Verschil tussen hacker en crackers

[ware_item id=33][/ware_item]

Er is tegenwoordig zoveel gaande in de online wereld, waarin we met zo veel complex nieuws en informatie worden gegooid dat we soms niet eens begrijpen. Natuurlijk, internet heeft zoveel voordelen die ons leven efficiënt hebben gemaakt. Het is echter geen tekort aan de schaduwzijde en schaduwrijke mensen. 


Dit komt dus met een groot aantal goedbedoelende informatie over de risico's van malware-aanvallen en hackers die op de sites rondlopen. Maar heb je ooit gehoord van crackers? Als een niet-technische savvy denk je waarschijnlijk dat crackers een verwisselbaar woord zijn dat wordt gebruikt voor hackers. Dat is niet het geval. 

Hackers versus Crackers

Een hacker is een persoon die de interesse, vaardigheden en kennis van de interne werking en het skelet van een systeem, computer of netwerk bezit. In tegenstelling tot de populaire mythe, zijn hackers geen slechte mensen. Hackers gebruiken hun vaardigheden om zwakke punten in een systeem of netwerk te vinden en een manier te vinden om het probleem te verminderen. Ze worden normaal gesproken legaal ingehuurd door organisaties als systemen en netwerkcontroleurs om oplossingen voor kwetsbaarheden te ontdekken en aan te bevelen. 

Deze beveiligingsprofessionals beschikken over kennis van programmeren, computerlingo, codes en computerbeveiliging. En normaal voeren ze hun werk ethisch uit, ja, ze hacken ethisch! Hackers werken om systemen te verbeteren en verdedigingen te creëren in plaats van alleen de bestaande verdedigingen binnen te dringen. Vanwege hun vaardigheden kunnen ze anticiperen op risico's waaraan uw systeem of netwerken worden blootgesteld als kwaadwillende aanvallers.

Crackers aan de andere kant zijn die individuen waar je constant voor wordt gewaarschuwd. Deze personen proberen zonder toestemming de systemen en netwerken van de organisatie binnen te dringen. Dit zijn de daders die hackers proberen buiten uw systemen en netwerken te houden. Crackers zijn normaal gesproken kwaadaardig, met de bedoeling informatie te stelen of uw netwerken en systemen te kapen voor losgeld. 

Ze werken door op zoek te gaan naar de achterdeurtjes van uw systemen om ze op deze manier binnen te dringen. Dezelfde backdoors zijn degene die hackers proberen te identificeren en te sluiten voordat crackers hun voordeel doen. Crackers kunnen ook degenen zijn die software-algoritmen verslaan om de activeringscodes van gerenommeerde fabrikanten zoals Movavi te raden. Je kunt zelfs zeggen dat een cracker het ultieme poster-kind is voor cybercriminaliteit.  

Dus in tegenstelling tot hackers, is het hoofddoel van een cracker om door te dringen, te stelen, los te kopen of te vernietigen. Deze personen worden normaal gesproken gemotiveerd door financieel gewin - dus of ze nu in opdracht van een concurrent zijn om gegevens te stelen en te vernietigen of gewoon op zoek zijn om creditcardinformatie te stelen, ze zijn altijd in voor financieel gewin. En andere crackers breiden hun sociopathische neigingen gewoon uit naar de virtuele wereld en worden alleen gemotiveerd door publiciteit en voldoen aan hun ego. 

En sommige van de weinige crackers breken zelfs in systemen en netwerken in, ervan overtuigd dat ze dit doen met altruïstische doeleinden. Een goed voorbeeld, crackers die inbreken in netwerken van grote bedrijven die om een ​​of andere reden massaal door mensen worden gehaat - misschien omdat ze het nabijgelegen meer vervuilen of in het buitenland betrokken zijn bij kinderarbeid. Crackers breken in deze systemen met als enig doel om de bedrijven te laten betalen door gegevens te lospelen of gewoon te vernietigen

Ethisch standpunt

In het algemeen kunnen we zeggen dat hackers de goeden zijn, terwijl de crackers de boosdoeners zijn. Hackers krijgen normaal gesproken het wettelijke mandaat om in te breken in netwerken met als belangrijkste doel mazen te ontdekken. Hun rapport wordt vervolgens gebruikt om de verdedigingswerken van het systeem te versterken. Dit maakt hun hele proces ethisch. Crackers aan de andere kant, doen het tegenovergestelde. Ze dringen door in systemen met als belangrijkste doel schade aan te richten en er is normaal gesproken een verborgen agenda, of het nu financieel gewin of publiciteit is.

Verschillen in vaardigheden

Meestal beschikken hackers over bredere vaardigheden in vergelijking met crackers. Hackers zijn bedreven in meerdere computerprocessen, waaronder codes, talen en kunnen zelfs hun programma's en systemen ontwerpen en bouwen. Crackers aan de andere kant beschikken over beperkte en samengestelde vaardigheden. 

Hoewel ze het ene specifieke systeem kunnen binnendringen, beschikken ze normaal gesproken niet over de vaardigheden om hun programma's te bouwen. Maar zelfs met deze beperkte vaardigheden mogen ze nooit worden genegeerd, omdat ze hun tijd hebben geïnvesteerd in het zoeken naar manieren om systemen binnen te dringen en te beschadigen. 

Bottom Line

Het komt erop neer dat hackers de grijze hoeden van de IT-wereld zijn. Ja, er is zwart en wit in deze wereld. Hackers moeten gewoon denken en opereren als crackers om de kwetsbaarheden in systemen of netwerken op te sporen. Wat hen goed en ethisch maakt, is dat ze normaal toestemming hebben om te doen. Ooit gehoord van die advertenties van Tesla of Microsoft, waardoor u wordt gevraagd om systemen van nieuw gelanceerde producten of software binnen te dringen. Dit geldt ook als toestemming voor hackers. 

En meestal in deze situaties, wanneer de hacker de kwetsbaarheden opmerkt, is het binnen hun recht om een ​​vergoeding voor het werk te vragen. En ze worden normaal gesproken gecompenseerd voor hun tijd en werk. Crackers aan de andere kant zijn gewoon criminelen. Ze zullen de kwetsbaarheden van deze nieuw gelanceerde producten of software misbruiken voor destructieve doeleinden en persoonlijk gewin. 

Ken de verschillen

Met de groeiende angsten die door media worden verspreid, is er dus geen betere tijd om jezelf altijd uit te rusten met meer kennis van wat er speelt. Dit helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen in plaats van al te angstig te zijn voor de massa dankzij de media-razernijen die alles buiten proporties blazen. 

Dit wil niet zeggen dat je geen follow-up moet maken en luisteren naar essentiële informatie en nieuws, maar het is ook belangrijk om ook op de hoogte te zijn van actuele informatie. Bijgevolg zijn hackers en crackers niet hetzelfde. Zoveel als we antimalwareprogramma's en -software nodig hebben om ons te beschermen tegen malwareaanvallers en mensen over het hele internet te skimmen, we hebben ook hackers nodig om deze programma's te bouwen.  

Zie het in de richting van, zonder hackers, we zouden niet weten hoe we verdedigingen moeten versterken, software voor ontwerpbescherming en nog beter onze systemen en netwerken. En ja, crackers zijn de aanstichters, de boosdoeners van malware-aanvallen. De ransomware, phishing-e-mails, adware en al die irritante en dodelijke programma's.