Pelayar Tayar VPN | Adakah Anda Really Need It?

[ware_item id=33][/ware_item]

Sekiranya anda sedang mencari tahap privasi umum dalam talian, maka penyemak imbas Tor adalah penyemak imbas yang paling selamat yang boleh anda jumpai. Ia secara aktif melindungi data anda melalui lapisan penyembunyian. Lebih-lebih lagi, ia juga berfungsi untuk mengekalkan nama yang tidak dikenali dengan melayari trafik internet dari satu simpul ke yang lain.


Bagaimanapun, bolehkah kita sepadan dengan keselamatan dengan VPN? Lagipun, Tor pasti tidak melindungi data anda melalui penyulitan. Dan mari kita hadapi, lapisan penyembunyian pasti mempunyai kelemahan mereka.

Sekarang dengan privasi, perkara penting seperti sekarang ini menggugat pelbagai isu seperti:

 1. Pengawasan kerajaan
 2. Penyepaduan ISP dan pengekalan data
 3. Hacker dan jenayah siber lain

Adalah lebih baik untuk mempunyai privasi di peringkat teratas. Untuk mencapai ini, kebanyakan orang menganggap menggunakan pelayar Tor dengan VPN. Tetapi sekali lagi, timbul persoalan, bagaimana berkesan kaedah ini? Selain itu, jika kita tidak pergi untuk pilihan ini, persoalan masih berlaku kepada penyemak imbas Tor tanpa VPN.

Oleh itu, artikel ini memberikan anda semua wawasan yang anda perlukan mengenai pelayar dan VPN. Kami telah membincangkan:

 1. Tor atas VPN
 2. VPN over Tor
 3. Kebanyakan VPN yang serasi dengan penyemak imbas Tor
 4. Pelayar Tor tanpa VPN

Satu kelebihan mutlak menggunakan Tor dengan VPN selain keselamatan adalah kelajuan! Semasa menggunakan, anda biasanya mengalami kelajuan perlahan. Ini mungkin penyambung ISP anda sambungan anda! Walau bagaimanapun, dengan menggunakan Tor dan VPN bersama-sama, anda akan mendapat kelajuan optimum sebagai VPN menyembunyikan anda dari pendaptaran ISP.

Selain itu, terdapat banyak kelebihan menggunakan Tor dengan VPN.

Berminat? Jadi baca bersama!

Pelayar Tor dengan Sambungan VPN?

Terdapat dua cara di mana orang lebih suka menggunakan gabungan ini:

 1. Pelayar Tor melalui VPN
 2. VPN ke atas penyemak imbas

Saya telah memberikan pemahaman mengenai kedua-dua kombinasi anda. Maka melalui ini, anda akan tahu apa yang diharapkan dengan setiap kombinasi.

Penyemak imbas Tor melalui VPN

Gabungan ini menyiratkan menggunakan pelayar Tor bersama-sama dengan VPN, iaitu anda menyambung dengan penyemak imbas pertama dan kemudian anda berhubung dengan VPN. Dalam hal ini, anda mendapat semua kelebihan menggunakan pelayar Tor bersama-sama dengan faedah tambahan VPN. 

Oleh itu, melalui ini tiada nod Tor akan mengetahui alamat IP sebenar anda. Juga, melalui ini, anda akan mendapat akses kepada rangkaian dengan selamat tanpa sebarang sekatan. Selain itu, kerana Tor dikenali mempunyai beberapa kelemahan, jika anda menyambungkannya dengan VPN, kelemahan tersebut akan dilindungi juga.

Ini terutamanya kerana anda menyembunyikan lapisan penyembunyian sementara VPN melindungi anda melalui terowong enkripsi. Kedua-dua perkara ini menggabungkan tahap privasi yang luar biasa.

Walau bagaimanapun, satu kelemahan di sini ialah ISP anda boleh melihat bahawa anda sedang menuju ke arah rangkaian Tor. Oleh itu, terdapat kemungkinan anda mendapat bendera untuk menggunakannya atau ISP anda mendekatkan sambungan anda.

VPN melalui penyemak imbas Tor

Dalam gabungan ini, anda berhubung dengan VPN kemudian dengan penyemak imbas. Kaedah ini jauh lebih selamat selaras dengan langkah privasi seperti:

 • Perlindungan gabungan melalui lapisan menyembunyikan pelayar Tor dan penyulitan VPN.
 • Perlindungan daripada nod keluar Tor yang jahat dengan VPN.
 • Membenarkan akses ke kawasan terhad walaupun ia adalah sekatan geo

Walau bagaimanapun, kaedah ini lebih kepada menjamin keselamatan anda dan tidak mahu namanya disiarkan melalui internet. Ini adalah kerana sebaik sahaja anda berhubung dengan VPN terlebih dahulu dan kemudian dengan Tor anda ISP tidak dapat melihat alamat IP sebenar anda. Oleh itu, ia tidak akan dapat mengesan bahawa anda yang menggunakan pelayar Tor. 

Dengan cara ini, anda akan selamat dari sebarang tuduhan yang mungkin menggunakan atau ISP anda untuk mempercepatkan internet anda.

apa yang berlaku jika anda tidak mempunyai VPN dengan TOR?

Pelayar Tor direka untuk menyediakan keselamatan dan privasi kepada pengguna dalam talian. Ia mempunyai kaedah yang seolah-olah berkesan untuk memberikan perlindungan. 

Penyemak imbas terdiri daripada nod yang melancarkan lalu lintas internet. Dengan cara ini, alamat IP agak tanpa nama. Walau bagaimanapun, tidak ada keterangan yang tidak dikenali kerana nod pertama menyedari alamat IP.

Selain itu, pada setiap nod, pelayar menyembunyikan data melalui lapisan penyembunyian. Inilah bagaimana tiga nod ini berfungsi:

 1. Nod entri adalah nod yang pertama. Apabila anda menyambung ke nod ini terlebih dahulu, maka ia menyedari alamat IP anda.
 2. Nod kedua adalah nod relay. Node ini bertanggungjawab untuk menyembunyikan nod entri mana pengguna menggunakan dari nod keluar. Node ini menjadikannya mencabar untuk mengesan maklumat yang diperolehi
 3. Nod keluar yang nod terakhir menghubungkan anda ke tapak yang anda mahu lawati. Walau bagaimanapun, ia tidak menyedari di mana maklumat itu berasal. Alamat IP anda juga tidak diketahui oleh nod keluar.

Ketiga simpul menyembunyikan maklumat anda melalui lapisan penyembunyian. Lapisan ini bermula pada nod entri sehingga nod relay mengubahnya. Selepas nod relay, sebaik sahaja trafik mencapai nod keluar, tidak ada tanda lapisan penyembunyian, dan maklumat bergerak lebih jauh bersama terdedah.

VPN Terbaik Untuk Penyemak Imbas Tor Pada 2019

Menggunakan Tor dan VPN bersama adalah kombinasi muktamad di mana anda boleh menikmati keselamatan lengkap dan kesamaan tanpa nama dalam talian. Walau bagaimanapun, memilih VPN terbaik yang akan berjalan lancar dengan pelayar Tor sememangnya satu titik untuk merenung.

Oleh itu, saya telah mencuba dan menguji beberapa perkhidmatan VPN yang paling terkenal. Inilah hasil ujian dan penyiasatan saya:

# 1 - NordVPN Untuk Tor

Perkhidmatan ini menawarkan insentif yang luar biasa kepada penggunanya. Saya cuba dan mengujinya dengan beberapa cara dan sangat berpuas hati. Inilah hasil penyelidikan saya:

# ciri-ciri Penerangan
1 Keserasian Tor Bawang atas VPN yang mana anda tidak perlu memuat turun penyemak imbas Tor untuk menggunakannya secara khusus
2 Lokasi ibu pejabat Panama yang sangat selamat
3 Dasar Pembalakan Tiada log dengan ketat
4 Penyulitan AES 256 bit gred tentera
5 Pelayan Sejumlah besar 4500 pelayan dioptimumkan P2P.
6 Ujian kelajuan Keputusan yang sangat luar biasa pada pelbagai masa sepanjang hari
7 Cara bayaran Kad kredit / debit dan Bitcoin

# 2 - ExpressVPN Untuk Tor

Perkhidmatan VPN ini mendakwa sebagai salah satu perkhidmatan VPN yang paling cepat dan paling selamat. Saya cuba dan menggunakannya dan gembira dengan gangguan pengguna yang mesra. Inilah ringkasan penemuan saya:

# ciri-ciri Penerangan
1 Keserasian Tor Mempunyai Bawang melalui ciri VPN. Perkhidmatan ini sebagai yang pertama melancarkan laman web Bawang sendiri
2 Lokasi ibu pejabat Ia berada di Kepulauan British Virginia yang sangat selamat
3 Dasar Pembalakan Dasar tidak log
4 Penyulitan AES 256 bit gred tentera
5 Pelayan Sehingga 3000 pelayan di 94 negara boleh didapati
6 Ujian kelajuan Ujian kelajuan keputusan tidak dapat dipertikaikan setaraf dengan reputasinya sebagai "VPN pantas."
7 Cara bayaran Kad Kredit / Debit serta Bitcoin

# 3 - SurfShark VPN Untuk Tor

Sekiranya anda sedang mencari perkhidmatan yang menjamin kelajuan yang sangat pantas dengan perlindungan, maka Surf Shark adalah satu untuk anda. Ia mendakwa yang paling pantas dan dioptimumkan juga. Ia mempunyai beberapa ciri keselamatan yang munasabah juga seperti:

 1. ciri multi-hop yang membolehkan laluan peralihan melalui pelbagai negara
 2. mod penyamaran yang mana bahkan ISP anda tidak tahu bahawa anda menggunakan VPN
 3. Tiada ciri Sempadan yang boleh anda sembunyikan dari pengawasan kerajaan

Terdapat juga insentif lain untuk perkhidmatan ini. Inilah yang saya dapati mengenai perkhidmatan VPN ini selepas penyelidikan:

# ciri-ciri Penerangan
1 Keserasian Tor Tiada ciri khas Tor.
2 Lokasi ibu pejabat Ia terletak di Kepulauan Virginia
3 Dasar Pembalakan Dasar tidak log
4 Penyulitan Ia menggunakan penyulitan AES 256 GCM yang lebih cepat dan lebih selamat
5 Pelayan Sehingga 500+ pelayan
6 Ujian kelajuan Ia sememangnya pantas kerana ia mendakwa
7 Cara bayaran Kad Kredit / Debit bersama dengan Bitcoin selamat

Perkataan berpisah

Sekiranya anda mencari cara yang paling selamat untuk menggunakan internet, pastinya menggunakan VPN dengan penyemak imbas Tor adalah jawapan paling utama kepada kebimbangan anda. Oleh kerana keselamatan di internet adalah penting, lebih baik untuk melengkapkan diri dengan salah satu perkhidmatan VPN sah yang disenaraikan di sini.