Orodja za testiranje uhajanja DNS – Orodja, ki zavajajoče uporabnike

[ware_item id=33][/ware_item]

V tem članku, razkrili bomo dejansko DNS test puščanja orodja, ki uporabnike zavajajo ali napačno zavajajo, da razumejo dejansko statistiko za uhajanje DNS. Na voljo pa so resnična orodja za testiranje puščanja DNS, ki delujejo brezhibno in razkrivajo resnična dejstva, vendar je malo drugih najvišje uvrščenih orodij, ki kažejo dejansko sliko, vendar se z uporabniškimi pomisleki igrajo z besedilnimi zavajajočimi dejstvi in ​​prodajo lastnih storitev.


Na srečo bi lahko zlahka razlikovali pristna orodja, če presodite prikazane statistike in dejstva o puščanju DNS. To pomeni, ko zaženete DNS test pri VPN povezavi naj bodo prikazane informacije o vašem ponudniku VPN. Če pa vidite kakšen resničen stat, na primer vaš ISP strežnik ali pravi IP, potem DNS pušča.

Kratek oris

DNS ali domenski sistem je enak imeniku za internet v vaš sistem. Preko DNS strežnikov se spletni naslovi iz stavkov spremenijo v obrazec IP, nato pa se prikaže vaša zahtevana spletna stran.

Ko vnesete URL v svoj brskalnik, pošlje zahtevo v DNS vašega sistema. Nastavitev sistema je večinoma določena na DNS ponudnika internetnih storitev, vendar lahko strežnik DNS spremenite po lastni izbiri. To je pomembna stvar za vse uporabnike interneta kot;

  • Strežnik ponudnika internetnih storitev ponudniku internetnih storitev natančno poroča o vaših internetnih dejavnostih.
  • Vaša internetna hitrost bi lahko bila boljša pri drugih strežnikih, kot sta strežnik Google DNS ali strežniki OpenDNS.
  • Če vaš VPN pušča DNS, ste na varni strani, saj informacije ne bodo prihajale do vašega internetnega ponudnika.

Tukaj je razlaga VIDEO:

Kaj je puščanje VPN DNS?

Če uporabljate varnostno orodje, kot je VPN, potem je najverjetneje, če se vam zdi varno, vendar to ni tako. Veliko VPN-jev je izpostavljenih puščanju DNS, zato se morate zavedati takšnih težav z zasebnostjo, tako da zaženete test puščanja DNS.

Ko se povežete z VPN, se vse vaše zahteve DNS pošljejo anonimnim strežnikom DNS VPN. Vendar včasih VPN ne hrani preverjanj poizvedb DNS in se kljub povezavi VPN prenesejo v vaš DNS ponudnika internetnih storitev. Temu rečemo "puščanje DNS v VPN".

Če želite prepoznati puščanje DNS, morate povezati VPN in nato zagnati test puščanja DNS. Če se prikazani naslovi IP ali lokacija ne ujemajo s strežniki, ki ste jih dobili s ponudnikom VPN, potem lahko DNS pušča. Prav tako lahko preverite, ali se kateri od rezultatov ujema z vašim resničnim IP-jem, lokacijo ali ponudnikom internetnih storitev in če je to res, potem vaš IP naslov pušča.

Kako opraviti test puščanja DNS

Način preverjanja puščanja DNS je res preprost. Vse, kar morate storiti, je dostop do pristnega in zakonitega orodja za testiranje DNS in izvedite naslednje korake.

  • 1. korak: Pojdite na spletno mesto orodja.
  • 2. korak: Zdaj povežite VPN in kliknite gumb za preizkus DNS na spletnem mestu.
  • 3. korak: Po opravljenem testu boste videli nekaj IP naslovov in lokacij. Če je kateri koli IP enak vašemu, potem vaš VPN ni povezan ali pušča DNS.

Zaznajte pristna orodja za testiranje DNS

Z naraščanjem VPN se povečujejo tudi pomanjkljivosti in ranljivosti med njimi. Zato so nekatere storitve uvedene za pomoč uporabnikom interneta pri odkrivanju takšnih pomanjkljivosti. Žal te storitve spremljajo nekatera orodja, ki uporabnike zavajajo, in to bi lahko bila iz več razlogov.

  • Orodje morda promovira določeno storitev VPN tako, da prikazuje varne rezultate samo za to VPN.
  • Mesto za testiranje ima svoj zasebni zasebni zasebni dostop (VPN) in obveščajo o vseh drugih VPN-jih, ki so izpostavljeni zasebnosti.
  • Prav tako ima spletno mesto nekaj pomanjkljivosti, da ne bi mogel izvesti popolnega testa.

Zato smo izvedli temeljito raziskavo nekaterih vidnih orodij za testiranje. Tu so rezultati, ki smo jih našli.

# 1 - Orodje za puščanje DNS, ki ga izvaja VPNInsights.com

Orodje za testiranje DNS na tem spletnem mestu ima najbolj natančne rezultate in prikazali so verodostojne podatke vseh VPN storitev. Nismo našli nobenih skritih skript ali povezave s katero koli storitvijo VPN.

Postopek, o katerem smo sklenili to mnenje, je, da je opozorilo natančno in se ujema s prikazanimi rezultati.

Orodja za testiranje uhajanja DNS - Orodja, ki zavajajoče uporabnike

# 2 - Test puščanja DNS s strani DNSleaktest.com

DNS test puščanja je tudi legitimno orodje z večinoma natančnimi rezultati. Njihov test enakomerno meri vse storitve, brez kakršne koli diskriminacije ali pristranskosti. Prikažejo tudi kratek detajl o opravljenem testu, tako da lahko uporabnik prikaže resnično stanje.

dns-tesnjenje test

# 3 - DNS test tesnjenja s strani IPLeak.net

Ko smo testirali IPleak.net z različnimi VPN-ji, so rezultati videti zadovoljivi in ​​opravijo temeljit test za zahteve DNS.

Prav tako ne kažejo, da vaš DNS pušča ali ne. Namesto tega dajejo le podrobne informacije in usmerjajo uporabnike, kako lahko prikazujejo učinkovitost VPN in dejstvo, da DNS pušča ali ne.

DNS test puščanja - ipleaknet

Potrjena zavajajoča orodja za puščanje DNS

Tu so najvišje uvrščena orodja za puščanje DNS, ki sodelujejo v zavajanju uporabnikov in prodaji ponudnika povezanega ponudnika VPN.

# 1 - Preizkus tesnosti DNS, ki ga izvaja DNSleak.com

DNSleak.com je očitno neodvisno orodje; vendar smo opazili nekaj skupnih trendov rezultatov med izvajanjem testa z različnimi VPN-ji.

Za večino VPN-jev je izjavljeno, da "DNS morda pušča ..." z rdečo barvo. Vendar pa pri istih VPN legitimna spletna mesta, kot sta VPNInsights in IPleak.net, ne kažejo takšnih rezultatov. Ko pa je bil povezan VPN PIA (zasebni dostop do interneta), izjava o omejitvi odgovornosti pokaže varno DNS.

Druga zmeda je, da nobena od podrobnosti ne prikazuje puščanja DNS, vendar še naprej prikazujejo rdeče obvestilo z drugimi VPN-ji.

Z drugim VPN s PIA VPN
Orodja za testiranje uhajanja DNS - Orodja, ki zavajajoče uporabnike Orodja za testiranje uhajanja DNS - Orodja, ki zavajajoče uporabnike

# 2 - Test puščanja DNS s strani ExpressVPN

Medtem ko smo s tem orodjem testirali puščanje DNS, smo opazili nekaj vidnih vzorcev. Če je priključen ugleden VPN, ki ni ExpressVPN, je prikazani rezultat rdeč. Vendar se seznam IP in lokacij ne ujema z resničnimi informacijami o IP-ju.

Ko smo povezali ExpressVPN, prikažejo zeleni rezultat, medtem ko so prikazane informacije enake prejšnjim. To pomeni, da se naslovi IP niso ujemali s stvarnim naslovom IP.

Prvi pogled z drugimi VPNW ExpressVPN
dns test puščanja dns test puščanja - ponarejen   Orodja za testiranje uhajanja DNS - Orodja, ki zavajajoče uporabnike

Vendar bi takšna storitev lahko zmedla uporabnika s temi kontrastnimi zasloni.

# 3 - Astrill test puščanja VPN

Na žalost to orodje daje prednost tudi njihovi lastni storitvi VPN, saj prikazuje pozitivne rezultate zanjo, negativni rezultat pa za večino drugih VPN-jev.

Orodja za testiranje uhajanja DNS - Orodja, ki zavajajoče uporabnike

Upam, da boste dobili zanesljive rezultate zdaj naprej

Te informacije, ki smo jih obravnavali v članku, so za mnoge morda nove, vendar niso nepredvidljive. Večina od nas mora pomisliti, da lahko nekatera orodja za testiranje, zlasti tista, ki imajo svojo storitev, dajejo prednost svojemu izdelku in to smo našli med testiranjem teh orodij.

Zato vsem uporabnikom interneta priporočamo, da preizkusijo težave z DNS s pristnim orodjem. Še bolje pa je, da preverite tesnost DNS-ja tudi s katerim koli drugim orodjem.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me