DNS-kérelmekhez.

Ezenkívül nem mutatják, hogy a DNS-e szivárog-e vagy sem. Ehelyett csak részletes információkat szolgáltatnak, és útmutatást nyújtanak a felhasználóknak arról, hogy miként ábrázolhatják a VPN hatékonyságát, és arról, hogy a DNS szivárog-e vagy sem.

DNS szivárgásteszt - ipleaknet

Megerősített félrevezető DNS-szivárgás-eszközök

Itt vannak a legjobban emelt DNS-szivárgás-eszközök, amelyek részt vesznek a felhasználók félrevezetésében és a kapcsolt VPN-szolgáltatóik eladásában..

# 1 - DNS szivárgáspróba a DNSleak.com által

A DNSleak.com nyilvánvalóan független eszköz; azonban a VPN-kkel végzett teszt futtatásakor néhány általános eredménytrendet láttunk.

A VPN-ek nagy részén piros színű nyilatkozatot jelenít meg: „Úgy néz ki, hogy a DNS-e szivároghat…”. Ugyanakkor ugyanolyan VPN-ekkel a legális webhelyek, mint például a VPNInsights és az IPleak.net, nem mutatják meg ezeket az eredményeket. De amikor a PIA (privát internet-hozzáférés) VPN-t csatlakoztatták, a felelősségi nyilatkozat biztonságos DNS-t mutat.

Egy másik zavaró dolog az, hogy a részletek egyike sem ábrázolja a DNS szivárgását, de továbbra is a piros értesítést jelenítik meg más VPN-ekkel.

Más VPN-vel PIA VPN-sel
KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei

# 2 - DNS-szivárgásvizsgálat az ExpressVPN által

Mialatt a DNS-szivárgást ezen eszköz segítségével teszteltük, láthattunk néhány kiemelkedő mintát. Vagyis ha az ExpressVPN-től eltérő jó hírű VPN-t csatlakoztatnak, a megjelenített eredmény piros. Az IP és a helyek listája azonban nem egyezik meg a valós IP információkkal.

Másrészt, amikor az ExpressVPN-t csatlakoztattuk, zöld eredmény jelenik meg, miközben a megjelenített információ megegyezik az előzővel. Ez azt jelenti, hogy az IP-címek nem egyeztek meg a valódi IP-címmel.

Először más VPN-vel ExpressVPN
dns szivárgáspróba dns szivárgási teszt - hamis   KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei

Egy ilyen szolgáltatás azonban megzavarhatja a felhasználót ezekkel a kontrasztos kijelzőkkel.

# 3 - Astrill VPN szivárgásteszt

Sajnos ez az eszköz a saját VPN szolgáltatását is elősegíti, mivel pozitív eredményeket mutat, és a többi VPN legtöbbje számára negatív eredményt mutat.

KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei

Remélem, hogy most már megbízható eredményeket ér el

Ez a cikkben tárgyalt információ sokunk számára új lehet, ám nem kiszámíthatatlan. Legtöbbünknek másodpercig gondolni kell arra, hogy egyes tesztelő eszközök, különösen azok, amelyek saját szolgáltatással rendelkeznek, előnyben részesíthetik a terméküket, és ezt találtuk ezeknek az eszközöknek a tesztelésekor..

Ezért minden internethasználónak javasolt, hogy hiteles eszköz segítségével tesztelje a DNS-problémákat. Még jobb, ha a DNS-szivárgást bármilyen más eszközzel is megismételjük.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me