Разлика между защитна стена, антивирус и обяснено чрез VPN!

[ware_item id=33][/ware_item]

По-често от
не, повечето хора са склонни да се откажат от сигурността на своите устройства поради причини
чисто объркване.


С термини като „Защитна стена“, „VPN“ и „Антивирус“, включени във всеки разговор за киберсигурността. Обикновеният човек е длъжен да се обърка относно какви превантивни мерки трябва да предприеме срещу арсенала от злонамерен софтуер и киберпрестъпления, които могат да бъдат насочени към тях.

Е, тези хора са за добро време днес. Това е, защото споменатото по-долу е всичко, което трябва да знаете за защитната стена, VPN и антивирусния софтуер. Освен това, вие също ще можете да ги разграничите.

Какво е
защитна стена?

По същество защитната стена е необходимост за всеки компютър. Това е операционна система и интегрира следните функции:

 • Защитната стена е всеки софтуер или хардуер, който защитава работата от външни прониквания и заплахи.
 • Защитната стена функционира чрез наблюдение на входящия и изходящия трафик през мрежа.
 • Той защитава операционната система, като блокира злонамерена програма и предотвратява достъпа до необезпечени уебсайтове.
 • Защитните стени позволяват да преминават през определени пакети данни, като ги проверяват срещу набор от правила.
 • Защитните стени работят по предварително определен набор от правила, така че те не могат сами да идентифицират какво е вредно и кое не.

Какво е
антивирусен софтуер?

Антивирусният софтуер може да се счита за първата линия на защита, що се отнася до сигурността на вашия компютър. Типичният антивирусен софтуер има следните функции:

 • Антивирусът работи предимно чрез идентифициране и премахване на вредни и злонамерени заплахи.
 • Антивирусът е насочен към много по-широк спектър от заплахи за безопасността на устройството. Тя включва троянци, вируси, злонамерен софтуер и шпионски софтуер, за да назовем само няколко.
 • Антивирусът работи за насочване на заплахи чрез анализ на подпис / код и поведение, което позволява на антивирусния софтуер да идентифицира злонамерен софтуер и заплахи.
 • Функциите на антивирусния софтуер обикновено се осигуряват чрез източник на трета страна.
 • За да се гарантира, че инсталираната антивирусна програма работи безпроблемно, потребителите трябва да я актуализират често. Ако не го направите, това може да отвори уязвимости, които не са съществували преди.

Какво е
VPN?

Виртуалната частна мрежа (VPN) помага да се защити идентичността на потребителя, когато той е онлайн, и се състои от следните функции:

 • VPN работи чрез криптиране на целия мрежов трафик на своите потребители. Това прави така, че да предотврати видимата информация от трети страни.
 • Докато използват VPN, потребителите могат да заобиколят определени гео ограничения и да имат достъп до сайтове, които са ограничени в тяхната страна.
 • VPN предоставя ниво на анонимност на потребителя. VPN скрива IP адреса на потребителите, който обикновено съдържа информация за самоличността на потребителя, както и тяхното местоположение.
 • VPN също е в състояние да работи на обществен Wi-Fi, който съдържа значително по-значителен брой заплахи от личен или домашен Wi-Fi.

Какво
са разликите между защитна стена, антивирус и VPN?

Ако сте направили
Дотук в статията сте разбрали доброто разбиране за това
три най-чести защити срещу киберпрестъпления и работа със злонамерен софтуер.

Въпреки това, като
заявено в началото, все още може да се объркате какъв софтуер да
инсталирайте на вашето устройство.

За да изчистите евентуално повече съмнения, споменатите по-долу са разликите между трите превантивни мерки. Надяваме се, че предоставената по-долу информация ще ви помогне в разбирането на въпроса.

Разлика между VPN и защитна стена:

 • VPN и защитна стена не позволяват на потребителите си да налагат или конфигурират настройки за злонамерен софтуер по начина, по който защитната стена прави.
 • Нещо повече, защитната стена функционира за блокиране на определени видове мрежов трафик (както поиска потребителят), докато VPN работи по по-общ начин и осигурява сигурен „тунел“ за комуникацията на цялата мрежа..

Разлика между VPN и антивирус:

 • VPN позволяват на своите потребители да се откажат от ограниченията, поставени от правителствата или интернет доставчика. Тя дава възможност на потребителите да имат достъп до ограничено съдържание, докато защитните стени и антивирусният софтуер не.
 • Антивирусите са предназначени да открият и предотвратят злонамерен софтуер да повреди ОС на устройства. От друга страна, VPN кодират цялата мрежова комуникация и осигуряват анонимност до известна степен.

Разлика между защитна стена и
Antivirus:

 • Защитната стена може да блокира само конкретни програми, които счита за вредни според предварително зададените условия, конфигурирани от потребителите. Въпреки това, антивирусният софтуер извършва цялостно сканиране на цялото устройство и хваща неща, които типичната защитна стена може да е пропуснала.
 • Друга по-малко забележима разлика между антивирус и защитна стена е, че защитната стена е внедрена в хардуера и софтуера. Като има предвид, че антивирус може да се реализира само като софтуер.

Така,
къде отиваш оттук?

Сега се запознахте с разликите между защитна стена, VPN и антивирусен софтуер. Може би започвате да виждате някаква яснота между избора на софтуера, който трябва да инсталирате, за да защитите вашите устройства.

Е, отговорът
този въпрос е доста прост.

Всички от
Софтуерът, споменат по-горе, включително защитна стена, антивирусен и VPN, работят най-добре
когато се допълват.

Така че, за да увеличите сигурността на вашата операционна система, гарантира, че имате надежден софтуер за защитна стена. Също така, антивирусен софтуер с най-високо качество за защита на вашия компютър от злонамерен софтуер и други заплахи, като хакерство и т.н..

За да поддържате вашата
анонимност, докато сърфирате в мрежата или осигурявате поверителността си, бихте могли
използвайте VPN.