Reținerea datelor din Australia este în vigoare – Iată cum să vă protejăm

[ware_item id=33][/ware_item]

Numărătoarea inversă pentru „supravegherea datelor intruzive” a expirat după termenul de 18 luni și din această zi, fiecare ISP și Telco din Australia va fi obligat să efectueze păstrarea meta-datelor a fiecărui client din Australia timp de cel puțin 2 ani..


În octombrie 2015, parlamentul australian a aprobat proiectul de păstrare a metadatelor și a dat tuturor ISP-urilor și Telco din industrie o perioadă de 18 luni pentru a formula strategia de implementare și respectare a comenzilor. Ordinele au venit ca o așa-numită „precauție” pentru securitatea națională pentru combaterea terorismului, care este doar o păcălire în opinia avocaților de confidențialitate.

Motivul pentru a merge la o astfel de lungime este să păstrați filele pe fiecare persoană din Australia prin intermediul entităților care aplică legea fără niciun fel de garanții. Anul trecut, am tratat o poveste progresivă despre păstrarea datelor din Australia că departamentele federale, care nu sunt autorizate să acceseze metadatele, eludează restricțiile privind factura de păstrare a datelor solicitând Poliției Federale Australiene (AFP) să facă lucrările pentru ele..

Ceea ce înseamnă că peste 2500 de birouri desemnate de 21 de agenții de aplicare a legii, plus secțiile federale neautorizate pot accesa informațiile dvs. private în timpul operațiunilor de securitate, în locul unei operațiuni de securitate, după cum a afirmat Dr. Robb Nicholls de la Universitatea din NSW.

Cum arată MetaData ta?

Deoarece Telco și ISP-urile sunt obligate pentru păstrarea datelor în Australia, informațiile dvs. pot include:

#GetaVPN Cum arată metadatele https://t.co/WxoF7VjMXX pic.twitter.com/pT2JNbG7nx

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 aprilie 2017

 • Numele și adresa dvs..
 • Toate detaliile pentru telefoane mobile și aplicații, inclusiv numărul dvs. de telefon mobil SIM.
 • Data și orificiile oricărei comunicări prin e-mail, VoIP, social media, aplicații de mesagerie, site-uri web, mobil.
 • Beneficiar al comunicării tale.
 • Toate detaliile e-mailului, cu excepția conținutului corpului.
 • Locația dispozitivelor dvs. conectate la Internet (inclusiv turnuri de telefonie mobilă și hotspoturi Wi-Fi) și multe altele ...

Astfel de date sensibile păstrate la vedere ca în silozurile proprietate, pierdem din beneficiile pe care le-am putea realiza dacă am avea control direct asupra acestor date și am ales și cu cine să le împărtășim, a spus Sir Tim Berners-Lee.

Cum să vă protejați confidențialitatea?

Iată cum vă puteți proteja confidențialitatea împotriva Legii privind păstrarea datelor din Australia.

Retele private virtuale

13 aprilie 2017 marcat ca. #GetaVPN day by Digital Rights Watch oferă o soluție imediată pentru a împiedica ISP-urile să păstreze file pe informațiile dvs., apoi abonamentele VPN plătite oferă protecția privată necesară datelor dvs..

VPN - Rețele private virtuale - criptează datele dvs. de comunicare cu criptarea AES de 256 biți, care nu poate fi redusă, deoarece va dura 1 miliard de ani pentru a o sparge folosind atacul de forță brută. De asemenea, vă schimbă IP-ul cu unul fals, astfel încât să devină inutil pentru oricine să vă urmărească comunicarea înapoi.

Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă în timp ce optați pentru un abonament VPN plătit și să alegeți un furnizor VPN care are propriile servere DNS. Puteți opta pentru furnizori VPN de top din industrie, cum ar fi NordVPN, ExpressVPN, și PureVPN care sunt pe deplin de încredere de oameni la nivel global, în principal pentru că:

 1. Cu sediul în afara jurisdicției din FIVE EYES țări (adică Australia, Canada, Statele Unite, Regatul Unit și Noua Zeelandă).
 2. Politica LOG NR (trafic / metadate) strictă (ceea ce înseamnă că toate datele de ieșire sunt trimise instantaneu / dev / null director scufundat - indicat de NordVPN).
 3. Criptați comunicarea și întregul trafic web cu criptarea AES de 256 biți și protocolul de securitate OpenVPN.
 4. Deține un DNS privat (ceea ce înseamnă că toate datele dvs. sunt direcționate prin DNS privat și nu prin DNS-ul dvs. ISP).
 5. Funcții de securitate exclusive precum TOR-over-VPN (NordVPN) și Split Tunnel (PureVPN).

Rețea TOR

TOR este un serviciu bazat pe voluntari și rulează pe o rețea TOR sigură. Utilizatorii din Australia se pot conecta la rețeaua TOR folosind browserul TOR care face inutil păstrarea datelor de pe Internet. Cu toate acestea, din moment ce datele trec prin gateway-uri (noduri) voluntare, prin urmare navigarea pe internet este lentă și protecția confidențialității este limitată doar la browser, în timp ce restul traficului din rețea rămâne expus pentru ISP-urile de a monitoriza.

Dacă doriți protecție TOR, dar nu doriți să schimbați browserul, atunci puteți opta NordVPN deoarece oferă funcționalitatea TOR-over-VPN în serviciul său.

SMS și apeluri mobile

Colecția de metadate este o practică veche și silențioasă a guvernelor din întreaga lume și, din păcate, nu poți scăpa de asta. Cu toate acestea, puteți schimba obiceiurile de apelare și mesaje de mesagerie în aplicații de mesagerie criptată de la capăt la capăt, precum Semnal, Telegram, Wickr și WhatsApp, care sunt mai private.

Dacă utilizați Internet prin intermediul transportatorului dvs. mobil, atunci este recomandat să utilizați un VPN pentru a cripta întregul trafic de internet mobil. De asemenea, aplicațiile pe care le utilizați trimit informații legate de mobil dezvoltatorului respectivelor aplicații, așa că descărcați întotdeauna aplicațiile de la o sursă de încredere și dezvoltatori și citiți politicile de confidențialitate înainte de a le descărca .

Protecție prin e-mail

Întrucât lista de păstrare a datelor din Australia include urmărirea prin e-mail, de aceea este necesar să vă protejați e-mailurile de ISP. V-aș recomanda să vă deplasați la un furnizor de e-mail mai sigur, precum Protonmail sau Tutanota. Cu toate acestea, din moment ce suntem atât de integrați în Gmail, încât ar putea fi greu să dăm drumul. Pentru a adăuga criptare la Gmail, puteți instala o extensie gratuită Google Chrome numită Mailvelope, care criptează e-mailul dvs. cu criptare openPGP. Și în timp ce vă aflați, puteți instala HTTP-uri peste tot pe browser pentru a forța site-urile web pentru certificate criptate.

Protecția de urmărire a rețelelor de socializare

În timp ce legile privind păstrarea datelor din Australia sunt după metadatele dvs., platformele de social media sunt, de asemenea, după informațiile dvs. în scopuri de analiză și pentru a vă afișa anunțuri vizate.

#GetaVPN Corporații și datele dvs. https://t.co/q1iG5YNVE5 pic.twitter.com/CGZ8LCj8Wr

- Rosie Williams (@Info_Aus) 13 aprilie 2017

Pentru a preveni urmărirea rețelelor de socializare, puteți instala extensii precum Deconectați sau Distribuitor de confidențialitate, care trimite solicitările „Nu mă urmăriți” și blochează toate adresele URL de urmărire.

Concluzie

Întrucât păstrarea datelor australiene este eficientă și complet operațională, prin urmare devine responsabilitatea dvs. de a vă proteja informațiile. Așa cum am discutat anterior soluție imediată pentru a vă proteja informațiile și apoi să căutați alte opțiuni. Urmând aceste practici, puteți reduce la minimum posibilitatea păstrării datelor de către ISP-uri și Telcos.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me