Panduan Penyemak Imbas UC – Tips dan Trik Terbaik Pada 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

Panduan Penyemak Imbas UC - Tips dan Trik Terbaik Pada 2019


Pada masa kini, ramai yang memilih Penyemak Imbas UC kerana mereka tahu bahawa ia adalah salah satu pelayar web yang paling pantas dan terbaik untuk sistem pengendalian yang berbeza. Ini adalah sebab utama mengapa berjuta-juta orang di seluruh dunia menggunakannya setiap hari.

Sekiranya anda membaca artikel ini, ia bermakna anda berada di antara mereka atau pada masa akan datang. Semua pengguna internet suka penyemak imbas UC untuk pc terima kasih kepada banyak ciri canggih yang disediakan oleh pemaju dan kesederhanaan untuk digunakan.

Pelayar UC dibekalkan dengan banyak tambahan dan pelanjutan yang sangat baik yang tidak banyak penyemak imbas web yang sama boleh ditawarkan kepada pengguna mereka. Anda boleh menggunakan Pelayar UC untuk memenuhi semua keperluan utama 5-10 Aplikasi yang berbeza pada masa yang sama. Adalah penting untuk menekankan bahawa Pelayar UC bukan hanya penyemak imbas web biasa, kerana ia menawarkan lebih banyak ciri yang semua orang harapkan.

Seperti yang telah kita sebutkan tadi, Pelayar UC lebih daripada pelayar web. Terdapat banyak alat tambah dan pelanjutan, yang dibina semula di dalamnya, dan mereka membuat pelayar ini sangat istimewa. Anda boleh menggunakannya pada komputer peribadi atau peranti Android anda, seperti telefon pintar, tablet, dan lain-lain. Walaupun Google Chrome yang terkenal hanya pelayar web yang mudah dengan jumlah ciri yang terhad berbanding dengan Pelayar UC.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda dan menerangkan ciri-ciri Pelayar UC terbaik, serta petua dan cara untuk membuat pengalaman melayari internet anda lebih cepat, lebih mudah, dan menyeronokkan. Banyak pengguna Penyemak Imbas UC tidak begitu menyedari penyemak imbas moden dan up-to-date ini. Artikel ini ditulis semata-mata untuk mereka yang ingin menggunakan pelayar ini dengan potensi penuh. Jadi, sudah tiba masanya untuk melompat ke dalam butiran dengan cepat. Sekiranya anda berminat, teruskan membaca.

Panduan Penyemak Imbas UC - Tips dan Trik

Panduan Penyemak Imbas UC - Tips dan Trik Terbaik Pada 2019

Sekat Ciri Iklan

Kita semua terganggu dengan laman web yang dilebihkan dengan iklan menjengkelkan. Ia adalah perniagaan yang besar dan orang ramai menggunakan wang yang besar untuk mendorong iklan mereka di mana-mana sahaja. Ia dilakukan semata-mata untuk membuat wang dan bukan untuk melayani pembaca sama sekali.

Dalam keadaan sedemikian, kita semua bosan dengan iklan yang buruk dan hodoh, serta aplikasi memasang sendiri. Adalah agak biasa bahawa iklan tersebut secara automatik mengubah tetapan tetapan penyemak imbas web anda dan Homepage ke tapak lain. Di sinilah UC Browser boleh membantu anda dalam menyingkirkan iklan dan membuat pengalaman berselancar anda teruja. Anda harus mengaktifkan ciri Penyekat Iklan daripada tetapan Penyemak Imbas UC. Untuk mengaktifkan ciri ini, pergi ke "Alat" > "AdBlocker" dan membolehkannya.

Ciri Syot Kilat

Kadang-kadang sangat praktikal untuk mengambil tangkapan skrin halaman web individu dan menghantarnya kepada rakan-rakan anda. Mereka juga berguna dalam tujuan pembelajaran. Anda boleh mengambil tangkapan skrin penuh dengan menekan butang kuasa dan kelantangan.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan beberapa pengeditan asas, maka anda harus pergi ke pilihan "Potret", yang membolehkan anda menangkap tangkapan skrin dan melakukan pengeditan pantas. Anda boleh menambah aksara lucu dan kandungan teks lain pada imej yang ditangkap sebelum anda menyimpannya pada peranti anda, melindunginya. Untuk mengambil Snapshot / Screenshot, anda mesti pergi ke "Alat" dan tekan pada pilihan "Screen Shot".

Kini adalah mungkin untuk memangkas dan memilih berapa banyak bahagian yang anda perlukan dalam tangkapan skrin anda. Setelah mengedit, tangkapan skrin anda sudah siap dihantar kepada rakan atau rakan sekerja anda.

Ciri Mod Malam

Ini adalah salah satu ciri terbaik Pelayar UC. Ciri ini akan menjadikan anda pengguna ketagihan untuk Pelayar UC. Ramai orang melayari Internet pada waktu malam. Jadi, apabila ia berlaku, biasanya tidak ada cahaya di dalam bilik. Ia amat mengerikan untuk penglihatan anda untuk melihat dan membaca teks dalam kontras dan kecerahan tinggi.

Gunakan ciri Mod Malam untuk menilai masalah mata yang teruk. Dengan menggunakan ciri ini, Pelayar UC secara automatik akan menjadikan latar belakang hitam, yang akan menyelamatkan mata anda daripada keletihan. Untuk membolehkan Mod Malam, anda mesti menekan pada tiga ikon baris mendatar di bahagian bawah halaman web dan klik pada pilihan "Malam"..

Panduan Penyemak Imbas UC - Tips dan Trik Terbaik Pada 2019

Pelbagai Tema

Ubahsuaian adalah salah satu bahagian terbaik dari Pelayar UC. Pelbagai tema sangat menarik. Anda boleh mengubah tema susun atur semasa kami, menukar latar belakang, atau menambah yang benar-benar baru. Anda boleh menyesuaikan kecerahan dan kontras.

Anda juga mungkin menggunakan gambar atau gambar anda atau memuat turunnya dari Internet dan menggunakannya sebagai latar belakang anda. Untuk mengaktifkan tema tersuai baru, anda mesti menekan pada tiga ikon baris mendatar di bahagian tengah halaman dan tekan pada pilihan "Tema". Sekarang anda hanya perlu memilih tema yang paling anda sukai.

Gunakan mod laman web Desktop

Jika anda ingin melihat tapak web tertentu dalam Mod Desktop, yang menawarkan edisi elit laman web, Pelayar UC boleh membantu anda.

Ciri Dail Cepat

Jika anda menggunakan versi lalai Penyemak Imbas UC, anda mungkin perasan bahawa terdapat beberapa jalan pintas laman web, yang diletakkan di halaman permulaan. Anda boleh menambah yang baru dengan menggantikan yang anda tidak gunakan. Anda hanya perlu tekan lama ikon. Sekarang anda mesti masukkan alamat dan nama laman web yang dikehendaki untuk mengkonfigurasinya. Ini adalah ciri mudah sekiranya anda melawat beberapa laman web secara tetap. Jadi, anda boleh melayari laman web kegemaran anda dalam satu paip. 

Ciri Perkongsian Sosial

Anda boleh berkongsi laman web dengan rakan anda dengan Penyemak Imbas UC. Anda perlu menekan butang kongsi dan pilih media untuk berkongsinya. Ambil perhatian bahawa sesetengah laman web tidak mempunyai pilihan perkongsian yang dibolehkan di dalamnya. Dalam kes sedemikian, anda boleh menggunakan ciri terbina dalam untuk berkongsi halaman web pada Profil Media Sosial anda dengan hanya ketuk. Perkongsian yang dibuat tidak pernah begitu mudah.

Cari Perkataan Dalam Halaman

UC Browser membolehkan anda mencari perkataan tertentu di laman web. Di sinilah ciri ini dalam Pelayar UC berguna. Ramai pelajar dan penulis suka dan menggunakannya secara teratur.

Pengimbas Kod QR

Anda boleh mengimbas Kod QR mana-mana produk untuk mendapatkan maklumat terperinci mengenainya. Anda boleh mengakses Pengimbas Kod QR dalam bahagian "Alat" dengan memilih "Pengimbas Kod QR." Ini adalah ciri yang sangat berguna jika anda bekerja dalam pemasaran dan ingin tahu tentang barangan yang berbeza.

Kesimpulannya

Sekarang, kami bersedia untuk membungkus semuanya. Anda tahu semua ciri yang paling penting dari Browser UC. Mudah-mudahan, anda menikmati artikel ini, dan anda akan mencuba UC Browser untuk keperluan harian pendidikan atau perniagaan anda. Setiap pengguna akan mendapati sesuatu yang berguna di dalamnya kerana pemaju melakukan yang terbaik untuk memenuhi keperluan semua orang. Ini adalah alternatif yang sangat baik untuk laman web lain, seperti Chrome, Opera, Firefox, dan sebagainya. Jika anda telah menemui beberapa ciri berguna tambahan, beritahu kami di bahagian komen. Maklumat sedemikian berharga kepada kami, dan kami akan membagikannya dengan para pengguna dengan senang hati.