Torrent VPN: Zakaj je VPN nujna za hudourniške uporabnike?

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting je danes najbolj obravnavana tema, zato smo se odločili, da si jo omislimo. Ta članek je oblikovan tako, da razloži, kako sledilci BitTorrent izpostavljajo vašo resnično identiteto, pravne posledice, ki jih lahko povzroči, kako VPN v Torrentovem omrežju lahko zaščiti vašo resnično identiteto in seznam najboljših VPN za namene Torrentinga.


Kratek opis

Sledilnik BitTorrent je strežnik, ki sledi kopijam datotek, ki se nahajajo na različnih računalniških računalnikih, jih navaja na zahteve strank in spodbuja učinkovit prenos in ponovno sestavljanje datotek v skupni rabi. Zdaj te stranke občasno komunicirajo s sledilnikom BitTorrent za hitrejšo izmenjavo datotek z novimi vrstniki in zagotavljajo statistiko o uspešnosti omrežja.

Ko uporabnik hudournika začne komunicirati s sledilcem in vrstniki; izpostavi svoj IP naslov in druge informacije, kot so lokacija in odjemalec programske opreme. Vsakdo, ki ima malo tehničnega znanja, ga lahko uporabi za izsleditev teh podatkov neposredno uporabniku hudournika, kar lahko povzroči pravne posledice, razen možnih poskusov vdora.

Način delovanja VPN skriva vse vaše podatke prek Torrentovega omrežja in šifrira vaš BitTorrent promet, da ga ni mogoče slediti. Izdelali smo primerjalno tabelo nekaterih najboljših VPN za Torrenting in druge namene.

Najboljši VPN za primerjalni grafikon torrenting 2017 *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNIvacy VPN
Lokacija britanski Deviški otoki Panama Hong Kong Združene države Hong Kong
Šifriranje 256-bitni AES 2048-bitni SSL 256-bitni AES 256-bitni AES 256-bitni AES
Varnostni protokoli PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Lokacije strežnika 87 57 141 24 50
Pasovna širina & Hitrost Neomejeno Neomejeno Neomejeno Neomejeno Neomejeno
Podpora za OS Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki
Več prijav 3 Naprave 6 Naprave 5 Naprave 5 Naprave 5 Naprave
Pravilnik o ničelnem dnevniku Brez dnevnikov Brez dnevnikov Brez dnevnikov Brez dnevnikov Brez dnevnikov
Spletna stran Obiščite ponudnika Obiščite ponudnika Obiščite ponudnika Obiščite ponudnika Obiščite ponudnika
Ponudbe v ponudbi 36% RAZPRODAJA 72% OFF Zimska razprodaja 73% OFF Zimska razprodaja 52% RAZPRODAJA 86% OFF Zimska razprodaja
Cena

8,32 $ / mesečno

3,29 USD / mesečno

2,99 USD / mesečno

3,33 USD / mesečno

1,66 USD / mesečno

Garancija za vračilo denarja 30-dnevni 30-dnevni 7-dnevni 7-dnevni 7-dnevni

* Navedli smo nekatere značilnosti teh vodilnih ponudnikov storitev VPN. Lahko obiščete njihovo spletno mesto za dodatne funkcije in podrobnosti, kot je podpora drugih fizičnih naprav.

nordvpn - torrent vpn

NordVPN (Panama)

Najboljši vsestranski VPN za gonjenje, pretakanje in varnost

Število strežnikov: 735+ | Države: 58 | Več prijav: 6

+ Odlična varnost, tj. Dvojna šifriranje podatkov
+ Stroga politika NO log
+ Optimizirani strežniki za P2P
+ Odličen pretok DNS
- Brez brezplačnega preskusa VPN

NordVPN je vodilni v industriji, ko gre za varnost VPN. Dobite visoko varno 2048-bitno povezavo SSL s podporo za varnostne protokole L2TP, PPTP, IKEv2 / IPSec in OpenVPN. Obstajajo tudi posebni strežniki, tj. Dvojni VPN in Tor-over-VPN, ki varujejo vaše Torrent in druge internetne podatke z dvoplastno varnostjo.

Ker ima storitev sedež v Panami, ima strogo politiko zapisovanja NE, internetno stikalo za ubijanje, tesen ločljivost puščanja DNS, odličen odjemalec programske opreme in veliko hitrost prenosa.

Čeprav ni nobenega brezplačnega preizkušanja, vendar razumna cena s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja to težavo blaži. Na voljo imate tri načrte (vsi z 30-dnevno garancijo vračila denarja). Jasno je, da je enoletni načrt najboljša izbira za pridobitev prave vrednosti za denar. Na voljo so navedeni paketi:

- 11,95 USD / mesečno [enomesečni načrt]
- 7,00 USD / mesečno [6-mesečni načrt - prihranite 41%]
- 5,75 USD / mesec [12-mesečni načrt - prihranite 52%]

Posebna počitniška ponudba

- 3,29 USD / mesec [24-mesečni načrt - prihranite 72%] * priporočljivo *

expressvpn - torrent vpn

ExpressVPN 

Najhitrejši VPN za hudourništvo

Število strežnikov: N / A | Države: 94 | Več prijav: 3

+ Hitrosti prenosa
+ Odlično upravljanje strežnikov
- Brez brezplačnega preizkušanja
- Malo dražje od drugih

Ko govorimo o najhitrejšem VPN, je ExpressVPN tisti izbira uporabnika. Vsi strežniki zagotavljajo večjo hitrost in jih dobro upravlja s podporo za varnostne protokole L2TP, PPTP, SSTP in OpenVPN, poleg tega so optimizirani za funkcije Torrenting in pretakanje.

Storitev ima strogo politiko NO log, vljudnost storitev s sedežem na Britanskih Deviških otokih in obširno pokrivanje, ki se širi vsak teden. Odjemalca programske opreme je enostavno uporabljati z vgrajenimi funkcijami Internet Kill Switch in Speed ​​Test za preverjanje hitrosti VPN-ja za Torrenting.

Storitev je sicer v primerjavi s konkurenti nekoliko dražja, vendar odlična podpora strankam, najhitrejša hitrost in dobro vodeni strežniki ceno in brez brezplačnega preskušanja manj bolijo.

Z ExpressVPN imate na voljo tri načrte z 30-dnevno garancijo vračila denarja. Največjo korist lahko pridobite z njenim enoletnim načrtom. Na voljo so paketi:

- 12,95 USD / mesečno [enomesečni načrt]
- 9,99 USD / mesec [6-mesečni načrt]
- 8,32 USD / mesečno [12-mesečni načrt - prihranite 35%] * priporočljivo *

purevpn torrent vpn

PureVPN

Najboljši spremljevalec potovanja

Število strežnikov: 500+ | Države: 141 | Več prijav: 5

+ Obsežno pokritje držav
+ Velika hitrost prenosa
- Brez brezplačnega preizkušanja
- Malo dražje od drugih

Če veliko potujete ali iščete napredne funkcije, potem je PureVPN najboljša izbira. Storitev je bogata z ekskluzivnimi funkcijami, kot je Split Tunneling, ki vaše internetne podatke loči v šifriranih in nezakodiranih tokovih, plus Virtual router vaš sistem pretvori v usmerjevalnik WiFi, ki lahko poveže več naprav.

Vsi strežniki so kategorizirani za Streaming, Torrenting in Standard s podporo za varnostni protokol IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP in OpenVPN, ki ga lahko samodejno izberete na vsaki seji VPN. Odjemalca programske opreme je enostavno uporabljati z nadaljnjo napredno konfiguracijo za strokovne uporabnike.

Čeprav ni brezplačnega preizkušanja, lahko pa izkoristite letni posel, da dobite najboljšo vrednost za denar. PureVPN ima na voljo tri cenovne načrte s 7-dnevno garancijo vračila denarja. Načrt cen je:

- 11,00 USD / mesec [1 mesec]
- 8,95 USD / mesec [6 mesecev]

Posebna počitniška ponudba

- 2,99 USD / mesec [24-mesec - prihranite 73%] * priporočljivo *

pia vpn - torrenti vpn

Zasebni dostop do interneta

Najboljši VPN za vsakodnevno uporabo

Število strežnikov: 3283+ | Države: 25 | Več prijav: 5

+ Obsežno pokritje strežnikov VPN
+ Poceni in cenovno ugoden načrt cen
- Povprečna zmogljivost
- Brez brezplačnega preizkušanja

Zasebni dostop do interneta ponuja osnovno izkušnjo VPN priložnostnim uporabnikom. Storitev ima močno 256-bitno varnost AES s podporo za PPTP, L2TP, OpenVPN in proxy SOCKS5.

Strežniki VPN imajo neomejeno pasovno širino za Torrenting in nudijo dodatne funkcije, npr. IPv6 in zaščita pred puščanjem DNS, stikalo Kill in vgrajen zaviralec oglasov.

Vendar zmogljivost strežnikov storitev zaostaja v primerjavi z drugimi storitvami VPN, med prenosom boste morda znatno omejili hitrost, vendar je poleg tega popolna tudi pri vsakodnevni uporabi.

Podjetje ima tri načrte cen s 7-dnevno garancijo vračila denarja za vsakega. Enoletni načrt cen je neverjetno poceni glede na vrednost za denar, ki ga ponujajo. Načrt cen je:

- 6,95 USD / mesec [1 mesec]
- 5,99 USD / mesec [6 mesecev - PRIHRANITE 14%]
- 3,33 USD / mesec [12 mesecev - prihranite 52%] * priporočljivo *

ivacy vpn - torrents vpn

Ivacy VPN

Najboljši poceni VPN

Število strežnikov: 200+ | Države: 50+ | Več prijav: 5

+ Neverjetno poceni
+ Strežniki, optimizirani za P2P
- Povprečna zmogljivost
- Brez brezplačnega preizkušanja

Ivacy VPN je vedno večja storitev, saj je najbolj poceni za 'zmogljivost', ki jo ponuja. Strežniki so optimizirani za Torrenting in podpirajo varnostni protokol IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP in OpenVPN.

Odjemalec programske opreme je enostaven za uporabo in ponuja vgrajene funkcije, kot so split tunneling, Internet Kill Switch, IPv6 in preprečevanje puščanja DNS.

Čeprav je pasovna širina nespremenjena, hitrost pa je bila povprečna pri nalaganju Torrentov.

Podjetje ima tri načrte cen z 7-dnevno garancijo za vračilo denarja brez vprašanj. Enoletni načrt cen je priljubljena izbira med ljudmi. Cenovni paketi so:

- 11,95 USD / mesec [1 mesec]
- 2,50 USD / mesec [12-mesečni načrt]

Posebna počitniška ponudba

- 1,66 USD / mesečno [24-mesečni načrt - prihranite 86%] * priporočljivo *

V našem prejšnjem članku - kako šifrirati BitTorrent promet - smo razpravljali o različnih načinih za šifriranje vašega BitTorrent prometa in ugotovili, da je VPN najboljše varnostno orodje za Torrenting. Danes bomo podrobneje preučili podrobnosti pojava BitTorrent, najpogosteje zastavljena vprašanja in posledice, s katerimi se soočajo uporabniki hudournikov..

Kaj je hudournik?

Torrent je majhna datoteka, ki vsebuje podatke (metapodatke) kopij datotek, razmerje skupne rabe, lokacijo in z njimi povezane BitTorrent sledilce. Torrent datoteka je povezana s programsko opremo, znano kot "BitTorrent odjemalec", ki uporablja komunikacijski protokol (BitTorrent Protocol) za interakcijo z BitTorrent trackerjem.

Kaj je hudourništvo?

Torrenting - včasih imenovan tudi deljenje datotek P2P - je dejanje prenosa digitalne vsebine prek Torrentovega omrežja. Ljudje imajo raje Torrenting zaradi njegove decentralizirane strukture, velike skupne rabe datotek in pomanjkanja strežnika za shranjevanje v oblaku. Razlog, da lahko ljudje takoj delijo veliko datoteko brez plačila naročnine, je Torrenting postal priljubljen svetovni pojav.

Kako sem izpostavljen med hudourništvom?

Sledilnik BitTorrent je strežnik, ki sledi kopijam datotek, ki se nahajajo na različnih računalniških računalnikih, jih navaja na zahteve strank in spodbuja učinkovit prenos in ponovno sestavljanje datotek v skupni rabi. Zdaj te stranke občasno komunicirajo s sledilnikom BitTorrent za hitrejšo izmenjavo datotek z novimi vrstniki in zagotavljajo statistiko o uspešnosti omrežja.

torrent VPNBarvni bloki pod vsakim računalnikom predstavljajo različne dele datoteke, ki se delijo.

Ko uporabnik hudournika začne komunicirati s sledilcem in vrstniki; izpostavi svoj IP naslov in druge informacije, kot so lokacija in odjemalec programske opreme. Vsakdo, ki ima malo tehničnega znanja, ga lahko uporabi za izsleditev teh podatkov neposredno uporabniku hudournika, kar lahko povzroči pravne posledice, razen možnih poskusov vdora.

Način delovanja BitTorrent sledilca se uporabniki torrentov temu procesu ne morejo izogniti, vendar se lahko tej težavi izognejo z uporabo VPN-ja z odjemalcem Torrent ali P2P.

Kako deluje VPN za hudourniške in druge namene

VPN - navidezna zasebna omrežja - je omrežje naprav, ki so na daljavo povezane z zasebnim strežnikom VPN, ki jih poveže z internetom. Ker ti zasebni strežniki VPN (v različnih regijah sveta) vašo napravo povežejo z internetom, sledilnik vsakič, ko delite torrent datoteko, vidi podatke teh strežnikov (npr. Lokacijo, IP naslov). Tako VPN skriva vašo identiteto prek Torrent (P2P) omrežja.

Ko se s strežnikom programske opreme povežete s strežnikom VPN, ustvari šifriran tunel med vašo napravo in samim seboj z izvajanjem algoritma za šifriranje (npr. 256-bitni AES) z uporabo varnostnih protokolov (tj. PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN itd.)

Ko uspešno vzpostavite povezavo, VPN šifrira ves vaš Torrent (P2P) promet in ga ne da slediti pri ponudniku internetnih storitev in drugih prisluškovalcih.

Je Torrenting nezakonit? Pravne posledice okoli hudournika

Večina uporabnikov Torrentov se ne zaveda pravnih težav z BitTorrentom. Obstaja zelo tanka črta zakonitosti, ki jo ljudje pogosto spregledajo, kar je „LicencaKi spada pod intelektualno lastnino.

Dejanje izmenjave datotek P2P ni nezakonito, če se uporablja za zakonite namene. Večina razprav o BitTorrentu se nanaša na zakonitost gradiva, zaščitenega z avtorskimi pravicami. Medtem ko imajo nekatere države izjeme poštene uporabe, ki dovoljujejo omejeno uporabo gradiva o avtorskih pravicah brez dovoljenja lastnikov avtorskih pravic. Takšno gradivo vključuje kritiko, iskalnike, komentarje, poročanje novic, štipendije in raziskave.

Vso ostalo avtorsko zaščiteno gradivo šteje kot intelektualno lastnino lastnika avtorskih pravic. Če hudournik prenese takšno vsebino, potem bo odgovoren za kršitev avtorskih pravic.

BeEncrypted odvrača od kršitve avtorskih pravic nad Torrentom in poziva svoje bralce, naj naložijo samo legalne torrent datoteke.

Druge pravne uporabe

Obstajajo različne okoliščine, v katerih je zakonito deliti avtorsko zaščiteno gradivo.

Brezplačna distribucija - Nekateri lastniki avtorskih pravic lahko izberejo brezplačno distribucijo svojega izdelka pod „namenskimi licencami za avtorske pravice“, ki so na voljo širši javnosti. Na primer, licence programske opreme za odprtokodno programsko opremo, kot je FreeBSD.

Javna domena - Dela, ki so na voljo na javnih domenah in zanje ne velja več noben zakon o avtorskih pravicah, se lahko zakonito delijo. Na primer, Project Gutenberg redno posodablja klasične kulturne publikacije po poteku njihovih avtorskih pravic.

Končne misli

Nekateri vprašajo, ali je VPN dovolj za zaščito njihovih sistemov? Odgovor na to virtualno zasebno omrežje je eno izmed priporočenih varnostnih orodij za zaščito vaše identitete in internetnega prometa prek spleta. Potrebujete druga varnostna orodja, npr. Antivirus in Anti-Malware za zaščito sistema. Če govorimo o zadevnem Torrentu, VPN dovolj dobro šifrira vaš Torrent promet, da s svojim ponudnikom internetnih storitev prepreči le hitrostna ustavljanja, ampak tudi prepreči, da bi vas drugi prisluškovalci poskušali zaslediti po internetu.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me