Предотвратете ISP да проследява вашите онлайн дейности

[ware_item id=33][/ware_item]

Вече сме запознати с факта, че доставчиците на интернет услуги са овластени да проследяват нашите онлайн дейности и по този начин да получат представа за ежедневието ни. Тази свобода беше предоставена на доставчиците на интернет услуги, след като президентът Тръмп подписа законопроекта за защита на личните данни, който отменя правилата за поверителност на Интернет, определени от FCC. Интернет доставчиците не са позволени само да ни проследяват, но те също могат да продават нашата информация и да изкарват долари от нея. Като се вземат предвид тези проблеми, свързани със сигурността и поверителността, горещият въпрос за това как да се предотврати проследяването на ISP започна да се появява.


Как да се предотврати интернет проследяване на проследяване на вашите онлайн дейности?

Без допълнително обожание, бихме искали да ви представим методите, които считаме за ефективни не позволяват на ISP да следи вашите онлайн дейности:

Използвайте виртуална частна мрежа - VPN

Виртуалната частна мрежа - VPN - служи като най-доброто средство за осигуряване на вашата онлайн поверителност. Това е най-надеждният инструмент, който можете да използвате, за да предотвратите проследяването на ISP. Той покрива вашия IP адрес, за да се бори срещу ISP и трети рекламодатели, така че да не могат да ви проследят в мрежата. VPN криптира вашия интернет трафик с 256-битов алгоритъм за криптиране AES, който отнема 1 милиард години, за да се прекъсне, използвайки груба сила. Тези две действия на VPN ви помагат да скриете историята на браузъра и включващ интернет трафик.

Предотвратяване-ISP

Въпреки всичко това, трябва да проверите политиката за поверителност и начините на плащане на VPN, преди да изберете такава, защото ще предоставите вашата информация на VPN доставчика, за който сте избрали. Поради тази законопроект за защита на неприкосновеността на личния живот, много измамници се появиха и започнаха да хващат потребителите чрез фалшиви VPN услуги. Някои от автентичните и водещи VPN услуги, на които се доверяват Netizens по целия свят, включват NordVPN, PureVPN, и ExpressVPN тъй като имат следните характеристики:

  1. Те са извън юрисдикцията на пет държави-членки, поради което стриктно спазват политиката No Log.
  2. Те крият ефикасно историята на браузъра и други интернет дейности.
  3. Те криптират вашия интернет трафик с 256-битово AES криптиране и OpenVPN протокол за сигурност.
  4. Предлагат се функции за сигурност като Split tunel (PureVPN) и Tor-over-VPN (NordVPN).
  5. Те предоставят голямо разнообразие от сървъри, от които да избирате.

Много Netizens често питат дали ISP може да проследи VPN услуга? Е, вашият интернет доставчик може да види, че имате настройка на VPN връзка, но не е в състояние да проследи вашия уеб трафик, тъй като е бил криптиран.

Използвайте TOR Network

Tor Browser е доброволческа услуга, която повишава сигурността в Интернет. Той отскача вашия интернет трафик през различни възли и по този начин предоставя трудно на ISP да проследява вашите онлайн дейности. Той предлага както анонимност, така и поверителност и предотвратява проследяването на ISP. Можете да се свържете с мрежата Tor чрез браузъра Tor, който не само работи като другите браузъри, но също така добавя сигурност към вашите дейности по сърфиране. Предотвратяване-ISP

Анонимността и поверителността, която Tor предлага, е ограничена само до браузъра Tor, а останалата част от интернет трафика все още е изложена на опасност. VPN услуга може да се изпълнява и на фона на услугите на Tor, които превръщат защитната връзка. Или ако искате да използвате Tor без браузъра Tor, тогава можете да отидете за NordVPN, който предоставя Tor спрямо същия период на VPN функция в крайна сметка да скрие онлайн дейностите, останалата част от интернет трафика и историята на сърфирането.

Докато говори за Tor, Марти П. Камден от NordVPN каза на BeEncrypted: „Ние разбираме силата на децентрализираната структура и анонимността, която TOR осигурява. NordVPN предлага уникално решение Onion (Tor) през VPN, което криптира потребителския интернет трафик преди да влезе в TOR мрежата, гарантирайки допълнителна поверителност. “

Единственият недостатък на използването на браузъра Tor е, че той може да направи потребителя си наистина разочароващ на моменти поради бавната му производителност, тъй като трафикът трябва да бъде прескачан на няколко възли, за да се осигури анонимност.

Използвайте HTTPs Навсякъде Разширение на браузъра

HTTPS се съкращава за HyperText Transfer Protocol Secure. HTTPs Разширение на браузъра навсякъде предотвратява проследяването на ISP, като избягва разкриването на вашите онлайн дейности.

Уебсайтовете, използващи разширение за браузър HTTPs Навсякъде, обикновено ви предпазват от цензура и различни видове наблюдение, като криптират съдържанието на сайта и по този начин затрудняват представата за вашите онлайн дейности.

Предотвратяване-ISP

Подобно на разширението за браузър HTTPS Навсякъде, съществуват и различни разширения на браузъри като Ghostery и AdBlock, които са полезни за предотвратяване на проследяване на интернет доставчика, като покриват цифровата пътека, която оставяте след вашите онлайн дейности.

Въпреки това, съвременните браузъри и уеб сървърът използват Transport Layer Security - TLS - Handshake, за да установят криптирани комуникации. Процесът изисква сървърът да докаже на браузъра, че е заявената страна и след това двамата установяват алгоритъм или ключ, необходим за криптиране на дискусията. Въпреки това, ранните части на процеса на ръкостискане не са кодирани, следователно ISP и / или трети страни могат да видят името на сървъра, към което браузърът се свързва.

Избягвайте несигурните публични Wi-Fi

Сега, когато сте запознати с проследяването на интернет доставчика, трябва да бъдете особено предпазливи, докато използвате обществени Wi-Fi мрежи, било то кафенета, летища, библиотеки, молове или друго място. Netizens, които използват обществен Wi-Fi, са по-предразположени към проследяване на ISP от тези, които използват защитени връзки. Предотвратяване-ISP

Общественият Wi-Fi също може да ви хакне наистина лесно. Следователно, за да се предотврати проследяването на ISP и да станете жертва на хакерска атака, човек трябва да бъде бдителен срещу подобни заплахи.

Не регистрирайте и не маркирайте местоположението си

Предотвратяване-ISP

Регистрацията и / или маркирането на нашето местоположение може да изглежда радостна, но е безпочвено да ви напомня, че вашето местоположение се проследява от вашия интернет доставчик! Вашето местоположение може да разкрие много частна информация на маркетинговите фирми. Затова е най-добре да избягвате маркирането навсякъде, където отивате, особено когато сте 100% сигурни, че интернет доставчикът ви постоянно наблюдава.

заключение

Едно е сигурно, че какъвто и ъгъл да зададете, за да видите положителната страна на законопроекта за защита на личните данни, няма да можете да намерите нито едно добро нещо, което да излезе от него. Правилата, определени от FCC, бяха да защитят Netizens от проследяване и наблюдение, но след тяхното нарушение интернет доставчиците са свободни да проследяват своите онлайн дейности и да споделят (ПРОДАВАЙТЕ!) Потребителска информация. В такъв кризисен период, абонирането за VPN услуги или използване на разширения на браузъри HTTPS изглежда е непосредственото решение да се предотврати проследяването на интернет доставчиците ви от интернет доставчика..