Torrent VPN: Miért van szükség a VPN-re a torrent felhasználók számára?

[ware_item id=33][/ware_item]

A torrenting a manapság a legtöbb megvitatott téma, ezért úgy döntöttünk, hogy nézzük meg. Ez a cikk annak elkészítéséhez szolgál, hogy elmagyarázza, hogy a BitTorrent követői hogyan fedik fel a valódi személyazonosságát, milyen jogi következményekkel járhat az ön számára, hogy a Torrent hálózat VPN-je hogyan tudja biztosítani az igazi személyazonosságát, valamint a torrenting céljára szolgáló legjobb VPN listáját..


Rövid leírás

A BitTorrent nyomkövető olyan kiszolgáló, amely nyomon követi a különböző társgépeken található fájlmásolatokat, felsorolja azokat az ügyfél kérésein, és elősegíti a megosztott fájlok hatékony továbbítását és összeszerelését. Most ezek az ügyfelek rendszeresen kommunikálnak a BitTorrent nyomkövetővel a gyorsabb fájlmegosztás érdekében az új társaikkal, és statisztikákat szolgáltatnak a hálózati teljesítményről.

Amint egy torrent felhasználó megkezdi a kommunikációt a nyomkövetővel és társaival; feltárja IP-címét és egyéb információit, például a helyét és a szoftver klienst. Bárki, aki kevés technikai tudással rendelkezik, felhasználhatja ezt az információt közvetlenül a torrent felhasználó számára, és az esetleges hackelési kísérleteken kívül jogi következményekkel járhat..

A VPN működésével elrejti az összes információt a Torrent hálózaton keresztül, és titkosítja a BitTorrent forgalmat, hogy nyomon követhetetlenné tegye. Összeállítottuk a Torrenting és más célokra szolgáló legjobb VPN-ek összehasonlító diagramját.

A legjobb torzító összehasonlító táblázat VPN *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNIvacy VPN
Elhelyezkedés Brit Virgin szigetek Panama Hong Kong Egyesült Államok Hong Kong
Titkosítás 256 bites AES 2048 bites SSL 256 bites AES 256 bites AES 256 bites AES
Biztonsági protokollok PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Szerver helyek 87 57 141 24 50
Sávszélesség & Sebesség Korlátlan Korlátlan Korlátlan Korlátlan Korlátlan
OS támogatás Windows, Mac, Linux, Android, iOS, útválasztók Windows, Mac, Linux, Android, iOS, útválasztók Windows, Mac, Linux, Android, iOS, útválasztók Windows, Mac, Linux, Android, iOS, útválasztók Windows, Mac, Linux, Android, iOS, útválasztók
Több bejelentkezés 3 eszköz 6 eszköz 5 eszköz 5 eszköz 5 eszköz
Nulla naplózási politika Nincs napló Nincs napló Nincs napló Nincs napló Nincs napló
Weboldal Látogasson el a szolgáltatóra Látogasson el a szolgáltatóra Látogasson el a szolgáltatóra Látogasson el a szolgáltatóra Látogasson el a szolgáltatóra
Ajánlatok 36% kedvezmény eladó 72% Kedvezményes téli akció 73% Kedvezményes téli akció 52% kedvezmény eladó 86% Kedvezmény Téli akció
Ár

8,32 USD / hónap

3,29 USD / hónap

Havonta 2,99 USD

3,33 USD / hónap

1,66 USD / hónap

Pénzvisszafizetési garancia 30 napos 30 napos 7 napos 7 napos 7 napos

* Felsoroltuk ezen iparágban vezető VPN-szolgáltatók néhány jellemzőjét. Látogasson el a webhelyükre további szolgáltatások és részletek, például az egyéb fizikai eszközök támogatása érdekében.

nordvpn - torrent vpn

NordVPN (Panama)

A legjobb sokoldalú VPN a torrentinghez, streaminghez és biztonsághoz

Szerverek száma: 735+ | Országok: 58 | Több bejelentkezés: 6

+ Kiváló biztonság, azaz dupla adattitkosítás
+ Szigorú NO naplózási politika
+ Optimalizált szerverek a P2P számára
+ Kiváló streaming DNS
- Nincs VPN ingyenes próbaverzió

A VPN biztonság területén az NordVPN az iparág vezető szerepe. Nagyon biztonságos 2048 bites SSL kapcsolatot kap az L2TP, PPTP, IKEv2 / IPSec és OpenVPN biztonsági protokollok támogatásával. Vannak speciális szerverek is, azaz dupla VPN és Tor-over-VPN, amelyek kétrétegű biztonsággal védik a Torrent és más internetes adatokat..

Mivel a szolgáltatás székhelye Panamában található, szigorú NO naplózási politikával, Internet kill-switch, szűk DNS-szivárgás-feloldó, nagyszerű szoftver kliens és nagy letöltési sebességgel rendelkezik.

Noha nincs ingyenes próbaverzió, de az ésszerű árképzés egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával enyhíti ezt a kérdést. Három választási terv közül választhat (mindegyik 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik). Nyilvánvaló, hogy az egyéves terv a legjobb választás az ár-érték arány elérése érdekében. A felsorolt ​​elérhető csomagok a következők:

- 11,95 USD / hónap [1 hónapos terv]
- 7,00 USD / hó [6 hónapos terv - 41% megtakarítás]
- 5,75 USD / hónap [12 hónapos terv - 52% megtakarítás]

Különleges ünnepi ajánlat

- 3,29 USD / hó [24 hónapos terv - 72% megtakarítás] *ajánlott*

expressvpn - torrent vpn

ExpressVPN 

A leggyorsabb VPN a torrentinghez

Szerverek száma: N / A | Országok: 94 | Több bejelentkezés: 3

+ Gyors letöltési sebesség
+ Kiváló szerver menedzsment
- Nincs ingyenes próbaverzió
- Kicsit drágább, mint mások

Ha a leggyorsabb VPN-ről beszélünk, akkor az ExpressVPN az a felhasználó választása. Az összes kiszolgáló nagyobb sebességet biztosít, és jól kezelhető az L2TP, PPTP, SSTP és OpenVPN biztonsági protokollok támogatásával, valamint torrenting és streaming funkciókra van optimalizálva..

A szolgáltatás szigorú NEM naplózási politikával rendelkezik, a Brit Virgin-szigeteken alapuló szolgáltatás jóvoltából, és minden héten bőséges lefedettséggel rendelkezik. A szoftver kliens könnyen használható az Internet Kill Switch és a Speed ​​Test beépített funkcióival, hogy ellenőrizze a VPN sebességét a torrentáláshoz.

Bár a szolgáltatás egy kicsit drága, mint a versenytársaké, de a kiváló ügyfélszolgálat, a leggyorsabb sebesség és a jól kezelt szerverek az árakat és az ingyenes próbaverziót kevésbé fájdalmassá teszik..

Az ExpressVPN segítségével három terv elérhető 30 napos pénz-visszafizetési garanciával. Az 1 éves tervvel a lehető legjobban részesülhet. A rendelkezésre álló csomagok a következők:

- 12,95 USD / hónap [1 hónapos terv]
- 9,99 USD / hónap [6 hónapos terv]
- 8,32 USD / hó [12 hónapos terv - 35% megtakarítás] *ajánlott*

purevpn torrent vpn

PureVPN

A legjobb utazási társ

Szerverek száma: 500+ | Országok: 141 | Több bejelentkezés: 5

+ Az országok széles körű lefedettsége
+ Nagyszerű letöltési sebesség
- Nincs ingyenes próbaverzió
- Kicsit drágább, mint mások

Ha sokat utazik vagy fejlett funkciókat keres, akkor a PureVPN a legjobb választás. A szolgáltatás gazdag olyan exkluzív funkciókkal, mint például a Split Tunneling, amely elkülöníti az Internet adatait titkosított és nem titkosított adatfolyamokká, valamint a Virtuális útválasztó konvertálja a rendszerét egy WiFi útválasztóvá, amely több eszközt képes összekapcsolni.

Az összes kiszolgálót Streaming, Torrenting és Standard kategóriákba sorolják, támogatva az IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP és OpenVPN biztonsági protokollokat, amelyeket minden VPN munkameneten automatikusan kiválaszthat. A szoftver klienst könnyű használni a továbbfejlesztett konfigurációval a szakértők számára.

Bár nincs ingyenes próbaverzió, de megragadhatja az éves megállapodást, hogy a lehető legjobb ár-érték arányt érje el. A PureVPN három árképzési tervvel rendelkezik, 7 napos pénz-visszafizetési garanciával. Az árazási terv:

- 11,00 USD / hó [1 hónap]
- 8,95 USD / hónap [6 hónap]

Különleges ünnepi ajánlat

- 2,99 USD / hó [24 hónap - megtakarítás 73%] *ajánlott*

pia vpn - torrents vpn

Privát internet-hozzáférés

A legjobb VPN mindennapi használatra

Szerverek száma: 3283+ | Országok: 25 | Több bejelentkezés: 5

+ A VPN-kiszolgálók széles körű lefedettsége
+ Olcsó és megfizethető árképzési terv
- Átlagos teljesítmény
- Nincs ingyenes próbaverzió

A privát internet-hozzáférés alapvető VPN-élményt nyújt az alkalmi felhasználók számára. A szolgáltatás erőteljes 256 bites AES biztonsággal rendelkezik, a PPTP, L2TP, OpenVPN és egy SOCKS5 proxy támogatásával.

A VPN-kiszolgálók korlátlan sávszélességgel bírnak a Torrentinghez, és kiegészítő funkciókkal rendelkeznek, pl. IPv6 és DNS szivárgás elleni védelem, Kill Switch és egy beépített hirdetésgátló.

A szerver által nyújtott szolgáltatás teljesítménye azonban elmarad a többi VPN-szolgáltatáshoz képest, letöltéskor előfordulhat, hogy a sebesség jelentősen meghaladja a sebességet, ettől eltekintve, a szolgáltatás kiváló, ha a mindennapi használatban van..

A társaságnak három árazási terve van, mindegyikre hét napos pénz-visszafizetési garancia vonatkozik. Az egyéves árazási terv meglepően olcsó, figyelembe véve az általuk kínált ár-érték arányt. Az árazási terv:

- 6,95 USD / hónap [1 hónap]
- 5,99 USD / hó [6 hónap - SAVE 14%]
- 3,33 USD / hó [12 hónap - 52% SAVE *ajánlott*

ivacy vpn - torrent vpn

Ivacy VPN

Legjobb olcsó VPN

Szerverek száma: 200+ | Országok: 50+ | Több bejelentkezés: 5

+ Bámulatosan olcsó
+ A P2P-re optimalizált kiszolgálók
- Átlagos teljesítmény
- Nincs ingyenes próbaverzió

Az Ivacy VPN egyre növekvő szolgáltatás, mivel az általuk kínált teljesítmény szempontjából a legolcsóbb. A kiszolgálók torrentingre vannak optimalizálva, és támogatják az IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP és OpenVPN biztonsági protokollokat..

A szoftver kliens könnyen kezelhető, és beépített funkciókat kínál, mint például a Split alagút, az Internet Kill Switch, az IPv6 és a DNS szivárgás megelőzése..

Bár a sávszélesség nincs korlátozva, de a torrent letöltésekor a sebesség átlagos volt.

A társaságnak három árképzési terve van, a „kérdés nélkül” hét napos pénz-visszafizetési garanciával. Az egyéves árazási terv az emberek körében népszerű választás. Az árcsomagok a következők:

- 11,95 USD / hó [1 hónap]
- 2,50 USD / hónap [12 hónapos terv]

Különleges ünnepi ajánlat

- 1,66 USD / hónap [24 hónapos terv - SAVE 86%] * ajánlott *

Előző cikkünkben - hogyan titkosíthatjuk a BitTorrent forgalmat - megvitattuk a BitTorrent forgalom titkosításának különféle módjait és arra a következtetésre jutottunk, hogy a Torrenting számára a VPN a legjobb biztonsági eszköz. Ma tovább vizsgáljuk a BitTorrent jelenség részleteit, a leggyakrabban feltett kérdéseket és a torrent felhasználók következményeit.

Mi az a torrent?

A torrent egy kis fájl, amely információkat tartalmaz (metaadatokat) a fájlmásolatokról, a megosztási arányról, a helyről és a kapcsolódó BitTorrent nyomkövetőkről. A torrent fájl társítva a „BitTorrent Client” néven ismert szoftverhez, amely kommunikációs protokollt (BitTorrent Protocol) használ a BitTorrent nyomkövetővel való interakcióhoz..

Mi az a torrenting??

A torrentálás - amelyet néha P2P-fájlmegosztásnak is hívnak - digitális tartalom letöltését jelenti a Torrent-hálózaton keresztül. Az emberek inkább a Torrenting-et részesítik előnyben decentralizált struktúrája, nagyméretű fájlmegosztása és felhőalapú tárolószerver hiánya miatt. Az az oka, hogy az emberek azonnal megoszthatják a nagy fájlokat előfizetési díj fizetése nélkül, a Torrenting-t népszerű világ jelenséggé tették.

Hogyan vagyok kitéve a torzítás közben?

A BitTorrent nyomkövető olyan kiszolgáló, amely nyomon követi a különböző társgépeken található fájlmásolatokat, felsorolja azokat az ügyfél kérésein, és elősegíti a megosztott fájlok hatékony továbbítását és összeszerelését. Most ezek az ügyfelek rendszeresen kommunikálnak a BitTorrent nyomkövetővel a gyorsabb fájlmegosztás érdekében az új társaikkal, és statisztikákat szolgáltatnak a hálózati teljesítményről.

torrent VPNAz egyes számítógépek alatti színes blokkok a megosztott fájl különböző részeit képviselik.

Amint egy torrent felhasználó megkezdi a kommunikációt a nyomkövetővel és társaival; feltárja IP-címét és egyéb információit, például a helyét és a szoftver klienst. Bárki, aki kevés technikai tudással rendelkezik, felhasználhatja ezt az információt közvetlenül a torrent felhasználó számára, és az esetleges hackelési kísérleteken kívül jogi következményekkel járhat..

A BitTorrent nyomkövető működésével a torrent felhasználók nem tudják elkerülni ezt a folyamatot, de elkerülhetik ezt a problémát egy Torrent vagy P2P kliens VPN használatával.

Hogyan működik a VPN kínzó és más célokra?

A VPN - virtuális magánhálózatok - egy olyan magán VPN-kiszolgálóval távolról csatlakoztatott hálózat, amely összeköti őket az internettel. Mivel ezek a VPN magánszerverek (a világ különböző régióiban) csatlakoztatják az eszközt az internethez, ezért minden alkalommal, amikor megosztja a torrent fájlt, a nyomkövető megtekinti ezeknek a szervereknek az információit (például a helyet, az IP címet). Így a VPN lefedi az Ön személyazonosságát a Torrent (P2P) hálózaton keresztül.

Ezenkívül, amikor szoftver kliensen keresztül csatlakozik egy VPN szerverhez, ez titkosított alagutat hoz létre az eszköz és önmaga között titkosítási algoritmus (például 256 bites AES) végrehajtásával biztonsági protokollok (azaz PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN stb.) Felhasználásával.

Miután sikeresen létrejött egy kapcsolat, a VPN titkosítja az összes Torrent (P2P) forgalmat, és az internetszolgáltató és a többi lehallgató számára nyomon követhetetlenné teszi..

A Torrenting illegális? A torrentet körülvevő jogi következmények

A legtöbb Torrent felhasználó nem ismeri a BitTorrent jogi problémáit. A legalitás nagyon vékony vonal, amelyet az emberek gyakran figyelmen kívül hagynak, amely „EngedélyAmely a szellemi tulajdon alá tartozik.

A P2P fájlmegosztás cselekedete nem illegális mindaddig, amíg azt jogszerű célra használják. A BitTorrenttel kapcsolatos legtöbb vita a szerzői joggal védett anyagok jogszerűségéről szól. Míg néhány országban a méltányos használat alóli kivételek engedélyezik a szerzői jogi anyagok korlátozott felhasználását a szerzői jogok tulajdonosának engedélye nélkül. Az ilyen anyagok tartalmazzák a kritikát, a keresőgépeket, a kommentárokat, a hírjelentéseket, az ösztöndíjat és a kutatást.

Az összes többi szerzői joggal védett anyag a szerzői jogok tulajdonosának szellemi tulajdonát képezi. Ha egy torrent felhasználó letölt ilyen tartalmat, akkor a szerzői jogok megsértéséért felel.

A BeEncrypted elriasztja a Torrent feletti szerzői jogok megsértését, és sürgeti az olvasókat, hogy töltsenek le csak legális torrent fájlokat.

Egyéb jogi felhasználások

Különböző körülmények között lehet a szerzői joggal védett anyag megosztása törvényes.

Ingyenes terjesztés - Egyes szerzői jogoktulajdonosok dönthetnek úgy, hogy termékeiket ingyenesen terjesztik a „nyilvánosságra hozott külön szerzői jogok alapján”. Például szoftveres licencek nyílt forrású szoftverekre, például a FreeBSD-re.

Public Domain - A köztulajdonban elérhető művek, amelyekre már nem vonatkozik semmiféle szerzői jogi törvény, törvényesen megoszthatók. Például a Gutenberg Project rendszeresen frissíti a klasszikus kulturális kiadványokat, miután szerzői joguk lejárt.

Végső gondolatok

Néhányan azt kérdezik, hogy a VPN elegendő-e a rendszerük védelméhez? A virtuális magánhálózatra adott válasz az egyik ajánlott biztonsági eszköz az identitás és az internetes forgalom védelmére. Szüksége van más biztonsági eszközökre, pl. Víruskereső és rosszindulatú programok elleni küzdelem a rendszer védelme érdekében. A szóban forgó Torrentről beszélve, a VPN eléggé titkosítja a Torrent forgalmát, hogy ne csak az internet szolgáltató sebességét fojtsa be, hanem megakadályozza más lehallgatókat is, akik megkísérelnek követni téged az interneten..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me