Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 – Tetap Dilindungi Sentiasa

[ware_item id=33][/ware_item]

Adakah anda tahu berapa berbahaya yang boleh berlaku apabila tiada perisian antivirus dipasang di dalam sistem anda?

Ya, pasti PC dan telefon android anda berisiko tinggi jika anda tidak memasang spyware. Untuk melindungi sistem anda daripada virus yang tidak diingini, pakar teknologi telah menghasilkan beberapa penyelesaian dalam bentuk anti-virus. Perisian anti-virus adalah seperti polis di pintu masuk sistem komputer anda yang juga tidak ada ancaman untuk masuk ke dalam sistem anda. Mereka memberi amaran kepada anda tentang kemungkinan ancaman dan memadam malware secepat mungkin.


Mengapa memasang anti-virus adalah perlu?

Kerja sebenar sebuah anti-virus adalah untuk mengesan sebarang ancaman virus dalam sistem, mencari mereka, memusnahkannya dan menghapusnya dari sistem.

Kita tidak boleh mengatakan bahawa anti-virus adalah penyelesaian yang ideal untuk semua ancaman malware dalam sistem anda tetapi boleh dikatakan bahawa ia melindungi sistem dengan cara yang terbaik. Bukan sahaja memasang perisian anti-virus adalah penting tetapi mengemas kini dari semasa ke semasa dengan langkah terbaru adalah penting.

Walau bagaimanapun, perisian privasi dalam talian tidak lagi mengenai hanya menentang virus. Walaupun ia adalah fungsi utama anti-virus tetapi mengamankan data peribadi menjadi keutamaan orang pertama.

Bagaimana untuk memilih antivirus? Telah dibayar antivirus lebih baik berbanding dengan percuma?

Dunia moden menjadi lebih maju dan berteknologi maju dan begitu juga malware yang berkembang pesat. Untuk menangani masalah ini, pakar teknologi sedang berusaha untuk menyediakan penyelesaian antivirus terbaik kepada pengguna.

Kami mengesyorkan menggunakan antivirus berbayar dan bukannya percuma kerana antivirus berbayar memberikan kelestarian teknikal yang lebih baik dan ciri keselamatan yang lebih tepat. Walaupun perisian antivirus percuma boleh menyediakan pakej berbayar, berlari untuk wang mereka.

Perisian antivirus terbaik untuk peranti anda

Keselamatan PC lebih banyak daripada sekadar memasang antivirus. Anda perlu mengemas kini antivirus, anti-spyware dan firewall. Adalah diketahui bahawa beberapa perisian antivirus percuma lebih baik daripada yang lain. Mereka menyediakan senarai hitam bagi ancaman yang diketahui dan senarai putih untuk yang sah. Masalahnya adalah bahawa hari-hari ancaman baru muncul setiap hari dan membezakan rakan dari musuh telah menjadi sukar.

Kerja kita bermula dari sini. Kami telah mencari senarai yang akan mengkaji semula perisian antivirus percuma bersama dengan yang dibayar. Kedua-dua yang baru dan lama, diketahui dan tidak diketahui juga.

1. Avira:

Avira adalah perisian antivirus percuma terbaik yang memberikan perlindungan yang sangat kuat terhadap virus biasa dan sifar hari. Antara muka pilihan yang dipenuhi mungkin kelihatan menakutkan pada permulaan dan komputer yang lebih perlahan mungkin melihat masalah dalam prestasi komputer semasa imbasan. Walau bagaimanapun, Avira adalah perisian antivirus percuma yang sempurna, mempunyai tahap penyesuaian tinggi dan pelbagai ciri tambahan percuma yang termasuk klien VPN dan pelayar web yang berpandangan privasi.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa

2. Keselamatan Bitdefender: 

Aplikasi keselamatan Android Bitdefender menawarkan perlindungan yang sempurna dari virus, kesan prestasi yang diabaikan dan ciri perlindungan privasi, sementara juga menambah jam tangan Android Wear ke ciri anti-kecurian aplikasi. Perisian anti-virus ini tidak percuma tetapi ia bernilai perbelanjaan.

Ia mempunyai ciri-ciri paling terkini yang melindungi peranti anda dari ancaman baru seperti ransomware. Ia mempunyai reputasi teknikal yang baik. Ia mempunyai ciri-ciri yang berguna yang tidak dalam gaya kekecohan.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa3. Panda:

Panda adalah perisian antivirus percuma yang nampaknya tidak menawarkan banyak tetapi ini tidak berlaku. Ia adalah penyelesaian yang ideal untuk orang-orang yang boleh mengendalikan privasi dalam talian mereka dengan baik.

Mengapa menggunakannya?

Panda mudah dan menyeronokkan untuk digunakan, ia mempunyai kesan yang jarang berlaku terhadap prestasi sistem komputer dan pilihan konfigurasinya adalah mencukupi untuk meyakinkan pengguna. Ia mengimbas sistem komputer anda pada permintaan serta secara teratur. Ia menyediakan perlindungan yang luas untuk pemacu USB.

Walaupun poin-poin negatifnya termasuk pengimbasan lambat, ciri tambahan fee, iklan terlalu banyak muncul dan juga cuba untuk merampas tetapan penyemak imbas web anda.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa4. AVG:

AVG dari tahun lepas telah meningkatkan kadar pengesanan virus untuk bersaing dengan industri perisian antivirus yang terkemuka. Perisian antivirus percuma AVG menawarkan pelbagai pilihan mengkonfigurasi, beberapa ciri tambahan dan ia tidak melambatkan PC anda terlalu banyak.

Apa yang salah dalam perisian antivirus percuma ini?

Ia menukarkan penggunanya dengan terus mendorong mereka untuk meningkatkannya ke perisian AVG berbayar.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa5.Avast:

Avast adalah perisian antivirus percuma yang baik yang mempunyai antara muka yang baik, mempunyai kesan yang tidak dapat dikesan pada sistem komputer, pilihan konfigurasi yang memuaskan dan beberapa ciri tambahan yang berguna yang termasuk pengurus kata laluan dan pengimbas rangkaian. Ia adalah yang terbaik untuk pengguna yang sudah menggunakan produk Avast lain seperti Avast keselamatan mudah alih percuma untuk android.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa6. Windows Defender Microsoft:

Windows Windows pengesanan malware pertahanan Microsoft semakin baik tetapi masih penggunaannya tidak memuaskan. Ia tidak menawarkan sebarang ciri tambahan percuma; ia sangat memberi kesan kepada sistem komputer anda semasa imbasan dan tidak melindungi komputer anda dari malware dalam talian jika ia adalah pelayar bukan Microsoft.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa7. Malwarebytes Anti-malware:

Ini bukan perisian antivirus percuma. Ia tidak dapat melindungi PC anda dari virus tetapi ia mempunyai prestasi yang luar biasa dalam menghapuskan malware yang sudah ada dalam sistem anda, dan juga tidak akan mengganggu perisian antivirus yang sudah ada dalam sistem komputer anda. Ciri-ciri terbaiknya adalah bunglon yang meliputi Malwarebytes sehingga program jahat menjadi sukar untuk mengetahui. Ia bukan perisian antivirus lengkap tetapi anda boleh menyimpannya sebagai program pelengkap untuk perisian antivirus percuma anda.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa8. Sophos:

Adakah anda seorang ibu bapa? Mahu menyembunyikan kandungan yang tidak berguna daripada mengalir ke dalam minda anak-anak anda?

Kemudian, antivirus Sophos adalah yang terbaik untuk tujuan orangtua yang ingin menyembunyikan kandungan yang tidak bernilai dari anak-anak muda. Antivirus percuma ini membolehkan anda mempunyai imbasan jauh, menyemak dan menyekat tapak. Ia juga mempunyai ciri yang menyimpan log halaman-halaman yang diharamkan apabila seseorang cuba menjangkau mereka. Antivirus Sophos mempunyai antara muka yang sederhana dan sedikit kesan terhadap prestasi sistem.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa9. Kaspersky:

Mahu mendapatkan keselamatan internet yang lengkap?

Kaspersky adalah jawapannya. Perisian antivirus ini mempunyai ciri keselamatan tambahan hebat dengan kawalan ibu bapa dan pilihan untuk mengunci webcam. Anda juga boleh menghentikan laman web daripada menghentikan mereka untuk menjejaki aktiviti penyemakan imbas anda. Ia mempunyai impak minimum terhadap prestasi sistem.

Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa10. Keselamatan mudah alih Norton:

Tidak seperti tahun lepas, keselamatan mudah alih Norton tidak menyimpan ciri-ciri terbaik untuk versi berbayar. Tahun ini mereka telah memperkenalkan ciri-ciri mereka seperti panggilan / teks menyekat dan sandaran kenalan untuk perisian antivirus percuma mereka juga. Ciri berbayar terbaik Norton ialah Penasihat App yang bukan sahaja memeriksa perisian yang dipasang tetapi juga Google play store untuk risiko keselamatan dan privasi. Ciri-ciri baru juga termasuk pengurus aplikasi dan kata kunci. Kedua-duanya adalah aplikasi percuma dan berasingan.

 

  Top 10 Perisian antivirus terbaik 2017 - Tetap Dilindungi Sentiasa

Kesimpulannya:

Mempunyai perisian antivirus adalah perlu untuk memastikan PC atau peranti anda jauh dari malware. Kami mengesyorkan anda beberapa perisian antivirus terbaik, kebanyakannya adalah percuma dan ada yang dibayar. Yang dibayar adalah perbelanjaan yang bernilai. Oleh itu, jangan fikir lagi memilih perisian antivirus percuma terbaik untuk peranti anda dengan menganalisis dengan teliti artikel di mana semua diterangkan dengan ciri-ciri mereka.