Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu – 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

Σύνοψη άρθρων

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε ετοιμάσει τον οδηγό βήμα προς βήμα, ο οποίος θα σας βοηθήσει να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα USB Flash ή τους φακέλους σας, είτε είναι σε Mac, Windows, Ubuntu & Linux.


Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι εύχρηστες και δωρεάν!

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. Πώς να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα flash στο Mac
 2. Πώς να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη τη μονάδα USB Flash στα Windows
 3. Κρυπτογράφηση συγκεκριμένου φακέλου στη μονάδα Flash Windows 7-8-10
 4. Πώς να κρυπτογραφήσετε τον κωδικό πρόσβασης του φακέλου με το δωρεάν Λογισμικό LACIE
 5. Πώς να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα USB Flash στο Ubuntu & Linux

Σχεδόν κάθε χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών διαθέτει τουλάχιστον μία μονάδα flash USB. Αυτές οι εύχρηστες συσκευές αποθήκευσης βρίσκονται συχνά σε τσέπες ή χρησιμοποιούνται ως μπρελόκ. Δυστυχώς, το μικρό τους μέγεθος τους καθιστά εύκολο να χάσουν ή να χάσουν.

Όταν χάσετε τη μονάδα USB, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να το βρει και να περάσει από τα προσωπικά σας αρχεία. Για να προστατέψετε πραγματικά τα δεδομένα σας, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB flash είναι ασφαλής.

Μπορείτε να το κάνετε εύκολα με τον υπολογιστή Mac, το οποίο σας επιτρέπει να βάλετε προστατευτικό κωδικό πρόσβασης στα δεδομένα σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mac για να δημιουργήσετε ένα κρυπτογραφημένη εικόνα δίσκου της μονάδας USB. η εικόνα του δίσκου γίνεται ένα δοχείο για τα δεδομένα σας και μόνο οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες που γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης μπορούν να το ανοίξουν.

Φροντιστήριο: Πώς να κρυπτογραφήσετε μια μονάδα Flash σε Mac:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι κρυπτογράφησης της μονάδας USB Flash σε Mac, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά εργαλεία για την κρυπτογράφηση των αρχείων ή του πλήρους δίσκου σας, αλλά σε αυτό το σεμινάριο πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Mac Internal Encryption το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα.

Μια άλλη μέθοδος: Δημιουργούμε έναν άλλο φάκελο μέσα στη μονάδα USB που είναι κρυπτογραφημένη και περιέχει τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος επειδή δεν χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που έχετε πρόσβαση στα αρχεία εκτός του κρυπτογραφημένου φακέλου.

 1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash σε μια θύρα USB στο Mac. Αντιγράψτε όλα τα αρχεία στη μονάδα και τα επικολλήστε στην επιφάνεια εργασίας σας. Η μονάδα USB πρέπει να είναι κενή κατά τη διαδικασία κρυπτογράφησης. Όλα τα αρχεία μπορούν απλά να αντιγραφούν πίσω σε αυτό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρυπτογράφησης.
 2. Μόλις η μονάδα flash είναι κενή, ανοίξτε το Disk Utility (Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου), το οποίο βρίσκεται κάτω από το Applications (Εφαρμογές) στο μενού Finder (Εύρεση).
 3. Θα δείτε ένα παράθυρο με λίστα συσκευών προς το αριστερό τμήμα του. Επιλέξτε τη μονάδα flash από τη λίστα.
 4. Μεταβείτε στην καρτέλα Erase και κάντε κλικ στο Format για να ανοίξετε το αντίστοιχο μενού. Από τις επιλογές, επιλέξτε Mac OS Extended (Journaled). Θα σας ζητηθεί ένα όνομα, το οποίο μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε.
Επόμενο:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο κάτω μέρος του παραθύρου για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 2. Μετά τη διαδικασία, ανοίξτε το μενού Αρχείο και κάντε κλικ στο Νέο και, στη συνέχεια, πατήστε στην ένδειξη Κενή εικόνα δίσκου.
 3. Η αποθήκευση της τοποθεσίας πρέπει να είναι το όνομα του δίσκου USB.
 4. Επιλέξτε το μέγεθος που βρίσκεται πιο κοντά στην πλήρη χωρητικότητα της μονάδας USB. βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος είναι μικρότερο. Όσο για το μενού Κρυπτογράφηση, επιλέξτε κρυπτογράφηση AES 128 bit ή 256 bit. Όσον αφορά τα διαμερίσματα, επιλέξτε Ενιαία κατάτμηση.
 5. Μεταβείτε στη μορφή εικόνας και κάντε κλικ στην εικόνα ανάγνωσης / εγγραφής δίσκου. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.
 6. Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο όπου θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Μην χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, καθώς δεν θα έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας χωρίς κωδικό πρόσβασης.
 7. Επικολλήστε όλα τα παλιά αρχεία σας στη μονάδα δίσκου. τοποθετήστε τα στο αρχείο εικόνας του δίσκου DMG. Αν δεν τα αποθηκεύσετε σε αυτό το αρχείο, δεν θα προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Φροντιστήριο: Πώς να κρυπτογραφήσετε μια μονάδα Flash στα Windows:

Οι εκδόσεις των Windows 7 και παραπάνω διαθέτουν μια εσωτερική λειτουργία που ονομάζεται BitLocker, η οποία χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων δίσκου. Δυστυχώς, η προστασία με κωδικό πρόσβασης δεν είναι διαθέσιμη ως ενσωματωμένη δυνατότητα στα Windows XP, 7, 8 ή ακόμα και στα 10. Αλλά υπάρχουν λίγα εργαλεία τρίτων που είναι διαθέσιμα για την προστασία με κωδικό πρόσβασης.

Υπάρχει ένα άλλο εργαλείο που ονομάζεται "TrueCrypt" το οποίο μεταφέρεται πλέον σε BitLocker, χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τους ίδιους σκοπούς.

Σε αυτή την ενότητα θα σας δείξουμε:

 1. Πώς να κρυπτογραφήσετε φακέλους & Αρχεία κειμένου στα Windows
 2. Πώς να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα Full USB στα Windows χρησιμοποιώντας το BitLocker.
 3. Μέθοδος κρυπτογράφησης συγκεκριμένου φακέλου μέσα στο USB

Πώς να κρυπτογραφήσετε την πλήρη κρυπτογράφηση USB με το BitLocker:

ΒΗΜΑ 1:

Συνδέστε τη μονάδα USB και μετακινήστε τα δεδομένα από αυτήν. Μόλις τελειώσει! μορφοποιήστε το USB από τη μορφή NTFS.

ΒΗΜΑ # 2:

Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα Flash και κάντε κλικ στο "Turn On BitLocker".

κρυπτογράφηση των παραθύρων της μονάδας flash 7 - βήμα-1

ΒΗΜΑ # 3:

Επιλέξτε την επιλογή της πρώτης επιλογής, η οποία επιτρέπει τον κωδικό πεδίων, Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε επόμενο.

κρυπτογράφηση των παραθύρων της μονάδας flash 7 - βήμα-2

ΒΗΜΑ # 4:

Σε αυτό το βήμα θα πρέπει να αποθηκεύσετε το "ιδιωτικό κλειδί" σας σε κάποια ασφαλή τοποθεσία. Ακριβώς σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, συνιστάται να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο cloud ή στο online drive σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος επεξεργασίας, ανάλογα με την αποθήκευση του Flash Drive καθώς και την απόδοση του υπολογιστή σας. Συνήθως Χρειάζεται περίπου 1 λεπτό ανά 1 GB.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 5:

Μόλις τελειώσει! Αποσυνδέστε τη μονάδα Flash και συνδέστε την ξανά. Όταν επανασυνδέσετε τη μονάδα USB Flash, θα σας ζητήσει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Σημείωση: Σε αυτήν τη μέθοδο, θα κρυπτογραφήσετε μόνο την πλήρη μονάδα flash USB.

Πώς να κρυπτογραφήσετε ένα φάκελο στη μονάδα Flash:

Σε αυτό το σεμινάριο, θα δείτε πώς μπορείτε να κρυπτογραφήσετε συγκεκριμένο φάκελο μέσα στη μονάδα Flash. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρυπτογραφήσετε και να προστατεύσετε τα δεδομένα του φακέλου σας, είναι επίσης καλύτερο γιατί δεν χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που θέλετε να έχετε πρόσβαση σε άλλα αρχεία στο USB.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενσωματωμένο χαρακτηριστικό διαθέσιμο για χρήστες των Windows για αυτή τη συγκεκριμένη εργασία. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων όπως το Lacy Free Encrypted Tool για την κρυπτογράφηση του φακέλου σας.

Εδώ είναι τα απλά βήματα για να κρυπτογραφήσετε το φάκελο στο Flash Drive:

ΒΗΜΑ 1:

Πρέπει να κατεβάσετε αρχεία ZIP από τον ιστότοπο Lacie. Λήψη και εξαγωγή των αρχείων.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ 2:

Αντιγράψτε όλους τους παραληφθέντες φακέλους και επικολλήστε τη μονάδα USB Flash Drive.

Θυμάμαι "Αυτός ο φάκελος θα πρέπει να αντιγραφεί και να επικολληθεί στη ρίζα, δεν θα πρέπει να είναι μέσα σε οποιονδήποτε υποφάκελο, αλλιώς δεν θα λειτουργήσει"

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018 Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 3:

Επικολλήστε όλο το εξώφυλλο του φακέλου μέσα στο USB Flash Drive.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 4:

Πηγαίνετε στο εξαγόμενο φάκελο και βρείτε το private-public.exe αρχείο και να το εκτελέσετε.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 5:

Αυτό είναι όπου μπορείτε να δώσετε ένα μέγεθος στο φάκελο σας, στην περίπτωσή μου που χρησιμοποιώ μόνο 500mb για επίδειξη. Αφού δώσετε το μέγεθος του φακέλου σας, απλά κάντε κλικ στο "Επόμενο"

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 6:

Τώρα Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν τον φάκελο: επιλέξτε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Next.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 7:

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" και η διαδικασία θα ξεκινήσει σε λίγα δευτερόλεπτα, εξαρτάται επίσης από την απόδοση των δεδομένων και του υπολογιστή σας, συνήθως διαρκεί 1 λεπτό ανά μεταφορά 1 GB.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 8:

Όταν ολοκληρωθεί, θα σας οδηγήσει στη διαδικασία τοποθέτησης δίσκου. Εδώ, απλά πρέπει να τοποθετήσετε τον κωδικό που δημιουργήσατε στα πεδία.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 9:

Είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, αν πάτε στον "υπολογιστή μου" μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν κάποια άλλα αναδυόμενα παράθυρα δίσκου! που έχετε δημιουργήσει. Τοποθετήστε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σε αυτό και θα αποθηκευτεί αυτόματα σε κρυπτογραφημένο φάκελο μέσα στο Flash Drive.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Τώρα όλα τα δεδομένα σας σε αυτήν την κρυπτογραφημένη μονάδα προστατεύονται μέσω κρυπτογράφησης και μόλις αποσυνδεθείτε από τη μονάδα USB Flash, η κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου θα απομακρυνθεί από την πλαϊνή γραμμή ή από το "Ο Υπολογιστής μου".

Όταν επανασυνδέσετε το Flash Drive, δεν θα σας δείξει το κρυπτογραφημένο φάκελο που έχετε δημιουργήσει, επειδή είναι κρυμμένο. Για να ανακτήσετε ότι πρέπει να μεταβείτε στο αποθηκευτικό χώρο USB και να εκτελέσετε ξανά το ιδιωτικό-public.exe και αυτή τη φορά θα ζητήσει απλά έναν κωδικό πρόσβασης.

Μόλις δώσετε τον κωδικό πρόσβασης, ο οδηγός θα εμφανιστεί ξανά και μπορείτε να ελέγξετε τα δεδομένα σας μέσα.

Tutorial: Πώς να κρυπτογραφήσετε μια μονάδα Flash στο Ubuntu ή το λειτουργικό σύστημα Linux:

Όπως συμβαίνει και με άλλα λειτουργικά συστήματα, υπάρχουν διαθέσιμα κρυπτογραφημένα εργαλεία, τα οποία ονομάζονται εργαλεία τρίτων που είναι απόλυτα συμβατά με το Linux & Ubuntu.

Σε αυτό το Tutorial θα δούμε πώς μπορείτε να κρυπτογραφήσετε το Flash Drive χρησιμοποιώντας Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.

ΒΗΜΑ 1
Το πρώτο βήμα είναι να συνδέσετε τη μονάδα USB Flash Drive και να αντιγράψετε όλα τα δεδομένα κάπου αλλού.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ 2

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου Home και πληκτρολογήστε Disk Utility

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 3

Βρείτε τη μονάδα Flash και κάντε κλικ σε αυτήν

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 4

Κάντε κλικ στην αποσύνδεση του τόμου ώστε να μπορέσετε να μορφοποιήσετε το δίσκο πριν από την κρυπτογράφηση

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 5

Τώρα Hit Format Drive και να είστε υπομονετικοί

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 6

Τώρα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε ολόκληρο το δίσκο ή να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα κρυπτογραφημένης αποθήκευσης.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 7

Ελέγξτε την "Κρυπτογράφηση της υποκείμενης συσκευής" και δημιουργήστε τη μονάδα δίσκου

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 8

Δημιουργήστε τώρα νέο κωδικό πρόσβασης για τον κρυπτογραφημένο φάκελο και πατήστε "Δημιουργία"

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

ΒΗΜΑ # 9

Τώρα όταν αποσυνδέετε το USB και επανασυνδέσετε το USB σας, θα δείτε το παράθυρο διαλόγου που ζητάει τον κωδικό πρόσβασης.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μια MAC Flash Drive Windows | Linux | Ubuntu - 2018

Τέλος, ολοκληρώθηκε η κρυπτογράφηση του φακέλου ή της μονάδας δίσκου. Εδώ είναι το Video Tutorial αν θέλετε.

Υπάρχουν κίνδυνοι κρυπτογράφησης του Flash Drive?

Όταν σκεφτόμαστε την κρυπτογράφηση, φαίνεται πάντα ωφέλιμο το οποίο είναι κατά βάση αληθινό. Ωστόσο, κατά την κρυπτογράφηση μιας μονάδας flash, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στα οποία ο χρήστης εξακολουθεί να είναι επιρρεπής.

Ο κωδικός πρόσβασης θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο ζήτημα καθώς ολόκληρη η διαδικασία κρυπτογράφησης εξαρτάται από τη διατήρηση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Εάν ο κωδικός σας είναι εύκολο να μαντέψει ή δεν περιέχει ισχυρούς χαρακτήρες τότε υπάρχουν πιθανότητες να αποκαλυφθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν τον κωδικό πρόσβασης για να το θυμούνται που παράγει τις πιθανότητες να το χάσουν. Επίσης, εάν η κρυπτογραφημένη μονάδα flash εισέλθει σε μια συμβιβασμένη συσκευή με λογισμικό καταγραφής κλειδιών, τότε μπορεί να χάσετε τον κωδικό πρόσβασης κατά την εισαγωγή.

Ωστόσο, ο πιο πιθανός κίνδυνος είναι η απώλεια του κωδικού πρόσβασης, αν το ξεχάσετε και δεν υπάρχει πιθανότητα να αποκρυπτογραφήσετε δεδομένα USB χωρίς κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, υπάρχουν οι τρόποι για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης όπως το κλειδί ανάκτησης του BitLocker ή μια ένδειξη ή για να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια.