Különbség a hackerek és a kekszek között

[ware_item id=33][/ware_item]

Manapság annyi történik az online világban, ahol annyira összetett hírekkel és információkkal látunk el minket, amelyeket néha még nem is értünk. Persze, az internet oly sok előnnyel jár, amelyek életünket hatékonyabbá tették. Ugyanakkor nem hiányzik az árnyas oldalról és az árnyas emberektől. 


Így ezzel együtt rengeteg jó szándékú információ érkezik a webhelyeket barangoló rosszindulatú programok támadásainak és hackereinek. De hallottál már valaha a crackerekről? Nem tech hozzáértőként valószínűleg arra gondolsz, hogy a crackerek egy cserélhető szó, amelyet a hackerek használnak. Nem erről van szó. 

Hackerek Vs Crackers

A hacker olyan személy, aki érdekli, készséggel és megértéssel rendelkezik egy rendszer, számítógép vagy hálózat belső működéséről és vázáról. A népszerű mítosztól eltérően a hackerek nem rossz emberek. A hackerek képességeikkel felfedezik a rendszer vagy hálózat gyengeségeit és megtalálják a probléma enyhítésének módját. A szervezeteket rendszerint legálisan alkalmazzák rendszer- és hálózati auditorként, hogy felfedezzék és javasolják a biztonsági rések megoldásait. 

Ezek a biztonsági szakemberek rendelkeznek ismeretekkel a programozás, a számítógépes nyelv, a kódok és a számítógépes biztonság területén. És általában etikusan végzik munkájukat, igen, etikusan csapkodnak! A hackerek a rendszerek fejlesztésén és a védekezés létrehozásán dolgoznak, nem csupán a meglévő védekezés áthatolására. Készségeik miatt képesek előre jelezni azokat a kockázatokat, amelyekre rosszindulatú támadókként a rendszer vagy a hálózatok ki vannak téve.

A másik oldalon a kekszet olyan személyek képezik, akikre folyamatosan figyelmeztetnek. Ezek az egyének arra törekszenek, hogy engedély nélkül behatoljanak a szervezet rendszereibe és hálózatába. Ezek azok a bűnösök, akiknél a hackerek dolgoznak, hogy távol maradjanak a rendszereidetől és a hálózatoktól. A crackerek általában rosszindulatúak, azzal a szándékkal, hogy információt lopjanak el, vagy hogy váltságra váljanak ki a hálózatokon és rendszereken. 

Úgy működnek, hogy a rendszer hátsó ajtóit keresik, hogy ilyen módon behatolhassanak hozzájuk. Ugyanezeket a hátsó ajtókat használják a hackerek az azonosításhoz és bezáráshoz, mielőtt a krakkoló kihasználná azokat. A crackerek azok is, akik verik a szoftver algoritmusokat, hogy kitalálják olyan jó hírű gyártók aktiválási kódjait, mint a Movavi. Még azt is mondhatjuk, hogy a krakkoló a számítógépes bűnözés végső poszter gyermeke.  

Tehát a hackerekkel ellentétben a krakkoló fő célja a behatolás, lopás, váltságdíj vagy pusztítás. Ezeket az embereket általában pénzügyi haszon motiválja - tehát akár egy versenytárs megbízta őket adatok ellopásával vagy megsemmisítésével, vagy egyszerűen csak hitelkártya-információk ellopására törekszenek, mindig pénzügyi haszonnal járnak. És más krakkolók, egyszerűen kiterjesztik szociopathikus hajlandóságaikat a virtuális világra, és pusztán a nyilvánosság motiválják és kielégítik az egokat. 

És néhány kevés feltörekvő esetleg még betör a rendszerekbe és a hálózatokba, hiszve, hogy altruista célokat követik el. Jó példa olyan krakkolókra, akik valamilyen okból tömegesen támadnak be az emberek által gyűlölt nagyvállalatok hálózatába - talán azért, mert szennyezik a közeli tót vagy részt vesznek külföldi gyermekmunkában. A krakkolók behatolnak ezekbe a rendszerekbe azzal a kizárólag azzal a céllal, hogy a vállalatokat fizetjék, akár adatátváltással, akár egyszerűen elpusztítással

Etikai szempont

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a hackerek a jó fiúk, míg a krakkolók a tettek. A hackerek általában akkor kapják meg a törvényes felhatalmazást, hogy hálózatokba szakítsanak, azzal a fő céllal, hogy kijavítsák a kiskapukat. Jelentésüket ezután a rendszer védekezésének megerősítésére használják. Ez egész folyamatát etikussá teszi. A másik végén lévő kekszet az ellenkezőjét követi. Behatolnak a rendszerekbe azzal a fő céllal, hogy kárt okozzanak, és általában rejtett napirend van, akár pénzügyi haszon, akár nyilvánosság.

Különbségek a készségekben

A hackerek általában szélesebb ismeretekkel rendelkeznek, mint a krakkolók. A hackerek több számítógépes folyamatban, beleértve a kódokat és a nyelveket is, képzettek, és még programjaikat és rendszereiket megtervezhetik és felépíthetik. A kekszet a másik végén korlátozott és összetett készségek jellemzik. 

Miközben behatolhatnak az egy adott rendszerbe, általában nem rendelkeznek készségekkel a programok felépítéséhez. De még ezeknek a korlátozott készségeknek köszönhetően sem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mivel az idejüket a rendszerek behatolásának és megrongálásának módjaira fektették be.. 

Alsó sor

A lényeg az, hogy elmondhatjuk, hogy a hackerek az informatikai világ szürke kalapjai. Igen, van fekete-fehér ebben a világban. A hackereknek egyszerűen csak arra kell gondolkodniuk és kekszetként kell működniük, hogy feltárják a rendszerek vagy hálózatok sérülékenységeit. Jóvá és etikusvá teszi őket, hogy általában rendelkeznek engedéllyel. Soha nem hallottál a Tesla vagy a Microsoft ilyen hirdetéseiről, amelyek felszólítják Önt, hogy behatoljon az újonnan bevezetett termékek vagy szoftverek rendszerébe. Ez a hackerek engedélyének is számít. 

És leggyakrabban ezekben a helyzetekben, amikor a hackerek felfedezik a sebezhetőségeket, akkor jogukban áll, hogy díjat kérjenek a munkáért. És általában nekik kompenzációt kapnak az idejük és munkájuk. A másik végén lévő krakkolók egyszerűen bűnözők. Ki fogják használni az újonnan bevezetett termékek vagy szoftverek sebezhetőségét pusztító célokból és személyes haszon elérése érdekében. 

Ismerje meg a különbségeket

Így a médiakibocsátások által terjesztett növekvő félelmek miatt nincs jobb idő arra, hogy mindig felvegyék magad azzal, hogy jobban megismerjék a körülötte zajló eseményeket. Ez segít a megalapozott döntések meghozatalában, ahelyett, hogy túlságosan félne a tömegektől, a média őrületének köszönhetően, amely mindent aránytalanul fúj. 

Ez nem azt jelenti, hogy ne kövesse nyomon és hallgassa meg a létfontosságú információkat és híreket, de az is fontos, hogy tisztában legyenek a jelenlegi információkkal. Következésképpen a hackerek és a crackerek nem azonosak. Ha annyira szükségünk van rosszindulatú szoftverekre és szoftverekre, hogy megvédjenek minket az internetes malware támadásoktól és az egyének megfékezésétől, hackerekre is szükségünk van ezeknek a programoknak a felépítéséhez.  

Gondoljon arra az irányra, hogy hackerek nélkül nem tudnánk, hogyan lehetne megvédeni a védekezést, megtervezni a védelmi szoftvereket, és még jobbá tenni a rendszereinket és hálózatainkat. És igen, a kekszek a malware támadások kezdeményezői és bűnösei. A váltságdíjas szoftverek, adathalász e-mailek, hirdetőprogramok és mindazok a bosszantó és halálos programok.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me