Κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Πώς να κρυπτογραφήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας;

[ware_item id=33][/ware_item]

Με τις αυξανόμενες απειλές ιδιωτικού απορρήτου μέσω του διαδικτύου όπως η παρακολούθηση των NSA. Όλες οι δραστηριότητές σας και οι απειλές των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο πρέπει να σκεφτείτε τα βήματα προστασίας της ιδιωτικής σας ζωής και της ασφάλειας.


Αυτές τις μέρες μοιραζόμαστε τις ευαίσθητες πληροφορίες μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού Ο λογαριασμός Paypal συνδέεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις ιδιωτικές συνομιλίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας. Και ακόμη και εσείς δεν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τραπεζικές πληροφορίες, επαγγελματικά μυστικά και ούτω καθεξής, ακόμη και τότε θα πρέπει να προστατεύσετε τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Έτσι, αν ποτέ φοβάστε να φανταστείτε για να πάρετε όλες αυτές τις πληροφορίες σε λάθος χέρια τότε θα πρέπει να χρειάζεστε κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πρόγραμμα και τώρα μπορείτε να το κάνετε αυτό εδώ τώρα.

Γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε το μήνυμά σας?

Με την αύξηση των απειλών για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή. Είτε από την NSA και από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας που διαβάζουν τις προσωπικές σας συνομιλίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο κλπ.

Το καλύτερο είναι να προστατεύσετε το απόρρητό σας και να κρυπτογραφηθεί. Η κρυπτογράφηση είναι μια σοφή ιδέα σε έναν τέτοιο κόσμο όπου ακόμη και οι κυβερνητικοί και επιτηρητικοί οργανισμοί είναι πρόθυμοι και επιθυμούν να μην διατηρήσουν καμία ιδέα της ιδιωτικής ζωής.

Μπορεί σίγουρα να κρατήσει τα σημαντικά δεδομένα σας ασφαλή και ασφαλή με έναν κωδικό πρόσβασης ή ένα κλειδί κρυπτογράφησης που είναι ασφαλές σε εσάς ή τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και σας κρατά μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των snoopers ή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε πώς μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τη συνομιλία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή, όπως Thunderbird και Postbox, και πώς να κρυπτογραφήσετε όλους τους παροχείς email που χρησιμοποιείτε (Gmail, Outlook, Yahoo, Google Apps κ.λπ.)

Τι να κρυπτογραφήσει?

Για να διατηρήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ασφαλή και ιδιωτικό και να το κρατήσετε μακριά από την πρόσβαση οποιουδήποτε snooper θα πρέπει να το κρυπτογραφήσετε με τρεις τρόπους. τη σύνδεση από τον παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τρέχοντα πραγματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. και τα αποθηκευμένα, αποθηκευμένα ή αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν δεν κρυπτογραφήσετε τη σύνδεση του παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και εξακολουθείτε να ελέγχετε και στέλνετε τα μηνύματα στους άλλους χρήστες στο δίκτυό σας, μπορείτε να κλέψετε τα διαπιστευτήριά σας σύνδεσης στο email.

Και όλα τα μηνύματα που στέλνετε ή λαμβάνετε ειδικά όταν χρησιμοποιείτε συχνά δημόσιο Wi-Fi όταν κάθεστε σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε ένα εστιατόριο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι χάκερ, οι spammers ή άλλοι snoopers να προσβάλλουν και να κλέψουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας, έτσι η κρυπτογράφηση σας σώζει από τέτοια σοβαρές απειλές για την ασφάλεια.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας κινδυνεύουν πολύ, ενώ ταξιδεύουν μέσω του διαδικτύου, τα οποία ενδέχεται να παρεμποδιστούν από οποιονδήποτε κυβερνητικό εγκληματία όπως ο χάκερ ή ο spammer και οι ευαίσθητες πληροφορίες σας ενδέχεται να βρίσκονται σε λάθος χέρια, έτσι ώστε να κρυπτογραφούν τις συνομιλίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν τις αποστείλουν στους δέκτες τους καθιστούν δυσανάγνωστους, υποκλαπούν ή κλαπεί.

Τα αποθηκευμένα μηνύματα ή αποθηκευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής σας πρέπει επίσης να είναι κρυπτογραφημένα, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες σας, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για εσάς.

Πώς να κρυπτογραφήσετε το μήνυμά σας?

Όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταξιδεύουν από πολλά δίκτυα πριν από τον πραγματικό παραλήπτη.

Αυτά τα δίκτυα ενδέχεται να είναι μερικές φορές απροστάτευτα και ανοικτά ή ενδέχεται να βρίσκονται σε λάθος χέρια και τα δεδομένα που λαμβάνετε ή στέλνετε ή μπορούν να διαβαστούν από την NSA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες επιτήρησης και ασφάλειας για να εξασφαλίσετε πλήρη και ολοκληρωμένη κρυπτογράφηση email έχετε δύο επιλογές το δικό σας ή χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτου μέρους. Ας μάθουμε πρώτα πώς μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μόνοι σας. Για αυτό πρέπει να μάθετε τα τρία επίπεδα κρυπτογράφησης που πρέπει να εφαρμόσετε μια ολοκληρωμένη διαδικασία κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτό είναι.

  1. Κρυπτογράφηση συνδέσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  2. Κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  3. Κρυπτογράφηση αποθηκευμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να κάνουμε να τα κάνουμε όλα και να εξασφαλίσουμε όλες τις συνομιλίες μέσω email.

Πώς να κρυπτογραφήσετε τις συνδέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου?

Όταν αποκτάτε πρόσβαση σε σελίδες ευαίσθητων πληροφοριών όπως η τράπεζα του λογαριασμού σας ή η σελίδα πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση Secure Socket Layer (SSL) και Ασφάλεια Μεταφοράς (TLS), όπως και όταν χρειάζεστε κρυπτογράφηση email και προστατεύετε τη σύνδεση μεταξύ του παροχέα email και του υπολογιστή σας ή άλλη συσκευή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργή η κρυπτογράφηση SSL / TLS. Εάν συμβαίνει αυτό, η διεύθυνση ιστότοπου (URL) θα ξεκινήσει με HTTP αντί για HTTP. ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησής σας, μερικές άλλες ενδείξεις ασφαλούς και κρυπτογραφημένης σύνδεσης είναι μια ειδοποίηση δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων ή ένα μικρό κίτρινο λουκέτο στην μπάρα κατάστασης κάτω από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Εάν δεν μπορείτε να δείτε αυτό, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  • Πληκτρολογήστε έναν χαρακτήρα αλφαβήτου "s" στο τέλος του "HTTP" και πατήστε Enter
  • Εάν ο πάροχός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστηρίζει SSL / TLS, αυτή η εντολή συνήθως θα την ανακατευθύνει σε κρυπτογραφημένο διακομιστή.
  • Στη συνέχεια περιηγηθείτε στο ρυθμίσεις λογαριασμού για να δείτε αν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση από προεπιλογή για μελλοντικές συνδέσεις.
  • Εάν δεν μπορείτε να εξαναγκάσετε την κρυπτογράφηση, επικοινωνήστε με τον παροχέα σας, καθώς ενδέχεται να μην υποστηρίζουν SSL / TLS.

Πώς να κρυπτογραφήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου?

Εάν θέλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε ή λαμβάνετε να προστατεύονται ή να κρυπτογραφούνται, πρέπει να κάνετε κάποια εργασία πριν από την ώρα και όχι μόνο εσείς, αλλά ο παραλήπτης στον οποίο στέλνετε μηνύματα πρέπει επίσης να εκτελέσει μερικά βήματα μπροστά. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες κρυπτογράφησης που είναι ενσωματωμένες στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή μπορείτε να κάνετε λήψη προγραμμάτων κρυπτογράφησης ή πρόσθετων προγραμμάτων-πελατών (π.χ. που χρησιμοποιεί το OpenPGP) για κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε ένα τσίμπημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως '"JumbleMe" ή το άλλο "Sendinc", αλλά αυτό θα σας αναγκάσει να εμπιστευτείτε μια εταιρεία τρίτου μέρους.

Πώς να κρυπτογραφήσετε αποθηκευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι συζητήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε ή λαμβάνετε αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή που χρησιμοποιείτε για να διασφαλίσετε το επίπεδο απορρήτου τέτοιων μηνυμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία του παροχέα email που χρησιμοποιείτε ή αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση τρίτου μέρους λογισμικό το οποίο θα παρέχει προστασία στα υποστηριζόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα τους κρατήσει ασφαλή και μακριά από snoopers και hackers κλπ. Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα και η καλύτερη λύση για την εφαρμογή κρυπτογράφησης σε ολόκληρο τον υπολογιστή ή το laptop.

Κρυπτογραφημένοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Protonmail

Το Protonmail είναι μια διάσημη ασφαλής και κρυπτογραφημένη εφαρμογή αλληλογραφίας, η οποία είναι δωρεάν και εύκολη στη χρήση. Παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Προσφέρει μοντέρνο σχεδιασμό Inbox για εύκολη χρήση και οργάνωση των μαζικών μηνυμάτων με ασφάλεια υψηλής τεχνολογίας. Παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες: Ασφάλεια Δεδομένων και Ουδετερότητα, Αυτόματη Ασφάλεια Email, Δωρεάν Ασφαλές Email, Ασφάλεια χωρίς την ταλαιπωρία, Προστατέψτε την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφάλεια με την παραγωγικότητα.

Hushmail

Το Hushmail είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κρυπτογραφημένους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού Hushmail, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένη μορφή και αποκρυπτογραφείται με τον κωδικό πρόσβασής σας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μεταφέρονται μεταξύ χρηστών Hushmail κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται αυτόματα. Αν διαβιβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μυστική ερώτηση για αυτό το άτομο και πρέπει να απαντήσει για να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμά σας.


VaultletMail

Το VaultletMail, μέρος των προγραμμάτων VaultletSuite, είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα εγκατάστασης OS αντί για μια εφαρμογή ιστού. Εάν και οι δύο χρήστες χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς VaultletMail, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πλήρως κρυπτογραφημένα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Εάν στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν χρήστη που χρησιμοποιεί διαφορετική κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του ειδικού συστήματος αποστολής του VaultletMail.

Enigmail

Το Enigmail είναι μια δωρεάν επέκταση για το Mozilla Thunderbird όπως και διαφορετικές προσθήκες που είναι διαθέσιμες για άλλα δημοφιλή προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να χρησιμοποιήσετε το Enigmail, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την επέκταση Enigmail στον Thunderbird και το λογισμικό GNU Privacy Guard τόσο για το λειτουργικό σας σύστημα.


Μη κρυπτογραφημένος παροχέας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ορισμένοι παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Gmail, το Yahoo και το Outlook κλπ., Δεν διαθέτουν εξειδικευμένο μοντέλο κρυπτογράφησης, αλλά υποστηρίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, τα οποία αναλύονται λεπτομερώς παρακάτω.

Κρυπτογράφηση στο Gmail

Το 2014 η Google σχεδίασε το χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ισχυρίστηκε ότι όλα τα email που στέλνετε με χρήση του λογαριασμού Gmail κρυπτογραφούνται αυτόματα, αλλά μόνο εάν ο παραλήπτης που στέλνετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιεί το Gmail αν χρησιμοποιεί οποιονδήποτε άλλο παροχέα email όπως το Outlook, το Yahoo κ.λπ. τα μηνύματα αποστέλλονται χωρίς κρυπτογράφηση. Για να στείλετε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν πελάτη κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε επέκταση τρίτου μέρους σε χρώμιο mailvelope για αποστολή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

πώς να κρυπτογραφήσετε το email σας
Κρυπτογράφηση στο Yahoo mail

Το Yahoo Mail δεν παρέχει αυτόματη κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μερικά χρόνια και στο παρελθόν οι χρήστες έπρεπε να επιλέξουν τη δυνατότητα κρυπτογράφησης, αλλά το 2014 η Yahoo ενεργοποίησε την αυτόματη κρυπτογράφηση email. '' Οποτεδήποτε χρησιμοποιείτε το Yahoo Mail - είτε είναι στο διαδίκτυο, , εφαρμογές για κινητά ή μέσω IMAP, SMTP ή POP-είναι 100% κρυπτογραφημένα εξ ολοκλήρου και προστατεύονται με πιστοποιητικά 2.048-bit ", δήλωσε ο Jeff Bonforte, ανώτερος αντιπρόεδρος επικοινωνιακών προϊόντων στο Yahoo. "Αυτή η κρυπτογράφηση επεκτείνεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα συνημμένα, τις επαφές, καθώς και το Ημερολόγιο και το Messenger στο Mail."

πώς να κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κρυπτογράφηση στο Outlook

Εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft Το Outlook έχει μια πολύ περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης για κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα χρειαστεί να κάνετε ανταλλαγή ψηφιακών υπογραφών με τον παραλήπτη σας για να μην κρυπτογραφήσετε τα μηνύματα. Για να τις δημιουργήσετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Secure χρησιμοποιώντας έναν οδηγό ψηφιακής υπογραφής στον ιστότοπο της Microsoft, μετά από αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα λίγα βήματα.
Όταν ολοκληρώσετε τη σύνταξη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λίγο πριν πατήσετε το κουμπί αποστολής, μεταβείτε "Επιλογές" στη συνέχεια, επιλέξτε "Περισσότερες επιλογές" >Επιλογές μηνυμάτων>Ρυθμίσεις ασφαλείας>Κρυπτογράφηση περιεχομένων μηνυμάτων και συνημμένων.
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι πλέον κρυπτογραφημένο και μπορεί να διαβαστεί μόνο από τον παραλήπτη στον οποίο έχετε μοιραστεί το κλειδί κρυπτογράφησης και το πιστοποιητικό ασφαλείας που αναφέρεται παραπάνω.

κρυπτογραφημένο email

Εργαλεία κρυπτογράφησης των Windows για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Υπάρχουν κάποιες ενσωματωμένες λειτουργίες των Windows με τις οποίες μπορείτε να συμπιέσετε τα έγγραφα ή τα αρχεία σε ένα κρυπτογραφημένο φάκελο και στη συνέχεια να τα στείλετε με email σε οποιονδήποτε θέλετε και να μοιραστείτε το κλειδί κρυπτογράφησης μόνο μαζί τους, έτσι ώστε τα συγκεκριμένα αρχεία σας σε αυτόν τον φάκελο να παραμείνουν ασφαλή δεν μπορεί να δει ή να διαβαστεί από κανέναν που έχει πρόσβαση σε αυτά χωρίς κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση.

WinZip & WinRar

Το WinZip και το WinRar είναι βοηθητικά προγράμματα που βασίζονται στα Windows που μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο, συμπιέζοντας τα και να τα διαθέσουν με λιγότερους αποθηκευτικούς χώρους, παρέχει επίσης τη δυνατότητα να θέσουν έναν κωδικό πρόσβασης έτσι ώστε κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο να έχει πρόσβαση σε τέτοια αρχεία στο σύστημά σας ή ακόμα και όταν μοιράζεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και οι δύο αυτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά προσωπικών εικόνων, βίντεο, ευαίσθητων εγγράφων ή άλλων προσωπικών αρχείων συμπιεσμένων και προστατευμένων με κωδικό και προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης, στη συνέχεια επισυνάπτονται και αποστέλλουν στους ανθρώπους με τους οποίους θέλετε να μοιραστούν τις πληροφορίες, ρυθμίζετε στους φακέλους που μοιράζεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους παραλήπτες στους οποίους στέλνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

συμπέρασμα

Η κρυπτογράφηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια ισχυρή μέθοδος για τη διασφάλιση της ολοκληρωμένης ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Τα ευαίσθητα μηνύματα και τα αρχεία σας ταξιδεύουν μέσω συζητήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Καθώς προστατεύει τις οικονομικές πληροφορίες και τις προσωπικές σας πληροφορίες για να είστε σίγουροι. Και ακόμη και αν μοιραστεί με λάθος πρόσωπο κατά λάθος. είναι προστατευμένο και μη αναγνώσιμο, προστατεύοντας έτσι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να είναι μια μικρή δουλειά που χρειάζεται λίγη προσοχή, αλλά τα οφέλη είναι αμέτρητα και είναι η ανάγκη της τρέχουσας ώρας να είναι στην ασφαλή πλευρά πάντα.