Penyekat Popup Percuma Terbaik – Meningkatkan Pengalaman Pelayaran Anda

[ware_item id=33][/ware_item]

Popup tidak hanya mengganggu tetapi mereka juga meningkatkan penggunaan perkakasan. Mereka meliputi kandungan yang ingin kita baca dengan memproyeksikan di hadapan paparan. Mereka kadang-kadang juga dikaitkan dengan memasang malware pada sistem pengguna. Popup dianggap sebagai bentuk pengiklanan mengganggu yang sangat manipulatif. Oleh kerana popup menjengkelkan, banyak laman web hanya berhenti menggunakannya sebagai cara awal iklan berbayar. Walau bagaimanapun, sesetengah laman web masih belum diberikan menggunakan popup ini. Oleh itu untuk menghilangkan diri dari popup ini, anda perlu memilih untuk penyekat pop timbul percuma terbaik.


penyekat pop-terbaik

Penyekat pop timbul percuma yang terbaik akan membolehkan anda menamatkan keseluruhan kekacauan yang dibuat oleh popup. Penyekat pop dan adware ini direka untuk menjadikan pengalaman penyemakan imbas anda menjadi pantas. Terdapat beberapa penyekat pop timbul percuma yang akan anda temukan di setiap penyemak imbas web. Selain itu, ramai di antara mereka meliputi semua pelayar web.

Walau bagaimanapun, kebanyakan penyemak imbas moden seperti Google Chrome mempunyai penyekat pop timbul terbina dalam untuk melumpuhkan tingkap pop timbul. Untuk mematikan popup dalam Google Chrome, anda perlu mengklik ikon tiga titik dahulu. Kemudian pilih "Tetapan", klik "Tunjukkan Tetapan Lanjutan". Selanjutnya pilih "Tetapan kandungan" dalam bahagian "Privasi". Tatal ke bawah dan anda akan datang ke bahagian "Pop-up". Di sini anda boleh menyemak "Jangan benarkan mana-mana tapak untuk menunjukkan pop timbul" mengikut keinginan anda.

Kenapa Anda Perlu Penyekat Popup Percuma Terbaik?

Sine semua jenis iklan boleh menaikkan bendera merah sehingga kita perlu mengenali diri dengan penyekat popup dan adware. Adware adalah sejenis malware yang dapat dikesan jika anda mula menerima banyak popup yang tidak diinginkan pada sistem anda.

Banyak projek laman web yang tidak selamat yang iklan iklan yang juga boleh membuat sistem terdedah kepada serangan virus. Peretas boleh menyebarkan perisian berniat jahat melalui iklan ini juga. Ini tidak menghairankan sama sekali kerana kita sudah biasa dengan penyebaran malware melalui laman web terbesar Yahoo pada tahun 2015. Satu kumpulan cybercrime menggunakan iklan di laman web terbesar Yahoo, seperti Yahoo.com dan lain-lain, untuk menjangkiti sistem pengguna dengan perisian hasad.

Oleh itu, keperluan akan timbul untuk membuat anda terbiasa dengan penyekat popup percuma yang terbaik yang akan memastikan keselamatan anda sendiri.

Perbezaan antara Penyekatan Popup dan Penyekatan Iklan

Penghalang popup dan penyekatan iklan adalah dua perkara yang terpisah daripada fungsi mereka. Oleh itu, orang tidak boleh menganggap kedua-dua perkara yang sama. Walau bagaimanapun, istilah ini masih digunakan secara bergantian.

Penghalang popup adalah yang akan menghalang laman web daripada menghantar sebarang popup. Mereka juga menghalang adware daripada membuat popup muncul. Walau bagaimanapun, popup mungkin dilancarkan bukan sahaja oleh iklan tetapi dengan pelbagai cara lain. Banyak laman web di sana yang menggunakan popup untuk tujuan yang sah, jadi anda mungkin mahu membuat senarai putih.

Penyekat iklan menyekat apa sahaja iklan yang dideteksi pada halaman. Ini termasuk iklan di halaman dan juga popup. Penyekat iklan telah menyekat sebahagian besar daripada keseluruhan ekonomi Internet dengan menyekat iklan di halaman ini.

Seperti yang dinyatakan oleh Kajian Perniagaan Harvard, "Perdebatan mengenai iklan menyekat menjadi semakin terpolarisasi. Mereka yang menentang iklan menyekat menyamakannya dengan cetak rompak kandungan, dengan alasan bahawa pendedahan kepada iklan adalah harga yang pembaca perlu membayar untuk kandungan percuma. Bahagian lain perdebatan itu diperjuangkan oleh syarikat yang membuat iklan menyekat iklan, serta aktivis privasi dalam talian. Mereka mengkritik kesan iklan pada pengalaman pengguna, tetapi kebimbangan mereka yang paling besar menyentuh pelacakan tingkah laku, amalan yang digunakan oleh banyak syarikat pengiklanan untuk mengetahui kepentingan pengguna berdasarkan aktiviti web mereka. "

Konsekuensi yang paling besar untuk menggunakan penyekat iklan adalah kesannya terhadap ekonomi Internet dan keupayaan mereka untuk meletakkan penyok yang besar dalam kandungan web percuma. Oleh itu, untuk memastikan lampu pepatah di banyak laman web kini menggunakan rujukan atau pautan afiliasi. Oleh itu, apabila menggunakan penyekat iklan, anda perlu ingat bahawa mereka mungkin mempunyai kesan ke atas laman web yang anda sudah biasa, untuk menikmati secara percuma.

Perbezaan antara Penghalang Popup Terbina dan Pihak Ketiga

Penyemak imbas web moden seperti Chrome, Opera, Safari, dan Firefox menghalang popup secara automatik. Mereka menyekat popup kerana penyekat pop timbul terbina dalam mereka diperolehi. Penyekat pop timbul terbina dalam berfungsi dengan mematikan tingkap dengan ketat.

Walau bagaimanapun, penyekat pihak ketiga hanyalah pelanjutan pelayar web atau program individu yang menawarkan beberapa faedah tambahan juga. Penyekat popup pihak ketiga menyekat iklan dan popup melalui penapisan domain atau IP.

Penyekat pihak ketiga mencari kandungan dan jika mereka tidak menemui sebarang pautan luar dalam popup atau pada halaman maka mereka tidak menghalangnya. Kadang-kadang windows baru tidak dibuka oleh popup dari pelayar sebaliknya mereka memproyeksikan iklan JavaScript yang dibina ke dalam kod halaman. Oleh kerana mereka tidak membuat halaman tambahan, penghalang pop timbul terbina dalam gagal berfungsi.

Oleh itu, penyekat pop timbul yang terbina dalam tidak begitu mencerahkan, tetapi dengan pengecualian Opera. Walau bagaimanapun, penyekat pihak ketiga direka untuk menjadi lebih eksklusif. Mereka juga mempunyai variasi berdasarkan sama ada tetapan boleh diselaraskan atau tidak.

Ujian Prestasi Popup Blocker

Dari ramai penyekat popup yang terdapat di pasaran, kami memutuskan untuk menguji banyaknya. Di antara penyekat pop timbul ini, terdapat penyekat pop timbul terbina dalam penyemak imbas web yang popular. Serta terdapat peramban pelayar web individu yang diperoleh dengan beberapa faedah tambahan.

Ujian ini didasarkan pada dua kaedah yang berbeza yang termasuk:

 1. PopupTest.com - Ia menyediakan 17 ujian berbeza untuk kaedah pop timbul yang berbeza. Di antara ujian ini, empat ujian adalah untuk popup yang baik yang tidak boleh disekat oleh blocker pop yang mahir.
 2. Kaedah kedua melibatkan ujian iklan asli untuk iklan di halaman dan pop timbul yang dihasilkan di laman web seperti http://animefushigi.co/latest-anime/. Tambahan pula, ia juga melibatkan pop timbul yang baik untuk log masuk dari Bungie.net

Penghalang Popup Terbina Dalam

Penyekat pop timbul terbina dalam yang kami uji untuk beberapa pelayar popular dibincangkan di bawah:

 1. Google Chrome penyekat pop-terbaik

Google Chrome meluluskan semua popup sampel dari PopupTest.com termasuk popup yang baik juga. Walau bagaimanapun, ia gagal ujian iklan asal dari animefushigi.co/latest-anime/. Semua iklan yang berbeza terus muncul bersama dengan pop timbul yang menyusahkan di bahagian bawah halaman. Selain itu, ia melepasi ujian pop yang baik untuk borang login Bungie.net.

Walau bagaimanapun, anda juga boleh menambahkan pengecualian kepada penyekat popup Google untuk menambah URL yang dipercayai. Penyemak imbas web ini juga mempunyai penyekat kuki penjejakan.

Kesimpulannya, kita boleh mengatakan bahawa penyekat pop terbina dalam Google adalah baik tetapi tidak baik. Walaupun penghalang pop timbul terbina dalam Google Chrome tidak akan menyekat popup yang baik, ia tidak dapat menyekat iklan sebenar.

 1. Firefox penyekat pop-terbaik

Tidak seperti Chrome, Firefox hanya mempunyai satu set ciri terhad pada penyekat pop timbul terbina dalamnya. Kuki penjejak dan popup boleh disekat bersama dengan ciri tambahan senarai putih laman web yang berbeza melalui pengecualian.

Semasa ujian, Firefox melepasi sampel popup dari Popuptest.com. Walau bagaimanapun, ia juga menyekat popup yang baik.

 1. Microsoft Internet Explorer

penyekat pop-terbaik

Microsoft Internet Explorer masih disertakan pada sistem pengendalian yang lebih baru oleh Microsoft. Bagaimanapun, Microsoft berbangga dengan lebih banyak pelayar Edge. Penyekat pop timbul terbina dalam IE menawarkan penggunanya dengan lebih banyak pilihan dan pilihan. Ini membolehkan anda melaraskan kekuatan popup dan penyekatan iklan anda dan juga membolehkan anda menambah pengecualian.

Dengan tahap penghalang yang kuat, IE meluluskan semua sampel popup dari PopupTest.com termasuk popup yang baik. Hal setengah IE menyekat iklan popup dan benar-benar gagal untuk menyekat popup lain yang dikemukakan oleh animefushigi. Ia tidak menyekat iklan di halaman tetapi ia menghalang popup yang baik untuk log masuk dari Bungie.net.

Semuanya, IE yang dibina dalam penyekat popup menghalang hal yang anda ingin muat sedangkan ia tidak dapat menghalang popup sebenar.

 1. Microsoft Edge penyekat pop-terbaik

Microsoft Edge dilakukan secara serupa dengan Firefox dan Google Chrome pada popupTest.com ujian popup. Ia cekap menghalang semua popup ujian dari laman web dan membenarkan semua popup yang baik. Selain itu, ia juga menyekat salah satu daripada dua popup yang dihasilkan pada animefushigi yang Firefox, Chrome, dan IE tidak dapat dilakukan. Malangnya, dengan ujian popup login di Bungie.net, tetingkap itu muncul tetapi gagal memuatkan kandungan dengan Edge.

Microsoft Edge tidak membenarkan melaraskan tetapan untuk penyekat pop timbul terbina dalamnya. Oleh itu, terdapat ketidakupayaan untuk memasukkan pengecualian untuk pelbagai laman web. Pengguna tidak boleh menyesuaikan kekuatan penyekat dengan cara apapun juga. Walau bagaimanapun, Microsoft Edge berfungsi lebih baik daripada penyemak imbas lain pada penyekatan pop timbul.

 1. Opera

  penyekat pop-terbaik

Selain menghalang popup umum, Opera juga menawarkan beberapa ciri privasi. Pelayar web Opera direka untuk menyertakan VPN terbina dalam, penyekat cookie pelacak, dan keupayaan untuk menyekat iklan di halaman juga. Penyemak imbas web ini meluluskan semua sampel popup yang kami sampaikan melalui Popuptest.com bersama-sama dengan ujian pop yang baik. Memandangkan Opera adalah satu-satunya penyekat iklan terbina dalam, ia menyekat semua iklan di halaman animefushigi dan popup juga.

Ia memuatkan popup yang baik untuk log masuk dari Bungie.net. Pelayar web opera menembak di hadapan semua penyemak imbas web yang lain dan banyak penyekat pihak ketiga disebabkan oleh fungsinya. Untuk meringkas, kita boleh mengatakan bahawa Opera ternyata menjadi penyemak imbas web eksklusif maka semua pelayar web yang lain. Ia cekap menyekat sampel ujian popup dari Popuptest.com dan juga membolehkan popup yang baik untuk memuat. Ia menyekat popup yang tidak mencukupi melalui penapisan IP. Oleh itu, Opera dianggap sebagai yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Penyekat Popup Percuma Terbaik

Oleh kerana penyemak imbas web yang mempunyai kemahiran menghalang popup lalai banyak meninggalkan yang dikehendaki oleh itu pengguna pergi untuk penyekat pop timbul percuma yang terbaik. Di bawah ini kami telah menyenaraikan beberapa penyekat pop timbul pihak ketiga yang terbaik yang boleh anda kenali dengan diri anda:

 1. AdBlock penyekat pop-terbaik

AdBlock adalah salah satu penyekat pop timbul percuma yang terbaik dan ia juga dilakukan dengan tidak dapat dinafikan dengan baik semasa ujian. Walaupun gagal popuptest.com popup contoh ia membolehkan popup yang baik. Ia melepasi ujian animefushigi dan menyekat semua iklan dan popup pada halaman itu. AdBlock juga membenarkan pop masuk Bungie.net untuk memuatkan tanpa sebarang kesilapan.

Ia membolehkan penyesuaian dalam tetapannya juga. AdBlock membolehkan anda mengubah banyak tetapan pada pelanjutan ini termasuk menyekat dan menyekat individu. Selain itu, ia membolehkan anda menukar penapis adat dan pratetap. Ia juga menawarkan penggunanya untuk membenarkan iklan dengan klik kanan dan juga senarai putih iklan YouTube tertentu.

AdBlock adalah penghalang popup pihak ketiga terbaik kerana ia dilengkapi dengan ciri-ciri yang luar biasa. Penyekat pop timbul percuma ini direka bentuk untuk berfungsi dengan Chrome tetapi ia juga boleh digunakan pada Opera dengan memuat turun Sambungan Google Chrome.

 1. AdBlock Plus penyekat pop-terbaik

AdBlock Plus adalah aplikasi mudah namun ia penuh dengan pelbagai pilihan tambahan. Anda boleh menjana senarai penapis yang sama ada membenarkan atau tidak membenarkan popup dari pelbagai laman web. Penyekat pop timbul percuma ini juga boleh membenarkan iklan yang tidak mengganggu. Ciri senarai putih umum boleh digunakan dan anda juga boleh membuat senarai sintaks penapisan anda sendiri.

Bagaimanapun, AdBlock Plus gagal dalam popup PopupTest.om tapi ia melepasi popup yang baik. Ia juga melepasi ujian animefushigi dengan luar biasa. AdBlock Plus juga membenarkan Bungie.net untuk mencipta popup login. Sejak AdBlock Plus adalah salah satu penghalang pihak ketiga percuma yang terbaik dengan ciri-ciri yang mahir. Ia juga membolehkan pengguna melumpuhkan iklan pada halaman.

 1. AdFender penyekat pop-terbaik

AdFender yang menjadi antara penyekat popup percuma terbaik mempunyai pilihan yang berbeza. Ia datang dengan versi percubaan dan membanggakan kira-kira segala-galanya. Ia berfungsi sebagai penyekat pop dan adware. Walau bagaimanapun, ia tidak menyekat mana-mana sampel pop timbul dari Popuptest.com dan membenarkan popup yang baik untuk dibuka.

Penyekat popup percuma ini dengan cekap menyekat semua iklan di animefushigi dan mendorong pengalihan ke laman penyekat anti-iklan dengan cepat. Metrik AdFender, yang dapat diakses dari dulang sistem, menunjukkan bahwa sejumlah besar iklan telah disekat dari laman web ini. Penyekat pihak ketiga ini juga membenarkan pop timbul yang baik dari Bungie.net untuk memuat tanpa sebarang halangan.

Sebagai kesimpulan, kami boleh mengatakan bahawa AdFender adalah antara pilihan paling disesuaikan dalam senarai. Anda boleh menyesuaikan banyak tetapan pada AdFender yang termasuk memohon tetapan proksi, menyesuaikan pelabuhan mendengar. Ia juga termasuk tetapan untuk menyekat kuki penjejakan, melayari tanpa nama melalui Tor, dan melihat statistik menghalang anda. Walau bagaimanapun, kebanyakan ciri hanya tersedia pada versi penuh dan bukannya versi percubaan. Versi percuma hanya terdiri daripada penyebaran pop timbul awal.

 1. Ad Muncher penyekat pop-terbaik

Penyekat pop timbul percuma terbaik ini mempunyai sejumlah besar pilihan penyesuaian yang tersedia. Ad Muncher menawarkan tetapan untuk melaraskan tingkah laku tapak seperti imej latar belakang, mengeluarkan muzik, dan lain-lain. Ia juga menawarkan pencegahan terhadap cookie pelacak, bookmark sendiri, dan pilihan penyekatan iklan yang sangat terperinci. Pilihan penyesuaian juga termasuk melumpuhkan sambungan intranet, pilihan untuk menukar mesej blok ke dalam apa sahaja yang anda mahukan serta log terperinci dan dicari.

Ad Muncher berfungsi lebih sebagai penyekat pihak ketiga tetapi gagal menyekat sampel popup dari Popuptest.com. Walau bagaimanapun, ia membenarkan ujian yang baik untuk melewati dan juga membenarkan pop masuk dari Bungie.net memuatkan dengan cepat. Penyekat pop timbul percuma ini gagal menyekat mana-mana iklan di halaman tetapi menyekat dua popup dari animefushigi.

Walaupun iklan Muncher gagal untuk menyekat iklan di halaman, ia masih dianggap antara penyekat pop timbul percuma yang terbaik. Orang boleh memuat turun aplikasi ini jika dia berminat untuk membaca log. Log yang disediakan secara terperinci dan boleh dicari. Ia adalah penghalang popup terkemuka untuk iklan sebenar. Walau bagaimanapun, untuk iklan di halaman, anda mungkin perlu memilih mana-mana penyekat popup percuma terbaik yang terbaik.

 1. uBlock penyekat pop-terbaik

uBlock adalah popup yang berkesan dan penghalang adware. Walau bagaimanapun, penyekat popup percuma ini mempunyai kelemahan utama. Kelemahannya ialah ia hanya mempunyai pilihan penyesuaian terhad yang tersedia. Tetapi ia membolehkan senarai penapisan, peraturan penapis dinamik, menyembunyikan ruang letak blok dan menunjukkan jumlah data log terhad. Walau bagaimanapun, kekuatan penapis tidak boleh diselaraskan.

Penyekat pop dan iklan ini gagal dalam sampel popup dari PopupTest.com tetapi ia membenarkan popup yang baik untuk dimuatkan. uBlock juga membenarkan pop masuk dari Bungie.net untuk memuat kandungannya. Pada animefushigi, ia menyekat semua popup dan iklan di halaman dan dengan itu mencetuskan peralihan halaman penyekat iklan.

 1. Badger Privasi penyekat pop-terbaik

EFF mengeluarkan Badger Privasi sebagai salah satu penyekat popup percuma terbaik. Tetapi agak sukar untuk menilai dari seluruh pihak ketiga dan penyekat terbina dalam. Seperti yang dinyatakan EFF, "Badger Privasi menumpukan kepada tidak membenarkan skrip atau imej pihak ketiga yang kelihatan atau tidak kelihatan yang kelihatan menjejak anda walaupun anda secara khusus menafikan persetujuan dengan menghantar tajuk Do Not Track. Ia sememangnya berlaku bahawa kebanyakan (tetapi tidak semua) pelacak pihak ketiga adalah iklan. Apabila anda melihat iklan, iklan itu melihat anda dan boleh mengesan anda. Badger Privasi ada di sini untuk menghentikannya. "Ini bermakna jika Privasi Badger menyekat iklan, maka ia adalah pelacak. Privasi Badger tidak kerap menyekat iklan yang sama seperti penyekat popup percuma dan penghalang adware yang lain.

Memandangkan Privasi Badger mempunyai pilihan pilihan terhad yang tersedia supaya anda boleh menetapkan tetapan penapis. Selain itu, anda juga boleh menggunakan laman web senarai putih, menggantikan widget sosial, tunjukkan jumlah iklan yang disekat, dan mencegah WebRTC daripada bocor alamat IP anda.

Privasi Badger menjadi penghalang popup percuma yang terbaik dengan berkesan menyekat popup yang buruk dan melepasi popup yang baik dari PopupTest.com. Ia tidak menyekat mana-mana iklan atau pop timbul pada halaman animefushigi. Oleh itu, kita boleh mengandaikan bahawa tiada iklan pengesanan di halaman. Satu-satunya kelemahan yang kita perhatikan dalam Badger Privasi adalah bahawa ia menyekat imej daripada memuatkan semasa membenarkan pop timbul dari Bungie.net. Walau bagaimanapun, ini tidak begitu penting kerana ia membolehkan pop masuk untuk memuatkan dengan jayanya.

Kesimpulannya

Adakah anda sebahagian daripada kumpulan massa yang mahu menamatkan iklan popup? Jika ya, maka anda akan biasa mengenali kegagalan popup ini di kalangan pengguna. Walau bagaimanapun, anda boleh dengan mudah memadamkan dari neraka pop dengan membuat diri anda terbiasa dengan penyekat pop timbul percuma yang terbaik. Kami telah memecahkan cambuk dan telah mengeluarkan penyekat pop timbul percuma yang terbaik serta penghalang adware. Dengan meneruskan artikel di atas, anda akan dapati penghalang terbina dalam dan penyekat pihak ketiga yang terbaik yang akan memberikan anda pengalaman pelayaran yang lancar.