Διαφορά μεταξύ χάκερ και κροτίδες

[ware_item id=33][/ware_item]

Υπάρχουν πάρα πολλά που συμβαίνουν στον online κόσμο σήμερα, όπου μας ρίχνουμε με τόσο πολύπλοκα νέα και πληροφορίες που μερικές φορές καν δεν καταλαβαίνουμε. Σίγουρα, το Διαδίκτυο φέρνει με τόσα πολλά πλεονεκτήματα που έχουν κάνει τη ζωή μας αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν είναι μικρότερη από την σκιερή πλευρά και τους σκιερούς ανθρώπους. 


Έτσι, με αυτό έρχεται μια μυριάδα των καλά νόημα πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και χάκερ που περιπλανώνουν τις τοποθεσίες. Αλλά έχετε ακούσει ποτέ για κροτίδες; Ως ένας μη τεχνολογικός καταλαβαίνω, σίγουρα σκέφτεστε ότι οι κροτίδες είναι μια εναλλάξιμη λέξη που χρησιμοποιείται για τους χάκερς. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. 

Hackers Vs Crackers

Ένας χάκερ είναι ένα πρόσωπο που έχει το ενδιαφέρον, την ικανότητα και την κατανόηση των εσωτερικών λειτουργιών και του σκελετού ενός συστήματος, υπολογιστή ή δικτύου. Σε αντίθεση με τον λαϊκό μύθο, οι χάκερ δεν είναι κακοί άνθρωποι. Οι χάκερ χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για να εντοπίσουν αδυναμίες μέσα σε ένα σύστημα ή δίκτυο και να βρουν έναν τρόπο να μετριάσουν το πρόβλημα. Συνήθως νομιμοποιούνται να προσλαμβάνονται από οργανισμούς, όπως συστήματα και ελεγκτές δικτύων, για να εντοπίζουν και να προτείνουν λύσεις σε τρωτά σημεία. 

Αυτοί οι επαγγελματίες ασφαλείας διαθέτουν γνώσεις στον προγραμματισμό, στον υπολογιστή, στους κώδικες και στην ασφάλεια των υπολογιστών. Και κανονικά διεκπεραιώνουν το έργο τους δεοντολογικά, ναι, χαίρουν ηθικά! Οι χάκερ εργάζονται για να βελτιώσουν τα συστήματα και να δημιουργήσουν άμυνες αντί να διεισδύσουν μόνο στις υφιστάμενες άμυνες. Λόγω των δεξιοτήτων τους, μπορούν να προβλέψουν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το σύστημά σας ή τα δίκτυά σας ως κακόβουλοι επιτιθέμενοι.

Οι κροτίδες στο άλλο άκρο είναι εκείνα τα άτομα για τα οποία είστε συνεχώς προειδοποιημένοι. Αυτά τα άτομα εργάζονται για να διεισδύσουν στα συστήματα και τα δίκτυα του οργανισμού χωρίς άδεια. Αυτοί είναι οι ένοχοι που εργάζονται οι χάκερ για να αποφύγουν τα συστήματα και τα δίκτυά σας. Τα crackers είναι συνήθως κακόβουλα, με σκοπό να κλέψουν πληροφορίες ή να καταλάβουν τα δίκτυα και τα συστήματά σας για λύτρα. 

Δουλεύουν αναζητώντας τα backdoors στα συστήματά σας κακό να τα διεισδύσουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα ίδια backdoors είναι αυτά που οι χάκερ εργάζονται για να εντοπίζουν και να κλείνουν πριν να κάνουν χρήση των κροτίδων. Crackers μπορούν επίσης να είναι αυτοί που χτυπούν αλγόριθμους λογισμικού για να μαντέψουν τους κωδικούς ενεργοποίησης αξιόπιστων κατασκευαστών όπως το Movavi. Μπορούμε καν να πούμε ότι ένα cracker είναι το απόλυτο παιδί αφίσας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.  

Έτσι, σε αντίθεση με τους hackers, ο κύριος στόχος ενός cracker είναι να διεισδύσει, να κλέψει, να λύσει ή να καταστρέψει. Αυτά τα άτομα συνήθως υποκινούνται από οικονομικό όφελος - επομένως, αν αυτά έχουν ανατεθεί από έναν ανταγωνιστή για να κλέψουν και να καταστρέψουν δεδομένα ή απλά ψάχνουν να κλέψουν πληροφορίες πιστωτικών καρτών, είναι πάντοτε επωφελή για οικονομικό όφελος. Και άλλα κράκερ, απλώς επεκτείνουν τις κοινωνικοπαθητικές τους τάσεις στον εικονικό κόσμο και απλά παρακινούνται από τη δημοσιότητα και ικανοποιούν τον εγωισμό τους. 

Και μερικοί από τους λίγους κροτίδες μπορεί ακόμη και να σπάσουν σε συστήματα και δίκτυα, πιστεύοντας ότι το κάνουν με αλτρουιστικούς σκοπούς. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι κροτίδες που σπάνε σε δίκτυα μεγάλων εταιριών που μάλιστα μάλιστα μάλιστα μάλιστα μάλιστα μισηζόταν από τους ανθρώπους - ίσως επειδή μολύνουν τη γύρω λίμνη ή συμμετέχουν στην παιδική εργασία στο εξωτερικό. Τα κροτίσματα εισέρχονται σε αυτά τα συστήματα με μοναδικό σκοπό να καταβάλλουν οι εταιρείες είτε πληρώνοντας τα στοιχεία είτε απλά καταστρέφοντάς τα

Ηθική άποψη

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι οι χάκερ είναι οι καλοί τύποι ενώ οι κροτίδες είναι οι ένοχοι. Οι χάκερ λαμβάνουν κανονικά τη νόμιμη εντολή να σπάσουν τα δίκτυα με κύριο σκοπό την εξάλειψη των κενών. Στη συνέχεια, η έκθεσή τους χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της άμυνας του συστήματος. Αυτό καθιστά όλη τη διαδικασία ηθική. Crackers από την άλλη άκρη, κάνουν το αντίθετο. Διεισδύουν σε συστήματα με κύριο σκοπό να βλάψουν και συνήθως υπάρχει μια κρυφή ατζέντα είτε το οικονομικό κέρδος είτε η δημοσιότητα.

Διαφορές στις δεξιότητες

Συνήθως, οι χάκερ διαθέτουν ευρύτερες δεξιότητες σε σύγκριση με τις κροτίδες. Οι χάκερ είναι ειδικευμένοι σε πολλαπλές διαδικασίες υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων κωδίκων, γλωσσών και μπορούν ακόμη και να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν τα προγράμματα και τα συστήματά τους. Οι κροτίδες στο άλλο άκρο διαθέτουν περιορισμένες και σύνθετες δεξιότητες. 

Ενώ μπορούν να διεισδύσουν στο ένα συγκεκριμένο σύστημα, συνήθως δεν διαθέτουν τις δεξιότητες για να χτίσουν τα προγράμματά τους. Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις περιορισμένες δεξιότητες, δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν καθώς έχουν επενδύσει το χρόνο τους στην αναζήτηση τρόπων διείσδυσης και βλάβης των συστημάτων. 

Συμπέρασμα

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι μπορούμε να πούμε ότι οι χάκερ είναι τα γκρίζα καπέλα του κόσμου της πληροφορικής. Ναι, σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει ασπρόμαυρο. Οι χάκερ απλά πρέπει να σκέφτονται και να λειτουργούν ως κροτίδες για να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία σε συστήματα ή δίκτυα. Αυτό που τους κάνει καλούς και ηθικούς είναι ότι συνήθως έχουν άδεια να κάνουν. Έχετε ακούσει ποτέ αυτές τις διαφημίσεις από την Tesla ή τη Microsoft, που σας προτρέπουν να διεισδύσετε σε συστήματα νέων προϊόντων ή λογισμικού. Αυτό επίσης θεωρείται άδεια για χάκερς. 

Και πιο συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο χάκερ επισημαίνει τα τρωτά σημεία, είναι καλά μέσα στο δικαίωμά του να ζητήσει αμοιβή για την εργασία. Και κανονικά αποζημιώνονται για το χρόνο και την εργασία τους. Τα κροτίσματα στο άλλο άκρο είναι απλά εγκληματίες. Θα εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες αυτών των νεοαποκτηθέντων προϊόντων ή λογισμικού για καταστροφικούς σκοπούς και προσωπικό κέρδος. 

Γνωρίστε τις διαφορές

Έτσι, με τους αυξανόμενους φόβους που διαδίδονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος να εξοπλίζεστε πάντα με περισσότερες γνώσεις για το τι συμβαίνει γύρω. Αυτό σας βοηθά να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις αντί να είστε υπερβολικά φοβισμένοι με τις μάζες χάρη στις φρενίτιες των μέσων ενημέρωσης που ανατινάξουν τα πάντα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρακολουθείτε και να ακούτε ζωτικές πληροφορίες και νέα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε και τις τρέχουσες πληροφορίες. Κατά συνέπεια, οι χάκερ και οι κροτίδες δεν είναι οι ίδιες. Όσο χρειαζόμαστε προγράμματα και λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για να μας προστατεύσουμε από τους επιτιθέμενους κακόβουλου λογισμικού και να απομακρύνουμε τα άτομα σε όλο το διαδίκτυο, χρειαζόμαστε επίσης χάκερ για να δημιουργήσουμε αυτά τα προγράμματα.  

Σκεφτείτε το προς την κατεύθυνση, χωρίς τους χάκερς, δεν θα γνωρίζαμε πώς να ενισχύουμε τις άμυνες, να σχεδιάζουμε λογισμικό προστασίας και ακόμα καλύτερα τα συστήματα και τα δίκτυά μας. Και ναι, οι κροτίδες είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι ένοχοι των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού. Τα ransomware, phishing emails, adware, και όλα αυτά τα ενοχλητικά και θανατηφόρα προγράμματα.