Αυξάνεται η διατήρηση δεδομένων της Αυστραλίας – Εδώ είναι πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

[ware_item id=33][/ware_item]

Η αντίστροφη μέτρηση για «επιθετική παρακολούθηση δεδομένων» έχει λήξει μετά από προθεσμία 18 μηνών και από την ημέρα αυτή κάθε ISP και Telco στην Αυστραλία θα δεσμεύονται να πραγματοποιούν τη διατήρηση μεταδεδομένων κάθε πελάτη στην Αυστραλία για τουλάχιστον 2 έτη.


Τον Οκτώβριο του 2015 το αυστραλιανό κοινοβούλιο ψήφισε το νομοσχέδιο διατήρησης μεταδεδομένων και έδωσε σε όλους τους ISP και Telco στον κλάδο 18 μήνες για να διατυπώσει τη στρατηγική για την εφαρμογή και τήρηση των εντολών. Οι εντολές ήρθαν ως μια «προφύλαξη» για την εθνική ασφάλεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οποία είναι απλώς μια απάτη στις απόψεις των υπερασπιστών της ιδιωτικής ζωής.

Ο λόγος για να πάει σε τέτοιο μήκος είναι να κρατήσει τις καρτέλες σε κάθε ένα άτομο στην Αυστραλία μέσω του νόμου που επιβάλλει οντότητες χωρίς κανένα ένταλμα. Πέρυσι κάλυψα μια προοδευτική ιστορία σχετικά με τη διατήρηση δεδομένων από την Αυστραλία ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχουν εξουσιοδότηση πρόσβασης στα μεταδεδομένα, παρακάμπτουν τους περιορισμούς του λογαριασμού διατήρησης δεδομένων, ζητώντας από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP).

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 2500 διορισμένα γραφεία 21 φορέων επιβολής του νόμου καθώς και τα μη εξουσιοδοτημένα ομοσπονδιακά τμήματα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες 24 ώρες το 24ωρο για εγκλήματα ναρκωτικών σε αντίθεση με τη λειτουργία ασφαλείας, όπως ισχυρίζεται ο Dr. Robb Nicholls του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τι φαίνεται το MetaData σας?

Δεδομένου ότι οι Telco και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν δεδομένα στην Αυστραλία, οι πληροφορίες σας μπορούν να περιλαμβάνουν:

#GetaVPN Τι μεταδεδομένα μοιάζει με https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 Απριλίου 2017

 • Το όνομα και η διεύθυνσή σας.
 • Όλες οι λεπτομέρειες των κινητών τηλεφώνων και των εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κινητού σας SIM.
 • Ημερομηνία και χρονικά σήματα οποιασδήποτε επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, VoIP, κοινωνικών μέσων, εφαρμογών μηνυμάτων, ιστότοπων, κινητών.
 • Αποδέκτης της επικοινωνίας σας.
 • Όλες οι λεπτομέρειες του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός από το περιεχόμενο του σώματος.
 • Τοποθεσία των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συσκευών σας (συμπεριλαμβανομένων των Towers Cell και των Wi-Fi Hotspots) και πολλά άλλα ...

Τέτοιου είδους ευαίσθητα δεδομένα που δεν έχουν θέα, όπως σε ιδιόκτητα σιλό, χάνουμε τα οφέλη που θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε εάν είχαμε άμεσο έλεγχο σε αυτά τα δεδομένα και επιλέξαμε και με ποιον θα τα μοιραστήκαμε, είπε ο Sir Tim Berners-Lee.

Πώς να προστατεύσετε το απόρρητό σας?

Εδώ μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας έναντι του Νόμου περί διατήρησης δεδομένων της Αυστραλίας.

Εικονικά ιδιωτικά δίκτυα

13 Απριλίου 2017 με την ένδειξη #GetaVPN ημέρα από το Digital Rights Watch παρέχει μια άμεση λύση για να αποτρέψετε τους ISPs από το να κρατήσουν τις καρτέλες στις πληροφορίες σας, τότε οι πληρωμένες συνδρομές VPN προσφέρουν την απαραίτητη προστασία της ιδιωτικής ζωής στα δεδομένα σας.

Το VPN - Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα - κρυπτογραφεί τα δεδομένα επικοινωνίας σας με κρυπτογράφηση 256-bit AES, το οποίο είναι άθραυστο ακόμα καθώς θα χρειαζόταν ένα δις δισεκατομμύριο χρόνια για να το σπάσει χρησιμοποιώντας βίαιη επίθεση. Αλλάζει επίσης την IP σας με ένα ψεύτικο έτσι ώστε να είναι μάταιο για οποιονδήποτε να παρακολουθεί την επικοινωνία σας πίσω σε σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή μιας πληρωμένης συνδρομής VPN και να επιλέξετε έναν πάροχο VPN που έχει τους δικούς του διακομιστές DNS. Μπορείτε να επιλέξετε για κορυφαίους παρόχους VPN όπως NordVPN, ExpressVPN, και PureVPN τα οποία έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στους ανθρώπους παγκοσμίως, κυρίως επειδή:

 1. Βασίζεται εκτός της δικαιοδοσίας των χωρών FIVE EYES (Αυστραλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Νέα Ζηλανδία).
 2. Αυστηρή πολιτική LOG (Traffic / Metadata) LOG (που σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα εξόδου αποστέλλονται άμεσα στον / dev / null καταδυτικό κατάλογο - υπογραμμίζεται από το NordVPN).
 3. Κρυπτογραφήστε την επικοινωνία σας και ολόκληρη την κυκλοφορία ιστού με κρυπτογράφηση 256-bit AES και πρωτόκολλο ασφαλείας OpenVPN.
 4. Διαθέτει ιδιωτικό DNS (το οποίο σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σας δρομολογούνται μέσω ιδιωτικού DNS και όχι μέσω του DNS του ISP σας).
 5. Αποκλειστικά χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το TOR-over-VPN (NordVPN) και το Split Tunnel (PureVPN).

Δίκτυο TOR

Το TOR είναι μια υπηρεσία που βασίζεται σε εθελοντές και λειτουργεί σε ένα ασφαλές δίκτυο TOR. Οι χρήστες της Αυστραλίας μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο TOR χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης TOR το οποίο καθιστά άσκοπη τη διατήρηση δεδομένων στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα δεδομένα περνούν μέσω εθελοντικών πύλων (κόμβων), η περιήγηση στο Διαδίκτυο είναι αργή και η προστασία της ιδιωτικής ζωής περιορίζεται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης ενώ το υπόλοιπο της κυκλοφορίας δικτύου παραμένει εκτεθειμένο στους ISPs να παρακολουθούν.

Αν θέλετε προστασία TOR αλλά δεν θέλετε να αλλάξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας τότε μπορείτε να επιλέξετε NordVPN επειδή παρέχει λειτουργίες TOR-over-VPN στην υπηρεσία του.

Κινητά SMS και Κλήσεις

Η συλλογή μεταδεδομένων είναι μια παλιά και σιωπηρή πρακτική κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να μετατοπίσετε τις συνήθειες κλήσης και γραφής σε εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων τέλους-προς-τέλος, όπως το σήμα, το τηλεγράφημα, το Wickr και το WhatsApp που είναι πιο ιδιωτικά.

Αν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του φορέα κινητής τηλεφωνίας σας, τότε συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη την κίνηση του κινητού Διαδικτύου. Επίσης, οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για την αποστολή σχετικών πληροφοριών σχετικά με το κινητό στον προγραμματιστή αυτών των εφαρμογών, κάνουν πάντα λήψη εφαρμογών από μια αξιόπιστη πηγή και προγραμματιστές και διαβάζουν τις πολιτικές απορρήτου τους πριν τη λήψη τους .

Προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεδομένου ότι η λίστα διατήρησης δεδομένων της Αυστραλίας περιλαμβάνει την παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ISP. Θα σας συνιστούσα να μεταβείτε σε έναν ασφαλέστερο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Protonmail ή το Tutanota. Ωστόσο, δεδομένου ότι είμαστε τόσο ενσωματωμένοι στο Gmail, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεφύγουμε. Για να προσθέσετε κρυπτογράφηση στο Gmail, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια δωρεάν επέκταση Google Chrome με την ονομασία Mailvelope, η οποία κρυπτογραφεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με κρυπτογράφηση openPGP. Και ενώ είστε σε αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε HTTPs παντού στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να εξαναγκάσετε ιστοσελίδες για κρυπτογραφημένα πιστοποιητικά.

Προστασία παρακολούθησης κοινωνικών μέσων

Ενώ οι νόμοι περί διατήρησης δεδομένων της Αυστραλίας είναι μετά τα μεταδεδομένα σας, οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων είναι επίσης μετά από τις πληροφορίες σας για σκοπούς αναλυτικών στοιχείων και για να σας δείξουν στοχευμένες διαφημίσεις.

#GetaVPN Εταιρείες και τα δεδομένα σας https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 Απριλίου 2017

Για να αποφύγετε την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων, μπορείτε να εγκαταστήσετε επεκτάσεις όπως το Disconnect ή το Privacy Badger, το οποίο στέλνει αιτήματα "Μην παρακολουθείτε" και αποκλείει όλες τις διευθύνσεις URL παρακολούθησης.

συμπέρασμα

Δεδομένου ότι η Αυστραλιανή Διατήρηση Δεδομένων είναι αποτελεσματική και πλήρως λειτουργική, καθίσταται υπεύθυνη η προστασία των πληροφοριών σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως άμεση λύση είναι να πάτε για μια πληρωμένη συνδρομή VPN προς το παρόν για την προστασία των πληροφοριών σας και στη συνέχεια να αναζητήσετε περισσότερες επιλογές. Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε σημαντικά τη δυνατότητα διατήρησης δεδομένων από τους ISPs και Telcos.