Tor browser VPN | Heb je het echt nodig?

[ware_item id=33][/ware_item]

Als u op zoek bent naar een algemeen niveau van privacy online, dan is Tor browser inderdaad de veiligste browser die u kunt tegenkomen. Het beschermt uw gegevens actief via een verborgen laag. Bovendien werkt het ook om de anonimiteit te behouden door het internetverkeer van de ene naar de andere node te laten springen.


Kunnen we de beveiliging echter koppelen aan een VPN? Tor beschermt uw gegevens immers niet door codering. En laten we wel wezen, lagen van verhulling hebben zeker hun mazen.

Nu met privacy, is tegenwoordig zo'n belangrijke zaak aanhangig bij verschillende kwesties, zoals:

 1. Overheidstoezicht
 2. ISP-beperking en gegevensbewaring
 3. Hackers en andere cybermisdaden

Het is beter om privacy op een topniveau te hebben. Om dit te bereiken, overwegen de meeste mensen Tor-browser te gebruiken met een VPN. Maar nogmaals, de vraag rijst, hoe effectief deze methode is? Als we niet voor deze optie kiezen, komt de vraag nog steeds neer op wat Tor-browser is zonder een VPN.

Daarom geeft dit artikel u alle inzichten die u nodig hebt met betrekking tot de browser en VPN's. We hebben besproken:

 1. Tor via VPN
 2. VPN via Tor
 3. Meest compatibele VPN's met Tor-browser
 4. Tor browser zonder VPN

Een absoluut voordeel van het gebruik van Tor met een VPN naast beveiliging is de snelheid! Tijdens het gebruik van tor ervaart u meestal lage snelheden. Dit is waarschijnlijk uw ISP die uw verbinding beperkt! Door Tor en VPN samen te gebruiken, krijgt u echter de optimale snelheden omdat VPN u verbergt voor ISP-beperking.

Afgezien daarvan zijn er veel voordelen aan het gebruik van Tor met een VPN.

Geïnteresseerd? Dus lees verder!

Tor-browser met VPN-verbinding?

Er zijn twee manieren waarop mensen deze combinatie het liefst gebruiken:

 1. Tor browser via VPN
 2. VPN via tor-browser

Ik heb inzicht gegeven in beide combinaties. Daarom zou je hierdoor weten wat je bij elke combinatie kunt verwachten.

Tor Browser via VPN

Deze combinatie houdt in dat u de Tor-browser samen met een VPN gebruikt, dat wil zeggen dat u eerst verbinding maakt met de tor-browser en vervolgens verbinding maakt met een VPN. Hierin krijgt u alle voordelen van het gebruik van de Tor-browser samen met de extra voordelen van een VPN. 

Zodanig dat hierdoor geen Tor-knooppunt uw echte IP-adres kent. Hierdoor krijgt u veilig en zonder beperkingen toegang tot het tor-netwerk. Afgezien daarvan, omdat Tor bekend is dat het nogal wat mazen heeft, zullen die mazen ook worden gedekt als je het verbindt met een VPN.

Dit komt voornamelijk omdat tor je verbergt door een laag van verhulling terwijl VPN je beschermt door een coderingstunnel. Beide dingen samen beloven uitzonderlijke niveaus van privacy.

Een nadeel is echter dat uw ISP kan zien dat u op weg bent naar het Tor-netwerk. Daarom is er een mogelijkheid dat u wordt gemarkeerd om het te gebruiken of dat uw ISP uw verbinding beperkt.

VPN via Tor-browser

In deze combinatie maakt u verbinding met een VPN en vervolgens met de tor-browser. Deze methode is veel veiliger, net als de privacymaatregel zoals:

 • Gecombineerde bescherming door verborgen lagen van Tor-browser en codering van een VPN.
 • Bescherming tegen het schadelijke Tor-exit-knooppunt met een VPN.
 • Geeft toegang tot gebieden waarvoor beperkingen gelden, zelfs als dit geografische beperking is

Deze methode is echter meer gericht op het garanderen van uw veiligheid en anonimiteit via internet. Dit komt omdat wanneer u eerst verbinding maakt met een VPN en vervolgens met Tor, uw ISP uw echte IP-adres niet kan zien. Daarom kan het niet achterhalen dat u de Tor-browser gebruikt. 

Op deze manier bent u beschermd tegen mogelijke kosten van het gebruik van tor of uw ISP die uw internet beperkt.

wat er gebeurde als je geen VPN met TOR hebt?

De Tor-browser is ontworpen om online gebruikers veiligheid en privacy te bieden. Het heeft een schijnbaar effectieve methode om bescherming te bieden. 

De browser bestaat uit knooppunten waardoor het internetverkeer stuitert. Op deze manier blijft het IP-adres enigszins anoniem. Er is echter geen volledige anonimiteit omdat het eerste knooppunt op de hoogte is van het IP-adres.

Bovendien verbergt de browser bij elk knooppunt de gegevens door een laag van verhulling. Hier is hoe deze drie knooppunten werken:

 1. Het invoerknooppunt is het allereerste knooppunt. Als u eerst verbinding maakt met dit knooppunt, is het op de hoogte van uw IP-adres.
 2. Het tweede knooppunt is het relaisknooppunt. Dit knooppunt is verantwoordelijk voor het verbergen van welk ingangsknooppunt de gebruiker vanaf het uitgangsknooppunt gebruikt. Dit knooppunt maakt het een uitdaging om bij te houden waar de informatie vandaan komt
 3. Het exit-knooppunt dat het laatste knooppunt is, verbindt u met de site die u wilt bezoeken. Het is echter niet op de hoogte van waar de informatie vandaan komt. Uw IP-adres is ook onbekend bij het exit-knooppunt.

Alle drie knooppunten verbergen uw informatie door een laag van verhulling. Deze laag begint bij het ingangsknooppunt totdat het relaisknooppunt dit wijzigt. Na het relaisknooppunt, zodra het verkeer het uitgangsknooppunt bereikt, is er geen teken van de laag van verhulling en reist de informatie verder langs bloot.

Beste VPN voor Tor Browser in 2019

Het samen gebruiken van Tor en VPN is de ultieme combinatie waarmee u online kunt genieten van volledige beveiliging en totale anonimiteit. Het kiezen van de beste VPN die goed zou gaan met de Tor-browser is echter een punt om over na te denken.

Ik heb daarom enkele van de meest gereputeerde VPN-services geprobeerd en getest. Hier zijn de resultaten van mijn tests en onderzoeken:

# 1 - NordVPN voor Tor

Deze service biedt opmerkelijke prikkels voor zijn gebruikers. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd en getest en was zeer tevreden. Dit zijn de resultaten van mijn onderzoek:

# Kenmerken Beschrijving
1 Tor compatibiliteit Ui via VPN waarmee u de Tor-browser niet hoeft te downloaden om deze specifiek te gebruiken
2 Locatie van het hoofdkantoor Zeer veilig Panama
3 Logbeleid Geen logbestanden strikt
4 Encryption AES 256-bits codering van militaire kwaliteit
5 Servers Een enorme hoeveelheid 4500 P2P-geoptimaliseerde servers.
6 Snelheid testen Zeer opmerkelijke resultaten op verschillende tijdstippen van de dag
7 Betaalmethodes Creditcard / bankpas en Bitcoin

# 2 - ExpressVPN voor Tor

Deze VPN-service beweert een van de snelste en veiligste VPN-services te zijn. Ik heb het geprobeerd en gebruikt en was blij met de super vriendelijke gebruikersinterferentie. Hier is een samenvatting van mijn bevindingen:

# Kenmerken Beschrijving
1 Tor compatibiliteit Heeft de UI over VPN-functie. Deze service is de eerste die zijn eigen Onion-website lanceert
2 Locatie van het hoofdkantoor Het is op de Britse Virginia-eilanden dat superveilig is
3 Logbeleid Streng beleid zonder logboeken
4 Encryption AES 256-bits codering van militaire kwaliteit
5 Servers Tot 3000 servers in 94 landen zijn beschikbaar
6 Snelheid testen De snelheidstestresultaten komen zonder twijfel overeen met zijn reputatie als "snelle VPN".
7 Betaalmethodes Creditcard / bankpas en Bitcoin

# 3 - SurfShark VPN voor Tor

Als u op zoek bent naar een service die supersnelle snelheden met bescherming garandeert, dan is Surf Shark iets voor u. Het beweert het snelst te zijn en is ook op die manier geoptimaliseerd. Het heeft een aantal redelijk goede beveiligingsfuncties, zoals:

 1. de multi-hop-functie waarmee verkeer door meerdere landen kan worden geleid
 2. camouflagemodus waardoor zelfs uw ISP niet weet dat u een VPN gebruikt
 3. Geen grenzenfunctie waardoor u zich kunt verbergen voor overheidstoezicht

Er zijn ook andere prikkels voor deze service. Hier is wat ik na onderzoek heb ontdekt over deze VPN-service:

# Kenmerken Beschrijving
1 Tor compatibiliteit Geen speciale Tor-functies.
2 Locatie van het hoofdkantoor Het bevindt zich op de ooit beveiligde Britse Virginia Eilanden
3 Logbeleid Streng beleid zonder logboeken
4 Encryption Het maakt gebruik van de snellere en veiligere AES 256 GCM-codering
5 Servers Tot 500+ servers
6 Snelheid testen Het is zeker zo snel als het beweert te zijn
7 Betaalmethodes Creditcard / bankpas samen met de beveiligde Bitcoin

Afscheid Woorden

Als u op zoek bent naar de veiligste manier om internet te gebruiken, dan is zeker het gebruik van VPN met Tor-browser het ultieme antwoord op uw zorgen. Omdat beveiliging via internet cruciaal is, is het beter om uzelf uit te rusten met een van de legitieme VPN-services die hier worden vermeld.