Lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a verifica dacă camera dvs. web este hacked sau nu!

[ware_item id=33][/ware_item]

Fără îndoială, webcam-ul se numără printre accesoriile esențiale ale computerului, care sunt foarte utile în unele moduri. Cu toate acestea, a pus unele amenințări grave la adresa vieții private. Dacă oricare al doilea sau terț beneficiază de acces și control la camera dvs. web, o pot folosi cu efecte secundare severe.


Hack-urile Webcam apar numai atunci când nu aveți o cameră web securizată sau protejată. Hackerul pentru webcam-uri vă va șantaja și, probabil, vă poate risca confidențialitatea. Nu tot timpul, dar uneori, știrile de pe internet au câștigat atenția și asupra mass-media. Dar în ceea ce privește execuția lor nu s-au găsit prea multe.

Hackerii au o minte strălucitoare. Dacă nu reușesc într-un fel, ei adoptă o altă metodă pentru a injecta malware pe dispozitivul tău. Făcând acest lucru, ei au acces la computer. Cu alte cuvinte, înseamnă, de asemenea, de îndată ce au acces la camera dvs. web, au acces și la datele dvs..

Dacă doriți să vă asigurați că cineva nu vă piratează camera web. Vă prezentăm șapte sfaturi profesionale pe care trebuie să le urmați pentru a vă verifica securitatea web și pentru a vă asigura confidențialitatea:

 1. Examinați indicatorul Webcam:

Camera web are trei indicatoare, adică albastru, verde și roșu situate în apropierea obiectivului. Toate aceste lumini vă informează dacă camera web înregistrează un videoclip sau nu. Aceste lumini trebuie să fie oprite atunci când nu utilizați camera web.

Dacă observați în orice moment intermitentul luminos, indică faptul că o altă parte accesează camera dvs. web. Să spunem, dacă luminile strălucesc treptat; înseamnă că camera web înregistrează un videoclip. În ambele situații, este clar că altcineva folosește camera web mai degrabă decât tine.

Uneori, luminile nu mai funcționează și utilizatorii de obicei nu acordă atenție pentru rezolvarea acestora. Cu toate acestea, o cameră web fără lumini de avertizare crește riscul de a spiona și controla camera web fără cunoștința ta.

 1. Căutați aplicații necunoscute:

În unele cazuri, este posibil ca webcam-ul să ruleze o aplicație despre care nu știi deloc. De obicei se întâmplă când descărcați involuntar malware sau virus și vă atacă camera web. Pentru a confirma prezența unui virus sau a unui malware, ar trebui să rulați camera web.

Atenție întotdeauna la mesajele de genul dvs. este deja în funcțiune camera web? Există o aplicație care vă controlează camera web. Aflați mai multe despre această aplicație și arătați că este aceeași pe care o instalați sau este un malware care vă urmărește programele pe care le utilizează camera dvs. web.

 1. Vizualizați fișierele dvs. de stocare:

Dacă altcineva decât tine folosește camera web pentru a înregistra orice înregistrări, un semn critic poate fi prezența fișierelor de stocare audio sau video pe care nu le-ați creat. Tot ce aveți nevoie este să deschideți folderul de înregistrare a camerei web și să vizualizați cu strictețe fiecare fișier. Dacă ați găsit date pe care nu vă amintiți că le-ați creat, atunci acesta ar fi putut fi înregistrat de un hacker care are acces la camera dvs. web.

Este posibil ca hackerul să schimbe locația fișierelor și să le mute într-un folder nou. Astfel, ar trebui să verificați, de asemenea, setările camerei web pentru a vă asigura că toate fișierele salvate sunt prezente în folderul ales.

 1. Accesați testul de scanare malware:

Pentru a verifica dacă camera dvs. web este hacked sau nu, ar trebui să rulați un test de scanare malware. Pentru aceasta, urmați pașii menționați mai jos și efectuați scanarea;

 • Deschide Panoul Configurații de sistem, mergi la cizmă opțiune.
 • Din opțiunea Boot selectați Modul sigur. După repornire, sistemul dvs. se va porni în modul Safe.
 • Când sistemul dvs. este în modul sigur, ștergeți toate fișierele temporare pentru a avea spațiu pe disc și pentru a grăbi procesul de scanare.
 • Executați programul antivirus existent și uită-te dacă detectează prezența unui virus.
 1. Notă Comportamentul anormal al camerei:

Camerele web devin mai dezvoltate și avansate de fiecare zi care trece. Înseamnă, de asemenea, că acum sunt capabili să gestioneze mai multe funcții și funcții. De exemplu, pentru o captare video mai bună, puteți schimba direcția camerei. Întrucât, microfonul încorporat și difuzorul le permite să acționeze ca și telefonul.

În plus, pentru o rezoluție mai bună și mai bună, camera web își poate regla lentilele. Dar dacă observați că camera web face oricare dintre aceste lucruri în mod spontan, atunci este un semn că camera dvs. este sub controlul unei persoane necunoscute.

 1. Verificați Setările de securitate pentru camere web:

De asemenea, este esențial și necesar să verificați setarea de securitate a camerei web pentru a vă asigura că siguranța camerei dvs. nu este expusă riscului. Verificați dacă setarea de securitate a camerei dvs. web a fost modificată sau nu.

Dacă observi asta

 • Parola dvs. este modificată la setarea implicită.
 • Nu puteți face nicio modificare la setări.
 • Administratorul este schimbat.
 • Protecția firewall pentru camera dvs. a fost oprită.

Atunci ar putea fi un indiciu că camera dvs. web este administrată de altcineva.

 1. Examinați fluxul de date:

Fluxul de date al rețelei dvs. poate dezvălui cât de mult utilizați datele dvs. de internet în timpul unei sesiuni online. Datele dvs. sunt utilizate de către altcineva fără consimțământul dvs. atunci când există vârfuri imediate în rețeaua dvs..

Pentru a vedea dacă altcineva utilizează camera dvs., verificați instrumentul de gestionare a sarcinilor. Cum ar fi, în Windows 10 puteți utiliza cu ușurință fila Istoricul aplicațiilor din Task Manager pentru a avea o vizualizare ce aplicații accesează rețeaua dvs. Verificați dacă camera dvs. foto sau o aplicație necunoscută trimite date îndoielnice. Dacă ați găsit aceste date sau programe, utilizați un instrument de eliminare a programelor malware pentru a le șterge.

Gânduri finale:

Deși o cameră web îți permite să păstrezi cu ochii pe casa ta, dar este esențial să fii cu ochii pe camera web.

Este alarmant dacă cineva urmărește cu atenție asupra ta, fără să știi. Posibilitatea controlului complet asupra securității și confidențialității dvs. este foarte imperativă. Dacă există ceva pe care îl găsești pește, urmați pașii menționați mai sus și verificați dacă camera dvs. web este hacked sau nu.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me