Onemogoči WebRTC v Firefoxu, Chromu in Operi – 2018 posodobljeno

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC je funkcija, ki je postala priljubljena leta 2008 in kmalu so jo ugledni brskalniki sprejeli kot privzeto funkcijo za svoje uporabnike. Vendar pa obstajajo nekateri pomisleki glede zasebnosti, ki bi lahko bili ogroženi zaradi tega in zato uporabniki iščejo načine, kako onemogočiti WebRTC.


V tem članku boste našli nekaj preprostih načinov za onemogočanje WebRTc z večjim vpogledom v tehnologijo.

Kako preizkusiti, če je vaš Webrtc omogočen ali onemogočen?

Obstaja več načinov, kako preveriti, ali vaš Webrtc v brskalniku omogoča ali onemogoča, vendar močno priporočamo, da uporabite brskalnik za preizkus puščanja webRTC, da hitro preverite in onemogočite WebRTC v brskalniku.

Kaj je WebRTC?

Z najpreprostejšo razlago WebRTC ponuja sprotno komunikacijo v brskalniku; zato se imenuje "spletna komunikacija v realnem času (WebRTC)". Uporabniku v bistvu omogoča glasovne klice, video klepete in skupno rabo datotek P2P brez dodatnih razširitev brskalnika ali vtičnika.

WebRTC uporablja različne vmesnike brez vtičnikov, ki bi jih lahko uporabljali tako v namiznih kot mobilnih brskalnikih. To sodobno tehnologijo spletnih brskalnikov zdaj uporablja večina priljubljenih brskalnikov. Takšna izboljšana zmogljivost pa je bila mogoča le pri zunanjih vtičnikih, ko WebRTC še ni bilo.

Delo WebRTC

WebRTC bi lahko opisali kot medijski mehanizem, ki ima na vrhu Javascript, tako da se vsak posameznik zaveda njegove uporabe.

Predpostavimo, da brskalnik usmerite na URL in nato pridobite katero koli drugo osebo, da ga usmeri na ta URL. Čarobno bi se oba lahko videvala, ko ste v različnih brskalnikih, in to samo zaradi WebRTC.

Tukaj vam bomo na najpreprostejši možni način povedali delovanje spletnih brskalnikov.

Razmišljanje o spletni aplikaciji bi ustvarilo dva elementa, odjemalca in strežnika. Odjemalec, ki je brskalnik, bi se povezal s strežnikom in zahteval zahteve HTTP. Po drugi strani je strežnik zavezan k odzivom. Uporabljali smo podobno tehnologijo WebSockets. Tam je delo podobno pošti, v kateri brskalnik sporočilo pošlje strežniku in od tam ga prenese na določeno osebo.

Zdaj, če ima brskalnik v sebi funkcijo WebRTC, bi lahko sporočila dostavljali neposredno iz enega brskalnika v drugega brez strežnika vmes. Vendar se takšna povezava razvije po kratkem postopku signalizacije, skozi katerega se brskalniki med seboj locirajo. Zato postaja priljubljena kot učinkovita enakovredna tehnologija.

Kako je lahko WebRTC ranljiv?

Čeprav gre za novost učinkovitosti brskalnika, lahko ogrozi zasebnost uporabnika, tudi če stoji za varnim elementom, kot je VPN. Vendar pa mnogi brskalniki to privzeto uporabljajo, za kar morate onemogočiti WebRTC.

Varnostni strokovnjaki in raziskovalci so odkrili kritično napako v WebRTC, ki lastniku spletnega mesta omogoča ogled dejanskega naslova IP. Takšno pomanjkanje zasebnosti je lahko vključilo ranljivost v delovanje operacijskega sistema Windows; v nasprotnem primeru so uporabniki Linuxa in Mac OS X varni pred takšno grožnjo zasebnosti, zato WebRTC iz brskalnika Firefox in Chrome ni treba onemogočiti..

Zaradi česar je WebRTC ranljiv?

WebRTC deluje na način, ki dovoljuje zahtevo strežnikom STUN (Session Traversal Utilities for NAT), ki v primeru VPN zagotavlja javni IP naslov ali "skrit" IP v primeru VPN, pa tudi pošlje lokalni IP naslov sistema, ki ga uporabnik uporablja.

Ugotovitve zahteve lahko dobite z uporabo JavaScripta, vendar so zunaj običajnega postopka zahteve XML / HTTP, vendar niso vidne v konzoli za razvijalce. Zato je edini način, da deluje, podpora WebRTC v brskalnikih ali JavaScript.

Da bi preprečili takšno ranljivost, je najboljši način onemogočanje WebRTC-ja v brskalnikih Firefox in Chrome.

Onemogoči rešitve WebRTC

  • Kot sem že omenil, je pametna rešitev onemogoči WebRTC za katere morate upoštevati nekaj korakov, ki so pojasnjeni spodaj.
  • Poleg tega lahko uporabite tudi dodatke in razširitve brskalnika, če WebRTC iz nekaterih razlogov ne bi mogli onemogočiti.
  • Uporabite pristno VPN kar je dovolj varno, da vas ščiti pred puščanjem WebRTC.

Kako onemogočiti WebRTC v Firefoxu in Chromu

Za WebRTC velja, da je v brskalniku napaka namesto VPN ali omrežnih sistemov. Zato vam lahko nekatere spremembe nastavitve brskalnika onemogočijo WebRTC in nato lahko brskate brez težav in skrbi, da bi bili izpostavljeni.

Onemogoči WebRTC v Firefoxu

onesposobiti-webrtc-firefox-original

  • Najprej pojdite na URL vrstico na domači strani in vnesite »O: config« in pritisnite Enter. onesposobiti-webrtc-firefox
  • Nato vam bo prikazano opozorilno sporočilo in tam boste morali pritisniti “Sprejmem tveganje"Možnost prikazana na dnu. onesposobiti-webrtc-firefox-2
  • Tik pod URL-jevim poljem je prostor za iskanje. Vnesite »peerconnection.enabled"Tam in dvokliknite želeno ime, da vrednost preklopite na"lažnoOnemogoči WebRTC v Firefoxu, Chromu in Operi - 2018 posodobljeno

Končno ste pripravljeni na brskalnik Firefox, ki v njem ni omogočena funkcija WebRTC.

Onemogoči WebRTC v Chromu

Namizje

S spreminjanjem nastavitev zasebnosti WebRTC v kromiranem brskalniku na namizju niste mogli onemogočiti. Zato imate samo možnost, da prenesete razširitev za Chrome. Če ste uporabnik brskalnika Google Chrome ali brskalnika, ki temelji na Chromiumu, je WebRTC Leak Prevent lahko pametna izbira.

onesposobiti-webrtc-chrome

Mobilni

V napravi Android vnesite URL chrome: // zastave / # onemogoči-webrtc v aplikaciji Chrome. Obstaja možnostIzhodiščna glava WebRTC STUN"S seznama, ki se je pojavil, in ga nato onemogočite. Kot dodaten varnostni ukrep lahko onemogočite tudi Kodiranje / dešifriranje videa strojne opreme WebRTC možnost.

Kako preveriti puščanje WebRTC

Najverjetneje bi uporabnik ostal zaskrbljen in zmeden zaradi puščanja WebRTC, tudi če je v brskalniku onemogočil WebRTC.

Preprost način preverjanja uhajanja WebRTC je obisk spletnega mesta http://ipleak.net. Če ste omogočili VPN ali ste onemogočili WebRTC iz nastavitev brskalnika, morate videti rezultate, kot so prikazani spodaj;

Onemogoči WebRTC v Firefoxu, Chromu in Operi - 2018 posodobljeno

Če je vaš brskalnik prizadet, bi bili prikazani rezultati, ki prikazujejo vaš resnični naslov IP.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me