VPN peste TOR | Care este mai sigur de utilizat?

[ware_item id=33][/ware_item]

Sunt dezbateri destul de lungi în aceste zile; Am crezut că s-ar putea să rezum puțin. Majoritatea oamenilor se confundă cu privire la mediul de lucru al rețelei Tor.


Tocmai am descoperit că oamenii continuă să caute lucruri precum;

 • Treceți peste VPN?
 • Ceapa peste VPN?
 • Tor + VPN la ce să vă așteptați?
 • TOR Vs VPN, care este cel mai bun?

Dacă aveți același tip de întrebări în minte, atunci continuați să citiți ...

Tor Vs VPN | Care este principala diferență?

Primul lucru de înțeles este Tor și VPN rețele total diferite.

În cazul în care Tor oferă anonimatul prin;

 • Nu este permisă urmărirea prin browser
 • Asigurați-vă urmele
 • Furnizați o altă identitate de pe propriile servere
 • Protecție strat de la strat
 • Nicio restricție pe niciun site

Oamenii se confundă în cea mai mare parte cu acest lucru, când văd un alt IP și accesează un site blocat. Aceasta este una dintre funcțiile oferite de VPN, dar nu este vorba despre toate.

Cum funcționează Tor

Nu este un lucru simplu să vă familiarizați cu ușurință. Tor creează o conexiune între dispozitivul tău la propria rețea de ceapă. După ce este conectat, va conduce toate datele dvs. de navigare prin propriul sistem de relee și noduri.

Exemplu: dacă atingeți „facebook.com” folosind Tor, acesta va trimite acea solicitare, deși stratul său diferit de noduri până când a ajuns la locația dorită, în acest caz, este serverul Facebook.

Prin dirijarea nodului de trafic către nod, va fi greu de aflat de unde provine această solicitare.

Care este problema cu Tor?

În timp ce navigați în rețeaua Tor, există numeroase probleme. Iată câteva exemple;

 • Experiență de utilizator patetic
 • Construirea conexiunilor durează câteva minute pentru a vă conecta
 • Viteza de navigare a fost redusă cu 70%, ceea ce este într-adevăr frustrant
 • NU este disponibilă criptarea datelor
 • ISP poate vedea că utilizați Tor Browser

Acestea sunt problemele semnificative cu browserul Tor, dacă sunteți în căutarea anonimatului, atunci utilizați VPN + Tor. Aceasta este cea mai bună combinație de utilizat.

Să vorbim acum despre VPN (rețea privată virtuală)

VPN (rețea privată virtuală)

VPN este cea mai bună tehnologie care furnizează criptarea datelor, prin utilizarea unui VPN, puteți cripta tot traficul de internet într-o singură dată. Ca și cum ați folosi Tor, acesta va furniza doar anonimatul istoricului de căutare sau al căutărilor. Dar VPN oferă protocolul complet de criptare dispozitivului sau sistemelor tale.

Cum funcționează VPN:

Este o tehnologie avansată care oferă criptare. VPN are aproape același comportament ca Tor. VPN vă conectează mai întâi cu propriul său server în timp ce ați ales. După ce v-ați alăturat, va conduce tot internetul prin acel tunel.

Ca proces Tor, VPN face aproape același lucru. Vă va conduce traficul de internet printr-un alt nivel, dar în cazul VPN, va fi criptat cu criptare.

Exemplu: Dacă ați accesat „facebook.com” când v-ați conectat la serviciul VPN, va înfășura această solicitare cu protocolul de criptare și va arăta astfel: „% ^ HgyE ^ rH * $ 3 $”, apoi trimiteți pe serverul Facebook. VPN oferă criptare de 256 biți, care este cunoscută și sub denumirea de criptare de grad militar; nimeni nu află niciodată ce a fost asta.

Caracteristici ale VPN:

VPN este livrat cu câteva dintre funcțiile grozave dacă utilizați un furnizor VPN de încredere. În caz contrar, este un risc semnificativ. Mulți furnizori VPN falși sunt implicați în hackingul datelor utilizatorilor.

 • Protocoale de criptare 256 biți
 • Deblocați orice site doriți
 • Urmăriți SUA Netflix de oriunde
 • De asemenea, alte canale de streaming sunt disponibile
 • Navigare anonimă și sigură
 • Descărcați torrenturi nelimitate
 • Comutatorul Kill și protecția împotriva scurgerii DNS sunt incluse

Notă: alegeți doar un furnizor VPN de încredere, care furnizează de fapt acel fel de lucruri. Nu vă implicați prin lucruri gratuite și false.

Probleme cu VPN:

VPN-urile sunt, fără îndoială, instrumente excelente de securitate. Cu toate acestea, ar putea exista probleme ușoare în utilizarea unui serviciu VPN, cum ar fi:

 1. Mulți furnizori VPN susțin că oferă o securitate strictă și o politică strictă fără jurnaluri. Cu toate acestea, acestea au sfârșit prin abuzarea confidențialității utilizatorilor lor.
 2. VPN-urile nu sunt accesibile de toată lumea, deoarece trebuie să plătiți pentru a vă abona la un serviciu. De multe ori aceste plăți sunt mari și, prin urmare, nu toată lumea le poate folosi
 3. Unii furnizori VPN oferă servicii excelente; cu toate acestea, aveți o politică de logare umbroasă, deoarece acestea pot păstra unele părți ale informațiilor dvs. și le pot vinde.
 4. Nu toți furnizorii VPN oferă cele mai bune criptări. Unii pot oferi o criptare slabă, care este din nou proastă pentru securitate.

Cu toate că aceste probleme sunt, într-adevăr, ceva de luat în considerare, însă, folosirea unui serviciu VPN legitimat vă ajută să le depășiți

VPN + Tor / la ce să vă așteptați?

Tor și VPN sunt considerate ambele instrumente de securitate esențiale. Ambele pot fi utilizate pentru a câștiga confidențialitate și anonimat online. Prin urmare, ce se întâmplă atunci când le combinați pe amândouă?

Am testat această teorie și la fel ca așteptările mele; rezultatul este într-adevăr grozav. Acest lucru se datorează faptului că, odată combinate, pot asigura confidențialitatea și securitatea mult mai eficient, întrucât VPN anulează toate negativitățile TOR.

Astfel, sunteți conștienți de faptul că Tor protejează datele dvs. doar cu un strat de disimulare care se încadrează atât de gras până la nodul final, după care datele rămân neprotejate. Acum, dacă utilizați Tor cu o VPN, nivelul de protecție crește pe măsură ce VPN-urile creează un tunel criptat prin care circulă informația. Prin urmare, orice șansă de a smulge informațiile pe care le-ați dat este eliminată.

În afară de asta, cu Tor, este posibil să fi experimentat că viteza conexiunii devine semnificativ mai mică. Acest lucru se poate datora ISP-urilor care detectează utilizarea lui Tor și încep să vă accelereze lățimea de bandă.

Cu toate acestea, cu un VPN, ISP-ul dvs. nu va conștientiza cu nimic reactivitatea dvs. din cauza tunelului criptat. Prin urmare, nu vă va accelera. În acest fel, nu veți întâmpina probleme legate de viteză.

Treceți peste VPN - ceea ce este mai bine?

Alegerea instrumentului de securitate pentru care poate opta poate fi o alegere greu de luat în considerare uneori. Prin urmare, am întocmit un tabel care rezumă totul și vă permite să alegeți cu înțelepciune. Am evaluat fiecare caracteristică cu un comentariu „da” și „nu”

S.No Caracteristici de luat în considerare VPN TOR
1 Viteza de navigare da Nu
2 Compatibilitate pe diverse platforme da Nu
3 Partajare fișiere P2P (Torrenting) da Nu
4 Anonimat da da
5 Criptarea datelor da Nu
6 Ușor de utilizat da Nu
7 Ușor pe prețul buzunarului $ 2,6 / m Nu
8 Restrângere ocolitoare da da
9 Echipa de suport da Nu

Cuvinte finale

Tor și VPN-urile sunt instrumente excelente pentru a obține confidențialitate și securitate. Cu toate acestea, până acum, s-ar putea să aveți o imagine mai clară despre care este un instrument pe care ar trebui să îl utilizați. Prin urmare, indiferent de instrumentul pe care îl alegeți VPN-uri sau Tor, asigurați-vă că confidențialitatea dvs. pe internet rămâne intactă.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me