Κρυπτογράφηση δικτύου – Ασφαλίστε το οικιακό σας ασύρματο δίκτυο

[ware_item id=33][/ware_item]

Τι είναι ένα Ασφαλές δίκτυο Wifi?

Καθώς το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) άλλαξε τη ζωή μας και πώς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για πάντα και τώρα είναι ευκολότερο για όλους σε ένα σπίτι να συνδέουν τις συσκευές τους όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablet στο διαδίκτυο χωρίς καμία ταλαιπωρία και χάος καλώδια.


Όταν ήμασταν η στιγμή που εξαρτούσαμε από το τεράστιο χάος των καλωδίων που ήταν απαραίτητα για να μας παράσχουμε τη σύνδεση στο internet με τη σύνδεσή μας με τον πηγαίο υπολογιστή έτσι ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τη σύνδεση.

Τη στιγμή εκείνη, η κλοπή ή η παρέμβαση στη σύνδεση στο Internet ήταν σχεδόν αδύνατη, αλλά με το πλεονέκτημα, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που συνδέονται με αυτήν.

Το ασύρματο δίκτυο Internet (Wi-Fi) είναι γρήγορο, γρήγορο, βολικό, αλλά από την άλλη, είναι επίσης εύκολο να κλέψετε το εύρος ζώνης και να χαράξετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό. Εάν το δίκτυό σας Wi-Fi δεν είναι ασφαλές, οποιοσδήποτε στο φάσμα ασύρματων σημάτων μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάνοντας απλώς κλικ πάνω του.

Για την κρυπτογράφηση δικτύου, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε γιατί το χρειαζόμαστε.

  1. Μπορεί να αυξήσει τον λογαριασμό σας στο διαδίκτυο όταν πρέπει να πληρώσετε ανά χρησιμοποιούμενο byte.
  2. Μειώνει την ταχύτητα σύνδεσης σας, καθώς περισσότεροι χρήστες συνδέονται σε ένα δίκτυο Wifi.
  3. Μπορεί να είναι επικίνδυνο για όλες τις συσκευές που συνδέονται με το δίκτυο, καθώς οποιοσδήποτε κυβερνητικός εγκληματίας μπορεί να χάσει εύκολα τις συσκευές και να χρησιμοποιήσει κατά λάθος τις ευαίσθητες πληροφορίες.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι υπάρχει μια διέξοδος από αυτό. Μπορείτε πάντα να ασφαλίσετε το ασύρματο δίκτυό σας μέσω των παρακάτω βημάτων και να εξασφαλίσετε την κρυπτογράφηση δικτύου.

Βήματα για την εξασφάλιση του ασύρματου οικιακού σας δικτύου

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους που προκαλούν οι hackers, spammers ή άλλοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο κάνοντας το οικιακό δίκτυό σας (ασφαλές και κρυπτογραφημένο δίκτυο) που δεν μπορεί να προσεγγιστεί από κανένα τέτοιο κακό.

Μεταβείτε στη σελίδα ρύθμισης Wifi Router

Για να κρυπτογραφήσετε το δίκτυο (Wi-Fi), το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση του δρομολογητή Wifi. Χρησιμοποιώντας ένα φορητό υπολογιστή ή ένα σύστημα υπολογιστή ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης (ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο) και πληκτρολογήστε "192.168.1.1" στη γραμμή διευθύνσεων, στη συνέχεια πληκτρολογήστε το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για το δρομολογητή.

Αν δεν γνωρίζετε, τότε δείτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή ή το google εγχειρίδιο του δρομολογητή σας online, πληκτρολογώντας το μοντέλο του δρομολογητή σας, για παράδειγμα, πρόκειται να αποδείξουμε τις ρυθμίσεις δρομολογητή Linksys σε αυτό το άρθρο. Μπορείτε να ανατρέξετε στη ρύθμιση του δρομολογητή σας διαβάζοντας το εγχειρίδιο.

κρυπτογράφηση δικτύου

Ορίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση Wifi

Ο δρομολογητής έρχεται με έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης, συνήθως έναν οκταψήφιο αριθμητικό κωδικό πρόσβασης που είναι πολύ εύκολο να σκεφτείς. Τώρα μόλις συνδεθείτε στον δρομολογητή σας τώρα, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που είναι δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο να μαντέψετε από οποιονδήποτε προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυό σας.

Θα πρέπει να το αλλάξετε για κρυπτογράφηση δικτύου και μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στην καρτέλα 'Administration' 'στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή.

Αλλάξτε το όνομα SSID του Δικτύου σας

Τώρα που έχετε ορίσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. πρέπει να αλλάξετε το όνομα ασύρματου δικτύου (όνομα SSID του Wi-Fi) που είναι προεπιλεγμένο και αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή του μόντεμ σας. Θα επιτρέψει σε άλλους να γνωρίζουν ποια σύνδεση χρησιμοποιείτε. Όταν επιχειρούν να κλέψουν το Wi-Fi και γνωρίζοντας ότι ο κωδικός πρόσβασης μαντεύει ευκολότερα καθώς οι περισσότερες μάρκες έχουν ένα προεπιλεγμένο σύνολο κωδικών πρόσβασης, έτσι ώστε να αλλάξετε την καρτέλα '' Wireless '' της σελίδας ρυθμίσεων του δρομολογητή σας και στη συνέχεια να αλλάξετε το SSID όνομα και αποθήκευση των ρυθμίσεων για κρυπτογράφηση δικτύου.

Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση δικτύου

Για να αποτρέψετε τους ανθρώπους από την κλοπή της σύνδεσής σας Wi-Fi, πρέπει να κρυπτογραφήσετε το δίκτυο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για κρυπτογράφηση δικτύου Wi-Fi, για παράδειγμα WEP, WPA (WPA-Personal) και WPA2 (Wi-Fi Protected Access version 2) που είναι συμβατές με διάφορα hardware. WEP είναι το λιγότερο ασφαλές, αλλά είναι συμβατό με τις παλαιότερες συσκευές υλικού και το επίπεδο ασφάλειας κρυπτογράφησης δικτύου δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως μπορεί να σπάσει εύκολα, αλλά WPA2 είναι το πιο ασφαλές και κρυπτογραφημένο δίκτυο, αλλά είναι συμβατό μόνο με το νέο υλικό που κατασκευάζεται μετά το 2006.

Ρύθμιση φίλτρου MAC

Όλες οι ασύρματες συσκευές που διαθέτετε έχουν τις συγκεκριμένες διευθύνσεις MAC τους (Media Access Control), όμοια με όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Internet έχουν μια μοναδική διεύθυνση IP. Για να ενισχύσετε και να ενισχύσετε την ασφάλεια ασύρματης σύνδεσης και την κρυπτογράφηση δικτύου, μπορείτε να μεταβείτε συγκεκριμένα και να προσθέσετε τη διεύθυνση MAC κάθε συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi, ώστε μόνο η εξουσιοδοτημένη συσκευή να έχει πρόσβαση στην ασύρματη σύνδεση. Πριν κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε μια μικρή εργασία για να συλλέξετε και να δημιουργήσετε μια λίστα όλων των διευθύνσεων MAC όλων των συσκευών που θέλετε να προσθέσετε ως εξουσιοδοτημένη συσκευή στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή σας. Επιπλέον, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Τώρα έχετε όλες τις διευθύνσεις MAC είναι καιρός να τις προσθέσετε και αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ στην καρτέλα '' Ασύρματη '' της σελίδας ρύθμισης του δρομολογητή, στη συνέχεια κάντε κλικ ξανά και μεταβείτε στην καρτέλα '' Πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο '' και προσθέστε όλες τις τις διευθύνσεις και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Περιορίστε το εύρος σήματος Wifi

Αν ο ασύρματος δρομολογητής σας έχει υψηλή εμβέλεια και η μεγάλη εμβέλεια δεν είναι απαραίτητη καθώς ζείτε σε ένα μικρό χώρο. Στη συνέχεια, αυτό το εύρος είναι καλύτερο για άλλους χρήστες εκτός από εσάς, αλλά μπορείτε να μειώσετε την εμβέλεια σήματος του δρομολογητή Wifi μεταβαίνοντας στην καρτέλα '' Wireless '' και στη συνέχεια κάντε κλικ στο '' Advanced Wireless Settings ''. Προσπαθήστε να μειώσετε την εμβέλεια ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας

Είναι κρίσιμο να παρακολουθείτε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας και εάν είναι ξεπερασμένο να το ενημερώσετε πολύ γρήγορα για την αύξηση της απόδοσης, λαμβάνοντας όλες τις τελευταίες τεχνικές ενημερώσεις για να εξασφαλίσετε ισχυρή κρυπτογράφηση δικτύου.

Συνδεθείτε στο Ασφαλές δίκτυο

Τώρα που έχετε κάνει σχεδόν με τις καλύτερες δυνατές ασύρματες ρυθμίσεις ασφαλείας, πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας και σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

Συνδέστε κάθε συσκευή στο Wi-Fi και αποθηκεύστε τις με αυτόματη σύνδεση σε αυτήν την επιλογή Wi-Fi, επομένως δεν χρειάζεται να εισάγετε όλο το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που συνδέεστε στο δίκτυο. Τώρα που έχετε εξασφαλίσει με επιτυχία το οικιακό (ασύρματο) δίκτυό σας και κανείς δεν μπορεί να σπάσει αυτές τις ρυθμίσεις ασφαλείας και μπορείτε να απολαύσετε τη σύνδεση Wi-Fi χωρίς καμία ανησυχία.

Ελέγξτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο Wi-Fi σας

Ακόμα και μετά από όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας, αν νομίζετε ότι κάποιος εξακολουθεί να κλέβει το Wifi σας, τότε υπάρχουν πολλά λογισμικά και εφαρμογές που μπορείτε να λάβετε για να ελέγξετε ποιος χρησιμοποιεί το δίκτυό σας Wifi χάρη στην τεχνολογία που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.

συμπέρασμα

Το χειρότερο δυνατό πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι αυτές τις μέρες είναι να αγνοούν τα βήματα ασφαλείας για τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο και τις συσκευές τους. Το οποίο, με τη σειρά του, τους φέρνει στο χειρότερο των κινδύνων ασφαλείας όπως η πειρατεία, η αποστολή μηνυμάτων spam και η κλοπή δεδομένων στον κυβερνοχώρο.

Έτσι, να είναι ένας έξυπνος χρήστης του Διαδικτύου και να κρυπτογραφηθεί, έτσι ώστε όλοι οι snoopers δεν έχουν τίποτα να ψάξουν εκτός από ένα κωδικοποιημένο και κρυπτογραφημένο δίκτυο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον τελικό οδηγό κρυπτογράφησης για περισσότερη κρυπτογράφηση.