Preprečite, da bi ISP spremljal vaše spletne aktivnosti

[ware_item id=33][/ware_item]

Zdaj smo seznanjeni z dejstvom, da so ponudniki internetnih storitev pooblaščeni za sledenje naših spletnih aktivnosti in s tem vpogled v naše vsakdanje življenje. Ta svoboda je bila dana ponudnikom internetnih storitev, potem ko je predsednik Trump podpisal zakon o varovanju zasebnosti, ki je razveljavil internetna pravila o zasebnosti, ki jih je določil FCC. Ponudniki internetnih storitev nam ne dovolijo samo sledenja, ampak lahko tudi prodajo naše podatke in iz njih zaslužijo dolarje. Ob upoštevanju takšnih pomislekov glede varnosti in zasebnosti se je začelo pojaviti pereče vprašanje, kako preprečiti sledenje ponudnikom internetnih storitev.


Kako preprečiti ponudniku internetnih storitev, da bi spremljal svoje spletne aktivnosti?

Brez dodatnega oboževanja vam želimo predstaviti metode, za katere menimo, da so učinkovite preprečiti ponudniku internetnih storitev, da spremlja vaše spletne aktivnosti:

Uporabite navidezno zasebno omrežje - VPN

Navidezno zasebno omrežje - VPN - služi kot najboljše orodje za varovanje vaše spletne zasebnosti. To je najbolj zaupanja vredno orodje, ki ga lahko uporabite za preprečevanje sledenja ponudnikom internetnih storitev. Vaš IP naslov prevleče s težkim bojem proti ponudnikom internetnih storitev in tretjim oglaševalcem, tako da vam ne bodo mogli slediti po spletu. VPN šifrira vaš internetni promet z 256-bitnim algoritmom za šifriranje AES, ki potrebuje 1 milijardo let, da se prekine s silovito silo. Ta dva dejanja VPN pomagata skriti zgodovino brskalnika in vključiti internetni promet.

preprečiti-ISP

Kljub vsemu morate pred izbiro preveriti politiko zasebnosti in načine plačila VPN, ker boste svoje podatke posredovali ponudniku VPN, za katerega se odločite. Zaradi tega zakona o varovanju zasebnosti so se pojavili številni prevaranti in začeli loviti uporabnike prek lažnih VPN storitev. Vendar pa nekatere od verodostojnih in vodilnih storitev VPN, ki jim jih Netizens zaupajo po vsem svetu, vključujejo NordVPN, PureVPN, in ExpressVPN saj imajo naslednje značilnosti:

  1. So zunaj pristojnosti držav članic PETIH OČI, zato strogo upoštevajo politiko No Log.
  2. Učinkovito skrivajo zgodovino brskalnika in druge internetne dejavnosti.
  3. Svoj internetni promet šifrirajo z 256-bitno šifrirano AES in varnostnim protokolom OpenVPN.
  4. Na voljo so varnostne funkcije, kot so Split Tunnel (PureVPN) in Tor-over-VPN (NordVPN).
  5. Ponujajo široko paleto strežnikov, med katerimi lahko izbirate.

Številni Netičani pogosto sprašujejo, ali lahko ISP spremlja storitev VPN? No, vaš ponudnik internetnih storitev lahko vidi, da ste postavili povezavo VPN, vendar ne more izslediti svojega spletnega prometa, saj je bil šifriran.

Uporabite TOR Network

Tor Browser je prostovoljna storitev, ki povečuje varnost na internetu. Vaš internetni promet premetava skozi različna vozlišča in tako ponudniku internetnih storitev težko zasleduje vaše spletne aktivnosti. Ponuja tako anonimnost kot zasebnost in preprečuje sledenje ponudnikom internetnih storitev. V omrežje Tor se lahko povežete prek brskalnika Tor, ki ne deluje samo tako kot drugi brskalniki, ampak tudi dodaja varnost pri vaših brskalniških dejavnostih. preprečiti-ISP

Anonimnost in zasebnost, ki jih Tor ponuja, je omejena le na brskalnik Tor, preostali internetni promet pa je še vedno izpostavljen nevarnosti. Storitev VPN se lahko zažene tudi v ozadju Torovih storitev, ki spremeni varnostno zaščito. Ali če želite uporabljati Tor brez brskalnika Tor, potem lahko uporabite NordVPN, ki ponuja Tor-over-VPN funkcija, da na koncu skrijete spletne aktivnosti, preostali internetni promet in tudi zgodovino brskanja.

Medtem ko je govoril o Toru, je Marty P. Kamden iz NordVPN-a rekel BeEncrypted: "Razumemo moč decentralizirane strukture in anonimnost, ki jo zagotavlja TOR. NordVPN ponuja edinstveno rešitev Onion (Tor) prek VPN, ki šifrira uporabniški internetni promet pred vstopom v omrežje TOR, kar zagotavlja dodatno zasebnost. "

Edina pomanjkljivost uporabe brskalnika Tor je, da lahko njegov uporabnik na trenutke postane zelo frustriralen zaradi svoje počasne zmogljivosti, saj je treba promet preusmeriti na več vozlišč, da se zagotovi anonimnost.

Uporabite HTTPs Povsod razširitev brskalnika

HTTPS je skrajšano za HyperText Transfer Protocol Secure. HTTPs Povsod razširitev brskalnika preprečuje sledenje ponudnikom internetnih storitev tako, da prepreči razkritje vaših spletnih aktivnosti.

Spletna mesta, ki uporabljajo razširitve brskalnika HTTP kjerkoli, vas običajno zaščitijo pred cenzuro in različnimi vrstami nadzora, tako da šifrirajo vsebino spletnega mesta in s tem otežijo vpogled v vaše spletne dejavnosti.

preprečiti-ISP

Podobno kot razširitev brskalnika HTTPS Everywhere tudi tukaj obstajajo različne razširitve brskalnika, kot sta Ghostery in AdBlock, ki so koristne za preprečevanje sledenja ponudnikom internetnih storitev, tako da prekrijete digitalno sled, ki ga pustite za seboj po spletnih aktivnostih.

Vendar sodobni brskalniki in spletni strežnik uporabljajo varnostni sloj transportnega sloja - TLS - Handshake za vzpostavitev šifrirane komunikacije. Postopek zahteva, da strežnik brskalniku dokaže, da je stranka, na katero se nanaša zahtevek, in nato oba vzpostavijo algoritem ali ključ, potreben za šifriranje razprave. Vendar zgodnji deli postopka stiskanja roke niso šifrirani, zato lahko ponudniki internetnih storitev in / ali tretje osebe vidijo ime strežnika, s katerim se povezuje brskalnik..

Izogibajte se negotovim brezžičnim internetom

Ko ste seznanjeni s sledenjem ponudnika internetnih storitev, morate biti pri uporabi javnih omrežij Wi-Fi še posebej previdni, bodisi kot kavarne, letališča, knjižnice, trgovski centri ali kateri koli drug kraj. Netizijci, ki uporabljajo javni Wi-Fi, so bolj nagnjeni k sledenju ponudnikom internetnih storitev kot tisti, ki uporabljajo varne povezave. preprečiti-ISP

Tudi javni Wi-Fi vas lahko preprosto zlahka zlomi. Zato bi morali preprečiti sledenje ponudnikom internetnih storitev in postati žrtev hekerskega napada.

Ne prijavite se ali ne označite svoje lokacije

preprečiti-ISP

Prijavljanje in / ali označevanje naše lokacije se morda zdi veselo, vendar je neutemeljeno, da vas spomnimo, da vašo lokacijo spremlja vaš ponudnik internetnih storitev! Vaša lokacija lahko tržnim podjetjem razkrije veliko zasebnih informacij. Zato je najbolje, da se izogibate označevanju povsod, zlasti kadar ste 100% prepričani, da vas ISP nenehno opazuje.

Zaključek

Zagotovo je ena stvar, da ne glede na to, s kakšnim kotom boste videli pozitivno plat zakona o varovanju zasebnosti, ne boste mogli najti niti ene same dobre stvari. Pravila, ki jih je določil FCC, so zaščitila Netizene pred sledenjem in nadzorom, vendar pa lahko po njihovem kršenju ponudniki internetnih storitev svobodno spremljajo svoje spletne aktivnosti in delijo (uporabnike) informacije o uporabnikih. V takem kriznem času se zdi naročanje na storitve VPN ali uporaba razširitev brskalnika HTTPS takojšnja rešitev, da ISP prepreči sledenje vašim spletnim dejavnostim.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me