Torrent VPN: Защо VPN е необходимост за торент потребители?

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting е най-обсъжданата тема в наши дни, затова решихме да я разгледаме. Тази статия е създадена да обясни как BitTorrent тракерите излагат истинската ви идентичност, правните последици, които тя може да ви причини, как VPN в Torrent мрежата може да защити вашата истинска идентичност и списъка с най-добрите VPN за целите на Torrenting.


Кратко описание

BitTorrent tracker е сървър, който следи файловите копия, намиращи се на различни партньорски машини, изброява ги по заявки на клиента и насърчава ефективното предаване и повторно сглобяване на споделените файлове. Сега тези клиенти комуникират периодично с тракера на BitTorrent за по-бързо споделяне на файлове с нови връстници и предоставят статистически данни за ефективността на мрежата.

След като торент потребител започне да комуникира с тракера и връстниците си; той излага своя IP адрес и друга информация като местоположение и софтуер на клиента. Всеки с малко технически познания може да го използва, за да проследи назад тази информация директно до торент потребителя, което може да причини правни последици, освен потенциалните опити за хакване.

Начинът, по който работи VPN, скрива цялата ви информация през Torrent мрежа и криптира вашия трафик на BitTorrent, за да го направи непроследим. Избрахме сравнителна таблица на някои от най-добрите VPN за Torrenting и други цели.

Най-добър VPN за сравнителна диаграма на торент 2017 *

 expressvpnlogoNordVPNPureVPNPIA VPNИваци VPN
местоположение Британски Вирджински острови Панама Хонг Конг Съединени щати Хонг Конг
Encryption 256-битов AES 2048-битов SSL 256-битов AES 256-битов AES 256-битов AES
Протоколи за сигурност PPTP, L2TP, IPSec, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2, SSTP PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN, IKEv2 (iOS), SSTP
Местоположение на сървъра 87 57 141 24 50
Bandwidth & скорост неограничен неограничен неограничен неограничен неограничен
Поддръжка на ОС Windows, Mac, Linux, Android, iOS, рутери Windows, Mac, Linux, Android, iOS, рутери Windows, Mac, Linux, Android, iOS, рутери Windows, Mac, Linux, Android, iOS, рутери Windows, Mac, Linux, Android, iOS, рутери
Multi Logins 3 Устройства 6 устройства 5 устройства 5 устройства 5 устройства
Политика за нулев лог Без регистрационни файлове Без регистрационни файлове Без регистрационни файлове Без регистрационни файлове Без регистрационни файлове
уебсайт Посетете доставчика Посетете доставчика Посетете доставчика Посетете доставчика Посетете доставчика
Оферти по предложение 36% ОТСТЪПКА Продажба 72% ОТСТЪПКА Зимни разпродажби 73% ОТСТЪПКА Зимни разпродажби 52% ОТСТЪПКА Продажба 86% ОТСТЪПКА Зимни разпродажби
Цена

$ 8,32 / мес

$ 3.29 / мес

$ 2,99 / мес

$ 3.33 / мес

$ 1,66 / мес

Гарантирано връщане на парите 30-дневен 30-дневен 7-дневна 7-дневна 7-дневна

* Изброихме някои от характеристиките на тези водещи доставчици на VPN услуги в областта. Можете да посетите уебсайта им за допълнителни функции и подробности като поддръжка на други физически устройства.

nordvpn - торент vpn

NordVPN (Панама)

Най-добър VPN за цялостно използване за торент, поточно предаване и сигурност

Брой сървъри: 735+ | Държави: 58 | Мулти вход: 6

+ Отлична сигурност, т.е. двойно криптиране на данни
+ Строга политика за НЕ регистрация
+ Оптимизирани сървъри за P2P
+ Отличен поточен DNS
- Без VPN безплатна пробна версия

NordVPN е лидер в индустрията, що се отнася до сигурността на VPN. Получавате високо сигурна 2048-битова SSL връзка с поддръжката на протоколи за сигурност L2TP, PPTP, IKEv2 / IPSec и OpenVPN. Има и специални сървъри, т.е. Двойна VPN и Tor-over-VPN, която защитава вашите Torrent и други интернет данни с двупластова сигурност.

Тъй като услугата е базирана в Панама, тя има строга политика за НЕ регистрация, интернет превключвател за убийства, строг DNS разрешител за теч, страхотен софтуерен клиент и голяма скорост на изтегляне.

Въпреки че няма БЕЗПЛАТНА пробна версия, но разумното ценообразуване с 30-дневна гаранция за връщане на парите смекчава този проблем. Имате на разположение три планове за избор (всички с 30-дневна гаранция за връщане на парите). Ясно е, че едногодишният план е най-добрият избор за постигане на истинска стойност на парите. Изброените налични пакети са:

- $ 11.95 / месец [1-месечен план]
- $ 7,00 / месец [6-месечен план - Спестете 41%]
- $ 5.75 / месец [12-месечен план - Спестете 52%]

Специална ваканционна сделка

- $ 3.29 / месец [24-месечен план - Спестете 72%] * * Препоръчва

expressvpn - торент vpn

ExpressVPN 

Най-бързият VPN за торент

Брой сървъри: N / A | Държави: 94 | Мулти вход: 3

+ Бързи скорости на изтегляне
+ Отлично управление на сървърите
- Безплатна пробна версия
- Малко по-скъпи от другите

Когато се говори за най-бързия VPN, ExpressVPN е избор на потребителя. Всички сървъри осигуряват по-бърза скорост и се управляват добре с поддръжката на протоколи за сигурност L2TP, PPTP, SSTP и OpenVPN, плюс те са оптимизирани за Torrenting и поточни функции.

Услугата има строга политика за НЕ регистрация, любезното обслужване, базирана на Британските Вирджински острови, и широко покритие, разширяващо се всяка седмица. Софтуерният клиент е лесен за използване с вградени функции на Internet Kill Switch и Speed ​​Test, за да проверите вашата VPN скорост за Torrenting.

Въпреки че услугата е малко по-скъпа в сравнение с конкурентите, но отличната поддръжка на клиенти, най-бързата скорост и добре управляваните сървъри правят цените и безплатна пробна версия по-малко болезнена.

С ExpressVPN имате три планове с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да получите максимална полза с нейния 1-годишен план. Наличните пакети са:

- $ 12,95 / месец [1-месечен план]
- $ 9,99 / месец [6-месечен план]
- $ 8.32 / месец [12-месечен план - Спестете 35%] * * Препоръчва

purevpn torrent vpn

PureVPN

Най-добър спътник за пътуване

Брой сървъри: 500+ | Държави: 141 | Мулти вход: 5

+ Голямо покритие на държавите
+ Страхотна скорост на изтегляне
- Безплатна пробна версия
- Малко по-скъпи от другите

Ако пътувате много или търсите разширени функции, тогава PureVPN е вашият най-добър избор. Услугата е богата на ексклузивни функции като разделяне на тунели, което разделя вашите интернет данни в криптирани и незашифровани потоци, както и виртуален рутер преобразува вашата система в WiFi рутер, който може да свърже повече устройства.

Всички сървъри са категоризирани за Streaming, Torrenting и Standard с поддръжка за IKEv2 / IPsec, SSTP, L2TP, PPTP и OpenVPN протокол за сигурност, които можете автоматично да избирате при всяка VPN сесия. Софтуерният клиент е лесен за използване с допълнителна разширена конфигурация за експертни потребители.

Въпреки че няма безплатна пробна версия, но можете да вземете годишната сделка, за да получите най-добрата стойност за парите. PureVPN разполага с три ценови плана с 7-дневна гаранция за връщане на парите. Ценовият план е:

- $ 11,00 / месец [1 месец]
- 8,95 щ.д. / месец [6 месеца]

Специална ваканционна сделка

- $ 2,99 / месец [24-месечен - Спестете 73%] * * Препоръчва

pia vpn - торенти vpn

Частен достъп до Интернет

Най-добър VPN за ежедневна употреба

Брой сървъри: 3283+ | Държави: 25 | Мулти вход: 5

+ Голямо покритие на VPN сървъри
+ Евтин и достъпен ценови план
- Средна производителност
- Безплатна пробна версия

Частният достъп до Интернет предлага основно VPN изживяване за случайни потребители. Услугата има силна 256-битова AES сигурност с поддръжка за PPTP, L2TP, OpenVPN и SOCKS5 прокси.

VPN сървърите имат непокритата честотна лента за Torrenting и предоставят допълнителни функции, напр. IPv6 и DNS защита от течове, Kill Switch и вграден блокер за реклами.

Въпреки това, производителността на услугата на сървърите изостава в сравнение с други VPN услуги, може да получите значително ограничена скорост по време на изтегляне, но освен това услугата е перфектна, когато става въпрос за ежедневна употреба.

Компанията има три плана за ценообразуване със 7-дневна гаранция за връщане на парите за всеки. Едногодишният план за ценообразуване е невероятно евтин, като се има предвид съотношението цена / качество, което предлагат. Ценовият план е:

- $ 6,95 / месец [1 месец]
- $ 5,99 / месец [6-месечен - Спестете 14%]
- $ 3,33 / месец [12-месечен - СПЕСТЕТЕ 52%] * * Препоръчва

ivacy vpn - торенти vpn

Иваци VPN

Най-добрият евтин VPN

Брой сървъри: 200+ | Държави: 50+ | Мулти вход: 5

+ Невероятно евтино
+ Сървъри, оптимизирани за P2P
- Средна производителност
- Безплатна пробна версия

Ivacy VPN е нарастващата услуга за това, че е най-евтината за „ефективността“, която предлага. Сървърите са оптимизирани за Torrenting и поддържат IKEv2, L2TP, PPTP, SSTP и OpenVPN протокол за сигурност.

Софтуерният клиент е лесен за използване и предлага вградени функции като Split тунелиране, Internet Kill Switch, IPv6 и DNS предотвратяване на течове.

Въпреки че, честотната лента е неограничена, но скоростта е била средна при изтеглянето на Torrents.

Компанията има три плана за ценообразуване с 7-дневна гаранция за връщане на парите без да се задава въпрос. Едногодишният план за ценообразуване е популярният избор сред хората. Ценовите пакети са:

- $ 11.95 / месец [1 месец]
- 2,50 щ.д. / месец [12-месечен план]

Специална ваканционна сделка

- 1,66 долара / месец [24-месечен план - СПЕСТЕТЕ 86%] * препоръчително *

В предишната ни статия - как да шифровате трафика на BitTorrent - обсъдихме различни начини за криптиране на трафика ви в BitTorrent и заключихме, че VPN е най-добрият инструмент за сигурност за Torrenting. Днес ще навлезем по-нататък в детайлите на явлението BitTorrent, най-често задаваните въпроси и последствията, с които се сблъскват торент потребителите.

Какво е торент?

Torrent е малък файл, който съдържа информация (метаданни) на копия на файлове, съотношение на споделяне, местоположение и свързани BitTorrent тракери. Torrent файл е свързан със софтуер, известен като „BitTorrent Client“, който използва комуникационен протокол (BitTorrent Protocol) за взаимодействие с BitTorrent tracker.

Какво е торент?

Torrenting - понякога наричан P2P споделяне на файлове - е акт на изтегляне на цифрово съдържание чрез Torrent мрежа. Хората предпочитат Torrenting заради децентрализираната му структура, голямото споделяне на файлове и липсата на какъвто и да е сървър за съхранение в облак. Причината, че хората могат да споделят голям файл незабавно, без да плащат такса за абонамент, направи Torrenting популярен световен феномен.

Как се излагам по време на торент?

BitTorrent tracker е сървър, който следи файловите копия, намиращи се на различни партньорски машини, изброява ги по заявки на клиента и насърчава ефективното предаване и повторно сглобяване на споделените файлове. Сега тези клиенти комуникират периодично с тракера на BitTorrent за по-бързо споделяне на файлове с нови връстници и предоставят статистически данни за ефективността на мрежата.

торент VPNЦветните блокове под всеки компютър представляват различни части от файла, който се споделя.

След като торент потребител започне да комуникира с тракера и връстниците си; той излага своя IP адрес и друга информация като местоположение и софтуер на клиента. Всеки с малко технически познания може да го използва, за да проследи назад тази информация директно до торент потребителя, което може да причини правни последици, освен потенциалните опити за хакване.

Начинът, по който работи тракерът на BitTorrent, торент потребителите не могат да избегнат този процес, но могат да избегнат този проблем, като използват VPN с Torrent или P2P клиент.

Как VPN работи за торент и други цели

VPN - виртуални частни мрежи - е мрежа от устройства, отдалечено свързани към частен VPN сървър, който ги свързва с интернет. Тъй като тези VPN частни сървъри (в различни региони на света) свързват вашето устройство с интернет, следователно всеки път, когато споделяте торент файл, тракерът вижда информацията на тези сървъри (например местоположение, IP адрес). Така VPN прикрива вашата самоличност по Torrent (P2P) мрежа.

Освен това, когато се свържете към VPN сървър чрез софтуерен клиент, той създава криптиран тунел между вашето устройство и себе си чрез прилагане на алгоритъм за криптиране (например 256-битов AES), използвайки протоколи за сигурност (т.е. PPTP, L2TP, IPsec, OpenVPN и т.н.)

След като успешно установите връзка, VPN криптира целия ви Torrent (P2P) трафик и го прави непроследим от вашия доставчик на интернет услуги и други подслушватели.

Незабавно ли е торентът? Правни последици около торент

Повечето от потребителите на Torrent не знаят правните проблеми с BitTorrent. Има една много тънка линия на законност, която хората често пренебрегват, която е „Разрешително„Попада в интелектуалната собственост.

Актът за споделяне на P2P файлове не е незаконен, стига да се използва за законната цел. Повечето дискусии относно BitTorrent се отнасят до законността на материали, защитени с авторски права. Докато в някои страни има изключения за честна употреба, които позволяват ограничена употреба на материали за авторски права без разрешението на собствениците на авторски права. Такъв материал включва критика, търсачки, коментари, съобщаване на новини, стипендии и изследвания.

Всички останали материали, защитени с авторски права, се считат за интелектуална собственост на собственика на авторските права. Ако торент потребител изтегли такова съдържание, той ще носи отговорност за нарушаване на авторски права.

BeEncrypted обезкуражава акта за нарушаване на авторски права над Torrent и призовава читателите си да изтеглят само легални торент файлове.

Други правни приложения

Има различни обстоятелства, при които е законно да се споделят материали, защитени с авторски права.

Безплатно разпространение - Някои собственици на авторски права могат да избират да разрешат безплатно разпространение на своя продукт под „специални лицензи за авторски права“, които са достъпни за широката публика. Например софтуерни лицензи за софтуер с отворен код като FreeBSD.

Public Domain - Произведения, които са достъпни в публични домейни и вече не са обект на закон за авторско право, могат да бъдат законно споделяни. Например, Project Gutenberg редовно актуализира класически културни публикации след изтичане на авторските им права.

Заключителни мисли

Някои хора питат дали VPN е достатъчен за защита на техните системи? Отговорът на тази виртуална частна мрежа е един от препоръчителните инструменти за защита за защита на вашата идентичност и интернет трафик през мрежата. Имате нужда от други инструменти за сигурност, напр. Антивирус и анти-злонамерен софтуер за защита на вашата система. Говорейки за въпросния Torrent, VPN криптира вашия трафик на Torrent достатъчно добре, за да предотврати не само скоростта на газта от вашия доставчик на интернет услуги, но и да предотврати други подслушватели, които се опитват да ви проследят в Интернет.