Torrent VPN: Waarom is VPN een noodzaak voor Torrent-gebruikers?

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting is tegenwoordig het meest besproken onderwerp, dus besloten we het te bekijken. Dit artikel is opgesteld om uit te leggen hoe BitTorrent-trackers uw echte identiteit blootleggen, de juridische implicaties die het voor u kan veroorzaken, hoe VPN op Torrent-netwerk uw echte identiteit kan beveiligen en de lijst met beste VPN voor Torrenting-doeleinden.


Korte beschrijving

BitTorrent-tracker is een server die het aantal kopieën van bestanden op verschillende peer-machines bijhoudt, ze op clientverzoeken weergeeft en efficiënte verzending en opnieuw samenstellen van de gedeelde bestanden bevordert. Nu communiceren deze clients periodiek met de BitTorrent-tracker voor snellere bestandsuitwisseling met nieuwe peers en geven ze statistieken over netwerkprestaties.

Zodra een torrent-gebruiker begint te communiceren met de tracker en collega's; hij onthult zijn IP-adres en andere informatie zoals locatie en softwareclient. Iedereen met een beetje technische kennis kan het gebruiken om die informatie rechtstreeks terug te traceren naar de torrent-gebruiker die juridische gevolgen kan hebben, afgezien van de mogelijke hackpogingen.

De manier waarop VPN werkt, verbergt al uw informatie via het Torrent-netwerk en codeert uw BitTorrent-verkeer om het traceerbaar te maken. We hebben een vergelijkingstabel samengesteld van een aantal beste VPN's voor Torrenting en andere doeleinden.

Beste VPN voor torrenting vergelijkingstabel 2017 *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNIvacy VPN
Plaats Britse Maagdeneilanden Panama Hong Kong Verenigde Staten Hong Kong
Encryption 256-bit AES 2048-bit SSL 256-bit AES 256-bit AES 256-bit AES
Beveiligingsprotocollen PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Serverlocaties 87 57 141 24 50
bandbreedte & Snelheid Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
OS-ondersteuning Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routers Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routers Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routers Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routers Windows, Mac, Linux, Android, iOS, routers
Multi logins 3 apparaten 6 apparaten 5 apparaten 5 apparaten 5 apparaten
Geen logboekbeleid Geen logboeken Geen logboeken Geen logboeken Geen logboeken Geen logboeken
Website Bezoek provider Bezoek provider Bezoek provider Bezoek provider Bezoek provider
Aanbiedingen in de aanbieding 36% KORTING op uitverkoop 72% KORTING op winteruitverkoop 73% KORTING op winteruitverkoop 52% KORTING op uitverkoop 86% KORTING op winteruitverkoop
Prijs

$ 8,32 / mnd

$ 3,29 / mnd

$ 2,99 / maand

$ 3,33 / mnd

$ 1,66 / mnd

Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen 7 dag 7 dag 7 dag

* We hebben een aantal van de functies van deze toonaangevende VPN-serviceproviders opgesomd. U kunt hun website bezoeken voor extra functies en details, zoals ondersteuning voor andere fysieke apparaten.

nordvpn - torrent vpn

NordVPN (Panama)

Beste allrounder VPN voor torrenting, streaming en beveiliging

Aantal servers: 735+ | landen: 58 | Multi logins: 6

+ Uitstekende beveiliging, d.w.z. dubbele gegevenscodering
+ Strikt GEEN logboekbeleid
+ Geoptimaliseerde servers voor P2P
+ Uitstekende streaming DNS
- Geen gratis proefversie van VPN

NordVPN is marktleider op het gebied van VPN-beveiliging. U krijgt een zeer veilige 2048-bit SSL-verbinding met ondersteuning voor L2TP-, PPTP-, IKEv2 / IPSec- en OpenVPN-beveiligingsprotocollen. Er zijn ook speciale servers, d.w.z. Dubbele VPN en Tor-over-VPN die uw Torrent en andere internetgegevens beschermt met een dubbele beveiliging.

Omdat de service in Panama is gebaseerd, heeft het een strikt GEEN logboekbeleid, een internet-kill-switch, strakke DNS-lekresolver, een geweldige softwareclient en een geweldige downloadsnelheid.

Hoewel er GEEN gratis proefperiode is, maar de redelijke prijs met een 30-dagen geld-terug-garantie beperkt dit probleem. U hebt drie plannen om uit te kiezen (allemaal met een 30-dagen geld-terug-garantie). Het is duidelijk dat het eenjarenplan de beste keuze is om waar voor uw geld te krijgen. De beschikbare beschikbare pakketten zijn:

- $ 11,95 / mnd [abonnement van 1 maand]
- $ 7,00 / mnd [abonnement van 6 maanden - bespaar 41%]
- $ 5.75 / mnd [plan van 12 maanden - Bespaar 52%]

Speciale vakantie-aanbieding

- $ 3,29 / mnd [plan van 24 maanden - Bespaar 72%] *aanbevolen*

expressvpn - torrent vpn

ExpressVPN 

Snelste VPN voor torrenting

Aantal servers: N / A | landen: 94 | Multi logins: 3

+ Hoge downloadsnelheden
+ Uitstekend serverbeheer
- Geen gratis proefperiode
- Een beetje duurder dan anderen

Wanneer gesproken wordt over de snelste VPN, is ExpressVPN de keuze van de gebruiker. Alle servers bieden hogere snelheid en worden goed beheerd met de ondersteuning voor L2TP-, PPTP-, SSTP- en OpenVPN-beveiligingsprotocollen, plus ze zijn geoptimaliseerd voor Torrenting- en streamingfuncties.

De service heeft een strikt GEEN logboekbeleid, met dank aan de service op de Britse Maagdeneilanden, en elke week breidt de uitgebreide dekking zich uit. De softwareclient is eenvoudig te gebruiken met ingebouwde functies van Internet Kill Switch en Speed ​​Test om uw VPN-snelheid te controleren op Torrenting.

Hoewel de service een beetje duur is in vergelijking met zijn concurrenten, maar de uitstekende klantenservice, de hoogste snelheid en goed beheerde servers maken de prijzen en geen gratis proefversie minder pijnlijk.

Met ExpressVPN zijn er drie plannen beschikbaar met 30 dagen geld-terug-garantie. U krijgt het maximale voordeel met zijn 1-jarig plan. De beschikbare pakketten zijn:

- $ 12,95 / mnd [plan van 1 maand]
- $ 9,99 / mnd [abonnement van 6 maanden]
- $ 8,32 / mnd [12-maandenplan - bespaar 35%] *aanbevolen*

purevpn torrent vpn

PureVPN

Beste reisgenoot

Aantal servers: 500+ | landen: 141 | Multi logins: 5

+ Enorme dekking van landen
+ Geweldige download snelheid
- Geen gratis proefperiode
- Een beetje duurder dan anderen

Als u veel reist of op zoek bent naar geavanceerde functies, is PureVPN uw beste keuze. De service is rijk aan exclusieve functies zoals Split Tunneling die uw internetgegevens scheidt in gecodeerde en niet-gecodeerde streams, plus, virtuele router converteert uw systeem naar een WiFi-router die meer apparaten kan verbinden.

Alle servers zijn gecategoriseerd voor streaming, torrenting en standaard met ondersteuning voor IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP en OpenVPN beveiligingsprotocol dat u automatisch kunt selecteren bij elke VPN-sessie. De softwareclient is eenvoudig te gebruiken met verdere geavanceerde configuratie voor ervaren gebruikers.

Hoewel er geen gratis proefperiode is, kunt u de jaarlijkse deal kopen om de beste waar voor uw geld te krijgen. PureVPN heeft drie prijsplannen beschikbaar met een geld-terug-garantie van 7 dagen. Het prijsplan is:

- $ 11,00 / mnd [1 maand]
- $ 8,95 / mnd [6 maanden]

Speciale vakantie-aanbieding

- $ 2,99 / mnd [24 maanden - Bespaar 73%] *aanbevolen*

pia vpn - torrents vpn

Prive internettoegang

Beste VPN voor dagelijks gebruik

Aantal servers: 3283+ | landen: 25 | Multi logins: 5

+ Grote dekking van VPN-servers
+ Goedkoop en betaalbaar prijsplan
- Gemiddelde prestatie
- Geen gratis proefperiode

Private Internet Access biedt een eenvoudige VPN-ervaring voor losse gebruikers. De service heeft een sterke 256-bit AES-beveiliging met ondersteuning voor PPTP, L2TP, OpenVPN en een SOCKS5-proxy.

De VPN-servers hebben de onbeperkte bandbreedte voor Torrenting en bieden extra functies, b.v. IPv6 en DNS-lekbescherming, een kill-schakelaar en een ingebouwde adblocker.

De prestaties van de service van de servers blijven echter achter in vergelijking met andere VPN-services, je kunt de snelheid aanzienlijk beperken tijdens het downloaden, maar afgezien daarvan is de service perfect als het gaat om dagelijks gebruik.

Het bedrijf heeft drie tariefplannen met een geld-terug-garantie van 7 dagen voor elk. Het prijsplan voor een jaar is verbazingwekkend goedkoop gezien de prijs-kwaliteitverhouding die ze bieden. Het prijsplan is:

- $ 6,95 / mnd [1 maand]
- $ 5,99 / mnd [6 maanden - BESPAAR 14%]
- $ 3,33 / mnd [12 maanden - 52% BESPAAR] *aanbevolen*

ivacy vpn - torrents vpn

Ivacy VPN

Beste goedkope VPN

Aantal servers: 200+ | landen: 50+ | Multi logins: 5

+ Verbazingwekkend goedkoop
+ Servers geoptimaliseerd voor P2P
- Gemiddelde prestaties
- Geen gratis proefperiode

Ivacy VPN is de groeiende service omdat het de meest ‘goedkope’ is voor de ‘prestaties’ die het biedt. De servers zijn geoptimaliseerd voor Torrenting en ondersteunen IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP en OpenVPN beveiligingsprotocol.

De softwareclient is eenvoudig te gebruiken en biedt ingebouwde functies zoals Split tunneling, Internet Kill Switch, IPv6 en DNS-lekpreventie.

Hoewel, de bandbreedte is onbeperkt, maar de snelheid was gemiddeld tijdens het downloaden van Torrents.

Het bedrijf heeft drie tariefplannen met ‘geen vraag gesteld’ 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Het eenjarig tariefplan is de populaire keuze onder mensen. De prijspakketten zijn:

- $ 11,95 / mnd [1 maand]
- $ 2,50 / mnd [plan van 12 maanden]

Speciale vakantie-aanbieding

- $ 1,66 / mnd [24-maandenplan - 86% BESPAREN] * aanbevolen *

In ons vorige artikel - hoe BitTorrent-verkeer te coderen - hebben we verschillende manieren besproken om uw BitTorrent-verkeer te coderen en kwamen we tot de conclusie dat VPN de beste beveiligingstool voor Torrenting is. Vandaag zullen we verder ingaan op de details van het BitTorrent-fenomeen, de meestgestelde vragen en de implicaties van torrent-gebruikers.

Wat is een torrent?

Een torrent is een klein bestand dat informatie (metadata) bevat van kopieën van bestanden, deelverhouding, locatie en gerelateerde BitTorrent-trackers. Een torrent-bestand wordt geassocieerd met een software die bekend staat als ‘BitTorrent Client’ die een communicatieprotocol (BitTorrent Protocol) gebruikt om te communiceren met BitTorrent-tracker.

Wat is torrenting??

Torrenting - ook wel P2P-bestandsdeling genoemd - is een handeling waarbij digitale inhoud wordt gedownload via het Torrent-netwerk. Mensen geven de voorkeur aan Torrenting vanwege de gedecentraliseerde structuur, het delen van grote bestanden en het ontbreken van een cloudopslagserver. De reden dat mensen direct een groot bestand kunnen delen zonder abonnementsgeld te betalen, heeft Torrenting tot een populair wereldfenomeen gemaakt.

Hoe word ik blootgesteld tijdens torrenting??

BitTorrent-tracker is een server die het aantal kopieën van bestanden op verschillende peer-machines bijhoudt, ze op clientverzoeken weergeeft en efficiënte verzending en opnieuw samenstellen van de gedeelde bestanden bevordert. Nu communiceren deze clients periodiek met de BitTorrent-tracker voor snellere bestandsuitwisseling met nieuwe peers en geven ze statistieken over netwerkprestaties.

torrent VPNDe gekleurde blokken onder elke computer vertegenwoordigen verschillende delen van het bestand dat wordt gedeeld.

Zodra een torrent-gebruiker begint te communiceren met de tracker en collega's; hij onthult zijn IP-adres en andere informatie zoals locatie en softwareclient. Iedereen met een beetje technische kennis kan het gebruiken om die informatie rechtstreeks terug te traceren naar de torrent-gebruiker die juridische gevolgen kan hebben, afgezien van de mogelijke hackpogingen.

De manier waarop BitTorrent-tracker werkt, kunnen torrent-gebruikers dit proces niet vermijden, maar ze kunnen dit probleem omzeilen door een VPN met Torrent of P2P-client te gebruiken.

Hoe werkt VPN voor torrenting en andere doeleinden

VPN - Virtual Private Networks - is een netwerk van apparaten op afstand verbonden met een private VPN-server die ze verbindt met internet. Omdat deze VPN-privéservers (in verschillende delen van de wereld) uw apparaat verbinden met internet, ziet de tracker daarom elke keer dat u een torrent-bestand deelt de informatie van deze servers (bijv. Locatie, IP-adres). Zo verhult de VPN uw identiteit via Torrent (P2P) -netwerk.

Bovendien, wanneer u via een softwareclient verbinding maakt met een VPN-server, creëert deze een gecodeerde tunnel tussen uw apparaat en zichzelf door coderingsalgoritme (bijvoorbeeld 256-bit AES) te implementeren met behulp van beveiligingsprotocollen (d.w.z. PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN, enz.)

Nadat u een verbinding tot stand hebt gebracht, versleutelt de VPN al uw Torrent-verkeer (P2P) en maakt deze ontraceerbaar door uw internetprovider en andere afluisteraars.

Is torrenting illegaal? Juridische implicaties rondom Torrent

De meeste Torrent-gebruikers zijn zich niet bewust van de juridische problemen met BitTorrent. Er is een heel dunne lijn van legaliteit die mensen vaak over het hoofd zien die 'LicentieDat valt onder intellectueel eigendom.

Het delen van P2P-bestanden is niet illegaal zolang het wordt gebruikt voor het legitieme doel. De meeste discussies over BitTorrent gaan over de wettigheid van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Hoewel sommige landen uitzonderingen voor redelijk gebruik hebben die beperkt gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal toestaan ​​zonder toestemming van auteursrechteigenaren. Dergelijk materiaal omvat kritiek, zoekmachines, commentaar, nieuwsrapportage, studiebeurs en onderzoek.

Al het andere auteursrechtelijk beschermde materiaal geldt als intellectueel eigendom van de auteursrechthebbende. Als een torrent-gebruiker dergelijke inhoud downloadt, is hij aansprakelijk voor inbreuk op het auteursrecht.

BeEncrypted ontmoedigt de inbreuk op het auteursrecht op Torrent en spoort haar lezers aan alleen legale torrent-bestanden te downloaden.

Andere legale toepassingen

Er zijn verschillende omstandigheden waaronder het legaal is om auteursrechtelijk beschermd materiaal te delen.

Gratis distributie - Sommige auteursrechteigenaren kunnen ervoor kiezen om gratis distributie van hun product toe te staan ​​onder ‘speciale auteursrechtlicenties’ die beschikbaar is voor het algemene publiek. Bijvoorbeeld softwarelicenties voor Open-Source software zoals FreeBSD.

Openbaar domein - Werken die beschikbaar zijn op openbare domeinen en niet langer onderworpen zijn aan auteursrechten, kunnen wettelijk worden gedeeld. Project Gutenberg bijvoorbeeld, werkt regelmatig klassieke culturele publicaties bij nadat hun auteursrechten zijn verlopen.

Laatste gedachten

Sommige mensen vragen of VPN voldoende is om hun systemen te beschermen? Het antwoord op dat Virtual Private Network is een van de aanbevolen beveiligingshulpmiddelen om uw identiteit en internetverkeer via internet te beschermen. U hebt andere beveiligingshulpmiddelen nodig, bijv. Antivirus en anti-malware om uw systeem te beschermen. Over Torrent gesproken in kwestie, VPN versleutelt uw Torrent-verkeer goed genoeg om niet alleen snelheidsbeperking door uw internetprovider te voorkomen, maar ook te voorkomen dat andere afluisteraars u proberen te volgen op internet.