Πώς μπορεί η συσκευή σας USB να θέσει σε κίνδυνο τους κινδύνους για εσάς

[ware_item id=33][/ware_item]

Ένας καθολικός σειριακός δίαυλος - συσκευή USB είναι μια χρήσιμη εξωτερική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων. Περιλαμβάνει μνήμη flash που μπορεί να αποθηκεύσει μόλις 256 MB έως και 256 GB. Ωστόσο, αυτό το USB stick μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια. Οι άνθρωποι άρχισαν να θεωρούν τις συσκευές USB ως απειλή για την ασφάλεια, αφού ο Edward Snowden το χρησιμοποίησε για να αντιγράψει μυστικά από τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).


Βήματα για την ελάφρυνση των κινδύνων ασφαλείας που θέτει η συσκευή USB

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στους διάφορους κινδύνους ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν μετά από κακή χρήση ή μονάδα flash USB.

Συσκευή ασφαλείας-κινδύνου-από-USB

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζετε περιλαμβάνουν διάφορα σοβαρά περιστατικά ασφάλειας, κακόβουλο λογισμικό ειδικά για το USB και ιούς. Ωστόσο, αυτοί οι κίνδυνοι ασφαλείας μπορούν να μετριαστούν χρησιμοποιώντας κάποιες καλές πρακτικές ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να λάβετε μέτρα ασφάλειας για τη μονάδα flash USB.

  1. Η απώλεια μιας συσκευής USB

Οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με τις συσκευές φλας USB εμφανίζονται μείζονες όταν χαθεί η συσκευή.

Ωστόσο, αν έχετε προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης ή, ακόμα καλύτερα, κρυπτογραφημένη συσκευή flash USB, τότε οι ανησυχίες σας μπορούν να ελαχιστοποιηθούν. Επιπλέον, αν έχετε τα δεδομένα σας στη βάση κάποιου άλλου, θα είστε αρκετά ασφαλείς. Έτσι, ακόμη και αν χάσετε ή κλαπεί η συσκευή σας, τότε τα δεδομένα σας θα παραμείνουν ασφαλή καθώς κανείς δεν θα μπορέσει να σπάσει την κρυπτογράφηση που έχετε ορίσει στη συσκευή USB.

Για να κρυπτογραφήσετε τη συσκευή USB, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό κρυπτογράφησης είτε να αγοράσετε μια συσκευή με κρυπτογραφημένο διαμέρισμα.

Συνιστώμενο άρθρο: Πώς να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα USB στο Mac

Ωστόσο, η απώλεια μιας συσκευής USB χωρίς κωδικό πρόσβασης και προστασία κρυπτογράφησης είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα. Ανάλογα με τη σημασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή USB, η χαμένη συσκευή USB μπορεί να σας κοστίσει ολόκληρη την περιουσία σας. Ωστόσο, είναι απλώς το βιογραφικό σας αποθηκευμένο στη συσκευή USB, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε υπερβολικά, αλλά εάν αυτή η συσκευή έχει πολύ προσωπικά έγγραφα αποθηκευμένα, τότε αυτές οι ανησυχίες θα είναι πολύ υψηλές.

Επομένως, ο απλούστερος τρόπος αποφυγής της απώλειας της συσκευής USB είναι να βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύεται με ασφάλεια με τον εαυτό σας. Οπουδήποτε τοποθετείτε τη συσκευή USB με ασφάλεια, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πρέπει να υποστεί ζημιά από υπερβολικό πλήγμα ή πίεση, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση ή τη θραύση δεδομένων.

  1. Εύρεση μονάδας Flash USB

Μια μονάδα flash USB, αν βρεθεί αφύσικα τότε υπάρχουν σχεδόν 50 τοις εκατό πιθανότητες ότι θα την εισάγετε στον υπολογιστή σας. Μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι δωρεάν πράγματα, οπότε γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για δικό σας σκοπό. Δυστυχώς, αυτή η μονάδα flash USB μπορεί επίσης να είναι μια παγίδα και μπορεί εύκολα να σας παγιδέψει στην φόρτωση κάποιου κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Συσκευή ασφαλείας-κινδύνου-από-USB

Ένα nontech-savvy δεν θα ελέγξει ποτέ τα περιεχόμενα μιας μονάδας flash USB, αλλά ένας εμπειρογνώμονας ασφαλείας θα το έκανε αυτό. Για να ελέγξετε τα περιεχόμενα μιας τέτοιας μη φυσιολογικά τοποθετημένης μονάδας flash USB, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ασφαλείς υπολογιστές με εξειδικευμένο λογισμικό ασφαλείας.

Διάφορα κακόβουλα προγράμματα εντοπισμού μπορεί να αποφευχθούν από τη μόλυνση του υπολογιστή σας εάν κάποιο λογισμικό προστασίας από ιούς προστατεύει ήδη το σύστημά σας. Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο αν το σύστημά σας είναι ενημερωμένο, διαφορετικά θα εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες να κακόβουλου λογισμικού να μολύνει το σύστημά σας.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αφήσετε μόνοι σας οποιαδήποτε μονάδα flash USB που βρίσκετε αφύσικα. Μπορείτε επίσης να καλέσετε τα κοινωνικά μέσα για τον ιδιοκτήτη της χαμένης συσκευής. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να το συνδέσετε.

  1. Δίνοντας μια συσκευή USB σε έναν φίλο

Αν έχετε μια συσκευή USB και αγοράσατε μόνο ένα καινούργιο, ίσως έχετε κάποιες σκέψεις για το παλαιότερο USB. Ίσως σκέφτεστε είτε να πουλήσετε την παλαιότερη συσκευή USB είτε να την απομακρύνετε. Το σημαντικό πράγμα για εσάς δεν θα πρέπει να είναι τα όνειρα να κερδίζετε ένα μικρό κέρδος μάλλον θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ασφάλεια των δεδομένων. Συσκευή ασφαλείας-κινδύνου-από-USB

Κατά την πώληση ή τη διανομή μιας συσκευής USB, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν διαγραφεί όλα τα περιεχόμενα. Τα δεδομένα πρέπει να απομακρύνονται με ασφάλεια και μόνο μετά την πλήρη επικύρωση θα πρέπει να παραδίδονται σε έναν ξένο ή σε οποιονδήποτε φίλο.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές διαθέσιμες μέθοδοι για την ασφαλή σίτιση των μέσων που βασίζονται σε φλας από μια μονάδα flash USB. Ωστόσο, κάθε κύκλος ανάγνωσης και εγγραφής θα έχει ως αποτέλεσμα τη γήρανση του δίσκου. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απλά σκουπίστε-και-bin παλαιότερες δίσκους, δεδομένου ότι δεν μπορεί να διαρκέσει απλά αρκετά καιρό στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

  1. Ειδικό κακόβουλο λογισμικό USB

Πάνω από αυτά εξετάσαμε τους κινδύνους εισαγωγής μιας αφύσικης συσκευής USB στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, πρέπει επίσης να γνωρίζετε για το κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να τρέξει εύκολα. Ορισμένα προγράμματα κακόβουλου λογισμικού, trojans, και σκουλήκια μπορεί να βρεθεί και αυτόματη λειτουργία. Αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα θα επιτύχει ένα καλό επίπεδο επιτυχίας αν ο υπολογιστής σας δεν είναι φορτωμένος με λογισμικό ασφαλείας. Συσκευή ασφαλείας-κινδύνου-από-USB

Ένα παράδειγμα τέτοιου κακόβουλου λογισμικού είναι το BadUSB. Αυτό το πρακτικά μη ανιχνεύσιμο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να οδηγήσει σε αεροπειρατεία συγκεκριμένων υπολογιστών. Το BadUSB στοχεύει ένα άτομο μέσω μίας μολυσμένης συσκευής USB και στη συνέχεια ασκεί έλεγχο στον προσωπικό του υπολογιστή ή όπου εισέρχεται το μολυσμένο USB.

  1. Γνωρίστε τη συσκευή USB

Η συσκευή USB σας απαιτεί ασφαλή και ασφαλή χώρο από τα αδιάκριτα μάτια των hackers και snoopers. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να το αναγνωρίσετε σε μια περίπτωση, ακόμη και αν είναι παρούσα σε μια τεράστια μάζα διάφορων συσκευών USB. Έτσι, η αναγνώριση της συσκευής USB είναι εξαιρετικά ζωτική.

Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα αποτελούν σημαντικές ανησυχίες που περιστρέφονται όλο το εικοσιτετράωρο γύρω από μια συσκευή USB. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να μην παραδώσετε τυχαία την προσωπική σας συσκευή USB αντί για αυτή που πρόκειται να παραδοθεί. Εάν κατά λάθος παραδώσετε την προσωπική σας συσκευή USB, πιθανότατα είναι ότι ενδέχεται να περιέχει ευαίσθητα δεδομένα που ενδέχεται να προκαλέσουν αμηχανία ή μπορεί επίσης να σας κοστίσει την περιουσία σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κρατήσετε τους προσωπικούς δίσκους σας ξεχωριστά από αυτούς που χρησιμοποιείτε στην εργασία σας. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα περιεχόμενα πριν παραδώσετε οποιαδήποτε συσκευή USB. Συσκευή ασφαλείας-κινδύνου-από-USB

Αν το USB σας είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε συνηθισμένο, οι πιθανότητες είναι υψηλές ώστε να μην μπορείτε να το ξεχωρίσετε. Ωστόσο, δίνοντας ένα ιδιαίτερα φανταχτερό ή φανταστικό σχέδιο, όπως Lego ή ξύλο κ.λπ., μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε τη συσκευή USB. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μερικές κολλητικές ετικέτες στη συσκευή σας, αλλά θα πρέπει ακόμα να εξετάσετε τη θέση της συσκευής USB σε ασφαλές μέρος.

συμπέρασμα

Οι συσκευές USB περνούν γύρω από επαγγελματικές κάρτες πυριτίου, κυρίως από χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δεδομένου ότι γνωρίζουμε τα USB που μεταφέρουν λοιμώξεις από κακόβουλο λογισμικό, εξαρτάται από την περιστασιακή αναδιαμόρφωση καθώς και από ανιχνεύσεις κατά των ιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε με ασφάλεια τους δίσκους USB από την πρόκληση της επόμενης ψηφιακής επιδημίας. Ωστόσο, οι κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με τις συσκευές USB λειτουργούν βαθύτερα από τη φαντασία μας. Επομένως, υιοθετώντας τις προαναφερθείσες καλές πρακτικές, μπορείτε σίγουρα να προστατευθείτε από τους κινδύνους ασφαλείας που σας παρουσιάζει η συσκευή USB.