Είναι Tor Illegal – Γιατί έχει προκύψει το ερώτημα

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Tor είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του καναλιού "δρομολόγησης κρεμμυδιών" ήταν η προστασία της επικοινωνίας των ΗΠΑ, μετά την οποία κυκλοφόρησε δημόσια το 2004.


Το Tor επιτρέπει ανώνυμη πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους. Ως εκ τούτου, δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους νόμιμους χρήστες αλλά και από τους εγκληματίες για παράνομους σκοπούς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται από τους χάκερ, εγκληματίες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου για διασταυρούμενους σκοπούς και πολλούς άλλους απατεώνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τίθεται το ερώτημα είναι ότι είναι παράνομη η Tor; Και σήμερα η ερώτηση αυτή τίθεται από πολλούς.

Μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη απάντηση και μια εξήγηση διαβάζοντας το άρθρο περαιτέρω, αλλά, η κύρια απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ότι ο Tor δεν είναι παράνομος από μόνη της. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που έχουν γκριζώσει τη νομιμότητα του προγράμματος περιήγησης Tor.

Τι είναι ο Tor και πώς λειτουργεί?

Ο Tor είναι η συντομογραφία του The Router που ήταν το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το σχέδιο Tor, υπάρχουν ορισμένοι νόμιμοι σκοποί για τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

  • Τα άτομα που πρέπει να διατηρούν τα δεδομένα τους ασφαλή. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι χρειάζονται ασφαλή επικοινωνία με τους καταγγέλλοντες.
  • Οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ που επιθυμούν να συνδέσουν τις οικιακές τους τοποθεσίες εξ αποστάσεως.
  • Αξιωματικούς επιβολής του νόμου για την ασφαλή εκτέλεση των αποστολών τους.
  • Για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο και για να παραμείνουν ασφαλείς από κλοπές ταυτότητας.

Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες χρήσεις που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου Tor.

Εργασία του Tor

Το δίκτυο Tor χρησιμοποιείται για να αποκρύψει την ταυτότητα που επιτυγχάνεται μεταφέροντας την επισκεψιμότητα ενός χρήστη μέσω διαφόρων διακομιστών Tor. Επομένως, η κίνηση φαίνεται να παράγει από τους τυχαίους κόμβους του δικτύου Tor αντί του υπολογιστή του χρήστη.

Το δίκτυο Tor βασίζεται σε χιλιάδες εξυπηρετητές υπολογιστών που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο. Όταν τα δεδομένα σας εισέλθουν στο δίκτυο Tor, μεταφέρονται σε μια κρυπτογραφημένη δέσμη. Αυτό το κρυπτογραφημένο σύνολο πληροφοριών δεν περιέχει τα δεδομένα διευθύνσεών σας και κατευθύνεται μέσω πολλών διακομιστών αναμετάδοσης. Ωστόσο, κάθε διακομιστής αναμετάδοσης αποκρυπτογραφεί μόνο το τμήμα των πληροφοριών που δηλώνει ότι από ποιον ρελέ προέρχονται τα δεδομένα και στα οποία πρέπει να σταλούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται ως ο δρομολογητής κρεμμυδιών που έχει πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης όπως τα στρώματα κρεμμυδιού. Αλλά, αυτή η διαδικασία καθιστά την ταχύτητά σας αργή καθώς πηγαίνει σε πολλά ρελέ και διαδικασία κρυπτογράφησης.

Είναι Tor Illegal - Γιατί έχει προκύψει το ερώτημα

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διασαφηνιστεί η διαφορά μεταξύ ανωνυμίας και ασφάλειας. Ο Tor παρέχει ασάφεια στην ταυτότητα ενός ατόμου, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την ηλεκτρονική υπηρεσία να εντοπίσει τη χρήση του Tor για πρόσβαση στο κανάλι του. Επομένως, κάποιος όπως ο NSA μπορεί να καθορίσει έναν χρήστη Tor και να μπορεί πιο εύκολα να στοχεύσει αυτό το άτομο.

Επιπλέον, η σύνθεση δικτύου του Tor καθιστά δύσκολο να σπάσει, ωστόσο ο περιηγητής θα μπορούσε απλώς να έχει πρόσβαση. Επομένως, τα είδη των επιθέσεων "άνθρωπος στη μέση" εξακολουθούν να έχουν μια πιθανότητα όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Αλλά αυτό δεν κάνει τον Tor παράνομο.

Παρέχει κρυμμένες υπηρεσίες σε πολλούς

Ένα σήμα παρανομίας ή σύγχυση στο δίκτυο Tor θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στις κρυφές υπηρεσίες που παρέχει στις ιστοσελίδες και τους διακομιστές. Σε αυτήν την περίπτωση, οι διακομιστές κρυφών υπηρεσιών είναι συνδεδεμένοι για να λαμβάνουν μόνο εισερχόμενες συνδέσεις μέσω του Tor. Με μια τέτοια διαδικασία, η διεύθυνση IP του διακομιστή παραμένει ασαφής και γίνεται πρόσβαση μέσω της διεύθυνσης κρεμμυδιού, συνήθως μέσω του προγράμματος περιήγησης Tor.

Το δίκτυο Tor έχει δημιουργήσει έναν κατανεμημένο πίνακα κατακερματισμού μέσα στο δίκτυό του, ο οποίος έχει ορισμένα σημεία εισαγωγής. Το δίκτυο Tor κατανοεί τη διεύθυνση, εξετάζοντας αυτά τα σημεία εισαγωγής και τα αντίστοιχα δημόσια κλειδιά της διεύθυνσης κρεμμυδιού. Αυτό μπορεί να κατευθύνει τα δεδομένα προς και από τις κρυμμένες υπηρεσίες ακόμη και οι οποίες φιλοξενούνται πίσω από τους μεταφραστές διαδικτύου ή firewall. Επομένως, διατηρείται η ανωνυμία τόσο του χρήστη όσο και της υπηρεσίας. Ωστόσο, ο Tor είναι απαραίτητος για να αποκτήσει πρόσβαση στις κρυφές υπηρεσίες.

Υπάρχει ένας τεράστιος κατάλογος των κρυφών υπηρεσιών Tor, ενώ ορισμένες από τις ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι παράνομες ή μέρος του περιεχομένου του είναι παράνομο. Για παράδειγμα, οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας είναι όλες παράνομες και έχουν περιορισμούς. Επίσης, το σκοτεινό ιστό και τα torrenting sites όπως το The Pirate Bay έχουν κάποιο παράνομο περιεχόμενο σε αυτό.

Χρησιμοποιείται υπερβολικά για παράνομους σκοπούς  

Ο Tor δεν είναι παράνομος, αλλά υπάρχουν πολλές παράνομες πράξεις που διεξάγονται με τη βοήθεια της απόκτησης ανωνυμίας μέσω του Tor. Ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από τους ερευνητές του Kings College το 2016 δείχνει την αναλογία του πόσο Tor χρησιμοποιείται για παράνομους σκοπούς.

Είναι Tor Illegal - Γιατί έχει προκύψει το ερώτημα

Περιγράφουν όλες αυτές τις κατηγορίες ως εξής:

Είναι Tor Illegal - Γιατί έχει προκύψει το ερώτημα

Αυτά τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που εκτελούνται στο Tor είναι παράνομες, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών, της παράνομης χρηματοδότησης και της πορνογραφίας.

Ο Tor μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανώνυμη δυσφήμιση, τις μη εγκεκριμένες διαρροές ειδήσεων, την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, την κυκλοφορία παράνομου σεξουαλικού περιεχομένου, την πώληση ελεγχόμενων ουσιών (όπλα και αριθμούς πιστωτικών καρτών), τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες,.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συγχέονται μεταξύ του ζητήματος του Tor να είναι παράνομη ή όχι.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της χρήσης Brow Brow?

Ο Tor χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, ειδικά από εκείνους που εργάζονται σε έναν εμπιστευτικό τομέα, όπως ένας δημοσιογράφος. Μερικές φορές χρειάζονται προστασία της ιδιωτικής ζωής εξαιτίας των αυστηρών περιφερειακών νόμων και του κινδύνου απώλειας της ιδιωτικής ζωής. Ως εκ τούτου, θεωρείται ως ένας απλός τρόπος να ανώνυμα την κυκλοφορία και τα εμπιστευτικά δεδομένα από snoopers.

Το Tor δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους επαγγελματίες. θεωρείται επίσης ένα ευεργετικό εργαλείο για όσους θέλουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την παρακολούθηση των παρόχων διαδικτύου, των διαφημιζόμενων τρίτων και των δικτυακών τόπων. Μια τέτοια απαίτηση δεν είναι απαραίτητα να πραγματοποιήσει τις πρακτικές που είναι αντίθετες με τους κανόνες, αλλά είναι συνήθως όταν οι άνθρωποι δεν θέλουν να εκτεθεί η δραστηριότητα περιήγησής τους.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πρόγραμμα περιήγησης Tor προσφέρει κρυφές υπηρεσίες σε πολλές ιστοσελίδες, οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο με το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Αυτές οι κρυφές υπηρεσίες περιλαμβάνουν επίσης περιοχές όπως η παιδική πορνογραφία και γι 'αυτό αμφισβητείται ότι είναι Tor παράνομη ή όχι.

Όπου ο Tor στερείται?

Πολλοί από τους χρήστες πιστεύουν ότι η ανωνυμία του Tor δεν θα μπορούσε να διακυβευτεί, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες του Tor θα μπορούσαν εύκολα να επισημανθούν από οργανισμούς όπως το NSA, αν δεν μπορούσαν να δουν τα δεδομένα των χρηστών. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες του Tor μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι πιο πιθανό να στοχεύουν η ΕΑΑ ή άλλες υπηρεσίες.

Εκτός από ότι η ασφάλεια είναι επίσης μια ανησυχία με το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Ίσως να σκεφτείτε την ασφάλεια με την ανωνυμία αλλά αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι επιθέσεις "man-in-the-middle" είναι δυνατές μέσω του προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, είναι ευκολότερο να παρέμβει και στο δίκτυο Tor. Η ταχύτητα είναι επίσης ένα ζήτημα με το πρόγραμμα περιήγησης Tor, αλλά δεν είναι ο παράγοντας που επηρεάζει τη νομιμότητα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε Tor ή όχι?

Όπως είπατε πριν, ο Tor δεν είναι ασφαλής από την επίθεση κατά του μέσου όρου και οι οργανισμοί όπως η NSA θα μπορούσαν να κατασκοπεύουν τις δραστηριότητές σας. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε HTTPS παντού όταν συνδέεται ο Tor.

Εάν εκτελείτε τακτικές δραστηριότητες διαδικτύου ενώ βρίσκεστε στο Tor, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την παρακολούθηση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο Tor θα σας κάνει να περιηγηθείτε στην ταχύτητα λόγω της διαδικασίας ανωνυμίας που εφαρμόζει στα δεδομένα σας.

Αλλά, είναι ζωτικής σημασίας να ρωτήσετε τον εαυτό σας ότι θέλετε ανωνυμία ή ασφάλεια; Αν είστε πρόθυμοι για την ασφάλεια καθώς και την ανωνυμία τότε ένα VPN θα μπορούσε να είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή καθώς κρυπτογραφεί όλη την διαδικτυακή σας κίνηση. Έχει πολύ περισσότερα οφέλη από τον Tor.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι ελέγχετε κάθε εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείτε και είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα κενά του εργαλείου. Τίποτα δεν είναι 100% τέλειο μέχρι σήμερα.