VPN Over TOR | Кое е по-сигурно да се използва?

[ware_item id=33][/ware_item]

Днес се водят доста дълги дебати; Мислех, че мога да обобщя малкото. Повечето хора се объркват относно работната среда на мрежата Tor.


Току-що установих, че хората продължават да търсят неща като;

 • Tor над VPN?
 • Лук над VPN?
 • Tor + VPN какво да очаквам?
 • TOR Vs VPN, което е най-доброто?

Ако имате същия тип въпроси в съзнанието си, тогава продължете да четете ...

Tor Vs VPN | Каква е основната разлика?

Първото нещо, което трябва да разберете, са Tor и VPN напълно различни мрежи.

Когато Tor осигурява анонимност чрез;

 • Не е разрешено проследяване през браузъра
 • Осигурете си отпечатъци
 • Предоставете друга идентичност от собствените си сървъри
 • Защита от слой на слой
 • Без ограничения за всеки сайт

Хората най-вече се объркват от това, когато видят друг IP адрес и имат достъп до блокиран сайт. Това е една от функциите, предоставени от VPN, но това не е всичко.

Как работи Тор

Не е лесно да се запознаете с това лесно. Tor изгражда връзка между вашето устройство и собствената му лукова мрежа. След като е свързан, той ще управлява всичките ви данни за сърфиране през собствената си система за реле и възел.

Пример: ако натиснете „facebook.com“ с помощта на Tor, той ще изпрати тази заявка, въпреки че нейният различен слой възли, докато не достигне желаното място, в случая е сървърът на Facebook.

Чрез маршрутизиране на вашия възел за трафик към възел, трудно ще разберете откъде идва тази заявка.

Какъв е проблемът с Tor?

Има много проблеми, докато разглеждате мрежата на Tor. Ето няколко примера;

 • Жалко потребителско изживяване
 • Изграждането на връзката отнема няколко минути за свързване
 • Скоростта на сърфиране намалена с 70%, което наистина е разочароващо
 • Няма предоставено криптиране на данни
 • Вие, ISP, можете да видите, че използвате Tor Browser

Това са значителните проблеми с браузъра Tor, ако търсите анонимност, тогава използвайте VPN + Tor. Това е най-добрата комбинация.

Сега нека поговорим за VPN (виртуална частна мрежа)

VPN (виртуална частна мрежа)

VPN е най-добрият техник, който осигурява криптиране на данни, като използвате VPN, можете да шифровате целия интернет трафик само веднъж. Сякаш използвате Tor, той ще осигури само анонимност на историята на вашите сърфиране или търсения. Но VPN предоставя пълния протокол за криптиране на вашето устройство или системи.

Как работи VPN:

Това е модерна технология, която предлага криптиране. VPN прави почти същото поведение като Tor. VPN първо ви свързва със собствен сървър, както сте избрали. След като се присъедините, той ще управлява целия интернет през тунела.

Както процесът на Tor, VPN прави почти същото. Той ще управлява вашия интернет трафик през различен слой, но в случая на VPN, той ще бъде криптиран с криптиране.

Пример: Ако натиснете „facebook.com“, когато сте се свързали с VPN услуга, тя ще обвие тази заявка с протокол за криптиране и ще изглежда като „% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $“ и след това ще изпрати на сървъра на Facebook. VPN осигурява 256-битово криптиране, което е известно още като военно-криптиране; никой никога не открива какво е било това.

Характеристики на VPN:

VPN се предлага с някои от отличните функции, ако използвате надежден VPN доставчик. В противен случай това е значителен риск. Много фалшиви доставчици на VPN участват в хакване на потребителски данни.

 • 256 битови протоколи за криптиране
 • Разблокирайте всеки сайт, който искате
 • Гледайте САЩ Netflix отвсякъде
 • Предлагат се и други канали за стрийминг
 • Анонимно и сигурно сърфиране
 • Изтеглете неограничени торенти
 • Включен ключ за защита от изтичане и защита от течове DNS

Забележка: изберете само надежден VPN доставчик, който всъщност предоставя такива неща. Не се включвайте в безплатни и фалшиви неща.

Проблеми с VPN:

VPN безспорно са страхотни инструменти за сигурност. Все пак може да има малки проблеми с използването на VPN услуга, като например:

 1. Много доставчици на VPN твърдят, че предлагат строга сигурност и дори стриктна политика без регистрация. Те обаче приключиха с нарушаване на поверителността на своите потребители.
 2. VPN-ите не са достъпни от всички, тъй като трябва да платите, за да се абонирате за услуга. Често тези плащания са високи и затова не всеки може да ги използва
 3. Някои доставчици на VPN предлагат отлични услуги; въпреки това, имайте сенчеста политика за регистриране, тъй като те могат да запазят някои части от вашата информация и да ги продават.
 4. Не всички доставчици на VPN предлагат най-добрите криптирания. Някои могат да осигурят слабо криптиране, което отново е лошо за сигурността.

Въпреки че тези проблеми наистина са нещо, което трябва да се вземат предвид, но използването на легитимен ван VPN услуга помага да ги преодолеете

VPN + Tor / какво да очаквам?

Tor и VPN се считат за основни инструменти за сигурност. И двете могат да бъдат използвани за спечелване на поверителност и анонимност онлайн. Следователно, какво се случва, когато комбинирате и двете?

Тествах тази теория и точно както очакванията ми; резултатът наистина е страхотен. Това е така, защото веднъж комбинирани, те могат да гарантират поверителност и сигурност много по-ефективно, тъй като VPN отменя всички негативи на TOR.

Така че, вие сте наясно, че Tor защитава вашите данни само със слой на укриване, който така изтънява крайния възел - след което данните преминават незащитени. Сега, ако използвате Tor с VPN, нивото на защита се увеличава, тъй като VPN правят шифрован тунел, през който пътува информацията. Следователно всяка вероятност от сноупъри, проследяване на вашите данни се елиминира.

Освен това, с Tor може би сте преживели, че скоростта на връзката става значително ниска. Това може да се дължи на доставчиците на интернет услуги, които откриват използването на Tor и започват да заглушават вашата честотна лента.

Въпреки това, с VPN, вашият интернет доставчик няма да е наясно с вашата реактивност поради криптирания тунел. Следователно няма да ви дросели. По този начин няма да изпитате никакви проблеми със скоростта.

Tor над VPN - което е по-добре?

Изборът на кой инструмент за сигурност да се избере може да бъде труден избор на моменти. Затова съставих таблица, която обобщава всичко и ви позволява да избирате разумно. Оцених всяка функция с коментар „да“ и „не“

S.No Функции, които трябва да се вземат предвид VPN TOR
1 Скорост на сърфиране да Не
2 Съвместимост на различни платформи да Не
3 P2P споделяне на файлове (торент) да Не
4 анонимност да да
5 Шифроване на данни да Не
6 Удобен за потребителя да Не
7 Лесно на джобната цена 2,6 $ / m Не
8 Ограничение на байпас да да
9 Подкрепящ отбор да Не

Заключителни думи

Tor и VPN и двете са чудесни инструменти за получаване на поверителност и сигурност. Въпреки това, досега може да имате по-ясна представа за това, което е инструмент, който трябва да използвате. Следователно, независимо кой инструмент изберете VPN или Tor, уверете се, че поверителността ви по интернет остава непокътната.