Schakel WebRTC uit op Firefox, Chrome en Opera – 2018 bijgewerkt

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC is een functie die populair werd in 2008 en al snel hebben de prominente browsers het als standaardfunctie voor hun gebruikers overgenomen. Er zijn echter bepaalde zorgen met betrekking tot de privacy die hierdoor kunnen worden aangetast en daarom zoeken gebruikers naar manieren om WebRTC uit te schakelen.


In dit artikel krijgt u enkele eenvoudige manieren om WebRTc uit te schakelen met meer inzicht in de technologie.

Hoe te testen of uw Webrtc in- of uitschakelen?

Er zijn veel manieren om te testen of uw Webrtc in- of uitgeschakeld is in uw browser, maar ten zeerste aanbevolen om de WebRTC-lektesttool te gebruiken om WebRTC snel in uw browser te controleren en uit te schakelen.

Wat is WebRTC?

Met de eenvoudigste uitleg biedt WebRTC realtime communicatie binnen de browser; daarom wordt het genoemd als "Web Real-Time Communication (WebRTC)". Hiermee kan de gebruiker in feite spraakoproepen, videochats en P2P-bestanden delen zonder extra browserextensie of plug-in.

WebRTC maakt gebruik van verschillende plug-in-vrije API's die zowel in desktop- als mobiele browsers kunnen worden gebruikt. Deze moderne webbrowsertechnologie wordt nu door de meeste populaire browsers gebruikt. Dergelijke verbeterde prestaties waren echter alleen mogelijk met externe plug-ins wanneer WebRTC er niet was.

Werken van WebRTC

WebRTC kan worden omschreven als een media-engine met Javascript, zodat iedereen op de hoogte is van het gebruik.

Stel dat u uw browser naar een URL verwijst en vervolgens een andere persoon ertoe brengt zijn browser naar die URL te verwijzen. Magisch zouden jullie elkaar allebei kunnen zien terwijl je in verschillende browsers bent en dit komt alleen door WebRTC.

Hier zullen we u de werking van webbrowsers op de meest eenvoudige manier vertellen.

Het denken aan een webapplicatie zou twee elementen genereren, client en server. De client die een browser is, maakt verbinding met de server en eist HTTP-aanvragen. Aan de andere kant is de server verplicht antwoorden te leveren. We hebben een vergelijkbare technologie gebruikt, namelijk WebSockets. Er is werken als een postkantoor waarin de browser een bericht overbrengt naar de server en van daaruit wordt overgedragen aan de aangewezen persoon.

Als een browser nu een WebRTC-functie bevat, kunnen de berichten rechtstreeks van de ene browser naar de andere worden afgeleverd zonder dat er een server tussen zit. Een dergelijke koppeling wordt echter ontwikkeld na een kort proces van signalering waardoor de browsers elkaar vinden. Dit is waarom het populair wordt als een efficiënte peer-to-peer technologie.

Hoe kan WebRTC kwetsbaar zijn?

Hoewel dit een innovatie is voor de browserefficiëntie, kan het ook een bedreiging vormen voor de privacy van een gebruiker, zelfs als hij achter een veilig element zoals VPN zit. Veel browsers hebben dit echter als standaard waarvoor u WebRTC moet uitschakelen.

De beveiligingsexperts en onderzoekers hebben de kritieke fout in WebRTC ontdekt waardoor een website-eigenaar het echte IP-adres van de gebruiker kan bekijken. Een dergelijk gebrek aan privacy was in staat om kwetsbaarheid in te voegen in de werking van het Windows-besturingssysteem; anders zijn de gebruikers van Linux en Mac OS X beschermd tegen dergelijke privacybedreigingen en hoeven ze WebRTC niet uit Firefox en Chrome-browser te verwijderen.

Wat maakt de WebRTC kwetsbaar?

WebRTC werkt op een manier die het verzoek toestaat naar STUN-servers (Session Traversal Utilities for NAT) die het openbare IP-adres of "verborgen" IP-adres levert in het geval van VPN en het lokale IP-adres van het systeem verzendt, een gebruiker gebruikt.

De bevindingen van een aanvraag kunnen worden verkregen met behulp van JavaScript, maar buiten de normale XML / HTTP-aanvraagprocedure zijn ze onzichtbaar in de ontwikkelaarsconsole. Daarom is de enige manier om het te laten werken, WebRTC-ondersteuning in browsers of JavaScript.

Om dergelijke kwetsbaarheid weg te houden, is de beste manier om WebRTC in uw Firefox- en Chrome-browsers uit te schakelen.

Schakel WebRTC-oplossingen uit

  • Zoals ik al eerder heb gezegd, is een intelligente oplossing voor schakel WebRTC uit waarvoor u enkele stappen moet volgen die hieronder worden uitgelegd.
  • Anders dan dit, kunt u ook browserinvoegtoepassingen en -extensies gebruiken als u WebRTC om een ​​aantal redenen niet kunt uitschakelen.
  • Gebruik een echte VPN die veilig genoeg is om u te beschermen tegen WebRTC-lekken.

Hoe WebRTC in Firefox en Chrome uit te schakelen

WebRTC wordt beschouwd als een fout in een browser in plaats van een VPN of uw netwerksystemen. Daarom kunnen sommige wijzigingen in de instelling van de browser u helpen WebRTC uit te schakelen en kunt u vervolgens bladeren zonder gedoe en zorgen om te worden blootgesteld.

Schakel WebRTC uit in Firefox

disable-WebRTC-firefox-original

  • Ga eerst naar de URL-balk op de startpagina en typ “About: config” en druk op enter. disable-WebRTC-firefox
  • Vervolgens krijgt u een waarschuwingsbericht te zien en moet u op 'Ik accepteer het risico”Optie onderaan getoond. disable-webrtc-firefox-2
  • Net onder het URL-vak is er zoekruimte. Typ 'peerconnection.enabled"Daar en dubbelklik op de naam van de voorkeur om de waarde om te schakelen naar"valsSchakel WebRTC uit op Firefox, Chrome en Opera - 2018 bijgewerkt

Ten slotte bent u aan een Firefox-browser zonder dat de WebRTC-functie is ingeschakeld.

Schakel WebRTC uit in Chrome

Bureaublad

U kunt WebRTC niet uitschakelen in de Chrome-browser op uw bureaublad door de privacy-instellingen te wijzigen. Daarom blijft u gewoon zitten met de optie om een ​​Chrome-extensie te downloaden. Als u een gebruiker bent van Google Chrome of een Chromium-gebaseerde browser dan is WebRTC Leak Prevent een intelligente keuze.

disable-WebRTC-chroom

mobiel

Typ de URL op uw Android-apparaat chrome: // flags / # disable-webrtc op de Chrome-app. Er is een optie van 'WebRTC STUN oorsprong header'Uit de weergegeven lijst en schakel deze vervolgens uit. Als extra veiligheidsmaatregel kunt u ook de WebRTC Hardware Videocodering / decodering optie.

Hoe u uw WebRTC-lek kunt controleren

Hoogstwaarschijnlijk blijft een gebruiker bezorgd en verward over het WebRTC-lek, zelfs als hij WebRTC in zijn / haar browser heeft uitgeschakeld.

Een eenvoudige manier om het WebRTC-lek te controleren, is door de website http://ipleak.net te bezoeken. Of u hebt een VPN ingeschakeld of WebRTC via browserinstellingen uitgeschakeld, u moet de resultaten zien zoals hieronder getoond;

Schakel WebRTC uit op Firefox, Chrome en Opera - 2018 bijgewerkt

Als uw browser hier echter last van heeft, worden de resultaten met uw echte IP-adres weergegeven.