Πώς να κρυπτογραφήσετε το τηλέφωνό σας; (Οδηγός για κρυπτογραφημένο τηλέφωνο)

[ware_item id=33][/ware_item]

Η κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος για την προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε οποιαδήποτε συσκευή, φορητό υπολογιστή, υπολογιστή, smartphone ή οποιοδήποτε άλλο gadget που χρησιμοποιείτε για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Η λέξη Κρυπτογράφηση μπορεί να φαίνεται λίγο τεχνική, αλλά σημαίνει απλώς κωδικό πρόσβασης που προστατεύει όλα τα ευαίσθητα και εμπιστευτικά δεδομένα που δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο. Στην περίπτωση έρευνας ενός πυροβολισμού που πυροδοτεί μια μάχη μεταξύ της Apple και του FBI, η οποία ενίσχυσε και αύξησε την ανάγκη για κρυπτογράφηση, μπορεί να έχετε μια άλλη άποψη για την υπόθεση, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε τη σημασία της διατήρησης των δεδομένων ασφαλή με εξατομικευμένη κρυπτογράφηση το κλειδί που το αποθηκεύει από οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής κλοπής και ακόμη και αν το κρυπτογραφημένο σας τηλέφωνο κλαπεί ή πέσει σε λάθος χέρια ίσως να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο smartphone σας, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν τα προσωπικά σας στοιχεία, μπορεί να έχει τις οικονομικές και τραπεζικές δηλώσεις σας, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, την ιδιωτική σας συνομιλία, τις εικόνες, τα βίντεο, τις επαφές κλπ. και θα ήταν ένας εφιάλτης για εσάς, εάν εκμεταλλεύεται κάποιος κυβερνοεγκληματίας όπως ο χάκερ, ο spammer ή οποιοσδήποτε άλλος snooper. Έτσι, η προστασία των δεδομένων σας με την κρυπτογράφηση είναι η καλύτερη και έξυπνη ιδέα για να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα θέματα και θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε κρυπτογραφημένο τηλέφωνο.


Τι είναι το κρυπτογραφημένο τηλέφωνο?

Η κρυπτογράφηση αποθηκεύει τα δεδομένα του τηλεφώνου σας σε κωδικοποιημένη και μη αναγνώσιμη φαινομενικά κωδικοποιημένη μορφή. Όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό PIN ή τον προστατευμένο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι ο ίδιος με τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας, μόλις εισαγάγετε την κλειδί κρυπτογράφησης, το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης για να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας είναι κατανοητό.

Τύποι κρυπτογράφησης τηλεφώνου

Υπάρχουν τρία κύρια είδη κρυπτογράφησης.

  1. Κρυπτογράφηση δεδομένων σε κίνηση
  2. Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
  3. Κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας

Οι πρώτοι δύο τύποι κρυπτογράφησης - "Κρυπτογράφηση δεδομένων σε κίνηση" και "κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο" αφορούν την εξερχόμενη και λήψη μηνυμάτων στο κρυπτογραφημένο τηλέφωνο και τον στόχο σας, για να αποτρέψετε κάθε μη εξουσιοδοτημένο άτομο να διαβάσει την επικοινωνία της συσκευής σας. Ο τρίτος τύπος κρυπτογράφησης - Κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας, αφορά τα αποθηκευμένα δεδομένα σε μια μνήμη συσκευής.

Γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσω το τηλέφωνό μου?

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν smartphones αυτές τις μέρες και αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες στο τηλέφωνό τους από τα προσωπικά τους δεδομένα στις ιδιωτικές συνομιλίες, τις εικόνες και τα βίντεό σας και φαντάζονται όταν κλέβονται χιλιάδες τηλέφωνα κάθε χρόνο και αν το τηλέφωνό σας είναι ένα από αυτά πέφτει σε λάθος χέρια που μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα και τις ευαίσθητες πληροφορίες σας, δεν ακούγεται τρομακτικό; Εδώ είναι μερικοί λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κρυπτογραφημένο τηλέφωνο.

Βελτιώστε την ασφάλεια δεδομένων

Η κρυπτογράφηση του τηλεφώνου σας εξασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων του τηλεφώνου σας, τα οποία ακόμα και σε λάθος χέρια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να διανεμηθούν. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες και δεδομένα που θέλετε στο κρυπτογραφημένο σας τηλέφωνο χωρίς καμία ανησυχία. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων του τηλεφώνου σας μπορεί να ακούγεται δύσκολη και τεχνική, αλλά είναι τόσο απλή όσο η διατήρηση κρυπτογράφησης κωδικού πρόσβασης για το αρχείο, το φάκελο ή μια ολόκληρη συσκευή. Μετά την κρυπτογράφηση, τα δεδομένα σας μετατρέπονται σε κωδικοποιημένη, κωδικοποιημένη και μη αναγνώσιμη μορφή προστατευμένη με ένα κλειδί κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη μόνο από το άτομο που γνωρίζει το σωστό κλειδί κρυπτογράφησης, διαφορετικά όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου σας είναι ασφαλή και ασφαλή.

Ασφάλεια δεδομένων, ακόμη και αν το τηλέφωνό σας πωλείται

Όταν αποφασίσετε να αλλάξετε το παλιό σας τηλέφωνο με το να το πουλήσετε και στη συνέχεια να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο για τον εαυτό σας, σκεφτήκατε ποτέ για τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του τηλεφώνου σας και στο σκληρό δίσκο που μπορεί να ανακτηθεί ακόμη και μετά τη διαγραφή όλων των δεδομένων; Πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτό το γεγονός ότι όταν εκπέμπουν το κινητό τους τηλέφωνο αφού το χρησιμοποιούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν πρόσβαση και εκμετάλλευση των προσωπικών τους πληροφοριών και δεδομένων όταν χρησιμοποιούνται από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο και αν η πρόθεση του ατόμου δεν είναι σωστή, προς όφελός σας. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας και ποτέ να μην ανησυχείτε για τα προσωπικά σας πράγματα σε κρυπτογραφημένο τηλέφωνο.

Τι στο τηλέφωνο σας μπορεί να κρυπτογραφηθεί?

Κανονικά, όλα τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνό σας που χρησιμοποιούν μια σύνδεση στο διαδίκτυο για να τρέξουν μπορούν να κρυπτογραφηθούν, έτσι τι γίνεται με τα μηνύματα κειμένου και την κλήση; η κρυπτογράφηση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές όπως το Σιωπηλό τηλέφωνο ή το Σήμα, αυτή η φωνή διαδρομών μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας VoIP και ακόμα περισσότερες εφαρμογές, όπως iMessages, που μετατρέπει τα μηνύματα κειμένου σε άμεσα μηνύματα με βάση το Διαδίκτυο εάν το άτομο στο άλλο άκρο χρησιμοποιεί επίσης την ίδια εφαρμογή για μηνύματα κειμένου. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τηλέφωνα έχουν ένα μειονέκτημα, τα πάντα σε αυτό, από το περιεχόμενο του μηνύματος έως τα συνημμένα, μπορούν να κρυπτογραφηθούν, αλλά οι διευθύνσεις του αποστολέα και του παραλήπτη εξακολουθούν να είναι ορατές σε οποιονδήποτε, παρά το κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όμως τα αρχεία καταγραφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να κρυπτογραφηθούν στο τηλέφωνό σας.

Πώς να κρυπτογραφήσετε ένα τηλέφωνο?

Γενικά, υπάρχουν δύο σημαντικά και τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα smartphone που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο Android και iOS (iPhone / iPad) και παρακάτω θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την κρυπτογράφηση και στα δύο χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες λειτουργίες και το αργότερο στο άρθρο θα συζητήσουμε ορισμένες εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό κρυπτογράφησης του τηλεφώνου.

Κρυπτογράφηση σε συσκευές Android

Τα περισσότερα από τα τηλέφωνα και οι συσκευές Android της Google δεν είναι κρυπτογραφημένα από προεπιλογή και οι χρήστες δεν κάνουν τίποτα να αλλάξουν την προεπιλεγμένη ρύθμιση συνήθως, εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο και είστε ιδιοκτήτης ενός τηλεφώνου Android τότε πρέπει να είστε περίεργοι πώς να κρυπτογραφήσετε το Android χρησιμοποιώντας ορισμένα ενσωματωμένα, σε χαρακτηριστικά των τηλεφώνων Android, η κρυπτογράφηση είναι πολύ πιο δύσκολη στα τηλέφωνα Android από ό, τι στο iOS. Ορισμένα νέα μοντέλα τηλεφώνων Android όπως τα τηλέφωνα και τα tablet Nexus της Google έρχονται με προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση. Οι νέες συσκευές Android που κυκλοφορούν με Android 6.0 Marshmallow, όπως το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge, είναι επίσης κρυπτογραφημένες και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας και κρυπτογράφησης για να την ενεργοποιήσετε και κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το κρυπτογραφημένο σας τηλέφωνο θα σας ζητήσει το προκαθορισμένο κλειδί κρυπτογράφησης και κατόπιν θα έχετε πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο τηλέφωνο εισάγοντας το σωστό κλειδί. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ρυθμίσετε το κλειδί κρυπτογράφησης στα τηλέφωνα Android.
1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις του κινητού σας τηλεφώνου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ασφάλεια / Κλείδωμα οθόνης και Ασφάλεια.
2. Στη συνέχεια πηγαίνετε στο άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας και κάντε κλικ στο Κρυπτογράφηση τηλέφωνο.
3. Τώρα θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, κλειδί κρυπτογράφησης κ.λπ. αποφασίζει έναν πολύπλοκο συνδυασμό δύσκολο να μαντέψει από οποιονδήποτε σας ξέρει και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
4. Θυμηθείτε να κρατήσετε το κλειδί κρυπτογράφησης ή τον κωδικό σας ασφαλή και ασφαλή και να το αποθηκεύσετε κάπου που δεν μπορείτε ποτέ να το χάσετε αλλιώς θα κλειδωθεί από το τηλέφωνό σας.

πώς να κρυπτογραφήσετε το τηλέφωνό σας
Κρυπτογράφηση στο iOS

Η Apple εισήγαγε το χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης συσκευών στο iOS 8 το 2014, το οποίο ήταν εύκολο να ρυθμιστεί και να απαιτεί τουλάχιστον ένα τετραψήφιο κωδικό και κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας προσθέτοντας τον κωδικό και η συσκευή αποκρυπτογραφείται εύκολα, συνιστάται να διατηρείτε ένα σύνθετο σύνολο αριθμών ως κωδικό πρόσβασης για να διατηρήσετε το επίπεδο κρυπτογράφησης iPhone υψηλό. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ρυθμίσετε το κλειδί κρυπτογράφησης στο iOS 8 και εξής.
1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις του iPhone σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αγγίξτε το αναγνωριστικό & Κωδικός πρόσβασης (ή Κωδικός πρόσβασης για παλαιότερες συσκευές χωρίς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων).
2. Κάντε κλικ στο Ενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης και πληκτρολογήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή κωδικό πρόσβασης.
3. Έχετε πλέον μια ασφαλή και κρυπτογραφημένη συσκευή iOS και μόνο ένα άτομο που γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης σας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας και να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

κρυπτογραφημένο τηλέφωνο
Κρυπτογράφηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με VPN

Όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο στην κινητή συσκευή σας, όλες οι ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες παρακολουθούνται από τον ISP, την NSA και άλλους κρατικούς φορείς ασφαλείας και επιτήρησης. Μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, κανείς στη Γη δεν μπορεί να αρνηθεί αυτά τα γεγονότα. Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή την ενόχληση και να περιπλανηθείτε από εισβολείς με ένα VPN για το Android ή το iOS σας (iPhone / iPad). Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο είναι ένα εργαλείο που σας παρέχει μια ιδιωτική και κρυπτογραφημένη σήραγγα μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή VPN και μεταδίδει όλα τα δεδομένα που στέλνετε ή λαμβάνετε μέσω αυτής της ασφαλούς κρυπτογραφημένης σήραγγας μακριά από όλα τα αδιάκριτα και κατασκοπευτικά μάτια με το high-end επίπεδο κρυπτογράφησης κρυπτογράφησης bit AES-128 και κρυπτογράφηση bit AES-256. Αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης που παρέχεται από ένα VPN είναι ένα ολοκληρωμένο είδος ασφάλειας και ιδιωτικού απορρήτου, διότι εξαιτίας αυτού όλα όσα κάνετε στην περιήγηση στο Internet, σερφάρισμα, λήψη, κουβέντα, streaming, torrenting, μεταφόρτωση κλπ. Όλες οι δραστηριότητες είναι μακριά από τους εισβολείς και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου που κάνουν τα δεδομένα σας απόλυτα ασφαλή.

πώς να κρυπτογραφήσετε ένα τηλέφωνο
Κορυφαίες εφαρμογές κρυπτογράφησης για Android & iOS

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές κρυπτογράφησης τρίτων με δυνατότητα λήψης στο iOS ή στο τηλέφωνο Android που κρυπτογραφούν όλα τα δεδομένα σας, τα μηνύματα κειμένου, τις κλήσεις μετατρέποντας και δρομολογώντας τους μέσω κρυπτογραφημένης φόρμας μέσω του Διαδικτύου. Παρακάτω είναι η λίστα των κορυφαίων εφαρμογών για τηλέφωνα iOS και Android που παρέχουν κρυπτογράφηση για κείμενα, μηνύματα, συνομιλίες, κλήση κ.λπ..

1. Σήμα:

Η δωρεάν εφαρμογή iOS και Android σας παρέχει απόλυτα κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις. Το σήμα χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου σας, δεν απαιτεί κωδικό πρόσβασης, την ανακάλυψη επαφών του για να εμφανίσει αμέσως ποια από τις επαφές σας χρησιμοποιεί σήμα και κρυπτογραφεί αυτόματα την επικοινωνία σας. Κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιεί ZRTP, ένα καλά δοκιμασμένο πρωτόκολλο για ασφαλή φωνητική επικοινωνία. Απλά προστατεύει τις ιδιωτικές συνομιλίες σας και εμποδίζει τα NSA και άλλους κυβερνητικούς snoopers να διεισδύσουν στις φωνητικές σας κλήσεις.

2.Silent Τηλέφωνο:

Εάν είστε κάτοχος επιχείρησης ή εάν είστε άτομο που ανησυχεί για την ιδιωτική ζωή και την ασφάλειά του, τότε αυτή η εφαρμογή μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας. Το λογισμικό Silent Phone του είναι διαθέσιμο σε Android και iOS και επιτρέπει στους χρήστες να καλούν και να στέλνουν κείμενο με πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

3.Telegram:

Είναι επίσης μια μεγάλη εφαρμογή κρυπτογράφησης για την εξασφάλιση συνομιλιών με άλλους χρήστες τηλεγραφήματος. Το καλύτερο από όλα, το Telegram είναι μια δια-πλατφόρμα εφαρμογή η οποία δεν είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS και Android, αλλά σε πελάτες για υπολογιστές Mac και υπολογιστές.

4.Text Secure:

Αυτή η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τα Open Whisper Systems όπως συνιστά ο ίδιος ο Snowden σε ένα από τα άρθρα του. Το Text Secure επιτρέπει ασφαλείς και κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις και κείμενα. Είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

συμπέρασμα

Σε αυτόν τον κόσμο όπου εξαρτάμε τόσο πολύ από τα κινητά τηλέφωνά μας για ό, τι κάνουμε από τη διατήρηση οικονομικών πληροφοριών για την αποθήκευση ιδιωτικών συνομιλιών και ιδιωτικών δεδομένων (εικόνες, βίντεο κλπ.), Η κρυπτογράφηση είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί εάν δεν το κάνετε θέλετε τα ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα σας να είναι σε κακά χέρια. Μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και ανακούφισης ακόμη και όταν το τηλέφωνο κλαπεί ή πουληθεί τα δεδομένα είναι σε μορφή που δεν μπορεί να διαβαστεί από οποιονδήποτε δεν γνωρίζει τον κωδικό κρυπτογράφησης. Μια ισχυρή μέθοδος για την ενίσχυση της ασφάλειας σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής δεδομένων.